Last news in Fakti

31 Юли, 2023 16:49 1 546 46

Тодор Тагарев: Основният ни приоритет е укрепване на отбранителните способности

  • тодор тагарев-
  • армия-
  • въоръжение-
  • украйна

Ключово значение за сигурността и стабилността има подкрепата за Украйна

Тодор Тагарев: Основният ни приоритет е укрепване на отбранителните способности - 1

"Основният приоритет на правителството е укрепване на отбранителните способности на страната. С тази цел успяхме да запазим и дори леко да повишим равнището на финансиране, предвидено в проекта на служебното правителство, и да осигурим повишаване на заплатите в рамките на бюджета за 2023 г. Работим по прегледа на инвестиционната програма в съответствие с новите съюзни планове за възпиране и отбрана“. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев в обръщението си към слушателите-випускници от Випуск "Васил Левски“ – 2023 на Военната академия "Г. С. Раковски“, които получиха своите дипломи, съобщиха от Министерството.

Министър Тагарев подчерта, че развитието на националните отбранителни способности ще се извършва изцяло в съответствие с плановете за действие на НАТО, включително утвърдените във Вилнюс нови регионални планове и отразяването им в процеса на съюзно отбранително планиране.

"След три десетилетия на трансформация на НАТО и изграждане на способности за действие в широк спектър от сценарии, днес отново има ясна заплаха и нови предизвикателства“, каза министър Тагарев. Той акцентира върху част от решенията от Срещата на върха във Вилнюс, сред които определянето на Руската федерация като значителна и директна заплаха за Алианса и мира и стабилността в евроатлантическия регион, а тероризмът – като най-пряката асиметрична заплаха.

"Ключово значение за сигурността и стабилността има подкрепата за Украйна. Тази подкрепа е морален императив, всички разбираме, че Украйна е жертва на непредизвикана агресия. Тя означава споделяне на европейски ценности. Тя е стратегически и прагматичен императив. Тази подкрепа създава условия за замяна на остаряло въоръжение с по-съвременни или нови образци. Ние сме длъжни да използваме тези възможности с европейско или друго финансиране“, категоричен бе министърът на отбраната.

Той поздрави випускниците и им пожела успешна реализация в редовете на въоръжените сили.

"Вярвам, че инвестицията във Вашата подготовка е инвестиция за повишаване на отбранителните способности на въоръжените ни сили“. Това каза началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в приветствието си към випускниците. По думите му - успехите на нашата армия, записани със златни букви в историята на България, са били възможни най-вече благодарение на храбростта и родолюбието на нейните воини, умело ръководени от знаещи, можещи и инициативни командири.

"Динамиката на международната сцена, повлияна от войната в Украйна, поставя сериозни предизвикателства пред европейската и световната сигурност и изведе на преден план нови изисквания към въоръжените сили на Алианса за гарантиране на колективната сигурност. Пред нас стои задачата Българската армия да отговаря на тези завишени стандарти“, посочи още адмирал Ефтимов.

"Предвид мащабите на необходимите промени, свързани с модернизацията и превъоръжаването на въоръжените сили вярваме, че политиката за повишаване на разходите за отбрана ще бъде продължена“, заяви още началникът на отбраната.

Той поздрави с успешното завършване и военнослужещите от Република Северна Македония и изрази признателност към ръководството и академичния състав на Военната академия за труда и усилията по предоставяне на адекватни знания във време на динамично развитие.

"Вие сте готови за професионална реализация не само в структурите на Българската армия, но и за изпълнение на съюзни ангажименти в структурите на НАТО и ЕС“. С тези думи към випускниците се обърна началникът на ВА "Г. С Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев и призова: “Не забравяйте, че признанието за Вашия труд идва и със сериозна отговорност. Бъдете лидери, поемайте отговорност и давайте пример. Бъдете стожер на държавността“.

На тържествената церемония днес дипломи и назначения на длъжности на стратегическо и оперативно ниво получиха 10 офицери от магистърска специалност "Стратегическо ръководство на отбраната и въоръжените сили“ на факултет "Национална сигурност и отбрана“, както и 23-ма офицери от различните специализации на магистърска специалност "Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво“ и от професионално направление "Военно дело“ на факултет "Командно-щабен“. Сред завършващите има и петима военнослужещи от Република Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    30 2 Отговор
    Прясно месо за 404 на кадрото !
  • 5 гост

    57 3 Отговор
    Тагарев: Основния ни приоритет е укрепването отбранителните способности на............ Украйна!
  • 6 И армия ли има и то боеспособна

    50 3 Отговор
    Това за коя държава става дума?
  • 7 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    2 3 Отговор
    ТУК В АДА Е ЧЕРВЕН КУПОН И СЕКС ОРГИЙ
  • 8 честен ционист

    34 3 Отговор
    Отбранителните способности СССР ни ги беше гарантирал. Държим тучците и гърците 24 часа, докато дойде Киев. За тези ли отбранителни способности мечтае Тагарев?

    Коментиран от #35, #45

  • 9 Радо

    46 3 Отговор
    Тагаренко и той плаче за Белене да копа с правата лопата за реакторите.
  • 10 да де

    51 3 Отговор
    Снимка с предател няма по-голямо унижение за военен.
  • 11 ЧЕРВЕНАТА ,Прея ,Кент

    1 5 Отговор
    Вярвам в ЗЛОТО И почитам Лилит от АДА
  • 12 Сципион

    38 3 Отговор
    Тохарът да бъде уволнен незабавно. Да бъде подведен под съдебна отговорност за предателство на Републиката. Тоя грозник е чужд агент, назначен от Козяк за български министър.

    Коментиран от #34

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Само питам

    38 2 Отговор
    "Основният ни приоритет е укрепване на отбранителните способности"...И как си укрепваме отбранителните способности? Като си подаряваме оръжието, бетеерите, танковете, а и самолети имаме само на чертежи? Остават ни само сапьорските лопатки. Ще се бием ли с тях или направо да се копаеме? Питам за един приятел военен дето е останал само по сапьорска лопатка.
  • 15 Хахаха

    34 2 Отговор
    Нямам търпение да видя Тагарев как отбранява България, яхнал чертеж на Ф16:)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ТаУмВзе

    29 2 Отговор
    Какво му е Агентурното именце на тва моментно Сороидче? Щот съм Сигурен, че Няма 1 работен Ден. Само на Хранилката!
  • 18 Основния ти приоритет е от

    22 1 Отговор
    Подрога да стамеш мега подлога
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сандо

    31 0 Отговор
    Велико постижение - да превърнеш държавата си в европейски клошар,плацдарм за нападение върху братска страна и военна мишена.И всичко това за някакви си трийсетина години.А ако някой обича сравненията,нека да направи справка каква беше България през 1975 години - след 30 години "комунистическа диктатура".
  • 21 Исторически парк

    26 1 Отговор
    Бси укрепването цялата ни техника и запаси са в украйна..
  • 22 тази персона

    27 0 Отговор
    натегарев има способността да не бъде понасяна нито от чужди, нито от свои. Тъмен период е времето на неговото управление на МО.Друг е въпросът защо е министерство на отбраната, като натегарев следи с 16 очи да нападаме Русия. Не че не е учил там, ама има заслуги да получава украински гривни.
  • 23 Развеселен

    1 27 Отговор
    Най-накрая имаме смел и достоен военен министър!
    Вече ми се гадеше от безгръбначните преди него, а и от националният изменник Радев - не по-малко!
  • 24 Крвата Евгени Чертовенски

    22 1 Отговор
    Не сме имали по-некадърен министър на отбраната.

    Коментиран от #30, #46

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Отвратен

    28 1 Отговор
    За мен този е мръсен предател! Как не ви е срам да се снимате с предател, нямате ли доблест?! Посрамвате паметта на предците ни войни!
  • 27 Тагаренко

    24 1 Отговор
    Оставка съд и затвор
  • 28 Българин

    24 1 Отговор
    Тагаренко да си заминава за окрайна
  • 29 Такаренко Магаренко

    17 1 Отговор
    Магарев обезопаси фейса и сега мъти водата в Черно Море. Щял и там да обезопасява. Макар че гръмне ли първата пушка, тоя "смелчак" първи ще избяга вдън гори тилилейски. Махнете му от речника думата украйна на тоя "български" министър и едно изречение няма да може да състави
  • 30 Развеселен

    0 6 Отговор

    До коментар #24 от "Крвата Евгени Чертовенски":

    Виждам, че Евгени Чертовенски ти е направил "дълбок сондаж"!
    Ей за това много ме кефи - Велик!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тошо фашиста с поредните краварски лъжи

    22 2 Отговор
    Тошо фашиста подсигури на сина си стипендията от НПО на Сорос за да учи безплатно и сега ще слугува на краварите само че с нашите пари! Тодоро на всички е ясно че си фашист като Урките, предател също, така че вземи се разкарай с добро ненормалнико смешен!

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Димитър Георгиев

    2 19 Отговор

    До коментар #33 от "Тошо фашиста с поредните краварски лъжи":

    Фашисти са тези в Кремъл,на които ти слугуваш безплатно от простотия и невежество! Сигурно си некадърен,мързелив и неуспял в живота? Такъв е профила на русофилите в България!

    Коментиран от #40

  • 37 Сандо

    10 1 Отговор
    А кой ще ни отбранява от Посолството и неговите талибани?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 А ти си работлива краварска марионетка

    13 1 Отговор

    До коментар #36 от "Димитър Георгиев":

    Пишеща доноси до Козяк всеки ден, предаваща и продаваща интересите на България и по оценка на НПО си много работлив и кадърен предател!
  • 41 основен приоритет на Тагарев

    8 1 Отговор
    Как по-удобно да легне на Нато
  • 42 Бедните българи

    7 0 Отговор
    А ко ше ядем Тагарчо кат яденето не ние приоритет кво бе????
  • 43 сноу

    6 0 Отговор
    Гледаш ,после пак и накрая се взираш но здраво те напушва смях ...тоя опънатия не беше ли герой от том и джери..
  • 44 Естествен Интелект

    3 0 Отговор
    Швейк защо скътава от Източния фронт?
  • 45 Естествен Интелект

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Държим докато дойдат ПРАВИЛНИТЕ глави за ракетите.... Затова никой не се ебавкаше с нас като сега....
  • 46 Имали сме,

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Крвата Евгени Чертовенски":

    Свинарски ли беше, Свиняров ли беше, нещо такова. От правителството на "конската глава". Тоя дето наряза ракетите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове