13 Септември, 2013 08:15 3 877 0

Бомбе издаде наш бандит в Германия

Преглед на печата

Инвеститор преби журналиста Росен Тахов, съобщава в. „24 часа“

Инвеститорът Стефан Стефанов вчера ме преби жестоко с каратистки прийоми и хватки, оплака се журналистът Росен Тахов, постоянен автор на “24 часа”. Тахов живее в кооперация в столичния квартал “Витоша”, инвеститор на която е Стефанов. Съседка се оплаква, че в дома й тече вода, която прониква от жилището на Тахов на горния етаж. Той отива при Стефанов, който живее в отсрещна кооперация, и го пита кога и как ще направи ремонт в кооперацията, за да спре течът. Според Тахов Стефанов реагирал остро с въпроса: “Кой си ти, бе?!” Росен отвърнал: “Аз съм този, който ти плати 90 000 лева за апартамент в кооперацията. Появи се битов проблем, който ти си длъжен да отстраниш". “И тогава Стефанов, който имал черен колан по карате - обясни Тахов - скочи и ме преби с ритници в лицето и кръста.”

Бомбе издаде наш бандит в Германия, пише в. „Труд“

Българинът Камен М. (37 г.) бе разпознат и заловен по синьото му бомбе, с което решил да се изкипри във фейсбук. Нашенецът вече е изправен пред съда във Висбаден за източване на банкови сметки, съобщи вчера съдебен говорител. Камен М. бил брънка от престъпна банда, твърди обвинението. Самият подсъдим обаче отказва да назове имена на свои съзаклятници. Установено е, че от средата на юли 2011 г. до декември миналата година чрез скиминг устройства на банкомати са били източени 10 банкови сметки. Предполага се, че в действителност цифрата е далеч по-голяма. Само между 25 и 27 във филиал на банка “Наспа” са били преснимани 10 банкови карти, от които малко по-късно са изтеглени 43 000 евро. След задържането на Камен М. банковите набези във Висбаден секват.

Божков праща ритон с глава на Македонски, информира в. „Стандарт“

Невиждан досега експонат изпраща колекционерът Васил Божков в Москва. Ценната вещ не е показвана дори на снимка. Археолози обясниха, че това е сребърен ритон с позлата с протоме на кентавър. Извивката на ритона завършва с глава на митичното животно, но тя силно наподобява образа на Александър Македонски. Находката е датирана от II-I пр. н.е. Съкровищата на Васил Божков и друг виден български колекционер Димитър Иванов ще присъстват за първи път наред с експозициите на държавните музеи в руската столица.
Фондация "Тракия с музей Васил Божков" ще шашне руските почитатели на тракийската култура със златна маска от началото на V век преди н.е. Тя е по-ранна като изработка от намерената 673-грамова маска от вече покойния археолог Георги Китов през 2006 г.

Сирийски бежанци завъртяха черна борса за адреси, издава в. „Монитор“

Бежанците от Сирия завъртяха черна борса за адреси, които са им нужни за напускане на домовете за временно настаняване. За да излязат от центровете, които в момента се пукат по шевовете, се изисква чужденците да посочат адрес за пребиваване в страната. За целта трябва да бъде намерен човек, устроил се вече у нас, който да подаде декларация в Дирекция „Миграция”, че е готов да подслони бежанеца. В някои от случаите обаче даването на дом остава само на хартия, за да може чужденецът да напусне центъра за временно настаняване. Така се оказва, че на един адрес се водят 40-50 бежанци, без изобщо да живеят на него. Преди време фиктивен подслон е давал съдържател на стрийптийз бар в района на „Лъвов мост“, като при него са се водели около стотина чужденци.
 

България става полигон на либийската армия, твърди в. „Сега“

България е на път да се превърне в полигон за обучение на либийската армия. Между 5 хил. и 8 хил. военни може да пристигнат през следващите години, ако правителството приеме предложението за САЩ за съвместно обучение на либийските военнослужещи у нас. За предложението съобщи вчера министърът на отбраната Ангел Найденов. Засега не е ясно каква ще е ползата за българската страна, освен наема, който ще получи за военната техника. Само тази година в България са проведени девет учения с участие на щатски военни. Последното - "Хвърлена ръкавица", започна преди дни. По думите на министъра непреките ползи за страната ни от ползването на трите българо-американски бази през 2010 г. са били над 4 млн. долара, за 2011 - близо 6 млн., а за 2012 г. - 12 млн.

Стимулират младите учители с изгодни кредити, акцентира в. „Новинар“

Чрез пакет от социални привилегии, като теглене на по-изгоден кредит, Министерството на образованието обмисля да привлече млади учители в системата. Причината е, че едва 3 процента от преподавателите са под 30 години. Прогнозите са, че до 10 години половината от учителите ще се пенсионират. Това съобщи просветният министър проф. Анелия Клисарова, която даде отчет за започването на новата учебна кампания. По думите й проблемът с кадрите ще бъде осезателен в следващото десетилетие. Именно заради това се обмислят редица стимули за младите преподаватели. Сред тях е осигуряване на ведомствено жилище в отдалечени райони или осигуряване на транспорт. Основна причина за нежеланието да влязат в образователната система обаче си оставали ниските заплати.

10 лева такса за паркинг в зелена и синя зона, сочи в. „Дума“

Живеещите в синята и в зелената зона в центъра на София да заплащат такса от 10 лева за винетните стикери, с които ще могат да паркират автомобилите си около домовете си. Това е предложение, включено в доклад на зам.-председателя на транспортната комисия в СОС Вили Лилков. То е по повод предстоящите промени в наредбата за паркирането в централната градска част, които ще влязат в сила от октомври. От обществения съвет предлагат таксата от 10 лв. да е в сила не само за първия, но и за всеки следващ автомобил, ако в домакинството има повече от една кола. Таксата ще е само за живеещите, смята Лилков, според когото подобна промяна ще мотивира повече квартали в София да пожелаят да станат поне зелена зона, за да си осигурят нормален достъп до жилищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове