Last news in Fakti

7 Март, 2023 21:29 3 655 31

Йово Николов: Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че зад него стоят политици, санкционирани по "Магнитски"

  • йово николов-
  • велико желев-
  • бизнес-
  • политици-
  • магнитски

Прокуратурата търгува по някакъв начин в момента. Доверието в нея е сведено до минимум, а Европейската прокуратура чука на вратата на България. Има коментари, че това е една подвеждаща маневра, за да се отклони вниманието. Доверието в Прокуратурата е толкова ниско, че ние не приемаме безкористно действията й, коментира журналистът 

Йово Николов: Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че зад него стоят политици, санкционирани по "Магнитски" - 1
Снимка: ФАКТИ

"Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че зад него стоят политици, санкционирани по "Магнитски". Това заяви пред БНР Йово Николов, журналист от вестник „Капитал“.

"Това са обществени тайни. Прокуратурата търгува по някакъв начин в момента. Доверието в нея е сведено до минимум, а Европейската прокуратура чука на вратата на България. Има коментари, че това е една подвеждаща маневра, за да се отклони вниманието. Доверието в Прокуратурата е толкова ниско, че ние не приемаме безкористно действията ѝ. Започваме да търсим скрити послания. Очакванията на обществото са много повече, отколкото заявените намерения на Прокуратурата".

Строителният предприемач Велико Желев вече е обвиняем. От Софийската градска прокуратура съобщиха, че му е повдигнато обвинение за изнудване. С прокурорско разпореждане е задържан е за 72 часа.
Велико Желев печели много обществени поръчки за пътно строителство при управлението на ГЕРБ, напомни Йово Николов.

„Негови фирми са бенефициенти на авансовите милиони, раздадени за магистрала „Хемус“.

Важно е какво ще се случи, когато изтече ареста от 72 часа, смята журналистът.
В българската политика и в българския бизнес, който е пряко зависим от политиците, често се разменят такива знаци, обясни Николов.
"Градиращото поведение спрямо този човек ни дава повод за размисъл, че може би зад него се крият други неща. Действията на Прокуратурата могат да накарат хората, които печелят обществени поръчки и строят магистрали, да се замислят за качеството им".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставете Велко

    9 15 Отговор
    На ЖелютоЖелев да му пикамАзНаГробът!

    Коментиран от #7

  • 2 Браво

    25 1 Отговор
    Евала . Мафията тр да бъде изрината от Бг !
  • 3 Кабамилионеров

    23 1 Отговор
    До къде ли ще стигнат...дано по общи..ните да няма разсле...двания,че как ще дока.жем,......с кметска зап.лата,и хоп милионер..........Големите игри са по София,ние се задово.ляваме с трохи,...е и 10,20 милио.на са пари,ама нейсе.....доволни сме от ГЕПИ и Д.П.Сто с обръчите от фирми......
  • 4 Приземен

    31 0 Отговор
    Ами!!! Подозираме? Въобще не подозираме, знаем си!
  • 5 Да бе

    23 1 Отговор
    Подозирате. Този е ясен, ще го пуснат. Но става все по зле за герб/дпс върхушката, феодалите ги прибират полека-лека уж за дребно провинение...
  • 6 Жеко

    25 7 Отговор
    Над 30 години комунистическата и русофилска хунта управлява България.Време е за пробуждане и промяна.

    Коментиран от #17

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Фибата

    22 1 Отговор
    Подозрения, внушения, твърдения, слухове, усещания, мълви! И така от 30 години действат тези, които си направиха вили дворци на скалите в Созопол!
    А иначе, ако се съди по няколко спешни и истерични медийни изяви, прокуратурата май хвана правилния човек! Сигурно е случайно!

    P.S. Заложници, Джим, заложници.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да бе

    22 1 Отговор
    Нищо не е станало, админинистрацията на герб атакува. Ще го пуснат след два дни, както пуснаха Боко, Севда и Влади - намагнитеният.

    Коментиран от #12

  • 11 ФРОЙД Д-р

    10 14 Отговор
    Това нещо Йово е собственик и съсед на Прокопиев с незаконна къща и имот на Буджака за 2.5 млн.евро. Заграбил е и скалата и част от плажа, които са публична собственост. И досега не е обяснил откъде има тези пари, а държавата и общината си затварят очите пред явното престъпление. Прокопиев лично е молил Боко да спре ДНСК и Прокуратурата да не ровят къщата на Йово Николов.

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Поп фолк

    6 0 Отговор
    Тез червени домати кой ги моме разклати
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ама наистина с

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Жеко":

    Тези руснаци, лягате и ставете. Нали близо 20 год сме в ОТАН,и горе долу толкоз в ЕС-то имаме присъствие на около 3000 янки, с бойна техника, инструкциите на политиците се дават от американ. посолство, изгонихме де що има руснак, агенти на чужди служби свободно шетат из родината и пак русите и русофилите виновни. А що се отнася до, комунягите. Ми, защо не ги неутрализирхте още 89.год.Всъщност, най-големите натовци и евроатлантици, до един са били върли комунисти и номенклатурчици. А сега де. Ти дали не си от тях.
  • 18 На този Желев трябва

    15 2 Отговор
    да му се предложи пълен имумитет и гарантиране на охрана на фамилията и него срещу цялата информация за схемата на грабежите от строежа на всичко и пълен списък на всички участвали в тези подли и нагли грабежи, "птичката" ще пролее със сигурност за да се спаси, а Тиквата и сие ще ощастливят бай Ставри ! Така се прави в демократичните и правови държави за да се "обезпечи" пострадалия суверен ! Съд, затвор и ИЗЗЕМВАНЕ на цялото движимо и недвижимо имущество разпръстнато из целите ФАМИЛИИ на герберугите в полза на България ! За да сме достойна за уважение нация трябва да постъпим ДОСТОЙНО с герберските престъпници начело с Тиквуний - ДОЖИВОТНИ ЗАТВОРИ за нагли грабежи за всички герберски същества, между тях няма честни и почтени, всички са престъпници !
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Защо

    16 1 Отговор
    Мислите,че прокуратурата прави тези пушилки..?За кьорфишеци.Ще го подържат за 72 часа това е договорено с шефа на Гешев.И представете си дело за изнудване.Рашков каза,че този Велик Жилав бизнесмен е изнесъл 21 милиона от онези е чувалите е Дубай,само гешефтурата незнаещ и все търси данни от други.Даже наблюдаващият прокурор се прави на луд като го питат журналисти и се подхилва , че няма данни за злоупотреби.Ами как ще има като този е лява ръка на Шиши и дясна на Кюлчев.Толкова ачик крадена държава от мафиоти олигарси,пазени от гешефтурата е цяла Европа няма.Така ,че пушилката,ще е за 3 дни,уж правим нещо,ама няма да търсим доказателства както досегаГешев само си за обесв---
  • 21 Да бе да

    8 0 Отговор
    "Йово Николов: Велико Желев не е сам в този бизнес. Подозираме, че зад него стоят политици, санкционирани по "Магнитски"

    Дайте амнистия на черепа , ще ви разкаже всичко от края на 70 те , когато започна всичко! Но се съмнявам че някой иска да го знае😂😂
  • 22 Перо

    11 0 Отговор
    Каква прокуратура, какъв Магнитски, нито Домусчиеви, нито Прокопиев, нито Цеци /братята/, нито един от главните елементи на мафията, освен Черепа, Пеевски и дребния слугинаж, не са засегнати! Държавните милиардери и милионери не са много!
  • 23 ГЕРБ = Мизерия !

    13 1 Отговор
    Ей така Боко ви строи фалшивите магистрали, изсипва авансово милионите на строителната мафия, те крадаг половината от парите и ви правят имитация на пэт, който наричат магистрала. И вие се развате като идиоти. България не е бедна държава, а ограбена!
  • 24 От Полковник Миленски никой не иска

    0 1 Отговор
    Акъл, знаеме колко имат, да си го ползват за себе си!
  • 25 Деций

    7 0 Отговор
    А аз не подозирам,то е обществена "тайна"!
  • 26 На Велико

    9 0 Отговор
    Вината му е че както си вървял другия се е препънал и се е ударил в шамарите му. Сега от прокуратурата няма да повдигнат обвинения на Велико щото той е пострадалия.
  • 27 Гост

    5 0 Отговор
    Ама как ще е сам, та те се договарят кой коя поръчка да вземе с Делянчо, Гелосания разградчанин и Ковача. В държавните фирми назначават техни хора на ръководни постове за да си гарантират поръчката и непредвидените разходи.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мафия ни управлява

    6 1 Отговор
    Абсолютно вярно !
    Зад него са Борисов и Пеевски !
  • 30 Никой

    0 0 Отговор
    Че кога мафията е имала само един участник ? То и затова е наименованието ОПГ.
  • 31 МАЛКА пенсИЯ

    0 0 Отговор
    ВАЖНО!!!БИЛО,КВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ,СЛЕД72Ч.ясно кво.ще се пече,в Дубай,а тук,ДУХАМЕ СУПАТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол