Last news in Fakti

18 Август, 2023 09:17 8 210 15

Новаторски подход на Фандъкова и Столична община: Незаконни трамваи вече се движат в града

  • столична община-
  • трамваи

Отношението на управляващите от ГЕРБ към трамвайния транспорт е показателно за цялостното им управление, смятат от Спаси София

Новаторски подход на Фандъкова и Столична община: Незаконни трамваи вече се движат в града - 1

„Тринадесет години след като направиха „временно“ трасе по бул. Скобелев, от днес движението на трамваите по него вече е и незаконно“, съобщиха от Спаси София.

Вчера в полунощ изтече срокът, даден на Столична община от съда да премести двупосочното трамвайно трасе между пл. Петте кьошета и пл. баба Неделя след като загуби дело, заведено от живущи в блоковете, намиращи се на 2 метра от мотрисите.

„Преди шест години – през 2017 г. след множество протести на потърпевшите, г-жа Фандъкова най-накрая склони да проведе транспортно проучване уж за трайно решение на проблема, но от него нищо не последва“, съобщава председателя на Спаси София Борис Бонев.

Предложението на Спаси София – да се изгради ново трамвайно трасе по бул. Патриарх Евтимий и по бул. Витоша да се свърже със съществуващото получи най-високи оценки по показатели ниска цена за строителство и удобство на
транспортното обслужване от Експертния съвет, обясняват още от организацията.

„Управляващите обаче бързо забравиха за работещото предложение и надеждата им явно е била да им се размине“, заявява Гергин Борисов от организацията и допълва, че по бул. България се движат две от най-натоварените трамвайни линии в София.

„Заместващо това трасе няма. Ако се забрани на трамваите на минават по незаконното, Стрелбище, Борово и Манастирски ливади остават без трамвай. Това са над 20 000 пътника на ден“, допълва той.

Според Спаси София отношението на управляващите от ГЕРБ към трамвайния транспорт е показателно за цялостното им управление. „Много добре подредиха града – с разпадащи се ремонти и незаконни трамвайни трасета“, допълва Гергин Борисов.

Организацията продължава да настоява за спешно изпълнение на предложеното от нея трамвайно трасе, защото цената на прекъсването на трамвайното движение по бул. България ще е транспортен проблем, с която София не може да се справи.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    41 5 Отговор
    Спокойно и вас няма да ви има скоро след наказателния вот заради ДС внука.
  • 2 Lоста

    23 8 Отговор
    Зелената амбриажна клика пак се изказа неподготвена
  • 3 Фен

    18 7 Отговор
    Е споко, сега, кат дойдете вие, ще спрете всички трамваи!
  • 4 Градска дебилност

    20 0 Отговор
    А как вървят проектите за трамвай до Самоков и до Банкя? Или направо ще прокопаят метро.
  • 5 Кочо

    18 1 Отговор
    Какво ново трамвайно трасе бе - трамваите преди щуротията на Фандъкова си минаваха отдолу!
    Да си върне старите трасета да махне измислените автобусни линии и да върне последната спирка на трамвай номер 6 в Лозенец да си пусне и локалното до прокоратурата, като махне трамвайте както си беше преди.
  • 6 феодор

    9 4 Отговор
    Най-важното е да се пуснат малки електрически рейсчета за хората от Манастирски Ливади дето им сложиха и 2 броя светофари да е по-трудно и бавно за хората да минават по задръстения и без друго Каблешков.
    Просто Фандъка прибира парите от богатите новозаселени софианци от покрайнините на цяла България

    Коментиран от #7, #9

  • 7 още

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "феодор":

    А още по-важното е да се сложи светофара точно преди спирката на рейска така почти сигурно е че ще се забиеш зад рейска в дясно докато лявата колона ще се форсира по ганьовски да не те пусне да се престроиш - супер неща измисли Фандъчката докато беше дълги години на власт - хубаво че сега няма да е повече кмет да спрат подобни иновации дето пречат и на хора и на инфраструктура и затрудняват и без това трудното движение в София
  • 8 Терпешев

    8 5 Отговор
    В тази сглобка Цмучи София са полезните идиоти.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ддд

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "В Манастирски били богатите?":

    Има се предвип строителните предприемачи ака инвеститори а не тея дето си купуват апартаментите там.
    Не изглеждаш като човек с логично мислене...
  • 11 Трезвомислещ

    8 2 Отговор
    Върхът на малоумието на столичната фандъковщина е закриването и ликвидирането на трамвайния транспорт.

    Какво да очакваме от селската даскалица? Малки електрически рейсчета Д-1 (Данче-1) извозващи по поръчка селските софиянци? Или метро до Самоков, за да може гошата да си копа спокойно компирите на село?

    Слава Богу разрушителката (ремонт на ремонтираните ремонти) на София ще изчезне безславно. Заслужи огромно отвръщение, омраза и клетви от столичани. Господ забавя, но не забравя!
  • 12 Софиянец

    5 1 Отговор
    Е какво да искаме от кметовете на райони в София. Само погледнете Трайчо Трайков на община Средец. Искал да си довърши работата нищо, че не зависи от него, да премести паметника защото по цял ден за това мисли. Ако зависеше нещо от тях какво ли щяха да направят, пази боже.
  • 13 Софиянец

    8 0 Отговор
    Върха на Фандъкова е ремонта на бул.Каблешков,от огромно място за реализация,тя сложи велоалеите така че слизайки от рейс/тролей те връхлита велосипедист.А лично съм гледал как малки деца едва не падат на платното под автобусите,карат си и изведнъж на 20см.от тях фучи тежко МПС.А отзад 3м.свободни.
    Също така на пешеходните светафари велоалеята е в конфликт с пешеходците,както казах защото е до платното.Уникално безумно!
  • 14 Вожда

    2 1 Отговор
    Да идва Ваня Григорова да оправи нещата!
    Три години пиша и се моля на общината за една пешеходна на ъгъла на Раковска и Л.Каравелов, не можело!!! Ама нарисувахте пешеходна на долната пряка заради посолството на Англия? Трайчо,да връщаш парите и да бягаш оттам,че не ставаш!
  • 15 Полека

    3 0 Отговор
    Извинявайте,братя и сестри,но 50 години живея в центъра на София,по-зле не е било... Сори ама в соца всяка сряда минаваше Зил цистерна и миеха бавно улиците с Веро. Имаше деца по дворовете,всички играеха навън. Не съм против да идват хора да живеят в София,но тогава имаше ред и дисциплина,!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове