Last news in Fakti

21 Май, 2023 09:42 2 082 30

Едва ли някой от ПП-ДБ ще подкрепи кабинет на Бойко Борисов

  • герб-
  • пп-дб-
  • бойко борисов-
  • мария габриел-
  • никола минчев

Страната има нужда от редовно правителство, смятат от коалицията

Едва ли някой от ПП-ДБ ще подкрепи кабинет на Бойко Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

До понеделник сутринта изглеждаше, че първият мандат има сериозни шансове за реализация, гледайки разговорите, които ГЕРБ-СДС водеха с ДПС, „Има такъв народ” и БСП. Само няколко часа след брифинга на Иван Гешев обаче от БСП казаха, че спират разговорите. Това може да е случайно събитие, но по-скоро се съмнявам. Това коментира пред NOVA депутатът от ПП-ДБ Никола Минчев.

Той смята, че страната има нужда от редовно правителство. От ПП-ДБ обаче категорично затварят вратата за подкрепа на правителство с първия мандат. „Не мисля, че някой от 64-те депутати на ПП-ДБ ще подкрепи, под каквато и да е форма, проектокабинета на Мария Габриел”, заяви Минчев, който също ще гласува „против”.

Въз основа на вече заявената подкрепа за първия мандат от ДПС и ИТН, според него шансовете за реализиране на папката не изглеждат особено големи. „Това са 116 народни представители. Те не са достатъчни. Не ми изглеждат добри перспективите пред проектокабинета, който ще гласуваме тази седмица”, е мнението му.

По думите на Минчев подкрепа обаче може да дойде под друга форма - отсъстващи депутати, които да свалят необходимия брой гласове, за да бъде избран кабинет. „За да стане през липсващи народни представители, това трябва да са девет души. Струва ми се сложно, но да видим”, коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледайте как

    15 6 Отговор
    част от възраждане ще се измъкнат по терлички от залата ☺
  • 2 црррр

    18 1 Отговор
    Яжте асфалт и ходете пеш,боси! Тъй ви каза ТКП-ка.
  • 3 бобошен

    17 7 Отговор
    те не са възраждане,а израждане
  • 4 Повече

    27 7 Отговор
    от сигурно е това , никой нормален , човек с достойнство и принципи , не е луд да подкрепи грабещи мошеници безродни от списъка на Магнитски !
  • 5 Цирк Буш

    20 6 Отговор
    Понделник Бацо ша го арестува Гешев.Туй правителство няма да го бъде.

    Коментиран от #19

  • 6 Дон Тиквоне

    17 4 Отговор
    Ако бръкне по-дълбоко в чекмеджето, може и да стигнат за няколко депутата.
  • 7 да де

    21 1 Отговор
    Въпроса в случая е колко от народните "любимци" ще си намерят "по-важна" работа в деня на гласуването.
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 1 Отговор
    А нещо за ските на Карада(я)й(б)ъ ❗
    Намаза ли му ги Сокола, след като обяви подкрепа за Мара Селската ❗❓
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Павлина

    10 12 Отговор
    Няма по-нагли, крадливи и лъжливи от наследниците на ДС и БКП, които се наричат ДС, добрите сили, от ПП и ДБ.
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 1 Отговор
    " За да стане през липсващи народни представители, това трябва да са девет души."
    Да бе. теоретично
    ГЕ"П сами могат да си съставят правителство с 64 депутати !
    При кворум от
    125 ду пе та
    в зала ❗
    Въпреки , че на всички е ясно , че са нужни поне 121 ❗
  • 12 УРА,,УРА

    26 5 Отговор
    Няма нормален човек, който да подкрепи правителство на потенциален затворник.
  • 13 Стоян

    4 6 Отговор
    Стана ясно че на Герб не им стигат 5 гласа за кабинет. На Ппдб колко гласа й трябват за да има правителство с техния мандат

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ХАРОН

    17 5 Отговор
    ПП/ДБ трябва да са невменяеми за да подкрепят унижожителя на държавността и политическата логика в посредните 15 години! Искал "подкрепа" за излизане от "кризата" и за "конституционни и административни промени" свързани със Съдебната власт!? Кога го проумя? Дойде му Свише? Яви му се Бога на Парламентаризма? Или зазвуча американския хит "Затворнически рок"?!
  • 16 Никога повече герп и дъпъсъ

    13 4 Отговор
    Те ОГРАБИХА ДЪРЖАВА И НАРОД, ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ДРЪПНАХА НАПРЕД В РАЗВИТИЕ И ИКОНОМИЧЕСКИ, А НИЕ В БЛАТОТО ЗАРАДИ ТЕЗИ КРАДЛИВИ ИНДИВИДИ. ЗАТВОР ДОЖИВОТ НА ВСИЧКИ КРАДЦИ И ГРАБИТЕЛИ ОТ ЦЕЛИЯ ПРЕХОД НАСАУ !!!!!!!!!!!
  • 17 Гешев

    4 0 Отговор
    Това изчадие защо продължава. да пише каато лъже на всяка дума.
  • 18 Българка

    9 2 Отговор
    Вече шайката ГЕРБ-ДПС, разграбила през последните 15 години българите ,се официализира. ИТН си е малкото ДПС, така че не е изненада службата им в полза на сараите. Интересни е само дали всички 240 депутати ще бъдат на линия при вота. И защо не оставите това ОПГ да "поеме отговорността" и започне да управлява. Винаги може да бъде свалено, но поне мноого българи ще се довбесят от гусотиите на тези мутри
  • 19 Българка

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Цирк Буш":

    Бацо присметливо има депутатски имунитет. До преди месец той не влизаше в НС, но сега със зъби и нокто драпа да оттърве затвора. Трябва първо да му смъкнат имунитета. Въпрос на време е Борисов да надене раиран костюм, бай Ставри отдавна го очаква

    Коментиран от #24

  • 20 Ревизоро

    1 2 Отговор
    Каза по бнт че Руди гела загрява по тъчлинията
  • 21 грабвайте мандата някой се изкряска

    10 3 Отговор
    Толупа тоя път явно яко му е загорела тенджерата , щом е издал окръжно " никакво назад " и кухата Мара се е запнала като магарица на мост снаражена с брюкселски клишета за некакви ценности , принципи , отговорности .
  • 22 Хорейшио

    1 1 Отговор
    Е то не е нужно пряко да гласуват "за".. Достатъчно е няколко човека от ПП, БСП или Израждане да не отидат на работа в тоя ден и сметките пак ще излезнат
  • 23 Бай Дън Сяо Пън

    3 1 Отговор
    От две беди се избира по-малката ! Ако пп и дб подкрепят кабинет на тиквата на следващите избори са аут , ако не подкрепят поне ще влязат в парламента на предстоящите избори ! Това е положението ...

    Коментиран от #28

  • 24 Ку-ку

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Българка":

    Който очаква Бойко да влезе в затвора има една "поговорка"... "На куково лято".... Тоест никога.. :))
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 СтУЕнчооо, ПП/ДБ не се

    0 2 Отговор
    "натискат" да съставят правителство както ГЕРБ-уRодите, те казват, че не искат бандити, мафиоти, измамници и крадци да съставят и управляват чрез правителство, по закон са втора сила на която ще се предложи да направят кабинет, ако на първата е отказано, ти малко-умен ли си, че зададе този прост въпрос, като им откажат хората казаха, че ще се отиде на нови избори и не се страхуват от това, а ОПГ-ГЕРБ се страхуват не от избори, а от правосъдие затова и толкова много искат да УПРАВЛЯВАТ, което означава ИМУНИТЕТ който ги пази от пандиз ! Всички ли герберуги сте с толкова опразнени черепни кутийки като на Тиквата и СтУЕнчо ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Съмнявам се

    2 0 Отговор
    Това, което не може да се купи с пари, се купува с много пари - кеф ти пачки, кеф ти златни кюлчета, кеф ти "мис Бикини", ...
  • 30 Тодоров

    1 0 Отговор
    Аз определено мисля, че ПП/ДБ утре ще подкрепят правителството на ГЕРБ. Ами просто защото Кирчо и Асенчо спешно са привикани в САЩ на "спявка". Новинарите обаче мълчат като бити "ду.ета".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове