Last news in Fakti

2 Май, 2023 09:49 1 626 22

Румен Ралчев: В атентата срещу Гешев има и професионализъм, и аматьорска работа

  • румен ралчев-
  • атентат-
  • иван гешев

Има протокол, който се спазва винаги при такива случаи

Румен Ралчев: В атентата срещу Гешев има и професионализъм, и аматьорска работа - 1
Снимка: Архив

От етапите на реализация на опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев прозира и професионализъм, и аматьорска работа, но фаталното е, че няма никакъв сигнал от ДАНС, ГДБОП и националната полиция. Това заяви в ефира на БНТ генерал майор Румен Ралчев - председател на Управителния съвет на Национална служба "Безопасност и охрана" и бивш служител на Националната служба за охрана (НСО).

"Целият атентат, който е извършен, влиза в раздела "типови ситуации". Това е типова ситуация, в която се реагира стандартно. Станалото на този завой всъщност има предистория. Създаването на организация за поставяне на взривно устройство е сложен процес. И ако са налице всички условия, които по принцип са закономерност в целия свят, то тогава има няколко групи или поне елементи на групи, подготвящи цялото нещо. Мозъчният тръст, който създава условията и дава заповеди кога и къде да се взриви. Подготовката на взривното устройство. Поставянето на взривното устройство. Във всички тези елементи някъде прозира по-голям професионализъм, някъде - аматьорска работа. Защото, ако всичко беше както трябва, за съжаление, резултатът щеше да бъде много трагичен. Именно тези елементи на подготовката са изпуснати от компетентните органи, които се занимават специално с това. Това не е НСО. Това е ДАНС, това ГДБОП, това е националната полиция. Те са задължени да опезпечават информационно Националната служба за охрана. Най-фаталното в случая е, че нямаме никакъв сигнал. По огромното петно, което е хвърлено върху България по целия свят, защото всички терористични опити се изучават. Ние вече влязохме в един учебник. Да, за щастие, с неуспешен опит", заяви Румен Ралчев.

"Има протокол, който се спазва винаги при такива случаи. Ако имаме случай на убита жена, първото нещо, което се прави, е да се разпита съпругът. И така нататък. Не се и съмнявам, че ще се подходи абсолютно професионално. ще има разпити на целия екип - не само НСО, а всички, които са свързани информационно, за да се разбере откъде е изтекла информацията за маршрута. Но не е била тайна срещата на главния прокурор с тези младши прокурори. Тя не е продължила 20 минути, била е достатъчно дълго време. Тъй като става дума за голяма група хора, информационният поток явно е имал възможност да бъде прикрит", каза Румен Ралчев по темата с изтичането на информация за маршрута на Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гкккк

    27 0 Отговор
    Има голям Цирк!
  • 2 Евентуално си тъ.п

    29 0 Отговор
    Професионално аматьорство е оксиморон.
  • 3 божеее "атентата" срешу гешефт

    26 0 Отговор
    жива да не бях!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 😂😂😂😂😂😂

    20 0 Отговор
    Кво ви разправят професионални аматьори?
  • 6 Хахахаха

    22 0 Отговор
    аха има аматьорско изпълнение за уж професионална работа в целия жалък цирк само се чудя дали е по сценарий на козяк или на библиотекарите тая цялата работа но и това ще стане ясне по-натам
  • 7 Философа

    24 0 Отговор
    Има моменти когато хората трябва да си мълчат, а не да говорят глупости колкото да се говори.
  • 8 Прокурор

    24 0 Отговор
    Калиев перманганат, сяра и бял бронз! Като хлапета що бомби сме правили! Аджамийска работа! Карай и МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ!
  • 9 верваме

    24 1 Отговор
    Когато си инсценираш атентат естествно, че ще има аматьрщина.
  • 10 Има и милиционерска

    15 0 Отговор
    работа ! И сюжет за комични сериали ! Нищо друго , другарьо !
  • 11 6нтщ5ж

    13 0 Отговор
    Нали по новините казаха, че наблизо се снимал филм, да не е било фойерверки за филма.
  • 12 Фройд

    7 1 Отговор
    От цялата статия разбрах че ще разпитват мъжа . Жената е ясна .
  • 13 Пффф

    19 0 Отговор
    Някой вярва ли в този измислен атентат?

    Коментиран от #20

  • 14 Кольо

    4 4 Отговор
    Просто новини и да го вкарат в пътя човека
  • 15 Кольо

    0 4 Отговор
    Просто новини и да го вкарат в пътя човека
  • 16 Кольо

    1 3 Отговор
    Просто новини и да го вкарат в пътя човека
  • 17 Име

    7 4 Отговор
    Еми - кой разби спец-службите - нали ги обявиха за комунистически.

    Както и да погледнеш - това е положението, след 33 години, то не бяха - досиета, в крайна сметка - никой не иска да работи под прикритие.
  • 18 Путинче

    10 0 Отговор
    Първо тръбяха че било супер професионален атентат с минимум 3 кг тротилов еквивалент а сега имало и аматьорски елемент. Накрая ще се окаже че е изцяло аматьорска постановка. С толкова взрив ако беше направено не професионално а просто кадърно джипа щеше да е поне изхвърлен от пътя. Бил се образувал 3 метра кратер а се оказа че в радиус 3 метра тревата е окосена. Бомбата е поставена под нивото на пътя и не е нанесла никакви поражения по шосето и най вероятно и по колите. Или е постановка или в анй лошия случай сплашване. Иначе ако искаха да го взривят наистина сега щяха да му пишат некролога.
  • 19 полковник

    6 0 Отговор
    За конкретните тактически и оперативно-издирвателни действия,които се посочват не коментирам - особено за това,че НСО е охранителна служба ! Само имам един въпрос - с кой указ на Президента на РБ е присвоено звание "генерал - майор" на Ралчев ?? Той напуска НСО със звание "майор" !! Моля ви,помогнете ми за решаване на този казус......
  • 20 Гробаря

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пффф":

    Опита срещу Гешев и Доган са много сходни. Проблема е че е само опит а не реалност. Истината е че не трябваше тези гологлави кърлежи да ги допускаме до власта, и сега да се опитваме да се отървем от тях. Във времето на прехода те успяха да ни ограбят, и със същите наши пари сега успяват да ни манипулират.
    Не трябва да спим повече защото същите харчат нашите пари, и в момента тръгнали да стачкуват за да си търсят правата. А нашите права
  • 21 Демократ

    3 1 Отговор
    Началникът на УБО от времето на Тошо и също незаобиколим политически фактор, незнайно от коя партия е сега, главен масон на републиката, се изказа професионално. България е на дъното ,защото не прати на политическото бунище тези фактори, които пречат всячески на развитието на държавата и с активните си ДС-КГБ мероприятия държат властта, парите и контрола над всички и всичко.

    Коментиран от #22

  • 22 3333333333

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Демократ":

    Никога не е бил началник на УБО , а само старши на екип.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове