Last news in Fakti

19 Септември, 2013 08:02 34 276 14

Крият брутално изнасилване на австралийка у нас

Преглед на печата

Крият брутално изнасилване на австралийка у нас, разкрива в. „Труд“

То разбуни духовете в Търговище, след като местната полиция го кри от обществеността няколко дни. 26-годишна жена от Мелбърн била пребита зверски с маркуч и изнасилена от мургав нашенец край Попово. Гаврата станала след полунощ на 13 септември. Малко по-късно, уплашена от групово изнасилване, тя скочила от тераса на втори етаж и избягала. Младата жена била в България по работа. Останало ѝ свободно време и решила да се наслади на красотите на страната ни. Край Велико Търново се качила на автостоп в кола с мургави мъже. Те обещали да я откарат до Русе. После тя трябвало да стигне до летището в Букурещ, за да си хване самолета за дома. Компанията спряла в Попово уж да се освежат в апартамент на единия от мъжете.

Катуница настръхна, възможно е Рашкови да се върнат в селото, пише в. „24 часа“

Какъв ВИП е този Ангел Рашков, че на всичко отгоре го титулуват принц? Той никога не е вървял в правия път. Как е учил в Кеймбридж, като по същото време е излежавал присъда в гръцки затвор? В цялото село се знае, че той няма образование. Така млади и стари в Катуница коментират участието на сина на Кирил Рашков - Цар Киро, в тв риалитито „ВИП брадър”. Те са бесни от изявите му на екрана. „Това ни обижда, а и наближават 2 години от трагичните събития, които фамилията му провокира в селото”, категорични са хората. Мнозина още се страхуват да говорят открито срещу клана, тъй като след броени дни Цар Киро трябва да излезе от затвора. Във фейсбук вече има група срещу участието на Рашков-младши в шоуто.

 

Лекуват ни лошо в 193 болници, предава в. „Стандарт“

Качеството и ефективността на здравеопазването в България са на лошо ниво, а броят на недоволните пациенти расте. Това сочат изводите в доклада на Световната банка за застаряването на населението. Той ще бъде официално представен в петък. Големият брой болници и тяхната разпокъсаност е основна причина за неефективните здравни услуги. Поне 13 пациенти на ден се изписват от малките болници за интензивни грижи в европейските страни с добре организирано здравеопазване. В България обаче броят на болните, които напускат клиниките, е по-малък от 13 в 193 лечебни заведения от 275, показват анализите на банката. Броят на преминалите пациенти е много важен не само за ефективността на болниците, а и за качеството на услугите в тях.


 

Счупиха фонтана на „Витошка“, алармира в. „Монитор“

Вандали потрошиха фонтана на най-скъпия софийски булевард „Витоша”. Те са изтръгнали две от дюзите на пръскалото. „В момента фирмата изпълнител ги е поръчала и до няколко дни те ще бъдат подменени”, обясни зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Шадраванът в участъка от ул. „Неофит Рилски” до „Солунска” ще претърпи и пълна промяна. Причината е, че софиянци масово не харесват грозното корито. Специалисти от Националната художествена академия също ще дават идеи какво да се промени в облика на новия фонтан. Една от идеите е да се поставят нови фигури около шадравана. Христов и столичният градоначалник Йорданка Фандъкова провериха ремонта на тротоара пред Софийската опера и балет.


 

Гърция дразни Македония с Кирил и Методий, отбелязва в. „Новинар“

Гръцкият президент Каролос Папуляс припомни на Македония, че солунските двама братя Кирил и Методий са гърци, след като направи изявление, в което посочи на Скопие, че за да се присъедини към Европейския съюз, трябва да стане по-добър съсед. Посланието беше отправено от Папуляс по време на среща със словашкия президент Иван Гашпарович в Братислава. „Тази година е годината, в която се честват двамата гръцки братя от Солун Кирил и Методий. Трогва ме фактът, че моето посещение съвпада с честването на 1150-ата годишнина от тяхното заминаване за Моравия”, заяви Папуляс. Заедно с това той посочи, че Атина остава стратегически посветена на помощта за евроинтеграцията на Западните Балкани.

Какво постигнаха протестите и какво не, коментира в. „Сега“

Ясно беше, че все някога протестите ще свършат. Краят им се видя след унилата развръзка на шумно прокламираното депутатско посрещане на 4 септември. Дойде времето на протяжните коментари и анализи относно същността, видимите и скритите цели и резултатите от тези три месеца на нескончаемо дюдюкане по властта. За прецизно осмисляне на станалото е нужно повече време, но и от съвсем близка дистанция вече може да се кажат важни неща. Онова, което протестите постигнаха, колкото и странно да звучи, изглежда повече и по-значимо от онова, в което те не успяха. Те предизвикаха паническо оттегляне на назначението на Пеевски и очертаха моралното дъно, под което оттук насетне властта трудно ще пада безнаказано.


Архивът на Сталин онлайн, информира в. „Преса“

Фондът на Йосиф Висарионович Сталин, намиращ се в хранилището на "Росархив", вече е онлайн. В сайта „Документи от съветската епоха“ (http://sovdoc.rusarchives.ru) са публикувани писма и избрани материали от неговите речи, статии и др. В режим на открит достъп се намират повече от 400 000 страници от фонда на Сталин и политбюро на ЦК на КПСС. Екип от специалисти е работил по тях в продължение на 5 години. През това време са сканирани и обработени електронни копия от материали като "Авторски документи", "Книги от библиотеката на Сталин с негови бележки", "Биографични документи", "Приветствия за Сталин по случай неговата 70-годишнина", "Писма и телеграми", свързани с неговата болест и смъртта му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    na stop strano?

    Коментиран от #4

  • 2 Димо Димов

    3 0 Отговор
    Тази версия немога да я приема. След полунощ решила да разгледа красотата.... Нещо друго е станало, но явно никога няма да узнаем.
  • 3 Heinrich

    0 1 Отговор
    Звучи като приказките на Шихеризада от 1001 нощ ,всичко ми изглежда много невероятно ....
  • 4 БУМЕР КАМОР

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ВИП АМГ":

    tak e mnogo strano
  • 5 Бай Иван

    3 1 Отговор
    Май не и е харесала красотата на нечий .....й. Чий го е търсила посред нощ?
  • 6 петър петров

    6 0 Отговор
    еми къд ее тръгнала на автостоп................ нормално да я качат циганите, не че е правилно, ама циганите са цигани....
  • 7 Мартин 123

    3 1 Отговор
    мНОго хубаво са я праснали , другия път пак да се качи на автостоп
  • 8 Бхд БхД

    3 0 Отговор
    Само да не и стане навик тоя аутостоп.
  • 9 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор
    Ами малко и е било. То нормален човек не пътува на автостоп. Това са само муфтаджии и такива, дето си го търсят- е, получила си е го. Нали красотите на Бг иска да види- видяла ги е, даже и и скритите ни достойнства е видяла и ги е усетила в себе си, ще и държи влага докато е жива. Лошото в случая е само едно- че с ей такива простотии се занимава полицията ни, вместо да решава реални проблеми, а за дейността и се плаща от джоба на всички ни.
  • 10 EMSKI

    1 0 Отговор
    В полунощ освен вампири,м...ли и пияни фолкаджии, друго трудно се среща....поне е усетила красотите на България!!
  • 11 Ото Скорцени

    1 0 Отговор
    Според мен тъпата к..ва лъже и въобще не е изнасилвана. Ако бяха м...ли въобще нямаше да я водят да се освежава в апартамент ами направо в храстите щеше да има бой, секс, бой секс и зарязване на пътя да си търси друга кола на стоп. В друг сайт пише, че след като кифлата е била в апартамента е тръгнала за Русе само с един младеж от компанията и той я е изнасилил някъде около Попово. Явно се опитва да накисне момчетата, които са и помогнали.Нещата въобще не се връзват. Тъпата заслужава куките да я захвърлят в някоя циганска махала и да я разчекнат м...лите, че да види наистина какво означава изнасилване.
  • 12 Ото Скорцени

    1 0 Отговор
    "Компанията спряла в Попово уж да се освежат в апартамент на единия от мъжете. По някое време гостенката настояла да тръгват и един от мъжете щедро предложил да я откара. Вместо това спрял в покрайнините на Попово и поискал секс. Срещайки съпротива, той извадил парче маркуч и започнал да я бие. Налагал я по лицето, гърба, задните части и грубо я изнасилил."

    Това, че кифлата е изнасилена са пълни глупости. 4ма цигани ще я закарат в апартамент. После ще си тръгне с единия от тях и той ще тръгне да я изнасилва в храстите. . За да и дойде ум в главата да бъде захвърлена в някоя циганска махала, ако има късмет може и циганска булка да стане.
  • 13 Shmeker

    0 2 Отговор
    Ами.. ако е била дрогирана може и така да е станало...
  • 14 S Bogomilov

    0 0 Отговор
    bitijat bit, ..........haide na e.anite da im e chestito...kavo ste pravi posred nosht na avtostop?????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове