Last news in Fakti

14 Юни, 2023 17:34 1 340 23

В Правна комисия: Приеха законопроекта за противодействие на корупцията на ГЕРБ-СДС

  • кпконпи-
  • правна комисия

В документа се предлага разделяне на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на две

В Правна комисия: Приеха законопроекта за противодействие на корупцията на ГЕРБ-СДС - 1

Правната комисия на парламента подкрепи на първо четене законопроекта за противодействие на корупцията на ГЕРБ-СДС, внесен на 2 юни и отхвърли тези на Министерския съвет и "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), съобщи БТА.

"Аз бях изненадана от това гласуване, защото не виждам политическа логика да бъде подкрепен само законопроектът на ГЕРБ-СДС и да не бъде подкрепен законопроектът на ПП-ДБ, има време до пленарната зала, надявам се колегите да го преосмислят. Това, което се случи в момента, е политическо помпане на мускули, това не допринася за нормалния законодателен процес в тази сложна ситуация", коментира Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

Проектът на ГЕРБ-СДС разписва Комисията за противодействие на корупцията да се състои от седем членове, председател и шестима други. Шестимата ще се избират от парламента по предложение от парламентарните групи, а седмият се предлага от президента и се одобрява от народните представители. Предвижда се седемгодишен мандат на всички членове на комисията.

Тя ще се председателства на ротационен принцип, чрез жребий. Дейността по разследване ще се осъществява от разследващи инспектори, те ще са разследващ орган по смисъла на Наказателно-процесуалния кодекс, като следователите и разследващите полицаи.

От ГЕРБ-СДС също предлагат разделяне на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на две, като проектът разписващ правомощията на втората комисия, която ще отговаря за незаконно придобито имущество, ще бъде внесен до края на седмицата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 3 Отговор
    Това е извратено!
  • 2 Бойко Разбойко

    2 5 Отговор
    Турих им го с 200 на джендърите но им харесва.хо хо хо
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 обективен

    15 2 Отговор
    Няма герберистки депутат и кмет който да не е за затвора поне за 10 години !!!
  • 5 Делю Хайдутин

    17 1 Отговор
    Бойко Борисов и Пеевски правят закони срещу корупцията.Леле майко
  • 6 ИлиИли

    13 0 Отговор
    Корупцията ли е на Герб-СДС, или закона, че не се разбра от заглавието.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ъхъъъъ

    10 0 Отговор
    разделяне на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество на две...... Голяма реформа голямо нещо. Ако е на три още по голямо...

    Коментиран от #10

  • 9 ГEРБ

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "СТАВА СТРАШНО":

    Бойко днес каза че на следващите избори ГЕРБ ще има около 5% и все пак ще премине изборната бариера но той не е разочарован защото за него България е на първо място и след края на 4- годишния мандат на новото правителство ще са изправили страната и приключили с кризата!
  • 10 Последния Софиянец

    10 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ъхъъъъ":

    Бойко врътна джендърите.Те си мислят че управляват а всъщност управляват ГЕРБ и ДПС
  • 11 Никой

    6 1 Отговор
    Отдавна беше ясно ,че ГЕРБ,ДПС и присъдружните им патерици ще бламират всяка инициатива за законодателна промяна на каквото и да е от правителството на ПП-ДБ. Мафията няма да позволи да и се отнемат привилегиите и натрупания с много "труд " капитали. Българското племе / то това не е народ / ще гледа поредния нескопосан цирк от страна на " умните " ни политици. Пак ще има среден пръст.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хи хи

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Никой":

    Какво бламиране , какви 5 лева ? Тия от ПП-ДБ ни проглушиха ушите със съдебна реформа , смяна на Гешев и се оказа , че само са крещели, нямат никакви законопроекти готови." Да свалим Боко ,после ще му мислим"-това беше лозунга на Великите народни въстания 2020г , ама като няма с какво да мислиш какво правиш ?
  • 14 Защо

    8 1 Отговор
    Пък 7 години срок,що за глупости пак герберски.Трябва срока да е не по-вече от 5години.Откъде накъде 7човека.Закона на Крум Зарков трябва да се приеме.Той е много добър.Абе гербери започвате пак с номерата си.Искате ли да има правителство или не?ПП -ДБ недейте спа.Не искаме подмяна.!!!!!??????

    Коментиран от #15

  • 15 Последния Софиянец

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Защо":

    ПП и ДБ си мислят че управляват а всъщност управляват ГЕРБ и ДПС.Бойко ги изработи.
  • 16 И защо

    3 1 Отговор
    Трябва да са тия членове от парламентарните групи,за да могат да се манипулират и забравете тези 7 години.,до живот ли бе,?????
  • 17 Браво

    4 1 Отговор
    Точно корумпираните ще борят корупцията,гербавата шайка и Шишо.Каква наглост??????
  • 18 Опа

    3 2 Отговор
    Вече много кратно е казано- да има един човек от ГЕРб в правителството и Герб ще управлява еднолично . Ето най-корумпираната партия ще бори корупцията по нейния си начин. Честито!
  • 19 Тази комисия

    3 0 Отговор
    Нали ДБ щяха да я закриват ? Ама НЕ....въпроса е единствено кой ще се разпорежда с конфискуваните дялове и имоти.... Иначе отново конфискацията без съдебно решение и осъдителна присъда остава.
  • 20 Най порочното нещо

    3 0 Отговор
    От спец. съда и спец. прокуратурата остана! ......Комисията !..... Но вярата на хората в ПП и ДБ вече не съществува.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ха ха

    1 0 Отговор
    леле що борба ще падне
  • 23 дядото

    1 0 Отговор
    стига бе.точно плана на тези.ха ха,майтап
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове