Last news in Fakti

18 Юли, 2023 09:04 3 202 103

Фейк от партиен лидер в мрежата:

  • фейк-
  • украински бежанци

Според Костадин Костадинов, държавата от бюджета е дала 1 милиард лева за издръжка на украинските бежанци

Фейк от партиен лидер в мрежата:  - 1

В споделен стотици пъти пост в социалната мрежа Фейсбук от 20 май 2023 г. председателят на партия "Възраждане" Костадин Костадинов твърди, че за украинските граждани, получили временна закрила в България, са предоставени близо 1 млрд. лв. от държавния бюджет. "До момента сме дали почти 1 млрд лв държавни пари за издръжка на украинските туристи", пише той в публикацията. Това твърдение е подложено на проверка от БНР.

Какви са фактите?

Най-големите разходи, свързани с грижите за украинските граждани, потърсили закрила в България, са направени за осигуряването на подслон. С решения на Министерски съвет №144 и № 145 от 10.03.2022 г. украинските граждани, избягали от военните действия в страната си, получават временна закрила за България. Те имат право на помощ за подслоняване и изхранване, като средствата за това се изплащат от бюджета на Министерството на туризма.

От началото на съществуването на хуманитарната програма за Украйна до момента изплатените от Министерството на туризма средства са общо 234 млн. лв., като от тях 140 млн. лв. са били европейски от неусвоени средства по европрограми за периода 2014-2020 г. Останалите, т.е. 94 млн. лв., са от държавния бюджет, съобщиха за БНР от пресцентъра на министерството.

На украинските граждани с предоставена временна закрила са предоставяни и здравни грижи. В тази връзка през 2022 г. с постановление на Министерски съвет № 412 от 08.12.22 г. по бюджета на Министерството на здравеопазването са одобрени допълнителни средства в размер на 447 590 лв., посочват от пресцентъра на ведомството. Тези финанси са за предоставяне на трансфер по бюджета на НЗОК за 2022 г. за заплащане на оказана медицинска помощ на лица с предоставена временна закрила - украински граждани, за периода до влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравното осигуряване.

Освен това по бюджета на здравното министерство с постановление на Министерски съвет № 105 от 30.05.2022 г., изменено с постановление № 194 от 22.07.2022 г. са предоставени средства за финансиране на дейности на Българския Червен кръст във връзка със засиления миграционен натиск на граждани от Украйна. Допълнителните средства са за осигуряване на средства за сключено споразумение между БЧК и Сдружение "Национална асоциация на доброволците в Република България" във връзка с функционирането на контактен център към Правителствения информационен портал за Украйна.

Здравното министерство е предоставило на БЧК през 2022 г. 240 480 лв. за финансово обезпечаване на дейността на контактния център до месец февруари 2023 г.

Поради необходимостта от продължаване на дейността на контактния център за връзка с пристигащите лица от Украйна до края на 2023 г. и съответно осигуряване на средства на тази дейност с решение на Министерски съвет № 222 от 30.03.2023 г. е одобрена допълнителна авансова субсидия от Министерството на здравеопазването за Българския Червен кръст в размер на 250 хил. лв. Това са съответно суми от по 25 000 лв. на месец за периода от март до декември 2023 г., т.е. 125 000 лв. до края на настоящия месец юли.

От Министерството на труда и социалната политика също са правени разходи, свързани с украинските граждани с временна закрила на територията на страната ни. От пресцентъра на министерството обясниха, че основна подкрепа в областта на интеграцията на пазара на труда и менторство на украинските граждани със статут на временна закрила, пристигнали в България след 24.02.2022 г., те получават през проект "Солидарност". Той се реализира от Агенцията по заетостта по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г.

От стартирането на проекта до 7.07.2023 г. са започнали работа 3084 души. Изплатените до момента средства са 7,3 млн. лв., които включват разходи за заетост на наетите лица от целевата група, интеграционна добавка за настаняване, стимули за работодателите, които са запазили заетостта на заетите лица, както и менторство.

По програми за обучение и заетост към Агенцията по заетостта, които са субсидирани със средства от държавния бюджет, е осигурена заетост на 17 временно пребиваващи украински граждани. На работодателите, които са ги наели, са изплатени средства в размер на 42 000 лв.

От страна на Агенцията за социално подпомагане на украинските граждани с предоставена временна закрила се отпуска еднократната помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане (ППЗСП). От 1 юни тя е увеличена от 375 лв. на до 1512 лв. За периода от 24.02.2022 г. до 30.06.2023 г. дирекциите "Социално подпомагане" в страната са отпуснали на украински граждани и техните семейства 51 590 еднократни помощи на обща стойност 17,7 млн. лв. Подкрепа от Агенцията за социално подпомагане е оказана и чрез проект "Предоставяне на ваучери за осигуряване на храни и стоки от първа необходимост за разселени лица от Украйна". Той е финансиран по Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане 2014 – 2020 г. (ОПХОМП), съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България. Към 30.06.2023 г. са изразходвани 3,9 млн. лв. за 39 478 бр. ваучера за разселени лица.

Освен това в рамките на операция "Топъл обяд в условия на пандемията от COVID-19" към Оперативна програма за храни и/или материално подпомагане 2014 - 2020 г. общо 243 души, напуснали територията на Украйна и с предоставен статут на временна закрила, са получили 648 броя топли обяда на обща стойност 2067 лв.

От Министерство на образованието и науката съобщиха, че на образователните институции са възстановени общо 69 696,98 лева за проведено допълнително обучение по български език като чужд за деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, търсещи или получили международна закрила или временна закрила, включително от Украйна. Сумата не е само за украински деца, а включва всички деца с предоставена закрила или с процедура за разглеждане на предоставяне на статут.

От Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет не са правени специални разходи, свързани с украинците с временна закрила, нито на ведомството са били превеждани допълнителни средства с тази цел. Агенцията има ангажимент само към дейността, свързана с регистрация и пререгистрация на гражданите от Украйна с временна закрила в страната ни, уточняват от пресцентъра на институцията. Всички разходи от страна на ДАБ в този процес са за сметка на бюджета на агенцията, който не е променян заради украинските граждани. Средства, свързани с техния престой и грижите за тях, са предоставяни за разпределяне на горепосочените министерства на туризма, образованието, здравеопазването, труда и социалната политика.

Заключение

Твърдението, че от държавния бюджет са изхарчени близо 1 млрд. лева за украинските бежанци, е НЕВЯРНО. За разходи, свързани с настаняване, здравни грижи, подпомагане за заетост и образователни нужди на украински граждани и техните деца, от държавния бюджет, както и по европрограми, към момента са изхарчени близо 264 млн. лв., по-голямата част от тях неусвоени еврофондове за периода 2014-2020 г., сочи справка на данни, предоставени от институциите, заети с грижата за бежанците.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 51 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    71 39 Отговор
    Не знам дали е фейк, ама плажа във Варна е пълен само с тези новите туристи,дето ние им плащаме туризма.

    Коментиран от #4

  • 2 Българин

    59 64 Отговор
    Рузките наколенки, точно както техните господари, имат за цел да съсипват българското общество, включително и с нагли лъжи.
  • 3 патологичен лъжец

    57 65 Отговор
    такива рубладжии трябва да са по затворите, а не да вдигат врява всеки ден с нови и нови лъжи, обслужвайки чужди правителства.
  • 4 Мдаа

    36 27 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    Ахаааа, и ТИ контролираш документите им и знаеш кой какъв е и откъде е дошъл и с какво се издържа.

    Или е агенция "една жена каза, вЕрвайте ми".
  • 5 Да бе

    47 38 Отговор
    Костадинов не е наясно! Много повече са дали българофобите и на украйна и на сащ и на гейсъюза! Хрантутим половината свят!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Проверка на фактите

    47 43 Отговор
    До миналата 2022г година сумата изхарчена за окраинските туристи беше над 500 000 000 от бюджета на РБ, а тази година до сега са над 800 000 000 лв само от България

    Коментиран от #8, #102

  • 8 Хмммм

    30 10 Отговор

    До коментар #7 от "Проверка на фактите":

    Откъде са ти фактите.

    Дай си източниците.

    Коментиран от #12, #74

  • 9 Реалист

    28 18 Отговор
    От Сайта,, Краинска Подлога Бг" ви подвежда и дезинформират с цифрите
  • 10 Е ка да е невярно

    41 16 Отговор
    Като събереш сумите и отгоре идва. И пропагандата и лъжите ви като за избирателите овт се на пп и дб.
  • 11 мхааа

    26 15 Отговор
    Да се обеси тази измет лъжлива крадлива.
  • 12 Факт4екър

    23 10 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    От министерството на Финансите и от брифинги на министъра на финансите

    Коментиран от #17

  • 13 асдасд

    32 18 Отговор
    баш си е вярно, ама айде.
    То само за хотелско настаняване сигурно са платени дори повече. Да не говорим - за издръжка и храна.
    Отделно - 90% от украинците не работят.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Град Симитли

    21 4 Отговор
    Ако. ,, бнр,, беше толкова стриктно и за чекмеджето на Тлъстия Бою--щеше да има авторитета,
    който няма!
  • 16 Прокопий

    22 8 Отговор
    Е, вие от Максудски лилав какво очаквате, уистината ли???
  • 17 Хмммм

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "Факт4екър":

    Цитирай кога конкретно къде са споменавани такива суми и за какво са дадени.

    Коментиран от #22, #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Румен Решетников

    22 20 Отговор
    Типично за "ВъZбуждане " и Фюрера им Копейкин!
    Нищо ново от ваксинирания антиваксър!
  • 20 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    23 10 Отговор
    МОЖЕ И ДА НЕ Е ВЯРНО, ТОВА КОЕТО Е КАЗАЛ КОСТАДИНОВ, НО И ВЪОБЩЕ НЕ ВЯРВАМ НА СТЪКМИСТИКАТА ОБИЛНО ИЗСИПАНА ПО ГОРЕ. ЗАЩО ЛИ ?! ЗАЩОТО ЛЪЖАТА СЕ ПРЕВЪРНА В НОРМА. НАВСЯКЪДЕ И ВЪВ ВСИЧКО. ТУК, СЕГА ТРОЛOBETE HA ПП/ДБ/ГEPБ ЩЕ ВКЛЮЧАТ ЛAЙHOМЕTИTE HA ABTOMATИЧНА, ПРОСТО ЩОТО ГО Е КАЗАЛ КОСТАДИНОВ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 В щестък

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Хмммм":

    На осмият ден от галактическият марсиански календар. Като те интересуват дати, пишеш в чичко гугъл и гледаш дати.

    Коментиран от #30

  • 23 Истински българин

    21 16 Отговор
    Значи за украинците има1 млрд, а нас българите кучета ни яли

    Коментиран от #35, #69, #103

  • 24 двойка

    6 12 Отговор
    Само празноглавец с остър мозъчен дефицит, може да изрече подобна глупост. За информация, един милиард лева, е съставен от хиляда милиона лева!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Добре де

    15 13 Отговор
    Някой бръсне ли го тоз руски пудел изобщо?
  • 27 Прав е!

    13 11 Отговор
    Добавете към тези суми и загубите от факта, че не плащат винетки и гражданска отговорност за лъскавите си "бежански" автомобили! А за бюджета е сериозна загуба това, че не плащат мито и ДДС за същите тези автомобили, а ги правят на абсолютно незаконен временен внос, без нужното обезпечение и о удължават, колкото време си искат! Същевременно на много българи,прибиращи се от чужбина, безмитен внос се отказва за собствените им автомобили!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Българин

    8 10 Отговор

    До коментар #22 от "В щестък":

    Шестък преди преврата от 1989-та имаше друго име-
    ленински съботник! Работиш в събота за държавата без да ти се плаща! Кеф, а? 😂

    Коментиран от #60

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ВАЖНОТО Е

    16 12 Отговор
    Серсемите които гласуват за Копейкин му вярват защото те искат да бъдат лъгани.

    Коментиран от #38

  • 35 Румен Решетников

    13 11 Отговор

    До коментар #23 от "Истински българин":

    То ако върнеш лентата, трябваше миналата зима да я караме на студено, тъмно и да бъдем гладни според Копейкин!
  • 36 Българинът е просто

    9 11 Отговор
    манипулирано парче, мисленето му е "мисия невъзможна", затова е преследван само от беднотията ! Този варненски стожер на лъжата и измамата никъде на друго место дори и в Африка сред маймуните не би намерил толкова БУДАЛИ които да му повярват колкото в България ! Станали сме за смях и срам с такава огромна част от суверена манипулирана толкова лесно за пред целия свят !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Мдааа

    4 6 Отговор

    До коментар #34 от "ВАЖНОТО Е":

    "защото те искат да бъдат лъгани."

    Когато не се справяш сигурно е хубаво някой да ти казва как се справяш отлично, или поне имаш "причини" защо не се справяш. По възможност "външни". НАТО, ЕС, гадния Запад и други подобни.
  • 39 Българин

    8 9 Отговор

    До коментар #37 от "Бесен-_ Язовец":

    "В Германия на краинските туристи им конфискуват колите които надхвърлят 7000 евро и ги продават на търгове"

    Егати жалката лъжа. :)
  • 40 Шерлок

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "Хмммм":

    Промениха цифрите от пропагандния сайт в движение !!! Пишеше 3.10.2022г

    Коментиран от #41

  • 41 Хмммм

    5 5 Отговор

    До коментар #40 от "Шерлок":

    НАПИСАНОТО ОТ НЕГО не е променено, а то е противоречаща си безмислица.
  • 42 кстина ви казва кооейко

    8 9 Отговор
    Аз съм ваксиниран антиваксър, искам си лева, но накраденото в евро, къщата платената и изпрана от прокуратурата.
  • 43 !!!?

    13 6 Отговор
    До сега всичко което България е "дала" за украинските бежанци е дала на себе си: за подслон - на българските хотелиери, за храна - на българските ресторантьори, за превоз - на българските туроператори, за енергията - на българските енергийни дружества, за "слидарността" - за Радев да се бие в гърдите !!!?

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Цирк МаЦква

    5 3 Отговор

    До коментар #44 от "ФИЛИП ГЕОРГИЕВ":

    Питам те какво работиш, за да разберем колко си дал на обществото.
  • 46 Браво на Коце измамника

    11 14 Отговор
    Докато вярвате на всяка простотия на един измамник, той си харчи партиината субсидия, строи си къши и си гледа живота. А вие продължаваите да гладувате и гласувате за него.
    Успех Коце.
  • 47 Българин

    9 13 Отговор

    До коментар #43 от "!!!?":

    Това е ЛИЦЕМЕРИЕТО на бай ти Ганчо - докато се опитва да си прави евтин патриотарски ПиАр, да касира от жертвите си.Неговите рузки гсподари правят абсолютно същото.
  • 48 костякопейката че е файк фейк е

    6 11 Отговор
    но в случая числото в информацията похарчените пари за скъпите укронацистки туристи даже май е занижено
  • 49 Чети бе

    9 9 Отговор
    Някакъв копейкаджия щеше да прави сметката, която според него не излизала, но изчезна безкрайно.

    Хайде бе, другаре, само на лъжи ли ще я карате?

    Вашия лидер поне се облажва яко от неговите, а вие?
  • 50 Григорян

    9 8 Отговор
    А Украйна ще ни върне ли парите,които сме дали на бежанците?Все пак парите не растат по дърветТа
  • 51 Сотир

    7 7 Отговор
    Този мургавия,какъв се пада на Силвестър?Втори баща ли му е,къс баща ли му е?
  • 52 Дам

    10 5 Отговор
    Те всички от Максуда лъжат, какво да правиш културата им е такава.
  • 53 Коректен

    6 8 Отговор
    Костя копейкин лъже, мислех че сте новинарски сайт. Къде е новината тук?
  • 54 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    8 4 Отговор
    А ТОВА ЧЕ СИ КАРАТ КОЛИТЕ БЕЗ ГРАЖДАНСКА И ПРЕГЛЕД ЗА КОЕТО СЪЩО СА ОСВОБОДЕНИ ОТ БГ ДЪРЖАВАТА И ТЕМ ПОДОБНИ ДРУГИ БЕЗПЛАТНО УЧИЛИЩЕ НА ДЕЦАТА ИМ
  • 55 израждане и БСП в Сибир

    9 8 Отговор
    Национални предатели всички от БСП и Израждане начело с Радев!

    Коментиран от #59

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хаха

    6 4 Отговор
    Като събереш и оръжията надхвърлят с много милиард

    Коментиран от #98

  • 59 Демек викаш

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "израждане и БСП в Сибир":

    националните предатели кирчо и кокорчо от записите, били от БСП и възраждане. Много е жалко да гледаш гърчещо се тъпо дете в лъжите на от падъците на България ПП и ДБ.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Българин

    9 6 Отговор
    Тази подметка и марионетка на Путин рано или късно ще влезе в затвора.
  • 63 Стеф

    9 4 Отговор
    Костя Истината))))) майстор на късия разказ, конкурент на барон Мюнхаузен и Синбад мореплавателя, взети заедно. Само Цончо, се
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Забравихте

    1 4 Отговор
    Само безплатното пътуване в градския транспорт в София с колко са "одрани" българите, които плащат почти 2лв за всяко прекачване.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Черната Златка

    8 0 Отговор
    Лъже като дърт циганин
  • 69 вярное

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "Истински българин":

    КРАДЛИВ И ЛЪЖЛИВ
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 пффф

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хмммм":

    Как от къде бе, от другарката Митрофановна са.
  • 75 Кочо

    8 1 Отговор
    Че има ли будали да са повярвали на тоя лилав българин?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 руска подлога

    7 2 Отговор
    Говори каквото му нареди ботокса

    Коментиран от #93

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Иван

    9 0 Отговор
    ФАКТИ, като е “фейк” тая новина ами не я пишете, че руските мекерета се разпениха яко.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Крайно време е!

    11 1 Отговор
    Спрете да показвате повече този фашист по сайтовете!
    Този е голям лъжец от квартал Максуда във Варна!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Данов

    8 1 Отговор
    Моля публикувайте " Новини". Този си е роден фейк и Добруджанска църна пръчка от кога се е пръкнал. Сменил половин дузина партии ,ходещ в дирите на Я. Станев,Данов и Тим винаги ще си остане слуга драпащ до кокалчета от трапезата. А къде е Марешки великия варненски управник ? Там ще е и този .
  • 88 Знам ли

    0 7 Отговор

    До коментар #85 от "Яяяяя":

    ко има за марула на лазеща и гърчеща се в лъжите на националните предатели пп, дб, герб и дпс. А и ми е все тая за отпа дъците. Гнусни съ кът лазят в гърчове. 😀
  • 89 стоян георгиев

    6 2 Отговор
    Бежанците са далавера за българия.дадохме 94 млн.лева от бюджета,но парите отидоха в хотелиери,земеделци лекари учители освен тия пари бг усвои още 150 млн.запядни пари за същите бежанци а и самите бежанци са докарали свои спестявания изхарчени тук в размери на стотици милиони лева които пак са отишли в българския джоб.не малко украинци работят у нас което допълнително обогатява страната ни финансово,но за българския матрьож това не е важно.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Тъпанри

    1 7 Отговор
    Престанете с тези пари от ЕС това са и наши пари които ние сме платили от данъци и и вноски за ЕС. ЕС не ги копае парите в задния си двор-това са парите на всички европейски данъкоплатци. Това включено ли е в изчисленията? - не нали?
    Бих искал да знам, освен лечението на украинци,операции......., какви са консумиран ите суми от безплатните лекарства. Ако всичко се пресметне излиза, че лъжете вие, а не Костадинов.
  • 92 Нищо ново под слънцето

    8 1 Отговор
    Копейков е българският Фарадж, но малко по-мургав.
  • 93 Засрамете се

    3 11 Отговор

    До коментар #77 от "руска подлога":

    То се видя, че българските евроатлантици са най-големите под@логи, некадърни, лъжливи и крадливи същества. Странното е че все се намират невежи хора, които слушат изтеклите записи например на ПП-ДБ в които те се гаврят с народа и вие пак не разбирате, че това е и във вашата градина. Посрещат и лазят в краката на Зеленски в чиято държава се ширят фашистки организации като"Миротворец", които обявяват българи за ликвидиране, и никой нищо не му казва нито на него нито на вас българите. Раздава се българското оръжие докато не ни обезкървят напълно, а вие невежи хора продължавате да изпадате в несвяст по евроатлантизма и да заклеймяват всички доказателства за антидемокрация. Събудете се.
  • 94 Той

    7 2 Отговор
    си е направо фейк лидер на рашистка фашизирана формация с антибългарски цели.
  • 95 Урки - фашисти вън!

    2 6 Отговор
    Урки омръзнахте на всички!
  • 96 Урки - фашисти вън!

    2 6 Отговор
    Урки омръзнахте на всички!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 До хахо

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "Хаха":

    Оръжията ги продаваме, не ги подаряваме, така че няма какво да ги събираш, хахо.
  • 99 Казуар

    2 1 Отговор
    Коце, като танцуващ дервиш си.
  • 100 Оня

    1 2 Отговор
    Тоя автор вместо га губи толкова време да драска с химикалката защо не хване пушката и да отиде да се сражава за Украйна?
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Не мисля

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Проверка на фактите":

    Тия факти са ти ги дали от руското посолство . На 100% е сигурно . Това са фактите . Наистина в България има хора , които се командва от посолство . Това обаче е на североисточна евразийска държава . Мътят главите на една камара народ с невероятни простотии . Най-важно е обаче да има нови и нови бръщолевици , че инак хората губят интерес и спират да мрънкат
  • 103 Знайко

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Истински българин":

    Мда...на бг пенсионерите по 6 лв на ден , на осраинците -по 40 лв на ден!
    Кво питаш и ти....не знаеш ли как е?
    Много жалко за нашите политици-неизбежно ще се сблъскат с народната любов!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове