Last news in Fakti

22 Април, 2023 15:47 10 521 168

Трифонов:Благодарение на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се плъзгаме към бюджетна катастрофа

  • слави трифонов-
  • асен василев-
  • финансова политика-
  • бюджетна катастрофа

Вчера служебното правителство внесе бюджет с дефицит от  6.4% от БВП. Това  е нещо нечувано от епохата на Виденов досега, а всички помним как завърши тя. За някои политици това, което се случва, може би е изненадващо, а за други даже е съвсем нормално и желано. А в действителност множество икономисти още от лятото на 2021 г. предвиждаха да се случи точно това, коментира шоуменът

Трифонов:Благодарение на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се плъзгаме към бюджетна катастрофа - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ИТН коментира на страницата си във Фейсбук внесения вчера от служебния кабинет бюджет с дефицит от 6.4%.За пореден път Трифонов не спести, че благодарение на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се плъзгаме към бюджетна катастрофа. Ето неговите думи:


Благодарение на некомпетентната финансова политика на Асен Василев бързо се плъзгаме към бюджетна катастрофа.
Времето разкрива истината. Лошото управление на държавните финанси през 2022 г., заради което ПП „Има такъв народ“ напусна коалицията, дава своите отровни плодове. Безконтролното харчене на държавни средства доведе до това, че служебното правителство предлага увеличение на данъците – ДДС да бъде увеличен на 22 %, а плоският данък за фирмите на 15%.
• Вчера служебното правителство внесе бюджет с дефицит от 6.4% от БВП. Това е нещо нечувано от епохата на Виденов досега, а всички помним как завърши тя. За някои политици това, което се случва, може би е изненадващо, а за други даже е съвсем нормално и желано. А в действителност множество икономисти още от лятото на 2021 г. предвиждаха да се случи точно това. За 2-3 кратки години бюджетните разходи на държавата, измерени в млрд лв., почти се удвоиха. Публичният дълг беше под 30 млрд лв. През тази година той може да наближи 50, а догодина – 60 млрд лв. Вместо през този период България да се приближи до Еврозоната (като Хърватия), да повиши своя кредитен рейтинг и да привлече многомилиардни инвестиции (като Румъния и Сърбия), ние се къпем в блаженството на некомпетентността и популизма.
• Както всеки друг процес в политиката, и тези явления имат своята ясна причина. Това е левичарската идеология от Венецуелски тип, която завладя първото служебно правителство през 2021 г. и редовното правителство от 2021 – 2022 г. Финансовият „гуру“ на тази епоха, бившият финансов министър от ПП Асен Василев, изповядва елементарна идеология, която може да се обобщи в единственото изречение: „Колкото по-голям бюджетен дефицит имаме, колкото по-голям дълг натрупаме, колкото по-големи социални разходи раздадем и ги финансираме единствено с нови кредити и с парите от Плана за възстановяване и устойчивост – толкова по-добре“.
• В момента тече дискусия относно вноса на украински храни. Една от причините да стигнем дотук е т.нар. „Зърнена специална операция“ от пролетта на 2022 г. Тогава правителството възложи на държавни дружества с персонал от 8 души да закупят милион и половина тона зърно. За целта бяха източени 1.2 млрд лв. от кръвта на енергетиката. Междувременно правителството упражни административен рекет върху зърнопроизводителите, за да възпрепятства техния износ на тогавашните рекордно високи цени. Накрая зърното не беше купено от държавата, а фермерите реализираха огромни загуби. А този 1.2 милиарда лева отидоха неизвестно къде, а може би бяха просто откраднати. И да не забравя – спомняте ли си 9-те милиарда, изхарчени в края на 2021 г. от същия този Асен Василев, които ние като народ не разбрахме за какво и при кого отидоха?
• И до днес представителите на ПП твърдят следното:
- По тяхно време дългът не се бил вдигнал
- С бюджета всичко е наред
- Преди последните избори предлагаха пенсиите да се вдигнат с нови 20%
Сегашните действия на служебният финансов министър Росица Велкова, която е била зам.- министър на Асен Василев, ясно показват каква всъщност е истината.
• Вчера президентът разумно коментира, че ако служебният кабинет беше вкарал бюджет през ноември, дефицитът щеше да скочи с нови 10 млрд. лв.
• Най-важният въпрос е какво да правим оттук нататък. България не се нуждае от нови избори. Не се нуждае и от популистко управление. Нуждае се от стабилен редовен кабинет с голяма смелост и силна воля, който да обърне сегашната драматична тенденция. За да е силна една икономика трябва да има инвестиции. Само това ще доведе до по-високи доходи и до подобряване живота на всички! Трябва ни бюджет, който да показва желанието на държавата да подпомага всички местни и чуждестранни инвеститори, които искат да развиват бизнес в България.
• Правилните действия, според мен, не включват увеличение на данъците. Не включват и отказ от Еврозоната за десетилетия напред, а включват реформи в публичния сектор и ограничаване на астрономическия ръст на разходите.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 110 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    130 6 Отговор
    Трябва да се върне ДДС на кръчмари, зърнари и да се вдигне корпоративен данък.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Асдф

    150 2 Отговор
    Всички помощи за кръчмари, зърнари и тем подобни да се спрат и да почнат да си плащат данъците.
  • 4 Софиянец

    128 45 Отговор
    Експерта двуграмов чалгар приравнен към Харвард. Смех и руски сАполи.

    Коментиран от #91

  • 5 Ппдб

    58 42 Отговор
    Некъдърни атлантиците а герб крадливи атлантиците. Ако се саберът ще ни разкажат играта
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Акото цапа Трифонов

    107 13 Отговор
    Какви инвестиции ще привличаш бе като главния прокурор пуска за издирване собственици на фирми които даже не оперират в страната
  • 8 русенец 2

    91 7 Отговор
    никой от нищо не разбира но всеки приказва
  • 9 Българка

    114 22 Отговор
    Славуца откога разбира от финансии? Не го ли е срам да лъже? Не Василев, правителството на К.Петков са виновни за кризите, инфлацията, бюджетната катастрофа. За 2022 дефицитът бе под 3%. Може и сега да се приеме бюджет с 3% дефицит. Страните в Европа вече спряха помощи и компенсации за енергия. Но радевия кабинет продължава да излива 7-8 милиарда годишно и то най- много за предприятия със свръхпечалби от енергетиката, военната промишленст, Лукойл, търговци на енергия
  • 10 Нищо ново

    73 20 Отговор
    Рептилчето се плъзга към дупката си
  • 11 Отвратен

    95 19 Отговор
    Тази тения отново изпълзя?!
  • 12 Спартак

    105 3 Отговор
    Да спрат помощите за електроенергия. Да се дават само на ПРОИЗВОДИТЕЛИ. Търговците нямат нужда от такова нещо, банките също нямат нужда.
  • 13 фенче

    74 7 Отговор
    приказки, приказки, приказки, накрая нищо, кажи какви ставки на данъците предлагаш, кажи в кои сектори ще се правят съкращения, как ще изглежда това като цифри, говориш на едро, и ни цитираш учебниците по икономика, ние тези учебници ги знаем по добре от тебе
  • 14 Леш

    80 14 Отговор
    Хахаха на доган и боко шута разбира от финанси край
  • 15 Истината

    33 25 Отговор
    Ай стига слави. Василев Асен е много над вас Плевен. В Хасково излизат от Елитната Езиковата сега и преди години гений. И това го казвам аз, но и много на Асенчо даскалите. От никого не сме, но пишем за хора проучени. България е малка, дори и по живково, когато представяха на съдията характеристика.. И той... Да излизна на главната улица и аламинут ще разбереш, кой, кой е. ДоГАН агата. Бедните на пазара не празнуват Байрам, байрам за нас е всеки ден, суле ага меди.

    Коментиран от #25, #45

  • 16 Колко

    69 19 Отговор
    само си прост и злобен само , страхопъзльо такъв , как изобщо дишаш ? Ненужни тъпни за манипулация на тотални будали , които за късмет стават все по - малко !
  • 17 1 путинист

    74 15 Отговор
    Тоя плу жек пак изпълзя от дупката си, отвратително.
  • 18 Прав си Слави

    26 58 Отговор
    Но народа мразейки да мисли, си избира крадци и лъжци като ГЕРБ и ГЕРБ 2 ( ПП и ДБ ) и така продължава 33 годишноте ресане и чесане, кражби и лъжи!
  • 19 Кейнс

    48 19 Отговор
    Няма икономика без инвестиции Славчо, ама няма и инвеститор да вкара пари в икономика с цени на енергията четири пъти по-високи от американските, осем пъти по-високи от китайските и десет пъти по-високи от руските.
    Заради "евроатлантическите ви ценности" в България и в целия ЕС скоро няма да има нищо освен алпийски кози и изгнили перки за ток от "зеления преход".
  • 20 реру

    77 11 Отговор
    "... За някои политици това, което се случва, може би е изненадващо..."

    За всички българи обаче някои нещата са ясни...

    Коментиран от #43

  • 21 Добре, че вие

    28 46 Отговор
    Се усетихте и приключихте това недоразумение, не искам да си представям какво щеше да е сега, ако бяха продължили променкаджиите, да си чистят сега Авгиевите обори, гадовете. Кой гласува за тези шантавелници? Асен Василев да каже така ли си управлявава личните финанси като държавните, потънал в дългове.
  • 22 миндер обозревател

    50 12 Отговор
    От миндерчето нещата изглеждат по един начин, но реално нямат нищо общо с реалноста.
  • 23 Анонимен

    64 20 Отговор
    Разбрахме с каква цел Слави Трифонов е в парламента. Очевидно иска да бъде съставено правителство, и то на ГЕРБ. Всички негови думи водят към този извод. ПП са виновни за всичко, ала ГЕРБ ще решат въпроса. Избирателите отново излъгани. Колко пъти?
  • 24 Да вдигат дантците,

    25 33 Отговор
    Да се затяга колана, разходи държавни сведени до минимум, да очистят всички пенсионери на заплата. Гадините василев и петков с бойкикев не бива да се допускат повече до управление.Вързана на всяко новородено воденичен камък на шията с дълг 70 000 000 000, загробиха ни
  • 25 Момчил

    24 6 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Едвам ти се разбира . Научи български .
  • 26 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    47 21 Отговор
    за приятеля си бб и неговото над 12годишно управление ,нищо ......как да каже като го вкараха само за де е патерица на банкянският газооопроводчик.Нищо не чувам за турско-руски поток построен през бг с 3,5 милиарда лева и носещ приход на бг-хазна от 32милиона лева на година........Като се продадеш на дявола трябва и да говориш явни лъжи,нали учиндолски дългуч!

    Коментиран от #35, #80

  • 27 ха ааа

    46 20 Отговор
    След като Гроздан Караджов не можа да ви открадне едни милиони и сега си отворил големия плювалник.

    Коментиран от #37

  • 28 виж кой говори

    52 11 Отговор
    Трифонов колко държавни бюджета е правил през живота си?
  • 29 Иван Тушев

    52 16 Отговор
    От сега е видно, че чалгаря ще лъже и плюе ПП повече от ГЕРБ.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Град Симитли

    38 11 Отговор
    Чегъртай си кубето и носа на диванчето
    И не се обаждай!
    Черна радиостанция "Славуца FM", 198 Mhz
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Минева

    42 14 Отговор
    Няма общо между виола и бюджет на държавата.
    Много, много, много тъпа виола
  • 34 Въпрос

    46 17 Отговор
    Нещо да кажеш за кражбите, грабежите, лъжите, мошенгиите през 20 годишното "управление" на авера ти от Банкя? За него мълчиш, нали! Не ти изнася и само това баеш от сутрин до вечер как Киро и Асен са съсипали държавата. Същите сте като бандитите на толупа. Без разлика.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 УРА,, Ура

    48 11 Отговор
    А благодарение на бездарните ти сценаристи и на твоята злоба нямаме редовно правителство от много време.

    Коментиран от #39

  • 37 Нови лъжи

    10 25 Отговор

    До коментар #27 от "ха ааа":

    нямат ли от мафията зад лъжеца кирил петков?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Благодарение

    14 30 Отговор

    До коментар #36 от "УРА,, Ура":

    на лъжеца кирил петков и задкулисието зад него нямаш редовно правителство!

    Коментиран от #42

  • 40 И с коя

    11 3 Отговор

    До коментар #38 от "Веселяка":

    бюлетина бяха! Що се излагате, не знам!
  • 41 Само предлагам

    21 14 Отговор
    В следващото правителство за финансов министър да бъде избран ЧАЛГАР
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тъпо

    8 18 Отговор

    До коментар #20 от "реру":

    да си продаваш бъдещето и да си вредиш с простотия и лъжи!

    Коментиран от #88

  • 44 Лили

    29 10 Отговор
    Нито си икономист,нито финансист за да коментираш в детайли бюджета за 2023 г.Не може със старият бюджет,изготвен през 2022 г.да се прогнозират приходи и разходи и за 2023 г.Това е противоконституционално.Служебното правителство беше абсолютно наложително да внесе бюджет за 2023г още до края на октомври 2022г.независимо,че нямаше съставено правителство.Защото с всеки месец разходите растат,а приходите намаляват.Това е така,понеже не бяха събрани ДДС от големите фирми и се получи дупка в хазната.Освен това Президентът разясни,че 2.9млрд.лв.отпуснати от ЕК за текущи разходи ,заложени в бюджет 2023г са отишли за соц.плащания,което не е вярно.Соц.плащания в здравеопазване,соц.сфера,учит.заплати,дет.градини,безпл.учебници и бизнес,бяха определени още от бюджета за 2022г.при брут.вътр.продукт от 3 %.Интересно за какво са отишли тези 2.9млрд.лв,отпуснати на Служ.кабинет на Радев.
  • 45 Ехааа

    12 5 Отговор

    До коментар #15 от "Истината":

    Голям гений! Ти ходил ли си на училище? Умопомрачително! Чувал ли си нещо за правопис, езикови правила,а? Иначе, много знаеш! Бре, бре, бре!
  • 46 Инвеститор

    35 6 Отговор
    Какви инвестиции ще привличаш ти бре като работната сила я няма..нали ти и хората за които работиш се постараха да си построят държава във която само на тях им е добре..занимавай се със неща от които разбираш ти и комедиантите около тебе сте абсолютно безполезни същества
    .
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Бавно загрява моншето

    31 11 Отговор
    Тоя още не е разбрал че герб построиха държава от която даже ромите бягат
  • 49 Дааа

    21 8 Отговор
    Чалгарееще се пишман мутра е права, драньето, постната пица им е малко на тъпия прост селски народ останал по тея земи. като гласуватз за еднокнижнила да си носят последствията.
  • 50 Благодаря, изпреварващо

    31 8 Отговор
    Не го чета този изумруд, не му гледам телевизията и пародията на смешниците му (настоящи депутати от партия Няма такава държава). Моля, да си пише във Фейсбук и всички пристрастени да му се радват. Моля, не го публикувайте във ФАКТИ.
  • 51 Гражданин

    28 8 Отговор
    Всяко отваряне на устата на помияра е настъпване на мотиката!
  • 52 Учиндол

    20 10 Отговор
    Аре бегай
  • 53 мдда

    25 8 Отговор
    ха хах ах ах ти ли ще ни измъкваш бе Славчо?? Чалга ли ще пееш?
  • 54 Смех в залата

    26 11 Отговор
    Учиндолският диван бей сега ще се гушне с Бойко както си беше и планувано от преди 2 години. Просто чакаха удобния момент и той настъпи. Жалко, че толкова хора не видяха истината.
  • 55 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 8 Отговор
    Слави стига ни омайва

    Коментиран от #105

  • 56 Само питам

    23 7 Отговор
    Вече близо година без прекъсване управлява Радев. Да сте чули моралниаят изрод Трифонов
    да каже поне една критика за Радев? И чии креатури бяха Василев и Петков, в чий служебен кабинет бяха и кой ги промогипаше и тях и партията им ако не руската подлога Радев? Сега всеки си измина с тях ръцете и подлата роля на недоразумението от Дондуков 2 е развита и забранена!

    Коментиран от #149

  • 57 Бай араб

    13 8 Отговор
    Кой ти плаща медикаментите ?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Откога

    27 5 Отговор
    Мутрочалгарите започнаха да разбират от финанси повече от финансистите, завършили в престижни западни университети? Всяка жаба да си знае гьола - сиреч да си ходи в учиндол простакът!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Наглецо

    20 6 Отговор
    Колко е държавният дефицит и дългове на САЩ,бе Славуца ! Големото важно, като се взимат заеми.От такива като тебе няма пари в бюджета на България ! Кътате си парите по офшорни зони.
  • 63 Комон сенс

    17 5 Отговор
    Хайде да не говорим алабализми, ами да дадем малко примери с дереджето на държавите в ЕС.
    Дефицити:
    франция - 6.5
    Унгария - 7.1
    Румъния - 7.1
    Испани 6.9
    Латвия 7
    и пр и пр.

    Първо се информирайте - както теоретично така и фактологично, после си пускайте пуг=фтенето и патетитката публично, че се излагате!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Буден

    7 4 Отговор
    мНЕНИЕТО Е НА ФИНАНСОВИЯТ ЕКСПЕРТ...има ли такъв?
  • 66 Ядосан

    24 7 Отговор
    Руският агент Слави Трифонов дава компетентни мнения! Боже, Боже! Ела и си прибери вересиите!

    Коментиран от #81

  • 67 Лео

    23 6 Отговор
    Дългия,повтаряш като папагал опорките на Герб.Нали щеше да ги изчегърташ??? А сега както виждаме в НС ,гласуваш заедно с тях,подкрепяш ги и за кабинет,само и само да лапаш заедно с тях от голямата баница.Даже твоят Тошко,който хабер си няма от финанси, изроди една глупост,че трябва да се орежат соц.плащания.Потрес!!!!

    Коментиран от #78

  • 68 Гледай си шоуто, а не политиката

    15 6 Отговор
    И ко сега?! Славчо много бързо забрави, че точно ти се сдуши и с кокорчо и с простото...А и защо не пое отговорност за управление на страната, когато хилядите зомбирани от теб почитатели на чалгата ти гласуваха доверие?! Ние знаем защо, ама обясни първо това на феновете си и тогава можеш да критикуваш и ГЕРБ и ПП.Сега, каквото и да кажеш стойността му е НУЛА! 🤣
  • 69 Ама

    21 6 Отговор
    Да беше направил правителство .Не само да ни правиш на улави и да ни пробутваш разни полуграмотни шнорхели,само и само да убиеш протестите.Е успя .Сега май не само си доволен,ами и наглееш.Сега като си направите с Бочето правителство голямо крадене ще падне отново.
  • 70 Дааа

    15 4 Отговор
    Парлама 49 ще се запомни с патериците на хартиената коалиция Има Такъв глупав Народ и руските лизачи иЗраждане.
    Есички дружно крадът народа.

    Коментиран от #74

  • 71 Анонимен

    20 3 Отговор
    Кой говори този който не си декларира доходите
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бай араб

    15 4 Отговор
    Суверена, статуквото - две думи знае.Иначе не се отказа от държавната субсидия за партиите.
  • 74 Аха

    4 10 Отговор

    До коментар #70 от "Дааа":

    Ама гледам не те ти плащат лъжите, а мафията зад ПП и ДБ! :))
  • 75 ама верно ли?

    15 3 Отговор
    Проблемът е че сте прости.
    Цялата ви схема е да сте воинаги контра и да употрвбявате тежки думи.
    Интересно е на маса след 3 мастики и 2 часа чалга.
    За сериозни разговори не ставате. камо ли за разговори относно бюджети, дефицити и политика.

    Коментиран от #135

  • 76 Проверяващ

    18 5 Отговор
    Лидерчето шоуменче пак се надигна от диванчето и почна да се прави на голям специалист ,лежи си там БЕ знаем те
  • 77 Експерт

    16 6 Отговор
    ЩОМ И ЧАЛГАРЯТ СТАНА ФИНАНСОВ СПЕЦИАЛИСТ БЪЛГАРИЯ Е ИЗГУБЕНА!
    НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА ПП, НО С УПРАВЛЕНИЕ ОТ 6месеца ПРИ ВРАЖДЕБЕН ПАРЛАМЕНТ, КОЙТО НАКРАЯ СЪБОРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОВА БОЛНО И ЗЛО ЛИЦЕ-СЛАВИ МОЖЕ ДА СЕ УНИЩОЖИ ДЪРЖАВАТА ТО ВАСИЛЕВ Е ГЕНИЙ И ПУТИН ТРЯБВА ДА ГО ВЪЗНАГРАДИ, ЧЕ Е ЕЛИМИНИРАЛ НАТОВСКА ДЪРЖАВА.
  • 78 Дедо Пене

    15 5 Отговор

    До коментар #67 от "Лео":

    Защо им гледате и плащате за тъпата им телевизия?.Да фалират в забрава, а не като патерица вече в 3ти Парламент да лапат пари от ГЕРБ и ДПС!
  • 79 дксж

    15 7 Отговор
    Троянският кон на ГЕРБ- ДПС пак се "изходи".
    Тоя ровали 3 кабинета, с какви очи се показва пред хората?

    Коментиран от #83

  • 80 Тъпо

    2 15 Отговор

    До коментар #26 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    да се кръстиш така, а да тиражираш евтините опорки и лъжи от мафията зад ПП и ДБ!
  • 81 Бай араб

    12 5 Отговор

    До коментар #66 от "Ядосан":

    Руски агент , да . Радев бил ,,пич,, Щял да дава кола на Мая Манолова да обикаляла България.Мика Зайкова била невероятен експерт.Отвратителен паралич
  • 82 дксж

    14 4 Отговор
    Ако Радев даде 3- ия мандат на тоя, кабинетът му ще просъществува 3 дена. Не сме забравили какво направи по- миналото лято. Гавра с народа.
  • 83 Тъпо е

    2 14 Отговор

    До коментар #79 от "дксж":

    да се тиражират лъжите на мафията зад ПП и ДБ!

    Коментиран от #87, #93

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 дксж

    18 6 Отговор
    ГЕРБ-ДПС му прехвърлиха малко от купения вот и го набутаха в НС. За какъв се мисли тоя? Залязла чалга звезда.

    Коментиран от #89

  • 86 Пенсионер

    15 6 Отговор
    Слави -т.ъ.п.о.т.о. пита къде са 9те млрд в края на 2022г...МНОООГО си спал тогава, защото само компенсацията на фирми и физически лица за ГАЗ, ПАРНО и ЕЛ.ЕНЕРГИЯ надвишава 12млрд.лв!!!
  • 87 дксж

    14 5 Отговор

    До коментар #83 от "Тъпо е":

    Това го твърди мафията зад ГЕРБ-ДПС. Как е Орлин Алексиев?

    Коментиран от #92

  • 88 реру

    24 5 Отговор

    До коментар #43 от "Тъпо":

    "да си продаваш бъдещето..."

    Не пожелавам на никого ЧАЛГАРСКО бъдеще с помоща на Баце и Сокола!

    Коментиран от #90

  • 89 А каза ли ти

    6 13 Отговор

    До коментар #85 от "дксж":

    лъжеца кирил петков как се прехвърля? :))
  • 90 Тъпо

    3 20 Отговор

    До коментар #88 от "реру":

    да си продаваш бъдещето, тиражирайки евтини лъжи! Много тъпо!
  • 91 Ама да

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    Браво, много ми хареса, един чалгата с голяма компетенция за финансите на страната, затова сме на това дередже
  • 92 Тъпо

    6 13 Отговор

    До коментар #87 от "дксж":

    да се тиражират евтините лъжи на мафията зад лъжеца кирил петков! Много тъпо!

    Коментиран от #96, #97

  • 93 дксж

    13 7 Отговор

    До коментар #83 от "Тъпо е":

    Няма ли да извадите някои листчета, някои записчета, някои снимчици? Вероятно, имате подготвени предварително компроматчета/доносчета по типично ваш(ИТН) стил.

    Коментиран от #94

  • 94 Тъпо е

    5 14 Отговор

    До коментар #93 от "дксж":

    човек да си продава бъдещето на мафията зад ПП и ДБ и да удари дъното да им тиражира лъжите и простотиите!
  • 95 Този

    14 9 Отговор
    Тъпанар Чалгар ефенди да се изказва за финансова политика горкия ни идва в повече.,Тези нищожества са в парламента машата за мръсната игра на ДПС и ГЕРБ.Нещо да кажете за корупцията н ГЕРБАВАТА Шайка,дето щеше да ги изчегъртваш смешник.Нямаш една стотна от мозъка н Василев завалийче злощастно.
  • 96 дксж

    14 3 Отговор

    До коментар #92 от "Тъпо":

    Е, да, вие от ИТН, сте свикнали да се тиражират само лъжите от мафията, финансираща ИТН. За това ви е платено и за това ви вкараха в НС, с купените гласове от ГЕРБ/ДПС.

    Коментиран от #98

  • 97 йфжйд

    12 1 Отговор

    До коментар #92 от "Тъпо":

    да се тиражират евтините лъжи на мафията зад лъжеца С. Трифонов! Много тъпо!

    Коментиран от #103

  • 98 Тъпо е

    2 15 Отговор

    До коментар #96 от "дксж":

    човек да се продава и да удари дъното да тиражира лъжите на мафията зад ПП и ДБ! Много тъпо!

    Коментиран от #104

  • 99 незнайко

    5 10 Отговор
    Думи , думи чила и накрая нищо конкретно . Докато ни управляват ОТВЪН БЪЛГАРИЯ ще затъва все повече ! Това е идеята на запада за да могат да ни командват ЛЕСНО и засега им се получава . Целта на създателите на ЕС е типично колониална ! Защо Англия излезе от съюза ? Защото разбра, че я командват чужденци . Всички в Европа разбраха защо е съществувала (недосегаемата) американска база РАМЩАЙМ в Германия ! Да дадем на САЩ пари за самолети авансово е показателно какви ПОДСТАВЕНИ лица ни управляват . Искаме инвестиции - ЗАЩО си унищожихме металургичните заводи ? Защото ГОСПОДАРИТЕ така искат !!! Защо не си вземем златодобива ? Защо не си вземем най големите тецове в свои ръце ? Никой не смее да се противопостави на САЩ които ни завладяват с всяка изминала година !!!
  • 100 Хахаха

    18 3 Отговор
    Това дълго,дълго "излияние" някой друг/а/ го е написал ,даже и публикувал,а ,"авторът" сигурно не го е и прочел.
  • 101 На тази

    18 4 Отговор
    Будала някой му го е писал това.Вероятно Никито Василев ,който ни оправи за 800 дни.Длаеи голям боклук платен си.То бива злъч,ама ти и твоите слуги служите на дявола.Есяко отваряне на токсичните ви усти е против ПП.Колко ти е черна душата ,звяр?
  • 102 А благодарение

    11 4 Отговор
    на купените гласове от ДПС ти си в Парламента. По точно твоите хора. По-точно хората на Зеления чорап и на Мултигруп. А за Асен Василев ти, чалгарю, си последния, който може да се изказва. Декларирай си първо имуществото и доходите пък тогава коментирай.
  • 103 Тъпо е

    1 13 Отговор

    До коментар #97 от "йфжйд":

    човек да се продава и да тиражира лъжите на мафията зад ПП и ДБ! Много тъпо!

    Коментиран от #106

  • 104 Още по-тъпо

    8 0 Отговор

    До коментар #98 от "Тъпо е":

    е да се продава на фашистите от Кремъл, а камо ли да се подарява.

    Коментиран от #107

  • 105 Объркване

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не омайва,а отвращава
  • 106 Тъпо е

    7 1 Отговор

    До коментар #103 от "Тъпо е":

    да се продава на фашистите от Кремъл, а камо ли да се подарява.

    Коментиран от #111

  • 107 Тъпо е

    3 12 Отговор

    До коментар #104 от "Още по-тъпо":

    човек да си продава бъдещето на мафията зад ПП и ДБ и да удари дъното да тиражира лъжи и простотии по форумите! Много тъпо!
  • 108 Леле мале

    15 5 Отговор
    До 83.Тъпо е.Да тъпо е чалгаря да се прави на икономист,финансист и да злоупотребява с доверието на хората,след като развали 3 парламента и гласува с Герб и ДПС за сваляне на правителство.Заради него народът отиде 5 пъти на избори за 2 години .Как не го е срам да си показва главата и да повтаря думите на Делян Добрев.!!!Тя простотията ходи по такива субекти.

    Коментиран от #113, #117

  • 109 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 13 Отговор
    ДВАМАТА КАНАДСКИ. ШАРЛАТАНИ И ....... КРЪСТНИКЪТ НА МАФИЯТА С ЮМРУКА СА ....... ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ........ ЗА ФИНАНСОВАТА КАТАСТРОФА В ........ БЪЛГАРИЯ ....... ФАКТ !

    Коментиран от #123

  • 110 Ник

    10 4 Отговор
    Изопщо не коментирай,аз незнам КОИ УБАВЦИ отново гласуваха за вас и минахте прага ,СТРАШНИ Т......РИ!
  • 111 Много тъпо е

    4 9 Отговор

    До коментар #106 от "Тъпо е":

    човек да удари дъното и да се излага плащайки му за лъжи и детска простотия от мафията зад ПП и ДБ! Много тъпо!

    Коментиран от #115

  • 112 Бамбука

    14 4 Отговор
    Разбирача, защо не написа една чалга, та да друсне един кючек ? Колко балерина има, колко сценаристи и всичкото накуп една "финансова" акула за която и на Чикагската борса няма да има аналог ? Па да събере ромчетата на някой стадион ? Па да покани "финансовия " си гуро да види за какво са му налели кинтите ? Седнал за бюджет да лее лакардии от който разбира,,колкото магаре от духова музика.
  • 113 Тъпо е

    3 10 Отговор

    До коментар #108 от "Леле мале":

    човек да се продава като предмет и да тиражира лъжите и простотията с детски интелект, на мафията зад ПП и ДБ! Много тъпо!
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Що не ни

    11 5 Отговор

    До коментар #111 от "Много тъпо е":

    кажеш коя е мафията зад ПП и ДБ, че нещо не ни е известна? Виж зад Израждане стои Мутрифайна, зад ИТН - ДС-ДПС. Другите и те са ясни. Ма тези, които всички ги нападат.... нещо си се объркал

    Коментиран от #119

  • 116 Леле мале

    12 3 Отговор
    До 83.Тъпо е.Да тъпо е чалгаря да се прави на икономист,финансист и да злоупотребява с доверието на хората,след като развали 3 парламента и гласува с Герб и ДПС за сваляне на правителство.Заради него народът отиде 5 пъти на избори за 2 години .Как не го е срам да си показва главата и да повтаря думите на Делян Добрев.!!!Тя простотията ходи по такива субекти.

    Коментиран от #120

  • 117 ЕДГАР КЕЙСИ

    9 7 Отговор

    До коментар #108 от "Леле мале":

    НЕ Е НУЖНО ДА СИ ФИНАНСИС , ЧЕ ...... ВЕЧЕ ДВЕ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ ....... ОТИВА КЪМ ДЪНОТО ....... ФАКТ !
  • 118 така

    5 7 Отговор
    Къде ни връщат... пак едни да затягат коланите, а шайката да пълни гушите? Две-три работни места, та да вържеш месеца...без договори, на 4 часа, без осигоровки...Евро им се приискало, с мечките мед да ядат пак за сметка на народеца. Само бучка пръст ще ги засити!
  • 119 Много е тъпо

    1 12 Отговор

    До коментар #115 от "Що не ни":

    да се тиражират лъжите на кръга капитал, мафията зад ПП и ДБ, обслужваща интересите на САЩ! Много тъпо!
  • 120 Тъпо е

    3 11 Отговор

    До коментар #116 от "Леле мале":

    човек да се продава като предмет и да тиражира лъжите и простотията с детски интелект, на мафията зад ПП и ДБ! Много тъпо!
  • 121 Мика

    10 6 Отговор
    Славчо, нали заедно управлявахте с Кирчовците и Кокорчовците. И вместо да вземете отношение, когато беше време напуснахте коалицията. Това се казва бягство от отговорност. Сега и да се оплакваш, късно е чадо.
  • 122 Реалист

    13 7 Отговор
    Този финансист Трифонов много разбира от бюджета, също като Борисов който бил правил 10 бюджета. "Лошия" бюджет на Ас. Василев за 2022 г. се оказа най добрия в последните 15г. Да не стане така да продължим с него и тази година. Борисов и Трифонов трябва газа да му целуват / защото на тях им целуват ръце/ че измъкна страната за шест месеца от Ковид криза, война, високи цени на енергия носители и инфлация.
  • 123 Тоа па

    9 6 Отговор

    До коментар #109 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Ти май си бил в кома в последните 2 години ? Запада се самозастреля със тъпите си санкций против РФ.Ние като най-големи убитаци в ЕС (благодарение на Тиквата)изядохме дървото !
  • 124 Приятел

    13 4 Отговор
    Ей дългия бастун , ти ще мълчиш , ти прекара толкова народ , наесен ще те забравят
  • 125 Иван

    12 4 Отговор
    Когато чалгари се изказват по финанси на държавата става много смешно
  • 126 Бай араб

    11 1 Отговор
    Още навремето трябваше да приключа с теб , преди 30 години, долен лицемер
  • 127 Овен

    14 7 Отговор
    Ти чалгата и Борисов сте виновни за това че няма правителство и ходим на избори. Свалихте вие двамата мафиоти най доброто правителство което е имала страната през последните 15 г.

    Коментиран от #129

  • 128 Когато

    9 5 Отговор
    Ползваш чужда информация,не използвай лъжите,които Слави,ти тиражираш !!!Цитирам:"Финансовият министър,гуру на ПП,Асен Василев изповядва една идеология ,която може да се обобщи в едно изречение- колкото по- голям бюдж.дефицит имаме,колкото по- голям дълг натрупаме,колкото по-големи соц.разходи дадем и ги финансираме единствено с кредити и с парите от Плана за възстанов.и устойчивост,толкова по- добре".Само,че Слави това обобщение е в твоята глава и един професионален и умен финансист като Ас.Василев,винаги се е стремял към малко кредити,малко заеми и нисък БВП около 3%.Така както беше заложено в бюджета за 2022г.Друтите твои приказки и съждения са инсинуации,плод на неразбиране и изкривяване на фактите.Точка.
  • 129 Не лъжи

    5 9 Отговор

    До коментар #127 от "Овен":

    Имаше правителство, обслужващо САЩ и кръга капитал, лъжещо и плащащо за лъжи, вредно за България, продало национален интерес и изпълняващо интригите на САЩ! Ако не бяха вреднио за България, щяха още да са на власт!
  • 130 Анонимен

    6 4 Отговор
    Целта на играта е, че не искат богатите в еврозоната и шенген, защото парите ще сенат, а народа го плашат с цени и украинци, когато народа спи, така е, и пак същия ще страда и накъдето богатите решат, там ще го лашкат.
  • 131 Скрий се

    13 4 Отговор
    Алоу, чалгаджията, много си се загрижил за държавата! И от финанси започна да разбираш, май!
  • 132 НЯКОЙ

    16 3 Отговор
    Слави не се напъвай, на всички е ясно кой ти даде рамо за парламента ! Човек трябва да усеща кога да се откаже, за да не става за смях !
  • 133 Лео

    11 4 Отговор
    Слави,всички се досещат как от 3.9% прогнози на изборите,изведнъж скочи на 4.11%.Кой ти помогна да прескочиш бариерата,???Гласуването с харт.бюлетина,където поправките,триенето,добавянето,в избор.протоколи беше уникално .Сега се измъкна,но.....,наесен ще те отвеят,защото селските Ви простотии не вървят с нагласите на хората за по- добър европ.начин на живот.И защото злобата в характера ти е в повече от нормалното
  • 134 Иванчо

    11 4 Отговор
    Тоя простак и от финанси ли разбира.
    По-голям лъжец от него няма, но непрекъснато съди другите.
    Щеше да става депутат - излъга, щеше да се отказва от партийната субсидия - излъга.
    Не лъже само като спи.

    Коментиран от #140

  • 135 Дори И на

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "ама верно ли?":

    Алкохолна маса не е хубаво!
  • 136 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    6 3 Отговор
    Този неудачник не разбира нищо от финанси и е смешно да коментира който и да било, нито Асен Василев! Дългия и Тротинетката са ми еднакво досадни! На медиите трябва да се въведат квоти за различни теми и тези да бъдат ограничавани!
  • 137 бсфн

    5 2 Отговор
    Чалгар кога ще летиш в космоса с макетата бо---к
  • 138 Неграмотен

    7 3 Отговор
    Чалгар. Крий се под диванчето
  • 139 лилипутини

    4 2 Отговор
    Този нехранимайковец и могльогадна мутра на подземния сввят е дъпълнение и резерва от запаса на ОПГ на ДПС и ГЕРБ ДПС ги вкара с купени за тях гласове и сега чинно изпълняват заръката и мисията на сараите ,да всяват смут ,напражение ,лъжи ,измами ,манипулации ,скандали в парламента Докато,народа не излезе да гласува дпс и герб ежедневно ще фалират и ще продадат държавата като КТБ
  • 140 Асен ли разбира

    5 2 Отговор

    До коментар #134 от "Иванчо":

    От финанси, ааа леви популисти, издънил всичко с милиарди десетки, питайте го така ли си управлява личните финанси. Докато има критична маса гласуващи за харвардските курсисти, това ще ни е държавата, юни месец фалименто
  • 141 Дибре, че ИТН

    7 11 Отговор
    Свали правителството на шантавелите, иначе днес вместо 12 000 000 000 дълг щяхме да сме минимум 120 000 000 000, то на кокорчо му не пречи, той деца няма, да изплащат дълг, отвратите вън от управленуето
  • 142 овчи мозък си

    9 4 Отговор
    Тоя функцционален неграмотник ползва услугите на дпс игерб разбойниззците имутрите да му ги пишат тия измишльотинии простотии и глупости от негово име .Тоя баламурник и хал хабер няма от нищо ще ми говори за финансии икономика политика и прпр
  • 143 Монтьор на немски коли

    7 3 Отговор
    Божеее!!! Колко прост , сляп , и умно-красив народ имало . Когато започнете да ревете , а то ще е скоро , тогава си спомнете коментарите които сте правили. Но вие сте УМНО-КРАСИВИТЕ , вие ЗНАЕТЕ ВСИЧКО ......
  • 144 българин

    7 3 Отговор
    Какво разбира учиндолският педофил от финанси, голям кретен се оказа чалгарската мумия, този помияр няма ли грам чест и достойнство, какво още му липсва на скапаняка та ближе с охота омазани чужди задници?!
  • 145 Хи хи хи

    3 6 Отговор
    Кики - парапета да управлява още шест месеца и БЪЛГАРИЯ няма да я има на картата !!! На българите здраве и късмет !
  • 146 КИРО ОТИВАЙ СИ !

    5 6 Отговор
    Не те искаме повече !!!!!!!!
  • 147 Браво Слави

    2 8 Отговор
    Щом платеният отпадък на ПП и ДБ се е развихрил да тиражират лъжите и простотиията им, значи си ударил мафията точно в десетката!
  • 148 Гневен

    6 3 Отговор
    На тоя главата му е гола и от вътре
  • 149 стоян

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Само питам":

    До 56 ком - браво за точния коментар с въпрос
  • 150 Всички знаят

    5 2 Отговор
    Трифонов е доказано некомпетентен!
  • 151 МУСА КЕСЕДЖИЯ

    1 3 Отговор
    ....МИСЛЯ,ЧЕ ПО "ТУРСКО"Е ИМАЛО ЕДИН ДАНЪК-ДАШ ХАКЪ."МЪДРИТЕ"ТУРЦИ СА ГО ИЗМИСЛИЛИ КАТО КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ТОВА,ЧЕ СИ ТЪРКАТ ЗЪБИТЕ КАТО ЯДАТ ГЯУРСКАТА ХРАНА.НУЖНО Е ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ПОДОБНИ СТАРИ ПРАКТИКИ,ДОКАЗАЛИ СЕ ВЪВ ВРЕМЕТО.....
  • 152 Дуньо простия

    7 2 Отговор
    Славуца, колкото е виолист, милион пъти по-малко е финансист. Каквото и да плямпа, е без значение.
  • 153 Гоче

    5 3 Отговор
    Слави да мълчи. По негова заповед за 3 пъти избори отидоха милиони.сега се намира за велик.

    Коментиран от #156

  • 154 Защо?????

    0 1 Отговор
    Защо няма данък на земеделските земи?
  • 155 Защо?????

    0 1 Отговор
    Защо няма данък на земеделските земи?
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Ати

    2 2 Отговор
    Славчо е селски тарикат, некомпететен , но ръси мозък.Работи за мафията , няма спор.
  • 158 Поли

    1 0 Отговор
    Подпомага ги държавата. Всеки инвеститор 18 месеца не плаща осигурителни вноски. Освободен е. За това няма пари за пенсии, а се взимат от общия бюджет. И някои хора не да се държат като ощипани, ау няма пари, голям дефицит.
  • 159 ССС

    2 4 Отговор
    Къде си, холограма разбираща от държавен бюджет?

    Защо не си в парламента? Сума ти и абонати на ДПС гласуваха за да си вътре. Чак ДПС сдадоха третото място на Израждане, а ти пак избяга от парламента.

    Като ги разбираш тия работи стой в Парламента, нали за това се кандидатира.

    Или пак излъга, че искаш да ставаш депутат, щото като се кандидатираш се предполага че това искаш.
  • 160 деса презинтеса

    2 2 Отговор
    Вижте го добре този е част от причината зеленочорапестия мунчо да е втори мандат президент.

    Коментиран от #161

  • 161 Значи

    1 1 Отговор

    До коментар #160 от "деса презинтеса":

    браво на този!
  • 162 Именно

    2 2 Отговор
    Със сигурност поне България няма нужда от шоумени в парламента!
  • 163 гроб + възраждане + итн + бсп = дпс

    3 2 Отговор
    Е да де да той 2 - 3грамовия кристал чалгар псевдо мутрата не е от гроб/дпс ама хич . Това е театро за бързоизоставащи . Пише се итн, чете се и се казва гроб/дпс . Важното е да се пълнят шкафовете и чекмеджетата иначе за пред хората да живее България . Тези номера вече няма да минат нито да дългия чапго интригант и лъжец нито на тиквата толуп крадец . С тиквата да си слагат чалмите няма какво да се крият тя работата ясна отдавна .

    Коментиран от #167

  • 164 Понтьора лакей

    2 2 Отговор
    Лакея на дпс и гроб нещо много активен срещу ПП/ДБ много злобен ве, ще кажеш че са му платили да пише поредните лъжи и простотии . А философа професор рокер чалгар мутра защо 12 години при управлението на гроб/дпс мълча и дума не обели срещу тях ни за кражбите им ни за лъжите и измамите им, или тогава всичко беше супер . Много е зле този помислел се за мафиот понтьор на мутри .
  • 165 Демократ

    2 2 Отговор
    Откога чалгаря стана финансист номер 1 на държавата? Той е обучен да пълни незаконно офшорните си сметки и затова са дружки с мутрата Борисов и пеевски, да лъже и да не изпълнява законите, нали е мултак.Пари ще има в бюджета, когато спре грабежа и когато олигарсите милиардери и лукойл си платят данъците за 30 години и бъдат върнати в бюджета откраднатите милиарди от българския народ. За всичко това обаче трябва всички боклуци в Парламента да бъдат изхвърлени на бунището и да бъдат проведени първите честни избори.

    Коментиран от #166

  • 166 Тъпо е

    0 2 Отговор

    До коментар #165 от "Демократ":

    човек да удари дъното да се продава на мафията зад ПП и ДБ и да им драска лъжите и опорките! Мниги тъпо!
  • 167 Много е тъпо

    0 2 Отговор

    До коментар #163 от "гроб + възраждане + итн + бсп = дпс":

    човек да се продава като зарзават на мафията зад ПП и ДБ и да им тиражира лъжите и детските простотии! Много тъпо човек да удари това дъно и да си продаде бъдещето!
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол