Last news in Fakti

21 Август, 2023 08:37 4 161 57

Експерт: Търси се „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира" за убийството на Алексей Петров

  • алексей петров-
  • убийство-
  • убиец-
  • експерт

С това престъпление се влияе на обществено-политическия живот в страната

Експерт: Търси се „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира" за убийството на Алексей Петров - 1
Снимка: БГНЕС

Докъде стигна разследването на убийството на Алексей Петров? Темата в „Здравей, България” коментираха криминалистът Иван Савов, криминалният психолог Калин Гайдаров и бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

Според Савов полицията си върши добре работата, въпреки че до медиите не стига много информация за хода на самото разследване. Той обаче сподели свое опасение – че ще се търси „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира”. „За съжаление, общественият натиск колкото е полезен, толкова е и вреден”, подчерта криминалистът.

„Поръчителят на това деяние може да бъде много широк кръг от хора, защото уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник всъщност е бивша мутра. Като такъв той не си е стоял мирно и кротко в кабинета толкова много десетилетия. За него има една камара разработки, които са водени през годините”, посочи Иван Савов. Според него спекулирането с имена на политици е силно преувеличено.

По думите на криминалния психолог Калин Гайдаров с това престъпление се влияе на обществено-политическия живот в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    30 2 Отговор
    Гръмнаха го!
    Тито финито!
    Не разбрахте ли мисирки?!

    Коментиран от #28

  • 2 Прав си

    21 1 Отговор
    Щом се търси „изкупителна жертва – човек, който да опере пешкира" за убийството на Алексей Петров, тогава нека са скумриите !
  • 3 Д-р Уотсън

    41 2 Отговор
    Цялата работа с убийството в ЮАР и в Драгалевци, прилича на ликвидиране на възможни свидетели при евентуално разследване на новосформираната европрокуратура за липсващи милиони евраци.
  • 4 да де

    22 2 Отговор
    Изкупителна жертва чудесна дъвка за мисирките.
  • 5 А според Емануил Йорданов...!

    21 2 Отговор
    Защо него изобщо не го цитирате,а само че е бил поканен...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голия

    4 10 Отговор
    путин радев
  • 8 Българин

    24 1 Отговор
    всички знаят кой е най вероятно но се правят на ощипани девици

    Коментиран от #32

  • 9 Като кърлеж

    33 4 Отговор
    По-сполучливи попадения имаше тази сутрин Димо Гяуров - разясни,че Алексей Петров е чисто и просто едно недообразовано мутренско парвеню от сержантско училище. Ама имал бил икономическо образование от школата в Симеоново, където специалност икономика никога не е имало. Държал да го имат за офицер,но всъщност офицерско звание никога не му е присвоявано. Такава парвенюшка наглост можеше да има само в смутните преходни години. Хубаво се беше закротил след процесите срещу него, но неистовият му нагон да се маша и командори държавата го погуби,защото беше динозавър от отминала епоха. Беше станал еднакво излишен,неудобен и досаден наглец на всички партии. Може и да е акуширал на сглобката,може и да не е акуширал,нооо.... се хвалеше и тако дискредитираше цялата нова сглобка. Кой го е думнал не е толкоз важно, на явно мужду партиите има негласен консенсус да се отърват от тая нагла въшка. Не вярвам някой да си даде зор да стигнат до истината,защото истината си се знае по принцип - беше станал отдавна излишен,досаден и нагъл с напъните си пак да се просмука у властта като кърлеж.

    Коментиран от #13, #29, #33, #51

  • 10 Прави силно впечатление!

    39 4 Отговор
    Пълното мълчание на Борисов,след убийството...!
    Покри се дълбоко и ни дума,ни вопъл ,ни стон...!А така обича камерите...!
    Хъм!
    Да не би да се страхува,че той ще е...следващият...?!

    Коментиран от #14, #21

  • 11 БиБи

    16 2 Отговор
    Сори брато, нищо лично...просто бизнес..Бог дал, Бог взел..
  • 12 кой ли го

    5 5 Отговор
    уби . Има го в разработките . Дълго дело . Някой психопат . Засегнал го е .
  • 13 и такап да е

    27 3 Отговор

    До коментар #9 от "Като кърлеж":

    Той не е най-налата мутра на прехода, има една НАЙ-Нагла, която се опитва да коли и беси...Битко Бибитков..с неговите задгранични кукловоди..

    Коментиран от #23, #30

  • 14 разбира се

    22 3 Отговор

    До коментар #10 от "Прави силно впечатление!":

    Страхува се, защото дълбоко в себе си знае, че каквото правиш на другите, рано или късно ти се връща като бумеранг - един хубав ден, кой неумолимо наближава и той ще стане ненужен...въпросът е в процентите на изборите, затова братя, нека гласуваме и приближим този хубав ден, от всеки от нас зависи...
  • 15 Едно време

    12 1 Отговор
    съм чувал , че като не хванат извършител , натопяват някого за да отиде в затвора . Има и платени лежащи в затвора . Така всички разбират е са хванали престъпника . Или го правят защитен свидетел убиеца за да свидетелства срещу друг в пирамидата . Съмнява ме това, че има такава криминална група за убийство . Щеше да бъде разкрита . Един човек не може да свърши това сам явно .
  • 16 Българин

    3 5 Отговор
    ако беше влязъл в правителството щеше да е жив освен дето ги поддържат никой не ги закача ако вървят в пътя
  • 17 Абсурдистан

    10 1 Отговор
    Да не би да се намеква, че няма виновен за проспиването от службите? Друг е въпросът, че никога не се наказва главния виновник. Ако имяхме адекватни институции Трактора щеше отдавна да е паркиран в затвора.
  • 18 !!!?

    13 1 Отговор
    Руска рулетка - по-интересното е кой ще е следващият...!!!?

    Коментиран от #25

  • 19 логиката е

    2 1 Отговор
    като се придават множество краски на убийство с бизнесмен , да се осигури обществен натиск и така институциите да заработят . По граифера на гумите може да се установят килограмите , височината я има . Остава да го предаде някой негов близък . Зодияк го хванаха така . Нищо мистично няма в психопат и в бизнесмен обикалящ тв в страната . Ако е искал да става президент кой е щял да го подкрепи незная .
  • 20 ТОВА УБИЙСТВО ПОДСКАЗВА КОЕ Е

    2 1 Отговор
    СЛЕДВАЩОТО !

    Коментиран от #24

  • 21 Даже и свински сапун

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Прави силно впечатление!":

    Логично е да е следващият и затова мълчи като шопар у шума. Трактора го елеменираха по консенсусна политическа целесъобразност - тоя бандит ни излагаше пред света и праваше държавата ни бутафорна. Няма значение кой му е физическият ликвидатор. Боко също е станал от отдавна политически динозавър и излишен на политическата каста защото предостатъчно ни е изложил като мутренска държава. Върос на време и технология как ще бъде елиминиран. Ако има грам пипе в тиквата си ще свие перките и ще престане да се увира в политиката. Времето на мутрите и бабуините макар и бавно отминава и никакво пране с Ленор, свински сапун или синка може да му изпере маймунските номера.
  • 22 нннн

    9 3 Отговор
    Депутатите са виновни! Трябваше да скалъпят набърже ,,Закон против горското насилие" и ,,Закон против насилието над трактори". Само за домашно насилие мислят, а Трактора бе убит в гората.
  • 23 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "и такап да е":

    Че Буци Е
    НА ГЪЛ и ПРО ZD,
    не е тайна за никого❗
    Но преходът започна
    доста преди Буци
    да целува ръка на А.Д.❗
    Снимката още е налична ❗

    Коментиран от #27

  • 24 В посока...

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "ТОВА УБИЙСТВО ПОДСКАЗВА КОЕ Е":

    ...- зайчарника,където се е скрила при зайците,друга бивша мутра...- ортак на тази-убитата наскоро...!
  • 25 Закономерен процес

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    Въобще не е руска рулетка,а напълно логичен и закономерен процес - мутрите се сменяват доброзорно с добре облечени лицемерни либерастни политечески бизнесикономистчета.
  • 26 страшни очи

    3 0 Отговор
    , но не е бил оплискан в червено , а е бил стрелял от упор или 3 метра . Много е сложно . Не праща видеа или писма до тв . Крие се . Може да му е първото убийство . Маскирал се е да не го познаят . В случай на провал - жената е оцеляла . С маска не го разпознава .
  • 27 Дай инфо...

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ...кой беше тоя ...- ,,А.Д."...?!

    Коментиран от #43

  • 28 един

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Гръмнаха го руснаците/без значение кой е килъра/,защото знае много мафиотски тайни и има вероятност тия тайни да ги изкара някой ден на светло и тогава цялата организация на мафията отива на кино!
  • 29 Ами зъб

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Като кърлеж":

    му има Иванчо Гешев.
  • 30 Копринено въже

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "и такап да е":

    Дааа... Боко се върти като обран евреин как да се тунингова и ъпгрейтва към новите демократжендърски времена. Американците го търпяха като въшка,но сега най-малкото негласно са дали добро да му оберат крушите от политиката. Дали го ще свитнат или ще се покрие си е негов проблем. Наполовина му набиха канчето и като започне явно да дискредитира сглобката ще го отсвирят,тоест както навремето испанците са елиминирали Монтесума - напълнил им една стая със злато да човешки бой и... и после милостиво го удушили с копринено въже.
  • 31 Бил бивша мутра

    5 0 Отговор
    Това е като бивша компаньонка,а най жалкото е че тия мутри са бивши ченгета
  • 32 Ловец

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    бил, имаше един виден ловец на глигани, с пет звезден хотел. Същият беше наредил на Борисов да не закача Мишо бирата чрез митницата. След това изчезнаха всички от тази афера.
  • 33 7845

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Като кърлеж":

    Много си прав. Неудобен на всички, и свои и чужди. Глупаво е да се говори за един поръчител, никой не може на своя глава да отстрани човек дето 40 години се е оплитал с хора на всякакви нива.
  • 34 🇧🇬🇪🇺💯

    5 1 Отговор
    Истината е семпла, ноо “политици”, “мутри”, като цяло българската “политическа сцена” си отдъхнаха заради “трактора” който ги държеше с компромати от изминалите години на
    “прехода”?
  • 35 К. Николов

    10 1 Отговор
    Този бил бивша мутра. А Тиквон Чекмеджанов от зайчарника какъв е? Ами Шиши? Цялата държава от години се ръководи и контролира от такива. Без кръв промяна няма да има. Винаги ще сме в тяхната схема. Сами сме си виновни.
  • 36 Антон

    10 3 Отговор
    Интересно ми е къде се скри боко. Той много обича да се показва по медиите и да приказва, сега никакъв го няма.
    Има една поговорка - гузен негонен бяга
  • 37 каратисти и данс

    3 1 Отговор
    Пеевски искаше да стане като А. Петров в данс , но не можа . Власт и пари ги правят, като близнаци . Делян не е играл карате . И двамата са милярдери, но не са били дружки . В миротворец сигурно не ги пише . Генерал Бонев едва ли го е свитнал .

    Коментиран от #41, #48

  • 38 Демократ

    10 1 Отговор
    Който го е създал,той го е гръмнал, толкова е просто и няма да се разкрие, но много дълго ще се приказва. Такива неразкрити убийства станаха много през бандитския ни 33 годишен преход. Като прочете човек къде ли не е била тази мутра, а всъщност родилното е едно и също- милиционерско училище Пазарджик и милиционерска школа Симеоново. Тези високо образователни места родиха премиери, министри, депутати, гл.прокурори, съдии,кметове,изобщо началници всякакви, дето едно смислено изречение не могат да кажат. Такива естествено ще сътворят бандитската ДС държава, в която превърнаха България. Кукловодите им са професорите ченгета и затова краят на бандитизма не се вижда. Незаобиколимият фактор мутрата Бойко остана само да чакаме Сретан Йосич да реши въпроса, защото правосъдие не се задава на хоризонта и дотогава и бандита Пеевски ще се хили от първия ред в парламента. Ние трябва да си решим проблемите, но първо трябва да разберем къде е зародиша им и да помним кой кой е.Който не знае истинската история на страната си, нищо не знае и тогава няма оправия, както е сега.
  • 39 Кради Кради

    5 3 Отговор
    Дали поръчителя не е от Банкя :)

    Коментиран от #47

  • 40 Милев

    5 1 Отговор
    Цялата работа с убийството в ЮАР и в Драгалевци, прилича на ликвидиране на възможни свидетели при евентуално разследване на новосформираната европрокуратура за липсващи милиони евраци през едни 12 години.
  • 41 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "каратисти и данс":

    Там до ресторант "Воденицата" има една конна база....
  • 42 Къв обществен натиск?

    6 2 Отговор
    Никой не го интересува смъртта на една брутална и безкруполна мутра като Алексей Петров

    Коментиран от #46

  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дай инфо...":

    Приятно гледане :
    " ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ ЦЕЛУВА РЪКА НА ДОГАН"
    ❗❗❗
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 опасен мъж е

    4 1 Отговор
    бил . Имал е групировка , криминоген , а държавата ги съди години и ги пуска тези . По гсм казваш и готово - обвинения, дела . Заплатата в унсс е висока и няма логика да държи клубове , силово застраховане и охрана . Убиеца няма да се измъкне .
  • 46 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Къв обществен натиск?":

    Да бе , затова всички се правят ,
    ЧЕ НЕ ГО ПОЗНАВАТ ❗
  • 47 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 0 Отговор

    До коментар #39 от "Кради Кради":

    Бай Миле си замина скоропостижно само заради едно изречение .......





    " Бойко взе парите, но те не стигнаха до Варненеца!"

    🤔🤔🤔
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 До недоносчето с грешна информация

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Като кърлеж":

    Май голяма част от биографията му си пропуснал, ама ти знае човката. Информацията ти е много невярна. Той е изучавал икономика във Варна, когато това учебно заведение се е наричало още “Карл Маркс”. После става доцент по киберсигурност. Къде отиваш ти може би… пред тъпия си компютър да дращиш лъжи

    Коментиран от #52

  • 52 Дейвид

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "До недоносчето с грешна информация":

    И тази информация не ви е вярна! За уточнение - във Варна нямаше ВУЗ с името Карл Маркс. Бившето име на УНСС беше Висш институт по икономика (ВИИ) Карл Маркс. По това време във Варна имаше Висш институт за национално стопанство (ВИНС) Димитър Благоев.

    Коментиран от #53

  • 53 Нали и аз това казвам

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Дейвид":

    Уточнението ти е неадекватно. Нали знаеш какво е ВУЗ- висше учебно заведение. Така че във Варна е имало точно ВИСШ ИНСТИТУТ “Карл Маркс”! За едно и също нещо говорим. Не знам какъв ти е проблемът?!

    Коментиран от #54

  • 54 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    0 1 Отговор

    До коментар #53 от "Нали и аз това казвам":

    Какво точно казваш , че има ВУЗ или че той се е казвал Карл Маркс ❓
    Защото едното е ВЯРНО,
    ама другото НЕ Е ❗
    Пък може ние във Варна да не знаем 🤔

    Коментиран от #55

  • 55 Край на спора

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ще ви го обясня просто като за вас. Вече няма институти. Всички висши учебни заведения се наричат университети. Какво има да спорите?!
  • 56 всичко е ясно

    3 0 Отговор
    Още 2021 след президенските избори коментарите бяха че се върнахме в 1990 те години с любезното съдействие на Румен Радев. Всички видяхме как ДС си вазвърна господстващото положение в България. Всичко след това е следствие. Няма никаква изненада. Изкупителната жертва е българския народ който ще плаща зулумите на Бандата на Румен.
  • 57 Нема такава страна

    1 0 Отговор
    Какво стана с онзи от Нови Искър
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове