Last news in Fakti

19 Август, 2023 05:59 7 260 31

Явор Хайтов: МВР беше опора за бедното момче Алексей Петров

  • алексей петров-
  • явор хайтов

Според бившия зам.-вътрешен министър убитият е знаел, че срещу него се готви посегателство

Премиерът акад. Николай Денков заяви, че са установени проблеми в МВР и посочи като такъв главния секретар на ведомството. Той поясни, че вътрешният министър ще трябва да подготовки доклад в тази връзка за смяната му.

"Аргументацията, която чух, е че не работи в синхрон с министъра на вътрешните работи. За да бъде сменен, се иска и съгласието на президента. Този главен секретар беше назначен по време на служебните правителства, които са изцяло по избор на президента и да има указ и от него е важно, защото това показва синхрон и общо желание за работа срещу престъпността. Президентът може и да не се съгласи, но това отслабва неговите позиции. Вече е ясно, че той ще говори утре и може би това ще е интересно изявление", каза бившият зам.-вътрешен министър Явор Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

Акад. Денков поясни, че по отношение на убийството на Алексей Петров има твърде много различни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС.

Хайтов предположи, че става въпрос за разчистване на сметки, желание за мъст, насъбрана обида и извършено посегателство от страна на Петров, защото това не е първото покушение, не е и второ. Гостът отбеляза, че през годините явно има наслоявания. Явор Хайтов предположи, че Петров е подозирал за това покушение и за хората, които го планират.

"Аз съм разговарял няколко пъти с него. Направи ми впечатление, че той едва 14-годишен е постъпил като ученик в Средното милиционерско училище в Пазарджик. Той чувстваше МВР като свой втори дом. Той произлиза от бедно семейство и МВР за него беше опора. Държавата е длъжник в много отношения, но тези здрави и силни момчета трябва да бъдат обгрижвани след напускането на тези структури. Те владеят силата и оръжието. Като напуснат, за съжаление, не им се предлага нищо. Техните колеги в САЩ и в Европа получават предложения във финансови структури и получават една гаранция, че няма да се изкушат да извършват престъпна дейност", заяви бившият зам.-вътрешен министър в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че Алексей Петров е търсил участие в политическите структури и че като съветник в ДАНС е имал достъп до много ценна информация. Хайтов припомни ролята му след стартирането на процедурата на главния прокурор. Тогава Петров предлагаше да му се намери нова работа.

"С чий глас говореше той тогава? Най-вероятно от политиците, които направиха правителството, а те мълчат сега. Аз обвързвам убийството му. Аз го обвързвам с убийството на Петър Христов. Той беше приближен до една управляваща политическа сила. През март 2002 беше убит Илия Павлов, след като беше сглобено правителството на Симеон Сакскобургготски. Те по някакъв начин са политически обвързани. Нека се знае те с кого са общували", заяви гостът.

Явор Хайтов направи заключение, че политическата ситуация в страната е нестабилна и управляващото мнозинство не успява да се справи с престъпността.

Гостът коментира и новоизлязлата информация, че Алексей Петров е бил уцелен два пъти с хидрошокови патрони, които са забранени в България. Според него най-важното не е това, а че в България се случват убийства и гражданите не усещат стабилност.

За смяната на областните директори в МВР Хайтов заяви, че това е право и отговорност на министъра. Според него не можем да го укоряваме, че преценява да работи с определи лица. "Тук е мястото на опозицията. Ако иска да бъде сериозна, трябва да следи във всяка една област - намаляват ли наркотиците, грабежите, какво се извършва по отношение на превенцията за домашното насилие", каза той в края на разговора.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДС активист

    33 53 Отговор
    80 години събираме плодовете на "нерушимата българо-съветска дружба" ЧЕСТИТО!

    Коментиран от #7, #15

  • 2 хаберих

    28 2 Отговор
    Една тумба де що сыган отиват пред Народното събрание и започват да скандират.
    - Искаме, искаме, искаме...
    Излиза един политик и ги пита какво искат.
    - Ами бате, каквото дадеш...
  • 3 нннн

    32 2 Отговор
    Убийството на А,. Петров какво насилие е - домашно, улично или горско?
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    44 8 Отговор
    "Академик" Денков, съсела продажен от кога е криминалист?
  • 5 хооу

    12 19 Отговор
    Кои ще.контролират домашното насилие копейките или крушовишката биволица напротив те го толерират и поощряват. Защото било мъжкарско а не джендърско.
  • 6 Перо

    37 6 Отговор
    Като чета глупостите на тоя бивш зам.-министър се чудя как още съществуваме, при единствения критерии за назначаване олигофрения и джендърия!
  • 7 БКП още дърпа конците

    19 19 Отговор

    До коментар #1 от "ДС активист":

    Трудна е борбата с комунистическата мафия.33 години след падането на мракобесния режим България все още не може да се отърве от пиалата на червените боклуци.
  • 8 Амчи тъй де, знаел

    19 1 Отговор
    е че се готви посегателство срещу него, но май не е било точно посегателство, а убивателство...
  • 9 Макс

    15 0 Отговор
    Ако е знаел за готвено покушение срещу него, то той направо се е самоубил, разхождайки се всяка сряда по едино и също време на едно и също място .Такова поведение дали подхожда на бивша барета ? Връзка с убийството му може би има Лукойл.
  • 10 Опора

    12 0 Отговор
    да богатее и живее извън закона !
  • 11 евртъ

    17 0 Отговор
    МВР бидейки кокошкари, се явяват опора за всичкото мафия.
    Който цял живот е работил кокошкар, не може да надрастне нивото си.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 За протокола

    9 5 Отговор
    Служебните правителства трябва да са с ограничени пълномощия и не трябва да могат да уволняват и назначават.
  • 14 Просветен илюминат

    26 0 Отговор
    Престъпността без покровители в службите възможно ли да е достигне такива размери?
    Казват,който дава парите поръчва музиката.
    Родителите знаят кои са дилърите по училищата,но полицаите не.
    Всеки почти знае къде се доставят пратките с дрога и таблетки,но полицаите не знаят.
    След като няма оправяне от години защо държавните служители вземат заплати и се следват едни и същи правила?
    Да вземаш заплата без да има резултати от това, което правиш не е ли престъпление?
    Защо полицаите тормозят хората като те самите не спазват законите и не вършат работа?

    Коментиран от #17

  • 15 Спас

    14 6 Отговор

    До коментар #1 от "ДС активист":

    Е нали чухме.Човека е имал руски прякор докато е бил на обучение в Русия вроятно още от малък.После посолството от изток го е избутвало нагоре с други такива хора.Чаък командвал в ДАНС па станал с просто образование и преподавател.Срам.Докога ще са текива наивни българите.
  • 16 Стършел

    18 2 Отговор
    Той и Хитлер беше бедно момчеееее……
  • 17 За протокола

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "Просветен илюминат":

    Нито едно правителство НЕ ЖЕЛАЕ да се разреши въпросът с дрогата. Както и с алкохола, който е най-голямото легално бедствие. За сметка на това ни замазват очите с някакви дон-кихотовски битки с цигарите.
    Не желаят да се справят с дрогата, защото от там държавите си пълнят черните каси за нелегални операции и действия, които не могат да се финансират от официалните бюджети. А справянето е лесно - едно напръскване на полетата с мак, кока, марихуана и т.н. и всичко след това става излишно.
    Друга причина е, че болните и зависими хора са много по-лесни за управление и манипулации, отколкото здравите и независимите. Затова и се толерират зависимости от всякакъв вид - алкохол, дрога, хазарт, порнография и т.н. И непрекъсснаго се опиват да изграждат нови зависимости, като гейминга например.

    Коментиран от #26

  • 18 Само за статистиката

    4 2 Отговор
    А вашата, господине, коя е?
  • 19 и ти

    3 0 Отговор
    бягай на пангара Хайта....
  • 20 да да

    3 1 Отговор
    основата е /Списъка/ !....
  • 21 Емо

    14 1 Отговор
    Ох, горкият. Нито е бил сирак, нито е гладувал, както ние примерно през 90-те години, когато бизнесмени като него рекетираха средната класа, пуснаха фалшива наденица, фалшиво мляко, фалшиво масло и маргарин по магазините. А и защо това да му бъде оправдание за извършените престъпления.
  • 22 глоги

    0 1 Отговор
    Той поясни, че вътрешният министър ще трябва да подгоТВИ доклад в тази връзка за смяната му.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 НЕПОЗНАТА

    7 0 Отговор
    ЗАЩО ТЪРСЯТ ЗА КОМЕНТАР ЯВОР ХАЙТОВ,КОЙТО ПО ВРЕМЕТО НА ИВАН КОСТОВ БЕШЕ ЕДНО МАЛКО МОМЧЕ СТАНАЛО СЛУЧАЙНО ЗАМ. МИНИСТЪР НА МВР? ДА НАМЕРЯТ ЗА КОМЕНТАР ОНЯ МУХЛЬО ПЕТКО СЕРТОВ ОТ ЧИЕТО ИМЕ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ЕУПРАВЛЯВАЛ ДАНС ИЛИ ОРТАКА НА РАДЕВ ПОНАСТОЯЩЕМ РУМЕН ПЕТКОВ НА КОГОТО УБИТИЯТ УРЕЖДАШЕ ТАЙНИТЕ СРЕЩИ С ГАЛЕВИ?

    Коментиран от #25

  • 25 Емо

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "НЕПОЗНАТА":

    Петко Сертов, големия професионалист, който изчезна в Гърция без телефони, кри се като мишка и цялата държава хвърли ресурси и го издирва повече от месец? Накрая не благоволи да даде никакви обяснения и тихомълком си подаде оставката. Така постъпват само доблестните и високоотговорни личности. Видя се колко струва т.нар. голям професионалист, иначе ченгерас-връзкар-парашутист.
    Сега сигурно се е скрил в Антарктида.
  • 26 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "За протокола":

    Ако всичко ви е наред и сте задоволени тарикатите няма от какво да печелят пари. Измислят се проблеми и се продават решенията им.
    За да се спре всичко това е нужно осъзнаване и личностна промяна.
  • 27 нунчо

    2 0 Отговор
    Пък за вас вмро беше опора като стана депутат сменихте нивите на баща си в балкана с терени по МОРЕТО и уреди брат си да направи иди---ка скулптора за хиляди левове бок----и сте
  • 28 Ала бала

    1 0 Отговор
    Напротив.Така почваме да чувстваме стабилност,а разклатени се чувстван Бокоподобните.След като рипсва съдебна система за ретро мутрите,маже би това е начина.Иначе отърване няма.
  • 29 Емо

    1 0 Отговор
    Бедният Явор, колко ли си лиZал таш..те на силните мъже с оръжието.
  • 30 ЯВОРЕЕЕЕЕЕ НАЙ НЕ СИ СИН

    2 0 Отговор
    НА ХАЙТОВ СТАРШИ...... НЕ СИ. ПЪК СТАРШИЯ АКУ ТИ ЧУЙ СЯШНИТЕ БРЪТВЕЖИ ЛИЧНО ЩЕШЕ ДА ТА ВЗЕМЕ СЪС СЕБЕ СИ НА ОНЯ СВЯТ ЗА ДА ТИ ДЪРПА УШИТЕ ВСЕКИ ДЕН И ЧАС...
  • 31 Магелан

    0 0 Отговор
    Шок и ужас.Нищо ново под слънцето.До 1990 гд.целия народ беше еднакво беден и еднакво маниполиран.Но има едни много бедни селски българчета с ограничен умствен багаж но с голяма амбиция да направят чудеса за да изплуват над някой момчета от града.Такова откритие е помачето Алексей Петров което когато за пръв път идва от село в големия град с едни скъсани гуменки и съдрано панталонче на кръпки гледа гражданчетата с ненавист и почуда как тези момчета имат по добри обноски от него???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове