Last news in Fakti

25 Април, 2023 16:04 2 133 19

ДАНС рови дали руснаци перат пари през българска банка

  • данс-
  • пари-
  • банка-
  • българия

Срокът за извършване на проверка по закон е три месеца

ДАНС рови дали руснаци перат пари през българска банка - 1
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена информация в медиите, че посредством финансова институция на територията на Република България е извършвано пране на пари от руски граждани.

Твърденията за евентуално извършено престъпление пране на пари (чл. 253 от НК) са изнесени в публичното пространство от народен представител от 49-ото Народно събрание, съобщиха от държавното обвинение.

Вчера Делян Добрев от ГЕРБ заяви по Нова ТВ, че през една българска банка минават големи парични преводи във връзка с Русия. „Перат се пари от сделки на руски олигарси чрез преводи към Унгария. Не става дума за банка с български собственик. Този законопроект трябва да бъде приет по най-бързия начин, така тази банка няма да има възможност да прави такива преводи. Още в сряда ще задвижим темата в НС, до 2-3 седмици този законопроект може да бъде факт“, добави Добрев.

"Наблюдаващият прокурор по реда на Закона за съдебната власт възложи извършването на проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“, като е указано да се снемат сведения от народния представител, за да бъде дадена конкретика във връзка с изложените твърдения", уточняват от прокуратурата.

Срокът за извършване на проверка по закон е три месеца, след което наблюдаващият прокурор ще извърши преценка дали са налице достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, за да образува досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека

    10 1 Отговор
    рови !
  • 2 Брат Румен Ралчев

    2 0 Отговор
    Това отдясно на екрана горе е нашето мутренско знаме.
  • 3 А не ,

    3 1 Отговор
    бе !
  • 4 Методи Андреев

    10 6 Отговор
    Давай братко Делянчо. Защитавай европейските интереси срещу българските и руските.
  • 5 Данс са си заровили

    11 1 Отговор
    главите в за.н.и.ите,и не виждат че чуждите служби в България са като у дома си,а се занимават само с глупости!И като казвам чужди,имам впредвид"приятелски"!
  • 6 Теле

    4 1 Отговор
    А капан за къртици, заложен от братушките а
  • 7 Иван

    11 0 Отговор
    Защо не привикат Добрев да каже коя е тази банка не може да хвърлиш бомбата в ефир и после нищо ни чул ни видял

    Коментиран от #9, #17

  • 8 Гражданин

    2 2 Отговор
    Данс са деца на комунисти. Назначу ги навремето Богомил Бонев, тоес по градове бяха на тъмночервенире на Бонев Директори и още работят набор 70. Те са си в червата червени. Лошо няма да си червен герб. Цели родове работят за Бойко Борисов, и Бонев, разпръснати във всички партии, не са от дпс хората бкп някои от селата, за украшение, но днес много са. Нищо против, но поне, едно, благодаря да бяха казали, че успяхме красива и скромна жена покрай мен, а тя главен счетоводител и там едни много пари и все бкп дс. И другите са на дпс българомохамедани, но и на Борисов, но те си имат В сащ човек Чападжиев от Мадан Сащ. Да си карат и управляват кой както им е от сърце и кой има да живее до 100,а кой няма, няма семейство, деца да има, за да има за лакомите бояджии от партия на партия и бог да слезе не виждам изход от ситуацията в бг, която си я сътвориха за тях си оод България
  • 9 Щот си го е измислил

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Нек го подведат за клевета сега Глоба 5микиона лева за уронване на престиж
  • 10 11223

    3 2 Отговор
    Едва ли на запад... По време на соца ченгетата караха подчинените си да им копаят вилите и каквото се досетите, построиха им къщи и днес децата им са те навсякъде, защо теябваше БМБ да лъже над 30 г, че е анти, нито е анти, а е лъжлив тарикат и баламите днес си продават жилища, земи, за да оцелеят, не, не съм защитник на младите от ПП, не пиша неща, които не мога да докажа, ако ме аресруват евентуакно, но което пиша е истина и мога да докажа, дано не ми се налага, пред отюрганите на реда и ако ще в съда бих се защутил без адвокат, стига съдиире да са обейтивни, както и разследващите иргани на реда, но винаги има едно НО и изключения от разследващи в пилза другиму
  • 11 Дедо

    2 0 Отговор
    Коя банка е собственост на унгарци?
  • 12 Хахахаха

    0 1 Отговор
    Бонев вече са при Борисов и зарова не правят нищо, а и след ПП, ако е вярно са ги назнапавали в системата по комлийски от селото. А дали е в САЩ, ЕС да се дават под масата и да си полицай, да кажат Младите, как е, и навън ли се плаща, аз казвам НЕкоректно
  • 13 незнайко

    3 2 Отговор
    Сега ще видим маминото момче Делянчо дали ще подаде оставка, ако са прали пари герб отива на кино!!!!!
  • 14 Иво

    3 2 Отговор
    Перат се герберски откраднати от държавата милиарди а за руски пари незъм сигурен.
  • 15 Иванушка 🇷🇺

    7 2 Отговор
    Ембарго до дупка за алкохолните вати съдрани!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Дидо

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    То стана ясно, че е ДСК...
    Обаче беше много нелеп нан финала като вмъкна, че не е българска - българска банка.....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    0 0 Отговор
    25 април 2023. Стари писания. Явно са в отпуск по майчинство и бащинство.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове