1 Юни, 2023 10:51 1 078 30

Маринов за записите: Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви да нарушава законите

  • александър маринов-
  • записи-
  • пп

Той обясни и какво точно означава станалата известна фраза „ала-бала с президента”

Маринов за записите: Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви да нарушава законите - 1

Това, което чухме от записите, разпространени от Радостин Василев, е безпрецедентно. Шокиращо е, че една партия съзнателно се готви брутално да наруши законите, заяви в ефира на „Здравей, България” проф. Александър Маринов, съветник на премиера Гълъб Донев.

„Вижте, например, изявленията по отношенията на така наречените партньори. Г-н Николай Денков каза за Мария Габриел, че тя ще бъде взета като политически заложник”, допълни Маринов.

Той обясни и какво точно означава станалата известна от записа фраза „ала-бала с президента”.

„Всеки от нас поне веднъж в живота си е бил лъган от човек, на когото се е доверил. Радев ги възприе като хора, на които може да се разчита - не, за да бъдат неговата партия, а за да реализират промените, които една голяма част от обществото искаше да се случат. Разломът не е настъпил, защото те са казали „Гледай си работата, не сме твоите момчета за всичко”, а защото тръгнаха да преследват свои собствени цели. Те се бяха впили в него като пиявици по време на предизборната кампания, за да ползват част от неговия авторитет. Според мен не по-малко от половината гласове, които получиха през есента на 2021 г., се дължат на това, че имаха доверието на президента и го излъгаха”, твърди Маринов.

Според него Румен Радев не готви политически проект за местните избори.

„Не оценявам високо аналитичните способности на Асен Василев и Кирил Петков. Това една манипулация с цел да се подтикнат участниците в заседанието да вземат решение. Размахват се плашила и Радев е най-голямото от тях. Смятам, че един разумен човек не би си представял дори тази хипотеза да е вярна, че той ще стъпи и ще се опре на хора, които имат по 2-3 и повече мандата от партията на неговите основни опоненти през годините. Между другото президентът, откакто е на този пост, навсякъде, където ходи, се среща с кметове, независимо от коя партия са”, поясни съветникът на Донев.

По думите му между президента и главния прокурор няма лични отношения. Държавният глава няма нужда от подкрепата на обвинител номер 1, смята Маринов.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оне

    12 11 Отговор
    Шефа ти Радев съзнателно наруши множество закони при назначаването на множество "негови" хора, сключването на договори и т.н., но това не шокира ни най малко ДС агента Александър Маринов с оперативен псевдоним "Майстора".

    Коментиран от #12

  • 2 Дидо Д

    11 4 Отговор
    ПеПе-тата и ДеБе-тата, които не се интересуват от институциите на държавата и държавните организации, а кроят планове как да разрушат службите за сигурност на държавата, за да си осигурят партиен инструмент.
  • 3 тоз и той

    4 2 Отговор
    какво му е щокиращото това се случва вече 32г.
  • 4 Хаджи

    1 3 Отговор
    Тоя е малко като Бойко :D
  • 5 Шокирайте

    7 2 Отговор
    се тогава с Гълъба , бе , другарю ! Яман о хрантутници от соца до днес .
  • 6 4444

    4 3 Отговор
    Това мутрагенско ченге защо въобще се отразява.
  • 7 Светлина

    5 7 Отговор
    Ченгета на амбразурата. Нищо няма в тези записи. Резидента е аут.
  • 8 Бамбука

    1 5 Отговор
    И какво да каже друго , освен да повтаря неговата теза. А това за аналитичните способности на Асен Василев си е направо бисер , само не знам той какво разбира от финанси.
  • 9 Коалиция Ала-Бала портокала

    5 2 Отговор
    Перем и чистим по заявка на клиента! Първо ще изперем престъпниците , за да може после с лекота да изперем лева, кирилицата и православната църква! Всичко ще бъде почистено до край и тази територия ще блесне като чисто нова. Никой после няма да си спомня, че тук е имало България!
  • 10 Тоя

    4 3 Отговор
    защо тежи всеки месец , повече от ненужен , на джоба на българина ? Съветник бил ДС агента ?
  • 11 Шокиращо е

    6 2 Отговор
    Че видяхме национално предателство, след което в нормална държава политическият проект ПП и ДБ, щеше да е закрит, а изменниците арестувани и съдени за държавна измяна, а тук ще правят правителство предателите, обединени с 12 годишните лъжци и крадци на България, ГЕРБ! Шокиращо е най малкото, с което може да се назове този Франкенщайн!
  • 12 Нито го знам

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Оне":

    нито го познавам, но в конкретния случай е ПРАВ. И трябва да спре да се случва не от утре а сега. А всички, които са си позволили да нарушат закона съд.

    Коментиран от #19

  • 13 честен ционист

    2 2 Отговор
    Само едно не ми стана ясно.. Руди с какво ги е записвал 5 часа? Явно са му били сложили подслушватели

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Таблет

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "честен ционист":

    каза го при Карбовски

    Коментиран от #18

  • 17 Добряк

    2 1 Отговор
    Записите от Президенството са още по-шокиращи ,но няма кой да ги разпространи .Ще стане горещо до бяло за Копринков ,Узунов и с-ие .Само се чудя Деса коя песен ще пусне ?
  • 18 честен ционист

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Таблет":

    Бе таблет.. Те от посолството им дават едни кутийки, дето като записваш прави оня звук на старите телефони като ги приближиш до телевизор. С друго ги е записвал, ама няма да си каже.
  • 19 Оне

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Нито го знам":

    Никой не е "виновен", докато не извърши нещо незаконно, тъй че не е "прав". За сметка на това Радев Е извършвал незаконни неща, не само сега, когато е президент, а и преди това, във ВВС.

    Коментиран от #25

  • 20 Вихо

    1 1 Отговор
    А всички други партии случайно нарушаваха законите и така десетилетия наред.
  • 21 Сашко

    1 2 Отговор
    Стига комунисти сте правили пушилки и вдигали шум!
    Ще има най после й в България не от вас контролирано правителство и то про западно и про ЕС правителство на коалицията ПП и ГЕРБ
    Ура! Ура
  • 22 АБВ

    3 1 Отговор
    Шокиращо е че един доносник на ДС на име МЙСТОРА коментира това
  • 23 Яяяяяя

    2 1 Отговор
    Тоя пада от Марс! То в България няма партия, която съзнателно да не нарушава законите. Тия закони партиите си ги пишат за тях! Всичко е БКП и ДС! Някой от старите кучета да не е бил в БКП и ДС - няма такъв. Младите са все деца на старите от БКП! Няма оттърване от тоя охтопод впил пипала в народа и смучещ кръвта му!
  • 24 Гневен бургазлия

    2 0 Отговор
    Ние сме православни християни ... не сме католици като западняците ...не го забравяйте !
  • 25 Явно

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Оне":

    това, че някой в запис, а после от трибуната на парламента в прав текст казва, че съгласува и по-страшно, че това е норма, постове на служби свързани с националната сигурност не е доказателство за национално предателство? А какво е? Ние не искаме да живем в суверенна държава? Ти може би искаш да живеш в САЩ или някъде в Европа? Прав ти път, аз обаче искам да живея в България в свободна и независима държава.

    Коментиран от #27

  • 26 Ти да видиш

    2 2 Отговор
    Направо е по - шокиращо от това, че вие - Мунчовците си го правите явно, но без да го говорите.
  • 27 Оне

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Явно":

    "постове на служби" Такова нещо никой никога не е казвал - нито на запис, нито иначе. Цитирай точните думи.

    Коментиран от #29

  • 28 смях

    1 2 Отговор
    Шокиращо е вие от пРезиденството да ги нарушавате!!
  • 29 Цитат от Асен Василев:

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Оне":

    „…По предложение на премиера парламентът ще утвърди нови ръководители на ДАНС, главен секретар на МВР, ДАР, НСО, ДАТО и евентуално военното разузнаване. …Това ще са наши хора, одобрени от посолствата, нямат нищо общо с ГЕРБ.“ Това достатъчно ясно ли е или имаш още нужда от разяснения. Колко по-мръсно трябва да стане. За съжаление български език се учи в училище и ако си функционално неграмотен не мога да помогна.
  • 30 Димитър Георгиев

    0 0 Отговор
    Маринов,шокиращо е,че президента на републиката работи за руския интерес! Ето това е шок и ужас! И за мафията съответно работи Радев! Доказано! Купиха го, това е положението!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове