7 Юни, 2023 08:19 3 168 28

Мика Зайкова: Асен Василев не разбира от бюджетиране

  • мика зайкова-
  • бюджет-
  • криза

След записите много хора в МФ искат да подават оставки

Мика Зайкова: Асен Василев не разбира от бюджетиране - 1
Снимка: Euronews Bulgariа

Докато се сформираше правителството си задавах няколко въпроса. Първо - Христо Иванов каза, че в името на народа са направили някакъв страхотен компромис, за да може да има правителство. И си зададох въпроса - не можеше ли да направи този страхотен компромис в първия мандат?

Това коментира в студиото на Euronews Bulgaria икономистът и бивш депутат Мика Зайкова.

Зададох си и втори въпрос, слушайки акад. Денков - къде са жертвите, които са направили за народа и държавата в техните приоритети? Не чух нищо за неравенствата, за бедността, за доходите, за инфлацията, за развитието на образованието, за здравеопазването… Хубаво е да влезем в Шенген и еврозоната, но не през задната врата, а като достойни членове на тези структури.

Г-н Асен Василев не разбира от бюджетиране. Той трябва да го направи с екип и пак няма да го направи за 2 седмици. Но къде е тоя екип, нали ще уволнява от директорите на дирекции до горе? Василев май не знае, че хората в МФ са много изплашени и много мислят да си подадат оставката. Хората слушат записи и това беше много грозно. А той самият не разполага с такъв екип. Ако той е най-знаещият там, горко на тоя бюджет.

До 10 юни няма да има приет бюджет. Дори за удължаване на бюджета не остана време, защото до края на седмицата остават 3 работни дни. Ако в понеделник, който е 12-и, а не 10-и това не е факт нещата стават много-много страшни.

Притеснявам се, че икономиката ще бъде декапитализирана. Първо ще се посегне на капиталовите разходи. При положение, че у нас инвеститорите не са бол, за да има ръст трябва да има ръст на добавената стойност. Нова техника и технология, подплатена с подходящ човешки капитал. Нито една световна финансова институция не ни дава ръст над 1-1.3%.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дори

    21 24 Отговор
    прекрасно , госпожа Мика !
  • 2 КОКОРЧО РАЗБИРА ОТ ПЛАДНЕШКО КРАДЕНЕ

    38 27 Отговор
    А ТОВА МУ Е И ,,РАБОТАТА" В ТОВА ПРЕСТЪПНО ,,ПРАВИТЕЛСТВО" - НЕ Е ЯСНО САМО КАК ЩЕ ДЕЛЯТ С БОЙКО ЩОТО ПОСЛЕДНИЯ Е БОГ ПО ИНФАРКТИТЕ !
  • 3 Май е така

    28 19 Отговор
    Държавата не се оправлява като офшорна фирма....
  • 4 569

    38 45 Отговор
    Спрете да каните тази изкукала госпожа. Толкова е далеч от Асен Василев горката.
  • 5 Досадно бабе

    34 24 Отговор
    А профсъюзната пенсионера разбира?
  • 6 Салим

    33 29 Отговор
    След определена възраст, човек не става за нищо.
    Тъжно е, но е факт!
    Харесвах я заради борбения й дух, но след като Слави я използва, а тя не се защити, ми се срина в очите.
  • 7 Някой

    42 24 Отговор
    Той и от икономика и от финанси не разбира нищо. Но това не му пречи да има супер високо самочувствие. Типично. И точно за това е много удобен за посолството, за което той говори в онзи запис. На американците им трябват глуповати и посредствени, но пък самоуверени самовлюбени "политици". И той е идеалният им кандидат. Лесно ще срине финансово и икономически България. Предният път почити успя за 6 месеца. Сега ще довърши започнатото.
    Честито ви, българи!
  • 8 Българин

    27 17 Отговор
    Бабо Зайке,кажи го направо,той от нищо не разбира освен от Специта.
  • 9 Последния Софиянец

    22 18 Отговор
    Като правеха партията на Лъвов мост в китайския център Асен Василев ми стискаше ръката и викаше:Без вашата помощ от площада няма да бием Тиквата.А сега какво?
  • 10 Нали

    16 7 Отговор
    За това е сложен !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Нормално е

    26 10 Отговор
    твоите набори в МФ да се страхуват от уволнение. Пенсия плюс заплата на държавна работа на 75г. да изтървеш си е за притеснение.
  • 13 куха баба

    23 25 Отговор
    Смешна бабуля!
  • 14 Бамбука

    23 16 Отговор
    Не бих искал да бъда груб, но не е ли време да си яде кашичката полята с прясно мляко.
  • 15 Ха ха ха ха ха

    22 14 Отговор
    А баба Мика и Слави разбират. Ха ха ха ха ха ха
  • 16 тцтцтц

    24 15 Отговор
    Тоя кукумицин дето е завършил Минногеоложкия институт дава определения кой разбира от бюджетиране. Ей това са на Славунчо експертите - продавачи на джапанки,плагиати и пишман икономисти.

    Коментиран от #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Доротея

    15 10 Отговор
    Димитър Манолов, КТ,,Подкрепа" - ,,Мика нищо не разбира от пенсии". Водещите в една телевизия му опонират какво казала баба Мика и синдикалият бос точно това им отговори! Мика неистово настояваше да се вдигнат пенсиите, че пенсионерите изнемогват и когато Корнелия и ПП ги вдигнаха, същата Мика се възмущава в пряк ефир и нарече това повишение ,,разточителство"! Не слушайте експерти!
  • 20 али

    11 6 Отговор
    само зайко байко разбира от бюджетиране
  • 21 За протокола

    16 12 Отговор
    Няма по-страшно нещо от един амбициозен некадърник, какъвто е Кокорчо!
    Това, че е бил отличник в училище и умел комбинатор не го прави добър политик и още по-малко добър финансист. В добавка, той никога не е учил финанси.
  • 22 Съвет

    15 9 Отговор
    Бабо Мико, по-добре си гледай пенсията.
  • 23 Поговорка

    10 3 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил.
  • 24 Тая що не коментира тагарев

    6 3 Отговор
    И колко милиарда през три месеца се превеждат по сметки във фащ...тръгнала да плюе по единствените от тия и"си""оти, които увеличи и пенсиите и заплатите на хората....
  • 25 Аззаззз

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "тцтцтц":

    Като гледам киро харвардеца е по добре че е завършила минно геоложкия...
  • 26 Тц,тц

    8 7 Отговор
    Айде бабиното на медицински преглед! Понеже и ти много ги разбираше нещата , да ви хване човек...че тебе..че него...
  • 27 защо

    2 0 Отговор
    ли съм склонен да й вярвам???
  • 28 Вили

    1 2 Отговор
    Бабо Мике, от старческия дом ли се обаждаш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове