Last news in Fakti

15 Март, 2023 09:45 3 638 41

Разтърсваща емоционална изповед на Юлиан Вергов за казуса с Диана Димитрова

  • юлиан вергов-
  • физическо насилие

Никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна, категоричен е актьорът

Разтърсваща емоционална изповед на Юлиан Вергов за казуса с Диана Димитрова - 1

Никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна. Това се казва в официална позиция на актьора Юлиан Вергов, изпратена до медиите, съобщи bTV.

Ето и цялата позиция на Юлиан Вергов без редакторска намеса:

Що се отнася до случая, който се раздуха, мога да кажа следното:

До този момент не взимах отношение по темата по няколко причини. Първо. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.

Второ. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.

Трето. Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

А и тъй като течеше предварителна проверка, не смятам, че беше редно да се манипулира общественото мнение по какъвто и да било начин. Друг е въпросът, че други го направиха и благодарение на намеци и внушения, манипулираха не само общественото мнение, а дори и самата прокуратура, която се самосезира. Затова изчаках прокуратурата да излезе със заключение, както е редно да се направи. Това стана и всички знаем резултата.

А сега за протокола:

Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала “Откраднат живот”. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала.

Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на петнадесет годишното си дете. Повярвайте ми не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.

Всеки, който твърди обратното, е чисто и просто лъжец.

Всеки, който твърди, че над тридесет души – снимачен екип от изключителни професионалисти, са станали свидетели на непристойно отношение спрямо жена и нито един от тях не е реагирал, е лъжец.

Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам, всичко, което щеше да последва. А за да предпазваш или защитаваш някого, когото обичаш, понякога се налага да изтърпяваш неща, които са свързани с неправда или оскърбление. С лъжи. Макар, да ти идва да крещиш.

Но искам да обърна внимание на нещо много по-голямо и важно. Нещо много по-сериозно от личния ми живот и име. Борбата срещу насилието над жени - кауза, в която аз безрезервно вярвам и подкрепям. Това е една болна и недостатъчно осветена територия от живота ни, която е толкова чувствителна, че всяка злоупотреба с нея е равна на престъпление. Изхождайки обаче от този случай, в който косвено и аз бях замесен, и който придоби, за съжаление широк обществен отзвук, разбрах следното: Когато един човек излъже, че е станал жертва на насилие, и това стане достояние на всички, последствията са фатални.

Доверието към всяка следваща истинска жертва на каквото и да било насилие, ще бъде подкопано и съмнението, че това може би не е истина, винаги ще остане.

Това е абсолютно недопустима ситуация, с която трябва да се справим максимално бързо, за да не се получи ефектът на снежната топка. Не трябва да допускаме от една лъжа да пострадат хиляди реални жертви, защото никой вече може би няма да им повярва.

И сега искам да кажа нещо много важно:

Психическия тормоз Е насилие.

Набеждаването на невинен човек Е насилие.

Лъжливите новини СА насилие.

Злонамереното уронването на авторитета (на когото и да било) Е насилие.

Клеветата Е насилие.

Внушенията без споменаване на име СА насилие.

Всяка заплаха над детето ти Е насилие.

Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден.

Видно е как всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени. Дадох си сметка, че известността е много уязвима позиция и с нея върви големият риск - да се намери някой недобронамерен, който да използва твоята известност за недобри цели. При злоупотреба с името на популярна личност, лъжата се предава мълниеносно навсякъде, с огромна скорост и периметър на разпространение. Пораженията от нея са огромни, а излъганите - стотици хиляди. Защото това е цената популярността. И за добро, и за лошо.

В този смисъл трябва да се научим да сме по-внимателни на какво вярваме и на какво – не. И винаги да допускаме, че има и друга история, и друга гледна точка… преди да съдим. Доколкото съм запознат, в чужбина има закони в тази посока.

Мили хора, пазете си децата!

Не знаете откъде, с какво и кой може да ги застраши.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 57 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да, бе

    39 5 Отговор
    Отказването на секс е насилие за някои екземпяри...

    Коментиран от #12

  • 2 Петър

    58 6 Отговор
    Убеден бях, че тази история не е баш както я представя Диана Димитрова, абе нещо подобно като с КОВИД-19.
  • 3 И ти си за бой

    33 8 Отговор
    Тая очевидно е с много сериозни отклонения в психиката. Но как телефонът на детето е станал достояние на извратена жена. Мислете предварително, защото следварително е много късно.

    Коментиран от #7, #17

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 митутурутки

    49 2 Отговор
    За едно е много прав, заради лъжливата овчарка, реално жени, които наистина са пострадали сега няма много, много да им вярват! Тази митyтypутка трябва да бъде съдена за клевета и набеждаване, а НПО-то, което я подкрепяше да си иска парите обратно, заради обратния ефект и вредата, която нанесе на каузата им!
  • 6 хихи

    21 3 Отговор
    След Бил Клинтън светът вече е друг.
    Оралния секс не е секс
    Следователно не са били интимни....
  • 7 Д-р Фройдев

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "И ти си за бой":

    Как, как ровила му е в телефона, нали дори тук разни "специалисти" в статиите съветват жени открили скрити папки и информации в телефоните, как да действат и те така.

    Коментиран от #13

  • 8 Гайба беше добре

    1 2 Отговор
    гайби щот не слуша, стана зле
  • 9 С две думи

    30 7 Отговор
    Вергов показа,че е ЛИЧНОСТ ОТ КЛАСА !
  • 10 Иван Вазов

    9 41 Отговор
    След тази истерична реакция, не съм сигурен, че Юлиан Вергов е точно мъж....
    =
    Това не е изказване на мъж, това не е изказване на човек дори с един грам чест. Това е моето мнение.
    Поне да си беше мълчал.
    Като не е искал някой да пише на кристално чистата му 15 годишна дъщеря, да не беше въртял афери с колежки.

    Коментиран от #22

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Въпрос до Главният Прокурор на България

    18 0 Отговор
    Главният прокурор Гешев били споделил за извращенията които прави срещу Български граждани чрез Пернишки мутри сред които има и униформени полицаи!? Гешев защо Пернишките мутри са недосегаеми та чак и полицаите им козируват!!? Гешев защо тези мутри изнасят Тероризъм в Европейският Съюз и никой не им държи сметка!?Казвам се Мирослав Германов и съм жертва на терор!
  • 15 И този,

    11 2 Отговор
    случай,чака потвърждение във
    времето.Сагата ще се размива
    още година...Другото,което е
    важното,е че ние живеем във
    насилствен синтез,причинен ни
    и задълбочаващ се от репресията
    на управляващите върху хората.
    Не сме намерили противодействие,
    когато има бездържавност,в
    безвремието,разбирай беззакон-
    ност.Тотален геноцид,до бездихание.
    Мисля, че затова Вергов е прав.
  • 16 Бамбука

    5 4 Отговор
    Сиреч актрисата е сваляла рогоносец.
  • 17 отворко

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "И ти си за бой":

    Номерът на телефона на детето е в указателите на поне 20 деца от нейния клас и още в 500 абоната на фацебука (или как го бяха прекръстили, че не се сещам)
  • 18 Не знам защо,

    6 15 Отговор
    но не му вярвам!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Баце ЕООД

    5 3 Отговор
    И кат са разтърсих напрао... Путин е виновен.
  • 21 Стоянв

    10 1 Отговор
    Аз вярвам на г-н Вергов , чак от чужбина (не го познавам), макар до решението на прокуратурата, съобщението че е имало свидетел и горе написаното, си мислех че той е лошият. Има такъв вид мисля, , а тя пък изглежда толкова добродетелна. За добро и зло, единият е актьор, другата- ...артистка.Самата Попова не е представила необходимите доказателства. Представям си, ако съобщенията в телефона на дъщеря му са запазени, какво чудовище ни занимава и вреди месеци с болните си амбиции. Горката дъщеря...Питам сега безпристрастното правосъдие- в обратната посока ще има ли действия? И ще се самосезира ли тя, по подобие? И чакам.
  • 22 Дора Габе

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Иван Вазов":

    Вергов си е мъж отвсякъде, иначе защо "жертвата" се опитвала да "увисне" на шията му ? Имаш ли предположение за това? И още, не всяко близко приятелство, дори с интимни нюанси, трябва да бъде "окупирано" по неконтролируем начин единствено за лична употреба и на всяка цена. Дори през телефона на едно дете...

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Една жена

    4 4 Отговор
    Близки приятелски и професионални отношения са имали, казва Вергов. Добре.... Нито дума няма от него за лични, любовни отношения. И това добре... Само че, като как така, Диана Димитрова е имала телефонния номер на дъщеря му? И, ако не я е познавала лично, и не е имала отношения с баща й, й е писала? Не защитавам никоя страна в случая. Само се чудя защо Вергов премълчава за личните си отношения с Димитрова? Какво не казва? Истината е някъде по средата вероятно. А поради това , че самият Вергов има малко по - сприхав характер и е доста авторирарна личност, по - скоро накланя везните в посока, че не е било само словесна агресията от негова страна. Но това е моето мнение. Иначе, сигурно е имало причини, за да се случи случката.

    Коментиран от #32

  • 25 Гешев

    2 2 Отговор
    Искам да ти повярвам Юлианчо,както вярвам и на Бойко.Ти си невинен приятелю.
  • 26 Цола Драгойчева

    4 6 Отговор

    До коментар #22 от "Дора Габе":

    Ами, Доре, сигурно си има причини, бе драга. Кой знае какво й е обещавал, кой знае колко му е бил мазен курбана. Ти не знаеш, аз не знам, само те си знаят. Не оправдавам нейната постъпка, но и на него не вярвам, че само словесно я е нападнал. Защото той не е от тези, дето само с думи ще действа. На челото му пише, че е агресивен алфа мъжки екземпляр. Освен това, човек, който не казва, че са имали интимни отношения, а само приятелски и работни такива, защото нещо го притесняв да си признае, хич не ми го хвали!

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дора Габе

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Цола Драгойчева":

    Ама и ти, да се изповяда ли искаш ? Ами Дианка изповяда ли се ? Хайде Драгойчева, укроти "чистите си идеали" в името на победата. Какво пише на челото му е твое тълкувание. Добре, алфа мъжкар , но зад това не трябва да се търси непременно агресия. Там може да се прочете още Личност и Достойнство на рицар. Ама ти май отдавна не си виждала рицар ? И не само ти. Май рицарите са на привършване...
  • 29 Гневен

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Люси Дяковска":

    Защото на Карамазов му е меко желанието
  • 30 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Люси Дяковска":

    значи, малко знаеш за интересите на Карамазов...към фотографията например
  • 31 Механик

    3 1 Отговор
    Фани единия па удари другия.
    Измислени ВИП-ве си разменят фейсбук-постове.
    "Ма аз такова", "ма то, детето"- абе ти мъж ли си бе? С една пиКла не можеш да се оправиш. Насилие-масилие, дрън дрън.
    Заведи едно дело срещу тази и я съди до дупка! Какво си и се заобяснявал. Нека делото да е за надзидание следващите мераклийки да изкарат лесни пари по западен образец.
  • 32 Друга жена

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Една жена":

    ти защо се захвана да разследваш подробности от взаимоотношенията им. Искаш да изтръгнеш признания ли? Има един дълбоко личен свят, който напоследък започва да губи очарованието си именно поради новата мода да се пъхат носовете на любопитните в бельото на известните и не само на известните. Хората май загубиха усещането за съкровенно място в душата и чувствата. Искат всичко на показ - на сергията. Ако проф. Вучков беше жив, щеше да каже Голямо опростачване е настанало...

    Коментиран от #33

  • 33 Трета жена

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Друга жена":

    Никой нямаше да ги коментира, ако самите те не бяха разкрили подробности от личния си свят. Първо Димитрова, сега и Вергов го прави. Като не искаш хората да те коментират, просто не даваш подробности и информация. Толкова е просто! Нищо не искам да изтръгна от него, нито от нея, те сами го правят. Между редовете също може да се прочете доста. След като са публични личности, личният им живот е обществено достояние. Навсякъде по света е така. Тук в случая акцентът е върху това, че Вергов в това пространствено откровение, съвсем умишлено скрива, че са имали лични отношения.Иначе е доста словоохотлив по отношение на другите подробности. А между впрочем, ясно е на всички, че са имали и други отношения, освен професионални. Чест щеше да му направи, да го признае. Сега прилича на страхлив мишок.

    Коментиран от #34, #35

  • 34 Другата жена

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Трета жена":

    Нещо се обърках коя си - Една жена или Трета жена. Ще отговоря и на двете, по моя старомоден начин и така както аз възприемам отношенията между хората. И публичните личности имат право на зона на не намеса в личното пространство. Това, че Диана Димитрова незнайно защо реши, да разкрие "голотата" на интимния си свят и "страданията", които е преживяла е продукт на нейното възпитание и разбиране. Най-накрая, след като изтърпя какви ли не емоционални и не дотам изискани излияния върху себе си, Вергов направи изявление, (забележете след заключението на прокуратурата,) което не е лишено от коректно и дискретно отношение. Можеше ли да цитира текстовите и гласови съобщения от телефона на дъщеря си ? Ах, каква пикантерия за мнозина щеше да бъде това? А в каква светлина щяхме да видим "жертвата", какво шяхме да узнаем за нея?
    Вергов ни спести това. Спести го и на Диана...Новите "правила", как е навсякъде по света, не означава, че всеки трябва да се съобразява с тях и да превръща личния си живот в "храна" за празни хора с празни мисли.
  • 35 Гъдю Коча

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "Трета жена":

    Вергов не прилича на страхлив мишок, той е страхлив мишок.
    =
    Не мога да си представя как някои жени виждат в това нещо "алфа-мъжкар"?!
    Ако Вергов е алфа-мъжкар, то Емили Тротинетката е супер алфа мъжкар, със или без "дръжка"! Жалка история.
  • 36 ох, защо не вярвам

    3 0 Отговор
    В тази гилтия често пъти моралът е забутан в килера на екстравагантният им свят .
    Не надничаме често там, за да не сме предубедени , когато гледаме блестящата им работа на сцената, в киното или на малкия екран.
    Но.....има си институции за доказване на истината.

    Коментиран от #37

  • 37 Безпристрасно

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "ох, защо не вярвам":

    е твоето мнение. А институцията, която трябва да се произнесе, вече го направи.
  • 38 Ужас

    1 2 Отговор
    Някой е написал домашното на Вергов.Той няма дар слово и мозък да се изразява така.И се опитва да умилява,чрез детето си, без доказателства.Голям гадняр

    Коментиран от #40

  • 39 Маринов

    1 2 Отговор
    Вергов,

    НЕ ви Вярвам!

    АКО вие бяхте наистина ПРАВ
    щяхте да ПОИСКАТЕ минаване на всички през Дедектор за лъжата и Очна Ставка с Госпожата!

    За мен е без значение каква е била Госпожата и какв сте бил Вие,
    НО факта че това НЕ е ПОИСКАНО и НЕ е НАПРАВЕНО е СЕРИОЗНО ОСНОВАНИЕ че се ПРИТЕСНЯВАТЕ от ИСТИНАТА!!!
  • 40 Нищо подобно

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ужас":

    Актьор от неговия ранг НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛИШЕН ОТ ДАР СЛОВО ! Словото е неговият инструмент в живота. И ако си гледал/а негови изявления в различни телевизионни формати ще знаеш, че в тях той е показал завидно умение да борави със словото, при това одухотворено и с чувство за самоирония. А самоиронията е присъща на интелигентните индивиди.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове