Last news in Fakti

3 Май, 2023 10:14 2 631 20

Радулов: Поразен съм, че зам.-главният прокурор веднага определи станалото с Гешев като атентат на професионалисти

  • николай радулов-
  • зам.-главен прокурор-
  • иван гешев-
  • атентат-
  • професионалисти

"Иначе това, което мен лично ме притесни, беше голямата прилика на начина, по който се разследва атентата в Сарафово: не навреме обезпечено мястото около събитието, разхождат се разни хора, не е ясно какви, някакви чуждестранни експерти, които не е ясно в каква форма и по каква причина присъстват на следствени мероприятия. Не е ясно, никой не казва име, за да знаем израелски експерт ли е, или е някакво внушение, или някакво случайно минаващ израелец, който е на почивка някъде там. Също така някакви хора се разхождат с лопати, не са облечени в съответните костюми", коментира експертът 

Радулов: Поразен съм, че зам.-главният прокурор веднага определи станалото с Гешев като атентат на професионалисти - 1
Снимка: Нова телевизия

Поразен съм, че заместник главният прокурор веднага определи станалото с Гешев като атентат, извършен от професионалисти. Това заяви в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш секретар на МВР.

"Такива неща се казват, когато експертите криминалисти извършват огледа, дадат своите заключения, направят се необходимите експертизи. Като че ли заместник главният прокурор беше готов с това изявление веднага след като се е случил инцидентът", коментира проф. Радулов.

Той направи паралел с атентата в Сарафово: "Иначе това, което мен лично ме притесни, беше голямата прилика на начина, по който се разследва атентата в Сарафово: не навреме обезпечено мястото около събитието, разхождат се разни хора, не е ясно какви, някакви чуждестранни експерти, които не е ясно в каква форма и по каква причина присъстват на следствени мероприятия. Не е ясно, никой не казва име, за да знаем израелски експерт ли е, или е някакво внушение, или някакво случайно минаващ израелец, който е на почивка някъде там. Също така някакви хора се разхождат с лопати, не са облечени в съответните костюми".

Според него всичко това изглежда като непрофесионално и от двете страни: "И от страна на този, който е извършил така наречения "атентат“, защото не съм сигурен, че това е атентат, и от страна на разследващите. Така че прибързаните заключения за това дали е атентат, дали е професионално или аматьорски извършено могат само да накарат хората, които и без това имат съмнения в това, което се е случило, въобще да не вярват на официалните власти".

Проф. Николай Радулов попита в такива случаи кой има интерес. "И очевидно е, че безкрайно многото обвиняеми, които са се подписали споразумения с Гешев в битието му на прокурор, едва ли имат нещо срещу сегашния главен прокурор. Тези олигарси, за които се споменаваше в предишни брифинги на прокуратурата, за които се разказваше как се готвят държавни преврати, също са далече от това, и едва ли биха се захванали с това по такъв начин да героизират г-н Гешев. Рано е да си каже, но аз мисля, че най-накрая ще излезе някаква битова случка, която при това не е насочена към главния прокурор".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯКО ЛЪЖАТ в детайлите.

    30 1 Отговор
    МАЙ ГЕШЕВ Е ИЗЛЪГАЛ ЧЕ Е БИЛ С ЖЕНА СИ И ДЕЦАТА СИ? В АФЕРА ВИТАЕ ТАКАВА ИСТИНА. ГЕШЕВ ДА НЕ Е ПЪТУВАЛ КЪМ МЛАДАТА СИ ЛЮБОВНИЦА ПРОКУРОР? ГОТВЯТ ЛИ НИ ФАШИСТКИ РЕЖИМ С ТАЯ ИЗМИСЛИЦА ПСЕВДО АТЕНТАТ? ОТКЛОНЯВАТ НИ ВНИМАНИЕТО ОТ КАКВО? НЯМА ДА Е НЕЩО ДОБРО.
  • 2 Тая постановка само доказва какъв

    34 0 Отговор
    пълен цирк е в България и каква пародия са властите, прокуратура, разследващи, съдии
  • 3 Керван и кучета

    27 0 Отговор
    Прокурорта в БГ винаги е действала в защита на Мутрите и крадците - политици ! това не е нещо ново . но последните години Прокоратурата се превърна в ОПГ която изпълнява поръчки на определени хора и арестува невинни граждани със скалъпени обвинения ! Жалко че има много наиеници, които им вярват ...след Келешев ще дойде ДРУГ ПРОСТ наглец - БЕЗДАРНИК като примерно Сарафа, който ще изпълнява поръчки, пак на на определени хора ...и така до безкрай !
  • 4 Миризлив пор

    12 1 Отговор
    Единия ден "некадърен атентат" срещу протежето на Боко а на другия ден ПП които са втори предлагат правителство без да е даден мандат на първия - ГЕРБ и той да го е върнал? Май по скоро си е професионално предупреждение.

    Коментиран от #7

  • 5 НЯКОЙ

    12 1 Отговор
    Травмиращи спомени в детството могат да причинят сериозни последици през целия живот на човек ! И ако този акт е за спасяване на поредната мафиотска кожа, той може да причини много проблеми на децата в автомобила ! Какъв е истинският случай и кой стои зад него - различни мнения, но специалистите се съмняват !

    Коментиран от #11

  • 6 лп991

    14 2 Отговор
    Тоя е завършен кадър на ДС, пък се изумява от милиционерски номера.
    Радулов да изпрати кварталните милиционери да разследват постановката, наречена атентат.
  • 7 лп991

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Миризлив пор":

    ПП не предлагат никакъв свой кабинет. Подлият ББ иска от тях списък и ПП му дадоха списък. Днес вече извъртяхте нещата наобратно, че уж ПП искали да управляват с тоя кабинет.

    Коментиран от #9

  • 8 ссср

    20 0 Отговор
    Браво.Ето това е голата истина,всичко е под режисура.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баце ЕООД

    13 1 Отговор
    Сталоун направо, още малко записки ще си води за следващия филм в България... Жалък цирк за невежите е това
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Малчо

    9 0 Отговор
    Какви деца мислите че е имало вътре? По протокол за охрана охраняваното лице задължително се вози отзад в автомобила. Отпред до шофьора е персоналният охранител. Та нека преброим местата. Значи има шофьор до него е охраната. Гешев се вози отзад до него е съпругата му. Или автомобила е бил стреч лимузина Пулман или децата са се возили в багажника. По правило тези автомобили са двуместни отзад. Това е така защото и без това са затворени с плътна преграда веднага зад пасажерите. Има и много допълнителна електроника и пасивни защити. Радиостанции заглушители кислородни маски допълнителни пожарогасители и тн. А и кой ходи на фирмено парти с децата си? При правилата за охрана минимум четирима охранители могат да поемат две лица. С децата и жена му самите те стават четири човека. Никога и не се качват всички от охраняваното семейство в един автомобил и то в най рисковият. Та такива работи....
  • 13 българин

    1 0 Отговор
    Поразен съм от тъпотата и простотията и на този милиционер, поразен бил и от какво бе абдал, ами той ги знае кои са и що за професионалисти са, ако не бяха професионалисти нямаше да насочат силата на взрива в обратна посока и да запазят природата непокътната на територията на мероприятието, поразен бил, ахмак.
  • 14 дядото

    1 0 Отговор
    нещо повече-от години политици , прокурори и експерти у нас ,далеч преди съдебна фаза се произнасят с квалификации-кое е,кое не е и какво престъпление е. липсата на реакции от съдебната власт дали пък не означава,че това им поведение е част от правораздаването
  • 15 Инспектор Брезов

    2 2 Отговор
    Поразен съм, че куцо и сакато, начело със всичкото "експерт" се надпреварва да дава "компетентни" мнения на базата на журналистически сведения и предварителни информации, които нито са пълни, нито може да се гарантира, че не са умишлено заблуждаващи.
    Ако махнем празнодумците и дежурните всезнайковци, другите явно избиват комплекси!

    Коментиран от #16

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Инспектор Брезов":

    Хубава работа,ама бг...Първо ще минат изпитите за гимназиите тогава ще пуснат Справочниците за кандидатстване.Първо поръчаха мерцедесите ,а после направиха "уйдурмата"............
  • 17 обектив широкоъгълен

    1 2 Отговор
    Радулов коментира неща от които изобщо не разбира не е помирисвал и не разследвал.Коментира хора на които това им е работата и го вършат ежедневно.Какъв е проблемът да се търсят и чуждестранни експерти? Никакъв .Господа журналисти защо питате набедени самозвани експерти.Питайте го колко взрива е посетил лично и какво е правил ако е бил там.Този винаги е бил книжен тигър без реална работа на терен.
  • 18 Тома

    4 0 Отговор
    Ами когато видиж лицето на сарафов и веднага може да прецениш колко му е умствения багаж на милиционера

    Коментиран от #19

  • 19 Оракула

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Тома":

    Всички тези" красиви лица" си ги избра "Хунтата" , и "Чекмеджето", по време на управлението на Борисов,
    а ВАС ,и Иван Гешев ги ги" узакониха" , като лична защита!
    И сега да си дойдем на думата, за "красивите мъже" ,
    въпроса е хипотитичен ,
    не колко е" красив", а как играе " ролята", на корумпирания чиновник.
    Отговора го има по горе!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол