Last news in Fakti

10 Септември, 2023 20:44 3 877 199

Фейк новината за токсични комари, разработени като биооръжие, се разпространява от Русия

  • фейк-
  • биологично оръжие-
  • опасни комари

И унас имало тайни биолаборатории, твърдят политици от "Възраждане", а и някои журналисти

Фейк новината за токсични комари, разработени като биооръжие, се разпространява от Русия - 1

Токсичността на фалшивата информация в социалните мрежи прави все по-трудно разграничаването на истината от лъжата. От компанията „Мета“, управляваща Фейсбук, обявиха, че спират новините във Франция, Германия и Великобритания, именно защото алгоритмите не могат да разпознават невярната информация.

„Докато спя бях ухапана по глезена от нещо, което предизвика сърбеж. На сутринта сърбеж нямаше, но се усещаше лека болка. Глезенът ми беше леко подут. До вечерта болката стана нетърпима и не можех да ходя. Консултирах се с двама лекари. Единият доктор отговори: „Има модифицирани насекоми. В момента има много засегнати деца от същия проблем, но действието на отровата им е за всеки организъм различна“.

Този разказ, активно разпространяван в интернет, е с анонимен автор. Но тезата за опасните комари, разработени като биологично оръжие от Украйна, има ясен източник - високопоставени лица от Русия.

„Безпилотният самолет трябва да достави контейнер с насекоми до даден район и да ги освободи“, твърди генерал-лейтенант Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична защита на Руската Федерация.

При ухапване комарите заразяват хората с патогени на особено опасни заболявания. Заразен войник няма да може да изпълнява поставените му задачи“, твърди и Василий Небензя, постоянен представител на Русия в ООН.

Няма обаче доказателства, че в България, а и някъде по света са разпространявани такива насекоми - категорични са учени, работещи в лаборатории у нас, и в чужбина.

„Твърде абсурдно е. Тези комари каква възможност имат за заразяване? И към момента няма такива данни. Аз съдя по данните за разпространение както у нас, така и по света. Напротив, даже имаме доста слаб сезон към предаваните с комари инфекции. Това е за внасяне на смут“, категорична е проф. д-р Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести пред bTV.

„В научните среди, в които от години работя, ако открием подобни генно модифицирани комари, които могат да го правят и да ги управляваме, би било изключително интересно, защото по този начин може да изкореним, например, маларията и т.н. Подобни коментари са равносилни на това да съобщя, че има извънземни, които обикалят между нас и се опитват да ни избиват“, твърди и д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.

Внушението за опасните комари у нас е последвано от още едно съмнително твърдение в публикацията. „Знам, че в България има американски биолаборатории и отдавна подготвят комари, които да „ваксинират“ хората“, се казва в едно фалшиво твърдение.

Тезата за секретни военни лаборатории, разработващи биологични оръжия с подкрепата на Съединените щати, не е нова. Тя беше използвана и в първите дни на войната в Украйна.

„Потвърждаваме появилите се по време на специалната операция в Украйна факти на спешното унищожаване от режима на Киев на следите от военно-биологически програми, реализирани и финансирани от Съединените щати“, казва Мария Захарова, говорител на Министерството на външните работи на Русия.

„Целта на тези и други финансирани от Пентагона биолгически изследвания в Украйна е създаване на механизма за скрито разпространение на смъртоносни патогени, насочен срещу Русия“, казва и Елеонора Митрофанова, посланик на Русия в България.

Появи се и внушение, че такива тайни лаборатории са изградени и в България. Това твърдят и някои български политици – например от АБВ и от „Възраждане“. „В американските биолаборатории, каквито очевидно има и в България, се търсят специални патогени, които са опасни за човечеството ни“, пише в социалните медии Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“.

Руски медии заснеха документални филми за лаборатории, които според тях са били базирани в Украйна. В един от тях участва и българска журналистка Диляна Гайтанджиева. Именно тя е най-активна по темата в интернет, като добави нов детайл – „експерименти с български войници“. „Военните учени на Пентагона ще бъдат базирани в Националния център по заразни и паразитни болести - чужди военни експерименти върху наши военни“, твърди журналистката Диляна Гайтанджиева.

„Прочетох, че ще заразяваме войничета с не знам какви си тежки инфекции, с не знам каква си цел, какво ще се прави. Биолаборатории за експерименти сред хора със сигурност няма в системата на общественото здравеопазване, с което съм запозната. Мога да кажа категорично, че Националният център няма никаква възможност и никакво желание да участва в производство на биологично оръжие, както и че единственото нещо, с което се занимава, е диагностика. Никога няма да направи нещо в ущърб на хората. Ние сме тук за доброто на хората“, категорична е проф. д-р Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

„Няма нито едно доказателство за наличието на подобни лаборатории в България. Само искам да отбележа, че се намираме в един политически период, в който пресъхнаха всички теми на определени партийни структури, мина пандемията, войната в Украйна се развива, както една нападната държава се защитава успешно, твърди и д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.

България е сред страните, подписали Конвенцията за забрана на биологичното оръжие през 1972 година. Документът влиза в сила три години по-късно.

„България във всяка една декларация от 1975 г. подава нулева декларация по отношение на програма за производство на биологични агенти за военни цели. Такава програма ние не сме имали и нямаме и към момента. Категорично в страна членка на ЕС подобно нещо няма как да се случи – най-малкото, защото има граждански контрол върху всички тези аспекти“, пояснява и Драгомир Заков, съветник на премиера по външна политика и сигурност, бивш военен министър.

Според ООН също няма информация за съществуването на подобни програми за биологично оръжие.
„По-скоро е направено като PR ефект – да бъде нещо злокобно, нещо ужасяващо, да се настроят хората изведнъж, да скочат“, отбелязва проф. д-р Ива Христова.

„Трябва да е ясно, че има малко ефекта на „крадеца вика крадеца“. Източникът на тези хибридни атаки идват всъщност от държава, която има история назад на нарушения и на биологическата конвенция, и на химическата конвенция, и риторика, която води до евентуално нарушаване на договора за неразпространение на ядреното оръжие. България не е такава държава категорично. Опасността е, когато се атакува науката с подобна дезинформация, той като това е най-прекият начин за изтичане на умове от България“, казва Драгомир Заков.

„Това са фантазии, интересна тема за научно-фантастични филми, но в момента няма нито едно доказателство, което да показва, че има дори една капка истина“, смята и д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гледах го

    78 49 Отговор
    Дали е фейк, се не разбра! От едната страна казват, че иало, а разследващият журналист проверил! Ама как? Като питал и те му казали, няма! :))) Дума срещу дума, доказа всичко! :)))

    Коментиран от #98, #112

  • 2 Оне

    82 106 Отговор
    Антиваксърската реторика на ваксинирания Коепйкин, кръстосана с комарната реторика на руските фашисти.

    Ето това е сериозно биооръжие: поразява директно мозъците на русофилите.

    Коментиран от #157, #163

  • 3 КОТарАК

    40 53 Отговор
    то и тук много вярват...един цитат от Уикипедия, просто ей така-Съветският съюз усилено експериментира с антракс. В секретен изследователски център до град Свердловск е изградена лаборатория за производство на антраксни спори. Същите биват пренасяни и складирани на остров Возрождение, където са изпитвани върху животни. В резултат на техническа грешка в края на март 1979 г. в Свердловск в атмосферата са изпуснати антраксни спори. За три месеца в района на лабораторията заболяват стотици хора от антракс като над 60 от тях умират. Днес остров Возрождение е полуостров в резултат на пресъхването на Аралско море, поделен между две постсъветски страни – Казахстан и Узбекистан. Лабораторията е демонтирана през 1992 г., а районът изоставен. Днес Возрождение е изправен пред екологична катастрофа.
  • 4 От НАТОвските бази

    89 50 Отговор
    ни пръскат с патогени със самолети. Зареждат с материал от кравешките биолаборатории.

    Коментиран от #113

  • 5 ХАХАХА

    74 66 Отговор
    Тъй ,тъй колкото повече злостна пропаганда ,толкова повече се увеличават русофилите и путинистите! Обичам да чета злобната пропаганда на пенявищите се мисири ,политикани и вся остальная ...... и се убеждавам колко прав е Путин и Русия в специалната военна операция ,която се провежда в осрайната!

    Коментиран от #6, #8

  • 6 КОТарАК

    44 20 Отговор

    До коментар #5 от "ХАХАХА":

    с Пригожинистите кво стана? имаше доста такива

    Коментиран от #117

  • 7 Коментар

    89 35 Отговор
    Фейк,не фейк...по-добре да е по-хладно,за да няма комари.
    Напоследък излизат едни статии за нилски трески и други заболявания,които въобще не са характерни за Европа,а вие си байте там на вятъра и си пишете вятърничеви статии след това.
    Вие пишете,че заради климатичните промени щяло да има болести като в Африка.После пускате статия за комарите на Бил Гейтс.Хората събират 1+1 и получават резултат 2.Накрая казвате "руска пропаганда".Вие самите сте си виновни.Никаква "руска пропаганда" не е,а си е умозаключение въз основа на ваши статии!
  • 8 Логик

    48 47 Отговор

    До коментар #5 от "ХАХАХА":

    Тоест, злостната пропаганда на руските фашисти те кара да си русофил.

    Единствената логика тук е, че злото подхранва зло.

    Коментиран от #13

  • 9 Здрасти

    66 41 Отговор
    Всички вече знаят за разработките на американците, както и, че приеха такива лаборатории на Пентагона в България. Който твърди противното или не е запознат или лъже. Този по-горе може да си направите изводите какви са му целите и подбудите

    Коментиран от #11

  • 10 честен ционист

    39 34 Отговор
    В Тексас и Флорида има бум на Малария. Черни хеликоптери ръсят комари над нищо неподозиращите пацани.
  • 11 Чао, дебилий,

    53 45 Отговор

    До коментар #9 от "Здрасти":

    Кажи и за врабчетата с комулативен заряд, мравките, разнасящи чума и гаргите с подклюнни грантомети!

    Русофилския плоскоземец, самой плоский мире!!!
    🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #16, #167

  • 12 Господарите на робите

    71 34 Отговор
    Когато започна ковида всички "медии" пак така крещяха, че бил от прилеп, че бил естествен, а накрая истината си излезе, че е "поръчков" от американците през лабораториите им в Китай?
    Сега е същата работа и ако се поинтересувате, ще видите в момента в самата Америка, какви комари ги тормозят вече и какви болести с които никога не са се сблъсква ли там! Те тези комари не са се модифицирали сами, сещате се!
    А въпросното нещо работещо в същите тези лаборатории и наречено Ауспyx Илиев изобщо не ми го цитирате, защото е доказан слуга на същите тези, които пускат всичките гадост за да им върви бизнеса на фармафията!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гузен негонен бяга

    35 25 Отговор
    Не вярвайте на нито една информация, преди да бъде отречена официално и още, в безкрайния поток от информация, разузнаването търси само тази, която се отрича от официални източници. Това са двете основни максими на всяко разузнаване по света. Какво ще се промени ако хората повярват в болестотворните комари? Ами ще се изкупят спрейовете против комари от аптеките. Защо тогава се хабят толкова усилия от мисирките и се ангажират такива величия от най-високо ниво да ни убеждават, че такива болестотворни комари не съществуват? Малко ми прилича на гузен негонен бяга
  • 15 ХА ХА ХА

    48 31 Отговор
    АБЕ ДА СИ ГО КАЖЕМ НАПРАВО , ТИЯ ТОКСИЧНИ КОМАРИ СА РАЗРАБОТЕНИ ОТ КРАВАРИТЕ ! НАЛИ ТАМ ВЪВ ПОКРАЙА
    БЯХА БИО ЛАБОРАТОРИИТЕ ИМ А СЕГА СЕ ПРАВЯТ НА УДАРЕНИ СЪС МОКЪР ПАРЦАЛ ! А БАЙ ДРЪН НИЩО НЕ ЗНАЕ КАКТО ВИНАГИ , Е КУКЛА НА КОНЦИ ! ЖАЛКО ЗА СТАРЕЦА ДЕТО ГО ИЗПОЛЗВАТ !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Развеселен

    41 41 Отговор
    Не може да се отрече въображението на руснаците!
    То украинците продавали деца за органи, то американците купували бъбреци, то били пълнили с полиуретанова пяна отвърстията на пленените руснаци!!?... :-)
    Навремето с това въображение са писали литература, сега ни разсмиват с черникраки партийни лидери, дето знаели за комари - вампири!
    Ама май само слабоумният им електорат им се връзва!
  • 18 Ехааааааа

    19 29 Отговор
    Тая информация не е потвърдена от независим източник ......а той е зеления наркоман !!!!!!!!

    Коментиран от #63

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Плоскоземци,

    29 20 Отговор
    Кацане на луната, ковид, комари, делфини, моча, русофилизъм, кулите близнаци

    Всички вярващи в по горе изброените конспирации са една група. Какво според вас ги обединява?

    Коментиран от #27

  • 21 е то бива, бива, но чак толкова...

    31 18 Отговор
    А кой ще управлява комара кого точно трябва да хапе и кого не? Такива комари може да пратят само на друга планета, иначе няма никаква гаранция накъде ще отлети и кого ще нахапе по цялата земя.

    Коментиран от #168

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Обаче

    35 12 Отговор
    Затова още дедите ни са организирали килийни училища, за изграждане собствена преценка на заобикалящата ни реалност, а не да слушаме и четем безкритично чужди манипулативни твърдения. Решение на проблема е доброто образование.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Сталин

    32 26 Отговор
    Това са комарите на Бил Гейтс,от украинските биолаборатории които сина на Бай Дън финансираше и милиони долари бяха откраднати от Хънтър Байдън
  • 26 ТранпЛин

    28 32 Отговор
    Нямам нерви да чета подобни фейк новини! Единственото ми заключение е, че в България има не малко русофили, които са психично болни, или са ухапани от Натовски комар!

    Коментиран от #34

  • 27 Кака Наска Байконурова

    36 23 Отговор

    До коментар #20 от "Плоскоземци,":

    38% от населението в САЩ вярва в теорията за Плоската Земя. Те русофили ли са?

    Коментиран от #29, #37

  • 28 Бесен- _Язовец

    35 30 Отговор
    Руските фейкове са елементарни, защото са адресирани към, елементарна, малограмотна аудитория с нисък коефициент на интелигентност и силна нужда от "безкомпромисна и твърда ръка, която да ги ръководи". А когато тази ръка е враг на ЕС, НАТО и САЩ, които тази аудитория е нарочила за виновни за личностният им провал няма външна сила, която да ги убеди, че грешат.
    Така вярата във фейковете се превръща в религиозно преклонение и обожествяване на психопата Путин и Путинистан.

    Коментиран от #45

  • 29 ТрампЛин

    21 19 Отговор

    До коментар #27 от "Кака Наска Байконурова":

    Не са 38%, а 83%!! Грешни ти са данните! Останалите 17% вярват че освен че е плоска, Земята се крепи на 3 розови слона които са стъпили на гърба на една костенурка.

    Коментиран от #46

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Източник

    30 26 Отговор
    Ами от кого друг да се разпространявя освен от империята на злото Русия.

    Коментиран от #50

  • 32 Така наречените

    27 28 Отговор
    ФейкНовини идват от КозякПродажниците във ФейткиБгПедалите.
  • 33 Ветеран от Протеста

    16 38 Отговор
    В нашия парк пръскат срещу кърлежи и комари и дребни хвърчащи пеперуди.В резултат на което няма нито едно врабче или лястовица.В София тече кампания - Забелязах врабче - резултата е Нулев!!Бойни натовски комари също няма!!!В резултат нараства популацията на платени руски психопати пишещи руска Пропаганда.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Източна ромелия

    36 22 Отговор
    Защо да е фейк новина. Защо не питате в ВМА каква американска лаборатория има, след като и засекретиха договора
  • 36 ПЕРО

    15 12 Отговор
    ТОВА СКОРО ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ЗАЩОТО ПРИ ТЕЗИ ЖИВОТИНКИ НЯМА НАШИ НЯМА ВАШИ, А ЗАТОВА СЕ ЗНАЕ ОТДАВНА
  • 37 Може и да не са,

    9 13 Отговор

    До коментар #27 от "Кака Наска Байконурова":

    но със сигурност са тръмп анари.
  • 38 Да питам аз

    12 15 Отговор
    ЖалкитеФейткиБгПедерасчета, защо спряха статиите ви вече не будят любопитство и реакции?
  • 39 Нивото на пропагандата...

    12 13 Отговор
    Дава реална представа за хранителната среда в която попада и уврежда мозъка на Ганьо ! Елементарна, чак обидна...
  • 40 Реалист

    24 27 Отговор
    Във ВМА американските фашисти правят опити с хора от 2 години.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 реру

    25 14 Отговор

    До коментар #29 от "ТрампЛин":

    "... Земята се крепи на 3 розови слона които са стъпили на гърба на една костенурка..."


    Как няма да вярват след като е документирано...

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Селянин

    21 13 Отговор
    Хич не е фейкова новината даже, а дотам я докараха нашите "съюзници", че доктор Менгеле ряпа да яде.
  • 50 Умен по цялата глава

    21 20 Отговор

    До коментар #31 от "Източник":

    В кой век живееш?? Вече не е Империя ,свила се е до Кочина на Злото!!Тези фантасмагории са за Вътрешна употреба,защото руския примАт би повярвал,ама нашите преписват без да мислят,че всички ще им се смеем...

    Коментиран от #52

  • 51 Сталин

    16 19 Отговор
    Ами те руските фейкове са елементарни ,не като на западните мародери с техните пландемии и ваксини , трябва всеки ден да се молите по 3 пъти за здравето на Путин че ви спаси нещастните з@дници от тези евреиски токсични помии ,иначе досега щяхте да изпукате като тези ковид зомбита които си инжектираха тая помия

    Коментиран от #58

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Пха ха ха ха

    18 11 Отговор

    До коментар #41 от "Одобрявам":

    Купувай си билет за колесника че скоро Руснаците ще са на Дунав
  • 55 Българин

    22 6 Отговор
    Щом клозетните факти обявят нещо за фейк, значи е 100% истина!
  • 56 Девня цимент

    4 7 Отговор
    Комари има да..155 калибър торба цимент им викат
  • 57 Тоя писар

    9 4 Отговор
    Съвсем е изтрщял!
    Тия комари са със задгранични паспорти и нямат виза за влизане в Русия!
  • 58 Иоан кръстител

    20 23 Отговор

    До коментар #51 от "Сталин":

    По-точно от какво ни е спасил Путлер. Москва беше блокирана от пандемията. А спасителятси беше направил 10 метрова маса за да не се зарази.и се беше изпокрил в бункера .И още го е шубе да излезе от там.

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Мисиркий

    26 14 Отговор
    Добре де, разбрахме. Всички новини от Русия са фейк, само вашите, преписани от Дойче веле и от бесарабски фронт са истински.
  • 61 Смех в блатото

    22 13 Отговор
    Как е измислена русофилията: един руснак казал на на шега на някакъв, че става за нещо, и онзи му повярвал.
  • 62 Нема оправия

    15 8 Отговор
    Прост народ слаба държава.
  • 63 Развеселен

    24 18 Отговор

    До коментар #18 от "Ехааааааа":

    Какъв "Зелен наркоман"!?
    Като гледам какви бицепси има, може да те занити преди да си разбрал!
    Иди се огледай как изглеждат наркоманите.
    Даже по-добре застани по бели гащи пред огледалото и сравни това, което ще видиш съ снимка на Зеленски!
    Найс, а?

    Коментиран от #69, #82

  • 64 Някой

    6 18 Отговор
    Забелязва ли, че това лято няма комари? Киро ги модифицира всичките чрез фирмата на жена си Еконасекомо и ги изнесоха тайно за Украйна в БТР-ите на Тагаренко..
  • 65 оклиаза

    19 22 Отговор
    А бе фейк фейк ама ги хванаха краварите с лабораториите в Украйна. Не сме забравили и за короната дето цирей ю я забърка и изтрови света. Какво търсят с лабораториите си по света? Нека руснаците хубаво да ги наритат тези мръсни кравари и да се прибират там в тяхната си кочина да си правят експерименти. Да си се тровят там в краварника.

    Коментиран от #66, #73, #78

  • 66 Смех в блатото

    20 15 Отговор

    До коментар #65 от "оклиаза":

    " А бе фейк фейк ама ... "

    Ама няма никакви факти, а всичко е една гигантска фантасмагория и то идваща от хронични лъжци като руския режим на Путин.
  • 67 Любопитен

    16 19 Отговор
    Позаинтересувах се и установих че съединените щати са водили свирепа бактериологична война в Корея в годината малко след 1950
  • 68 ТТОКСИЧНИ КОМАРИ НЯМА....

    30 13 Отговор
    ИМА ТОКСИЧНИ РУСУФИЛСКИ ПАРТИИ☝
  • 69 Абе,

    5 4 Отговор

    До коментар #63 от "Развеселен":

    Ти май си падаш по него,а!?
  • 70 Путин, В. В.

    7 14 Отговор
    Конечно, че е от Русия! Нали от Русия разпространявахме и истинската новина за "пандемията", която излекувах лани за часове, в цял свят, без да съм лекар!
  • 71 8888

    18 2 Отговор
    Спрете да четете фейсбоклук и всичко ще си дойде на мястото.
  • 72 Разбира се

    8 15 Отговор
    Няма обаче доказателства, че в България, а и някъде по света са разпространявани такива насекоми -

    Това са тайни разработки И разбира се че засега доказателства няма

    Коментиран от #170

  • 73 Пий

    18 13 Отговор

    До коментар #65 от "оклиаза":

    Редовно лекарствата.
    Какви лаборарии в Украйна. Нали ако беше истина медиите щяха да гръмнат, щеше да има хиляди снимко.

    Същата работа и с натовските гемерали от подземията на Азовстал.

    😆😆😆😂😂😂

    Коментиран от #171

  • 74 никои не бива да се съмнява

    12 19 Отговор
    в чудовищната подлост и жестокост на англосаксонците ;пример бомбите в хирошима срещу цели градове с обикновени хора

    Коментиран от #76, #77, #140

  • 75 М3 голд

    11 16 Отговор
    Хайде, хайде, много писане, но... Имам въпрос: беше публикувано, че във ВМА има биолаборатория на САЩ или с участието на САЩ. Ако има компетентен, моля да сподели. Писа се и не прочетох пояснение или опровержение.
    Благодаря!

    Коментиран от #79, #81, #85, #96

  • 76 Кажи

    18 1 Отговор

    До коментар #74 от "никои не бива да се съмнява":

    и за индианците

    😂😂😂😂😂
  • 77 Бомбите

    18 11 Отговор

    До коментар #74 от "никои не бива да се съмнява":

    В Хирошима са отговор на нападението
    над Пърл Харбър .

    Тая Руска опорка си я заври , знае къде .

    Коментиран от #198

  • 78 Следващя път

    15 3 Отговор

    До коментар #65 от "оклиаза":

    Хванали са друг път. Фейковете на твоите любими другари. Що за любов необяснима.
  • 79 Какво чудно

    23 2 Отговор

    До коментар #75 от "М3 голд":

    има?? Биолаборатории има десетки хиляди по сврта.

    😆😆😂😂😂😂
  • 80 Име

    5 13 Отговор
    Хората полудяха покрай вирусите и - не е съвсем излишно да имаме наум - защото - как така - изведнъж точно този вирус, не е ясно.

    Дали не е някаква световна игра, никой няма да разбере. Може да е съвсем природно явление, ама - ако се повтаря непрекъснато е малко странно.

    Коментиран от #84

  • 81 Смех в блатото

    13 6 Отговор

    До коментар #75 от "М3 голд":

    "беше публикувано"

    От кого/къде? :)
  • 82 Зеления Шмръкльо

    8 12 Отговор

    До коментар #63 от "Развеселен":

    постоянно си бърше носа. Твърде типично. Да не кажем симптоматично.
  • 83 Даже и родните

    15 13 Отговор
    Русотъпаци вярват на Био Комарите .

    Трябва да си уникален дебил и Русотъпак да вярваш на такава простотия .

    Хахаха
  • 84 Смех в блатото

    7 11 Отговор

    До коментар #80 от "Име":

    "Дали не е някаква световна игра"

    Според мен е зъл план на руснаците, защото всички останали държави страдаха, само за Русия знаем, че нищо не й се случи и даже "натри носа" на западняците. Има логика да е руски план.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 боко

    8 8 Отговор
    Нищо добро от тия евроатлантици то не бяха ферми за норки,за насекоми край Лозен и за хлебарки за ядене от всякъде облъчване
  • 87 София

    7 1 Отговор
    Нарича се ЗЛА МУХА, в София се появиха преди 2-3 години. Руснаците ги наричат мушици има ги по морето и са много видове. В провинцията са известни като конска или биволска муха. В интернет има много статии как да се лекуваме от това ухапване, но общо взето минава за седмица. Проблем е ако Злата Муха е ухапала някакви животни преди вас, тогава става червено петно около 10см и оток. Задължително посетете личен лекар.
  • 88 в краина сметка

    10 10 Отговор
    края на евроатлантизма се вижда ;и които много държи на него ще хваща пътя скоро

    Коментиран от #92

  • 89 Мдаа

    6 3 Отговор

    До коментар #85 от "Бухаха":

    То фейка не е че има биолаборатории, и тия дето изследват кафявия "казус" по морето се водят "биолаборатории".

    Фейка е в това, че в тях се били разработвали бойни биологични агенти.

    Полуистините са най-добрия начин да лъжат.
  • 90 Механик

    14 6 Отговор
    Бе не знам дали има такива комари, ама съм сигурен, че Гейтс и глобалистите вече са направили ваксина. И съм сигурен, че ще е задължителна.
  • 91 Тома

    4 2 Отговор
    А верно ли е че тези комари където видят дупка в човека веднага му го слагат
  • 92 Айде бе

    8 8 Отговор

    До коментар #88 от "в краина сметка":

    Той сега започва. И така трябва да бъсе. Стократно по-добър от руския фашизъм и робия.
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Путиноид

    12 11 Отговор
    Само не разбрахме ,къде остана прославутата Биолаборатория в Азовстал.
    Нали развъждаха таласъми и зомбита , и отглеждаха Вампири там.


    Хахахаха

    Даже и не си направиха труда ,мало.умните Вати да направят некой фейк
    Снимки ,клипове ,малко фотомонтажи.

    Небензя щеше да ореве орталъка тогава .


    Хахаха

    Коментиран от #99, #102

  • 95 Вие сте бунаци

    17 9 Отговор
    Абе какво стана с стотиците биолаборатории в азовстал? Също и с стотиците натовски генерали заловени при превземането му? Нали щяха да изнасят данни и да има показни процеси. Щяха да ги осъдят на смърт и да има публични екзекуции? Мам ми намериха само цървулите там?
  • 96 За такива

    4 5 Отговор

    До коментар #75 от "М3 голд":

    Умни Червени Чаршафи винаги трябва да има опровержение .

    А сега ако ти кажа че американците направили Биолаборатория и по руското посолство , пак ли ще искат опровержение Червените Чаршафи .

    Хахахаха
  • 97 Бачо Киро

    12 9 Отговор
    Интересно, има интервюта с Бил Гейтс за комарите, ООН викат нямало....
    Отделно приятел беше ухапан от комар лятото и не знам с какво бе заразен, но кракът му се поду и ходи в спешното да му бият инжекция. Тъй като не живее в България плати 80 лева (немската му европейска карта не била важала у нас, според леля Пена в спешното). Та така.... викам ООН да вземе да се обади на Бил Гейтс, белким разберат тогава за мутиралите комари в Аризона. Случаят в България едва ли е свързан, но беше обезпокоителен.

    Коментиран от #103, #104, #108

  • 98 Дедо

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гледах го":

    Още нищо не сте разбрали. Комарите имат имплантирани Нано чипове, за да хапят само руски войници. Останалите - не. … Уникални умници…

    Коментиран от #137

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Фори

    7 6 Отговор
    На привържениците на Възраждане им е скромен умствения потенциал. Хващат се и на най-елементарни лъжи!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бачо Киро

    9 4 Отговор

    До коментар #94 от "Путиноид":

    Що не питаш Виктория Нюланд? Нали тя го призна официално пред конгреса.
    TNpgMJhvtpY ? si = eyWmUK83ZtsqGwdL
    Предната част на линка ти е позната...
  • 103 А бре

    9 9 Отговор

    До коментар #97 от "Бачо Киро":

    Ти верно ли те ухапал био комар , че пишеш такива простотии.


    Хахахаха

    Няма по умни от Русотъпаците . намиращи се на територията на РБ.

    На колко водки си ?

    Коментиран от #106

  • 104 Знаеш ли

    10 5 Отговор

    До коментар #97 от "Бачо Киро":

    Ти изобщо знаеш ли кой е Бил Гейтс. Да те светна това на което пишеш глупостите си той го е измислил.

    Коментиран от #109

  • 105 мдаааа

    6 3 Отговор
    Едно е сигурно ... В България и Украйна има много такива биолабораториЙ .. днес едни лебеди ни посяха с мръсотии , на Дунава .. чесно
  • 106 Бачо Киро

    4 5 Отговор

    До коментар #103 от "А бре":

    Нищо не ме е хапало мен, ако беше прочел коментара щеше да знаеш. Ма чукча писател...

    Коментиран от #111

  • 107 През 1968 година фирмата Сони

    11 8 Отговор
    Монтира първият в света телевизор в автомобил.Две години по-късно в СССР е открита първата фабрика за производство на тоалетна хартия.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Много добре

    4 6 Отговор

    До коментар #106 от "Бачо Киро":

    Виждам какво си написал .
    Но явно не разбираш иронията.
    Умник си няма що .
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 германеца

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "От НАТОвските бази":

    Много са те опръскали , личи ти .
  • 114 Как за какво

    2 2 Отговор

    До коментар #110 от "Бачо Киро":

    Ще правим кинти , бре Бачо мокачо .
    Дай от тия Комари , ще въртим бизнес .

    Малееееее
  • 115 Паша Христова

    3 3 Отговор

    До коментар #108 от "Бачо":

    То в тубата има много неща и
    О боже поне половината не са верни
    Нарича се Клик байт приятелю млад
  • 116 Гледайте 120 минути на бтв

    4 4 Отговор
    Вижте видеото от от предаването 120 минути на бтв. Там показваха подробно. И показаха сайта факти като разпространител на фаливита новини
  • 117 Механик

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК":

    Как какво ? Кралят умря , да живее кралят . Стана ясно , че Вагнер никога не е била на Пригожин , тя е на Путин , финансирана от бюджета на РФ и лично подчинена на Путин .Путин създаде Вагнер и пак Путин я унищожи .

    Коментиран от #123, #138

  • 118 А кога

    8 5 Отговор
    Костя дъ Простя ще каже за Биолабораторията в Камчия .

    В подземията имало една такава , лично под наблюдението на Путрофанова.
  • 119 Брей

    4 2 Отговор

    До коментар #109 от "Бачо Киро":

    А тубата у също като фуйса. Пуска всякакви и...дио...ти
  • 120 Така е, тука са

    8 4 Отговор
    Аз ги видях, бяхме заедно с Коцето на плаж тука зад теца и изневиделица се появи роботизиран биомеханичен боен отряд комари. Бяха с размерите на нормален слатински канален комар, но притежаваха неземна сила, защото забелязах как един от тях повдигна подред всички комини на теца да види да не се е скрил комунист под тях и след това ги върна по местата им.
    Коцето оцвети дьола зад теца в кафево, като видя какви биомеханични зверове са пуснали от Пентагона да ловят русофили в ж.к.Дружба...

    Коментиран от #135

  • 121 ЗЛИЯТ ..

    8 7 Отговор
    Янките през целия 19 век са ,,се грижили ,, за индианците .Заразили ги с холера , дизентерия,грип ,отделно ефтин алкохол...и така дорде ликвидират 60 млн ..И са живяли с тях от 16 век ..Поне 300 ГОД ..Че ще се церемонят с едни прости булгури ли??.Био оръжието е част от тактиката на Англия и САЩ..СПИН ,Ковид ,Ебола .и други .

    Коментиран от #124, #128

  • 122 Смех в блатото

    9 3 Отговор
    Сега ще ви споделя нещо, което един приятел, който живее в Москва ми каза.

    В Москва река има пробити тайни канали до подземни галерии водещи до тайни лаборатории на ФСБ. Той каза, че ЛИЧНО е виждал от тях да излизат странни насекоми, които никой не знае какви са, но казва, че много хора се оплаквали тая година от ухапвания, след което започвали подувания, алергични реакции, нещо като изгаряния, ревматични болки и даже загуба на равновесие.

    Според него това са тестови екземпляри, за да се види как ще реагират на атаките им хората и после ще ги пускат в зони с особено високи концентрации на хора.

    Сега, не знам каква е целта, но със сигурност става дума за някакви доста опасни експерименти, иначе защо ще сес крият така и то под земята.

    Според мен трябва да се поиска от Русия да обясни какво се прави в тези лаборатории под земята и какви са тези насекоми.

    Вие какво мислите?

    Коментиран от #129

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Наблюдателен

    10 5 Отговор

    До коментар #121 от "ЗЛИЯТ ..":

    "Янките през целия 19 век са ,,се грижили ,, за индианците .Заразили ги с холера , дизентерия,грип ,отделно ефтин алкохол...и така дорде ликвидират 60 млн .."

    Ако заместиш "янките" с руснаците и "индианците" с "бурятите", "татарите" и "Тувинците" според мен няма да има никаква разлика.

    Особено тва с евтиния алкохол кърти.
  • 125 Грижи за здравето

    6 1 Отговор
    Биолаборатории има
    Здравминсоврф препоръчва активна превенция минимум 500 грама спирт вътрешно и ходене бос по пълнолуние върху леко влажен блатен мъх през високосна година..ако високосната година е близо ще живеете ако не е молим ви не хабете спирта
  • 126 ЗЛИЯТ ..

    5 6 Отговор
    Англичаните са садисти..Никой не трябва да контактува с тях..опасни са за здравето ..Веднага си правят план как да те ограбят ,разболеят и после да те лекуват ...Бизнес му викат.
  • 127 Вън сащ от България

    9 9 Отговор
    Вижте как ви лъжат и манипулират..
    цитат:
    "Внушението за опасните комари у нас е последвано от още едно съмнително твърдение в публикацията. „Знам, че в България има американски биолаборатории и отдавна подготвят комари, които да „ваксинират“ хората“, се казва в едно фалшиво твърдение."

    КАК разбрахте, че е фалшиво твърдение след като Американските военни бази тук са със статут на американска територия, над която ние българите нямаме никакви права. С други думи това вече не е част от България, а американски анклав, заграбил наша земя.
    На териториите на базите важат само и единствено американските закони.
    Ние нямаме никакъв достъп до тях, нито знаем какво става там.

    Коментиран от #130, #132

  • 128 Хубави хора руснаци сър

    6 3 Отговор

    До коментар #121 от "ЗЛИЯТ ..":

    Какви 60 милиона бе онзи..в Южна Америка понеже са уседнали цивилизации в пика са били общо 1 милион индианеца

    Коментиран от #134

  • 129 Има такава

    7 4 Отговор

    До коментар #122 от "Смех в блатото":

    И в Камчия .
    Другата е по Руското посолство.
    Вземат бездомници и тестват опасни вируси върху тях .

    Мутрофанова да излезе и да опровергае , ако има смелостта .

    Коментиран от #131

  • 130 Наблюдателен

    7 4 Отговор

    До коментар #127 от "Вън сащ от България":

    Откъде изобщо знаеш какво има в американските военни бази, та твърдиш, че там има "биолаборатории"?

    Коментиран от #146

  • 131 Смех в блатото

    8 0 Отговор

    До коментар #129 от "Има такава":

    "Вземат бездомници "

    Сега знам как е тръгнала кариерата на късмекия.
  • 132 Ти кажи

    6 3 Отговор

    До коментар #127 от "Вън сащ от България":

    За руската биолаборатория в руската база на Камчия .
  • 133 Био депото е в

    2 7 Отговор
    Ниво село ,.Мокрен .Сливенско ..Там е легална био дистрибуция за умния булгур ..В зоната всичко е умряло ,радиус 20 км.. Радвайте се ,Подлоги. !!
  • 134 Оне

    11 2 Отговор

    До коментар #128 от "Хубави хора руснаци сър":

    Не пресичай естествения инстинкт на русофила да лъже по много.
  • 135 Ох на батя

    2 4 Отговор

    До коментар #120 от "Така е, тука са":

    Ама гърбицата ли му търкаше на Коцето, там в дьола зад теца в дружба, преди атаката на робокомарите?
  • 136 ГМО Бойни Гълъби

    14 3 Отговор
    изтекоха сведения от разузнаването че украйна е разгърнала специални части от генетично модифицирани къртици, които вече копаят път към бункера на пуси! 🪖🐹
  • 137 Верно ли

    2 8 Отговор

    До коментар #98 от "Дедо":

    Аз мислех, че имат да апят само с празни междуушия, ползвани от козяк!
  • 138 Техник

    10 3 Отговор

    До коментар #117 от "Механик":

    Нали няма да забравиш да го цункаш ПУртрета на стената преди лягане
  • 139 И сега

    0 2 Отговор

    До коментар #112 от "Джуджу":

    кът се имаш за такъв, да те жалим ли?
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Майстор Манол

    3 4 Отговор
    Ти как мислиш, Народе български? Имаме ли? Парламентарния ни качамак управление ли е? Сега как мислите по първите въпроси? Браво! Точно така. Каквото е осигурило посолството - това имаме.
  • 142 НЕ разбрах

    3 5 Отговор
    Има ли в България Американски биолаборатории ??

    Коментиран от #145

  • 143 Зли

    5 4 Отговор
    Белите българи пречат на янките ,и на плановете им ..Трепят ги по подобие на индианския модел през 19 век..Няма здравеопазване ..горят се токсични отпадъци срещу рушвети..На високо ниво ,..Няма лекарства ,или безполезни ,без да лекуват ..Това е само началото...После е Ковид,,скоро пак ..Нова разработка .Бъдете послушни ,ще умрете бързо .Ахаха ..
  • 144 Чечен тиви

    4 2 Отговор
    🐐Ей са го гледах Чеченските био лаборатории пък разработиха нов вид бойни кози, кодово име k.o.Z.a. и сега ще настъпи обрат в конфликта с този нов КОЗ🐐
  • 145 Опаа

    6 4 Отговор

    До коментар #142 от "НЕ разбрах":

    Не но със сигурност има руски в Камчия. 100%

    Коментиран от #148

  • 146 Вън сащ от България

    10 5 Отговор

    До коментар #130 от "Наблюдателен":

    Точно това питам - как знаеш, че няма биолаборатории, след като нямаме достъп ?

    Коментиран от #147

  • 147 Наблюдателен

    5 9 Отговор

    До коментар #146 от "Вън сащ от България":

    Ние нямаме достъп и до руското посолство.

    Предлагам да бъде проверено за биолаборатории.

    Вън руското посолство от България.

    Коментиран от #149

  • 148 НЕ разбрах

    6 4 Отговор

    До коментар #145 от "Опаа":

    От целият текст не се разбира - има ли , или не, американски биолаборатории в България.
    А това значи, че има.

    Коментиран от #150

  • 149 Ами провери го

    2 3 Отговор

    До коментар #147 от "Наблюдателен":

    после дай по темата за американските био лаборатории!

    Коментиран от #151

  • 150 Наблюдателен

    6 5 Отговор

    До коментар #148 от "НЕ разбрах":

    Аз го питам за биолабораториите в руското посолство, той се опитва да отклонява разговора.

    Ако руснаците не позволят на българските власти да разследват съществуването на такива в руското посолство, значи крият нещо и трябва да бъдат изгонени от България.

    Коментиран от #153

  • 151 Наблюдателен

    4 4 Отговор

    До коментар #149 от "Ами провери го":

    Провери ти за американските биолаборатории и после давай по темата за тези в руското посолство. Все пак то е в центъра на София. Не можем да допуснем опасни експерименти на такова място.

    Коментиран от #155

  • 152 9689

    5 5 Отговор
    Цялата статия,пълен фейк.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Наблюдателен

    6 3 Отговор

    До коментар #153 от "Тогава":

    Мен ме интересува руското, защото Русия ни е обявила за вражеска държава и имат мотив да ни избиват с биооръжия.

    Коментиран от #156

  • 155 Какво посолство

    1 5 Отговор

    До коментар #151 от "Наблюдателен":

    бе първолаче? Я питай тия на козяк, нямат ли пари да плашат на по големи!
  • 156 А темата е

    3 4 Отговор

    До коментар #154 от "Наблюдателен":

    за амнериканските биолаборатории първолаче!

    Коментиран от #158

  • 157 Хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Оне":

    Милия как си блее... паси тревичка, хрупай и бъди жив и здрав.
  • 158 Наблюдателен

    6 1 Отговор

    До коментар #156 от "А темата е":

    Темата е за руските фейкове.

    Коментиран от #159

  • 159 Или

    1 3 Отговор

    До коментар #158 от "Наблюдателен":

    американските биолаборатории първолаче!

    Коментиран от #161

  • 160 Хайде стига бе!

    10 6 Отговор
    Какъв фейк бе, какви пет лева?!!! Въобще не е лъжа! Лично самият билГей, с налудничавата си усмивка, го е казвал най - откровено, в няколко свои изказвания, заснети и пуснати в мрежата. Гледал съм ги. На това ли да вярвам, или на най - големите радетели за набождане със отровните субстанции "против" ковидот проff. ивка ристюва и лаборантката от Берн аСпарухчо? Оооо, ногу им верваме! А баба хазарка Нуланд какво потвърди с половин уста, под клетва, пред конгреса за тези биолаборатории?! Руснаците нали още в началото на конфликта в ОсРайна бяха превзели няколко такива и извзеха цялата документация? И съветникът на премиера драгомир заков се изоква: "Трябва да е ясно, че има малко ефекта на "крадецът вика, дръжте крадеца.". " На кой премиер? На сороспъзДенков ли или на стрина Гаргамел? На нелегитимните шарлатани, които най откровено си признават за мушенгиите, от записа с посолствоТ0? Нали след като ги нагънаха в ОсРайна, евакуираха част от тези лаборатории и у нас?! Едната е във ВМА. Не мислете хората за толкова глупави и наивни, та да ви повярват. Има за щастие много други източници, където "информацията" не е разтегляне на лакърдии, а показват документирани записи. Почукай и ще ти се отвори, попитай и ще ти се отговори, потърси истината и тя сама ще ти се разкрие.
  • 161 Наблюдателен

    3 1 Отговор

    До коментар #159 от "Или":

    Няма "или".

    Темата е твърдо за руските фейкове.

    Коментиран от #165

  • 162 Петко

    3 3 Отговор
    И аз имам един комар в гащите ,когато ухапе някоя девойка и се подува корема за 9 месеца. :D
  • 163 Не се плАши

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Оне":

    Бегай тогава да се бустрираш. Ще станеш безсмъртен.
  • 164 123456

    5 3 Отговор
    едно лаено като се размирише значи вече е настъпано - и с лабараториите така - видяха се , признаха си под клетва и сега гледат да замажат - ...Ива Христова е баш за вярване ...
  • 165 Или

    6 7 Отговор

    До коментар #161 от "Наблюдателен":

    американските биолаборатории в България! Има ли такива в страната ни? И ако има, кой дава право на тази смет САЩ да прави отрови в България?
  • 166 КовидманЯк

    3 5 Отговор
    Мхм, и ковид ваксините спасяват човешки животи, нали?🤣😂🤣🤡
  • 167 Не се напиняй толкози,

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "Чао, дебилий,":

    защото плоскоземието е откритие на евроатлантическата, джендариянска "цивилизация". Това е апогей на техният гений на "научните" им постижения.
  • 168 Не трябва да са на друга планета

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "е то бива, бива, но чак толкова...":

    Когато се изобретява био оръжие или някаква отрова, същевременно се разработват истински ваксини, антидотове и сигурно лечение, за да са предпазени използващите го.
  • 169 Филологът

    3 2 Отговор
    Мозъкът ти е токсичен от препиване!
    Ак бегай да трезнееш
  • 170 Глупости

    3 1 Отговор

    До коментар #72 от "Разбира се":

    За това, защото в България няма такива, от три години си ваксинирам кучето против дирофилария(глисти, паразитиращи в сърцето), една от болестите, разпространявани от тигровия комар. И интереснно защо в Южния парк, в София, пресушават езерата?
  • 171 Напротив

    2 3 Отговор

    До коментар #73 от "Пий":

    Има материали на документи, пуснати в мрежата, но тука цензурата покрива всичко. Трябва да знаеш как да търсиш
  • 172 Божидар

    5 3 Отговор
    Ами разпространяват се тези неща от псевдо журналисти като "автора" на тази статия🤷 Нищо повече!
  • 173 Факт

    3 1 Отговор
    Разпространява се от продажните политици, които ако бяха кадърни хора щяха да си изкарват парите с бизнес, а не с лъжи и манипулиране на народа. За няколко рубли в сметките си, съсипаха психиката на народа. То не беше ковид, ваксини, биолаборатории, влизане във войната.
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Впрочем от

    6 3 Отговор
    Израждане що се ваксинираха?
  • 179 Едни пък джурналя

    4 2 Отговор

    До коментар #174 от "Естествен Интелект":

    И политикани дето викат,че има,цъфнаха в миротворец.
    Такива ми ти работи...

    Коментиран от #181

  • 180 Зли

    5 3 Отговор
    Напротив ,био оръжието не е фейк..Щом толкова се опитват да ни убедят че е фейк ,значи е истина. .Иначе що толкова зор .??.Янките искат ,всички да са болни и задлъжняли ,,и да ги гледат в очите ..като вярно куче ..подлоги..
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Уса

    2 12 Отговор
    Не е фейк новина и не се разпространява от Русия а от американски независими журналисти и разследващи по делата на ГМО продуктите на Монсанто чиито собственик е Сорос.Дали е вярно или не ще кажат независимите лаборатории в сащ,които са твърде малко и изложени под ударите на корпорациите.Това с комарите може и да е конспирация,но може да е вярно.Целта е все повече хора и държави да се дистанцират от ГМО корпорациите като Монсанто.които загубиха хиляди дела в сащ и бяха принудени да се преместят в източна Европа,където намериха прекрасни условия да продължават пъклените си дела.В сащ революцията в храните спечели битката с корпорациите,но много хора са вече увредени и бог да ги прости
  • 191 САТЪРА НА ХАНА

    2 9 Отговор
    КОМАРИТЕ МОГАТ ДА НЕ СА ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ , НО ! МОГАТ ДА ПИЯТ КРЪВ ОТ НАРОЧНО ЗАРАЗЕНИ ЖИВОТНИ
    .....
    ОПАСНОСТТА Е БИЛА ИЗВЕСТНА НА ХОРАТА ОТ ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ И В КИТАЙ И ИНДИЯ ОТ ХИЛЯДОЛЕТИЯ . ...
    ВСЯКА ОТ ТИЯ КУЛТУРИ ИМА НАПИТКА ИЛИ НАСТОЙКА НА БАЗАТА НА ПЕЛИН
    .. ПРИ НАС Е БИЛО НАЛОЖЕНИЯ ПЕЛИН
  • 192 САТЪРА НА ХАНА

    3 9 Отговор
    АКО ИМАХ ФИНАНСИРАНЕ И ЛАБОРАТОРИЯ
    ДАЖЕ АЗ ДЕТО СЪМ СКРОМЕН УЧЕН ЧОВЕК , МОГА ДА ПРОИЗВЕДА - МОДИФИЦИРАМ БАКТЕРИЯ КОЯТО ДА УБИВА ДА РЕЧЕМ ВСИЧКИ НА КОИТО
    ПРА-ПРА-ПРА-БАБА ИМ Е РОДЕНА В АНАДОЛА
    .... И ИМАТ ЧЕРНИ КОСИ.
    ... А ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КВО МОГАТ МНОГО УЧЕНИТЕ С НЕОГРАНИЧЕНО ФИНАНСИРАНЕ ОТ ВОЕННИТЕ .. . ДАНО ИСУС СЕ ЗАСТЪПИ ЗА НАС ПРЕД ОТЕЦА ... И ТОЙ НЕ НИ ПРАТИ СВЕТИ ДУХ ДА НИ ИЗЧИСТИ
  • 193 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 10 Отговор
    Това естественно е истина.Те са по-дребни от естествените комари и са същите тънкосвирещи.Трудно се убиват,как ли не ги дебна.спирам ги със сигурна защита.слагам в контакта нещо ,което ги гони!Дооктор Роналдо 2-късметлията гиусеща също!Имам усет ,че са по предпазливи от естествените комари.Идеята за намаляване,човешка популация върви.има около 10фамилии световни и около 100 фамилии,които са им слуги....отърват ли се земляните от тез недосегаеми водачи търсещи вечност ,хората ще видят Хаир!Сега империалистите работят ....върху вечноста.....Клетките човешки имат ,ТЕЛОМЕРИ...При деление те се скъсяват и около 132г спират да се делят и клетката умира.......Ноумниците открили,че някой клетки...раковите ...нямат теломери.......Дали са руснаци или хамериканци,а вероятно и други....трябва да се чистят.....
  • 194 Кой кого лъже ?

    4 12 Отговор
    Новината е от март миналата година и стои още из нета.

    САЩ ще правят биолаборатории в България

    "„На 13 декември 2021 е публикувано обявление във федералния регистър за обществени поръчки и договори на САЩ, чрез която Департамента на отбраната на САЩ търси да наеме изпълнители, включително микробиолози, които да подпомагат предстоящата военно-изследователска мисия на Пентагона в България и Грузия.

    От последвалите публикувани материали в САЩ се установи, че в посочената програма ще участват Националния център по заразни и паразитни болести и Военно-медицинска Академия. Информацията беше потвърдено и от директора на НЦЗПБ проф. Ива Христова“
  • 195 Е па оно

    3 12 Отговор
    Нюланд си призна пред Конгреса. Има го на видеа. Най-скандален беше случката Грузия за една вечер загинаха над 30 човека преди това посетили САЩ лаборатория за някакви изследвания, графа причина-неизвестна, в Украйна хората се вдигнаха на протести срещу нацвъканите биолаборатории срещу доктор Смърт. В окупираните области също се натъкнаха на биолаборатории. В България също чрез достъп до информация се осветли биолаборатория, говори се за втора, за нея не знам. От години ветеринари алармират домашни животни да се третират срещу Дирофилариоза, паразити пренасящи се от комари, предимно от Африка. Какво правят от 5-6 години африкански комари в България не е ясно. Също така са разсекретени докладите за биолабораторни заразени прилепи. Биовойната се води, тя съсипва икономики и държави. Ами онези странни калинки нетипична популация за геофграските ни ширини, пак ли са дошли с вятъра?
  • 196 луди копейки

    11 4 Отговор
    Русофилите са най-ограничена умствена част от населението и вярват във всичко измислено от руснаците!
  • 197 Фейк новината е истина

    2 11 Отговор
    Ако си спомняте журналистката Диляна Гайтанджиева в началото на войната в Украйна изкара по медиите информация за американските биолаборатории там. Но тук евроатлантиците и Козяк я разкъсах и се кълняха, че всичко е лъжа. По-късно от огромните налични факти САЩ сами си признаха за тях.

    След някоя друга година тук ще стане същото - ще се узнае за американската биолаборатория. И дано не е късно и последствията малки.
  • 198 едноклетъчно,ти правиш ли разлика

    0 10 Отговор

    До коментар #77 от "Бомбите":

    между една военна база и градове с цивилни хора
  • 199 Диамантената ръка

    11 0 Отговор
    Комари не знам, ама бръмбари в главите и копейки по джобовете доста хора имат...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове