6 Март, 2023 18:11 1 973 32

Николай Радулов: Контролът на изборите е даден на хора, срещу които имаше масови протести

  • избори-
  • корупция-
  • магнитски

Това са хора, които са свързани с магистралите, с тангентата, вероятно със случаите, свързани с парите, които Божков е дал като такса "Спокойствие“, каза още експертът

Николай Радулов: Контролът на изборите е даден на хора, срещу които имаше масови протести - 1

Нелогично е контролът на изборите да отиде в тези, срещу които хората излязоха на улицата. Това заяви проф. Николай Радулов – експерт по национална сигурност по Радио "Фокус".

"Аз разчитам така думите за изненада на министъра, че най-накрая тези хора ще бъдат вкарани в центъра на обществения интерес и вероятно ще се наложи на прокуратурата да се заеме с тях. Това са хора, които са свързани с пътищата, с тангентата, вероятно със случаите, свързани с парите, които Божков е дал като такса "Спокойствие“. Най-вероятно това ще се хора, които са свързани със строителството на т.нар. "Балкански поток“, който развърза ръцете на Путин да води война срещу Украйна. Т.е. според мен тук изненадата няма да е точно в хората, а в това, че тези хора най-накрая ще бъдат изправени пред правосъдието", коментира думите на министъра Иван Демерджиев, че част от водените досъдебни производства за корупция са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба и с европейски средства, но имена не спомена, само подметна, че може би ще има изненадани.

"Самият факт, че в т.нар. втори списък "Магнитски“, който е допълнение към предния, са фиксирани известни лица, принадлежащи към различни политически сили, ни показва, че да – всъщност много хора са свързани с корупцията, тя не е чисто партийно откритие, а е свързана с тези, които имат власт да извършват корупционни сделки. Така че най-вероятно – да, няма да е една политическа сила, която е свързана с бъдещите разкрития, а широк спектър", подчерта проф. Радулов.

"Всички тия събития и тези последващи един след друг, вече не знам колко на брой избори, са свързани с това, че хората излязоха на улицата срещу управлението на ГЕРБ под ръководството на Борисов и управлението на прокуратурата под ръководството на Гешев. И някак нелогично е и дори липса на добър вкус ще е тези, които искат да осигурят почтени избори, да дадат в ръцете на тези, срещу които хората излязоха на улицата, възможността да контролират изборите", смята той.

По думите му главният прокурор се държи като политик, а не като главен прокурор.

"И факт е, че такива неща, които се случиха – прословутите побои на хора на протестите, побоите и блудството на служители на МВР над млади хора и млади момичета, просто станаха христоматийни случаи за това как прокуратурата бави нещата и като че ли не иска да взима мерки по отношение на престъпления, които не просто са записани на видеолента, но имат десетки свидетели. Така че мисля, че доверието в главния прокурор е такова, че то, ако се осъществи такова взаимодействие, каквото казва служебният вътрешен министър, това би провалило доверието на хората в изборите", заяви той.

Според него тези, които изготвят списъка "Магнитски“, въобще не ги интересува какво мисли главният прокурор на България и българската прокуратура, те са установили с всичките си инструменти, с които разполагат, че тези хора са извършил престъпления, че са свързани с гигантска корупция, и всъщност какви мерки ще се вземат в България е въпрос на това иска ли да се бори или не иска да се бори с корупцията.

"Пътят на България за борба с мигрантската криза е правилен, но за съжаление, този процес десетина години е сериозно неглижиран, парите, които са отделяни, са изчезнали в някакви черни дупки и сега, за съжаление, тепърва предстои да се търсят средства, да се установяват технологични системи, да се постигне това, което вече за повечето западни държави е правило или пример за това как трябва да изглежда границата – това, което ние наричаме "умна граница“. Не мога, просто не мога да кажа, че това ще стане скоро. По-скоро става дума за продължителен период да се прекъсне този мигрантски поток", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скандал

    20 6 Отговор
    Служител съм на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ от 15 години и за първи път съм провокиран да се обърна към вас. През последните месеци съм свидетел на редица нарушения в отдела, в който работя, за които вече не мога да мълча.

    Виждам как служители на звено СОБТ, момчетата, които са обучени да залавят терористи, да освобождават заложници, да обезвреждат най- опасните престъпници, са превърнати в прости гавази, пардон – „лична охрана” на самия министър. Г-н Иван Демерджиев очевидно е решил да векува на поста си, обграждайки се с охрана като наркобарон. Цивилните граждани, които виждат кортежа, може да се заблудят, че минава президента. Само дето не е президентът, а нашият министър, който кой знае от какво толкова го е страх. Цялата тази охрана обаче се плаща не от адвокатските му хонорари, а от българския данъкоплатец.

    По мои наблюдения поне 20 души от СОБТ се сменят денонощно да пазят живота на драгоценния ни министър, като го съпровождат навсякъде, без значение дали е в столичната дирекция, на мач, на лов, на пресконференция или в родния му Пловдив. Освен джипа, с който се придвижва Демерджиев, в кортежа има и БМВ, което доскоро го караше директораътна ГД „Жандармерия специални операции и борба с тероризма” Тодор Гребенаров, който е градски на Демерджиев

    Коментиран от #10, #27

  • 2 Електра

    16 5 Отговор
    Тоя излезе голям кретен.
  • 3 ХА ХА ХА

    13 13 Отговор
    АБЕ РАДУЛОВ АКО ТИЯ ОТ МАСОВИТЕ ПРОТЕСТИ УПРАВЛЯВАХА ОЩЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА .....ЩЯХА ДА ГИ ГОНЯТ СЪС КАМЪНИ ОТ ПАРЛАМЕНТА , КАКТО БЕШЕ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП 1997г. !
  • 4 копи пейст

    14 5 Отговор
    "...........От 30 октомври 1981 г. е разузнавач към Софийско градско управление на МВР, отдел „Държавна сигурност“, а от 1 декември същата година е в Ленинското управление на МВР в София, отдел „Държавна сигурност“, а от 24 декември 1985 г. е старши разузнавач в управлението.... "
    Няма нужда от обяснение на горните факти.
  • 5 МВР

    14 2 Отговор
    Ти сега от коя партия беше
  • 6 пппп

    13 11 Отговор
    Абе Радулов, колко ли пари е превел Путин за Балкански поток на Бойко Борисов ?? Мислиш ли, че САЩ не знаят къде и колко са му превели цигганнина от Банкя, защо тогава Бойко го няма в списъка Магнитски! Ами няма го в списъка Магнитски, защото той сам се хвали, че за 5 дни 3 пъти е ходил в американското посолство!
  • 7 Хи хи хи

    16 8 Отговор
    Тоя има много мазна физиономия ......също като тия от Продължаваме Простотията !!!

    Коментиран от #22

  • 8 Само небезизвестни

    10 2 Отговор
    Направих грешката да прочета биографията на Славена Точева..кадидат депутат от Гербъ..и сега трябва да го изтрия от предочите си..дайте им на тия милиарди и се чудете къде са после
  • 9 Минева

    10 4 Отговор
    БСБ, ГЕРБ и ДПС са трите глави на змията статукво. По парламентарен път няма да стане отърване от тия. Правят каквото си искат, а и са нетърпимо устати. По- добре да правят правителство и ако прекалят с магариите, хората да ги изгонят с протест.

    Коментиран от #17, #32

  • 10 Че свършите малко работа значи

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Скандал":

    Приятел министъра в момента трябва да се пази добре..най-малкото за да не контактува със проблемни лица незабелязано..навремето фалконе като е гонел сицилианците цял батальон го е пазел на неизвестна локация и пак го пречукаха
  • 11 Воин

    9 6 Отговор
    Я по-точно да формулираш ,какво разбираш под масови протести,че то агитката на ФК Голем Трън е по-масова
  • 12 ЗАЩО ще ГЛАСУВАМЕ ?

    6 1 Отговор
    1.Системата е СЪЩАТА - Криминален Капитализъм !
    2.Всички Партии са ДЪЩЕРНИ групировки от ВИС и СИК !
    3. Целите на всяка Партийна ГРУПИРОВКА е Лично Облагодетелстване !
    4. ПРОБЛЕМА наложил ИЗБОРИТЕ е че МЕКЕРЕТАТА горе немогат да намерят път към РАЗДЕЛЯНЕ на ВЛАСТ и ПРАВО за добиране към КОМИСИОННИТЕ ! За НАРОДА тези Избори НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ ! Както е БИЛО тъй ще си ВЪРВИ !
  • 13 Каквато искаш ти бъди , но само

    2 3 Отговор
    КЕЛЕПИР ДА ТЕ ИМА , Казино " България ". Това е смисъла на ИЗБОРИТЕ ! Кой ще е КРУПИЕТО и ще бърка в ЧЕКМЕДЖЕТО !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Щом отиваш да ГЛАСУВАШ

    2 5 Отговор
    Означава че си съгласяваш да те ТРАКАТ както до сега !
  • 16 СЕРИОЗНО

    4 1 Отговор
    Контролът на изборите трябва да е в ръцете на хората, списъците ги правят хората от микрорайонът или селото по линия - че се знаят, така и по скайп от чужбина да е ще го познаят и негов застъпник ще гласува заедно със смартфон в закритата кабинка. А хората поне 30 човека отварят урната и броят публично гласовете, бюлетините, като ги залепят на стена, като всяка партия и кандидат да си прави бюлетината. После това табло се залива с епоксидна смола, и монтира в центърът на микрорайонът или селото. ............................... Никой не коментира и противопоставя на машините, че касовата бележка има данни от коя машина, за кой е гласувано, точно време на гласуване, само трябва камера с точно време, и се разбира вотът на купените и разпознатите от видеото, този който държи бележките и флашките. ........... нека само бюлетини която всяка партия да си печати, и преброяване пред публика и камери веднага след изборният ден, час, и попълнен протокол, видео, с подписите на всички от публиката поне 30 човека. Никакво друго, ни чували ни нищо. Преброяването от някой друг не е демокрация.
  • 17 Нормален

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Минева":

    За какво правителство на ГЕРБ говориш? ОПГ ГЕРБ трябва да се ликвидира, а вождовете му да се заселят в затвора на строг режим.
  • 18 Павел пенев

    3 2 Отговор
    Умната граница според западните идиоти означава, ЕС да ни предостави пари с които да си купим камери и други контролни средства но от тях. Или същите пари да бъдат върнати на западни фирми т.е. през България те отиват от левия в десния джоб на западните икономики а миграцията остава в постоянните си размери.
  • 19 Ти чуваш ли да се говори за

    1 2 Отговор
    НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ и ДЕПРИВАТИЗАЦИЯ ? Щото аз - НЕ ! Значи наша милост пак ПРАЗЪТ ще яде !
  • 20 Посочете имена

    1 3 Отговор
    Иначе сте поредният махленски клюкар.
  • 21 Нашата Зоя Космомадянска - Дончева

    1 2 Отговор
    Е също обърната на Запад , сиреч да останем на ТИТАНИК и да дадем заявка за МЕНЮТО в утрешния ден ! Вярно , че е правистка но по ИДЕОЛОГИЯ, СОЦИОЛОГИЯ, ИКОНОМИКА, ФИНАНСИИ, ИНВЕСТИЦИИ, ГЕОПОЛИТИКА , ФИЛОСОФИЯ , СТРАТЕГИЧЕСКА ПОЛИТИКА - Извинявай че се видяпме !
  • 22 Ъхъ!!!

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хи хи хи":

    За разлика от физиономиите на герберастите дето сухи и постни!?
  • 23 Най-успешен в ЛОКУМЕНАТА Партийна

    3 2 Отговор
    Индустрия е КОЦЕДИНОВ от " Израждане " който УПОРИТО УБЕЖДАВА , че на БАДЕМА има ОРЕХИ ! И наивните и изтощени хорица КЛЪВНАХА ! Системата е АНТИНАРОДНА : Криминал Капитализъм и друго няма ! Не е възможен ПРОРИВ към благоденствие щом няма НАЦИОНАЛНА - СОЦИАЛНА Идеология ! КРАЙ на Орехите и Бадемите дето ги дрънка пред камерите !
  • 24 Не е ЛОГИЧНО - такъв НАПЛИВ за власт

    3 0 Отговор
    Когато България е УМРЯЛ КОН и нерита ? Тогава защо се натискат че ще се издерът ? Зарати РИБАТА в мътната вода ! Жътва е за тях сега - Мандат - години ХРАНИ и на него и билюк ГАДИНИ от роднини !
  • 25 Щом няма ДЕПРИВАТИЗАЦИЯ

    1 0 Отговор
    Означава : " Извади го ПО - НАВЪТРЕ !" Не ти ли УВРЯ БОБА бе душице ?
  • 26 То е ясно,

    0 0 Отговор
    че всичко пак е нагласено. Местим го в другия крачол.
  • 27 Алигатор

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Скандал":

    Демерджиев , Зарков и Шишков са , най - добре работещите министри в този кабинет . По - добри са в пъти от гербавите калинки . Така , че трябва да се пазят от вашите предишни работодатели герб - дпс , разкриват им схемите , всеки ден . А , от СОБТ ги хващаха , че при Борисов , прекарват мигранти със служебни коли . Това защо не го казваш .
  • 28 Ако успееш на накараш МАСАТА

    2 0 Отговор
    Да се качи на БАДЕМА за ОРЕХИ - ДЕПУТАТСКО МЯСТО , не ти мърда !
  • 29 Късата ПРЯКА но ПАРЛАМЕНТА

    3 0 Отговор
    САМО срещу ТРИ КЕБАПЧЕТА и БИРА - МЕКЕРЕТО в Парламента влиза !
  • 30 ТИТАНИК - ПОТЪВА а нашите келепирджии

    1 0 Отговор
    Ни убеждават че МЕНЮТО за УТРЕ ще е БАЯЛДИСВАЩО ВКУСНО ! А аз мисля че ще е по ФЛОТСКИ !
  • 31 ХАРТИЕНАТА БЮЛЕТИНА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО

    0 1 Отговор
    ГОЛЯМ КЮТЕК ПО ТИКВИТЕ НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ И ПАК НЯМА ДА Е ТЯХНОТО НАКРАЯ !
  • 32 Бу Бу

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Минева":

    Минева, я ми обясни "политиците" от ДБ от колко години са в парламента. Еднодневки като ПП, Слави, Възраждане, Български възход и други такива не коментираме. Та то излиза, че всички са статукво. Защото ако вземеш изборните резултати на БСП, ГЕРБ, ДПС ,ДБ и то станаха 75% от избирателите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове