14 Ноември, 2013 08:02 2 794 5

3D дрегер лови пияници

Преглед на печата

3D дрегер лови пияници, предупреждава "Стандарт"
 3D дрегер ще лови пияни джигити и ще може да ги праща на съд и без кръвна проба. Това ще стане с промяна в Закона за движение по пътищата, която бе приета на заседанието на кабинета в сряда и предстои да се гласува в НС. Апаратите ще мерят с точност колко е пил шофьорът и ще направят излишна кръвната проба. Целта е да се изчистят улиците от опасните пияни шофьори зад волана. Новите устройства записват и пазят данните от паспорта и ЕГН-то на всеки тестван шофьор. Те правят две последователни проби за алкохол в кръвта през няколко секунди. Уредът измерва издишания въздух и дава верни показатели, тъй като взима в предвид ръста и теглото на водачите.

Държавата ще иска парична гаранция от бежанците, пише "Сега"
Чужденците, търсещи закрила в България, ще трябва да плащат парична гаранция, че няма да нарушават обществения ред. Нейният размер ще се определя от председателя на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) по неуточнени критерии. Извънредната мярка за неотклонение, която не е предвидена в Женевската конвенция за бежанците, ратифицирана от България, се предвижда в промените в Закона за убежището и бежанците, които правителството прие вчера. Според тях кандидатите за бежански или хуманитарен статут ще трябва да се явяват на всеки две седмици в агенцията на отчет. Това много наподобява друга мярка за неотклонение - "подписка". Въвеждането на ограниченията, които сега се предприемат само спрямо обвиняеми лица, не спира дотук. Председателят на агенцията за бежанците ще може да определя зона, в която чужденецът ще има право да се движи, докато трае производството му за даване на статут. Свободата му на придвижване ще може да бъде ограничена още - като му се наложи забрана да влиза в определени "бежански зони". В момента подалите документи за статут могат да се движат напълно свободно из страната. Кандидатът освен това няма да има право да променя адреса си на местоживеене без разрешение. Той ще има достъп до пазара на труда, ако поради независещи от него причини производството за статут не приключи до девет месеца от подаването на молбата му за закрила.

412 000 роби у нас, брои "24 часа"
Поне 412 000 души в страната живеят на ръба на оцеляването, въпреки че имат работа и доходи, а 600 000 общо са нископлатените работници, показва проучване на КНСБ. Шокиращ е и изводът от синдикалното проучване, че всъщност нископлатените работници не виждат никакъв шанс да подобрят положението си, ако си сменят работата. Всеки втори от тези хора не вижда и най-малка възможност да подобри начина си на живот. В същото време тази група мизерстващи работници се чувстват изключително несигурни на работното си място.

Хазартът ще се облага по нов начин, разкрива "Капитал Daily"
С цел да стане по-привлекателен за интернет сайтовете за залагания и те да се лицензират и да плащат данъци в България управляващите предлагат промяна в данъчния режим за хазарта. Те предвиждат от началото на следващата година букмейкърите, организаторите на тото и лото игри, покер и онлайн казина да се облагат с корпоративен данък. За издаване и поддържане на лиценз за хазартна дейност те ще дължат и двукомпонентна такса. Едната част от нея ще е еднократна - в размер на 100 хил. лв. Другата ще е 20% върху разликата между стойността на получените залози и изплатените печалби и ще се дължи всеки месец. В момента този вид хазартни дейности се облагат с 15% върху оборота. Промените са записани в ресорния закон, а вносители са група народни представители от БСП и ДПС. Според източници на "Капитал Daily" обаче в подготовката на законопроекта са участвали и експерти от Министерството на финансите.

Обвиниха шефа на "Титан" за побоя на дъщерята на Фатик, съобщава "Труд"
Бившият собственик на ЦСКА и съдружник в сметопочистващата фирма "Титан" Димитър Борисов вече е с обвинение, че е ударил дъщерята на знаковия за прехода бизнесмен Филип Найденов-Фатик. Борисов ще отговаря, че е нанесъл лека телесна повреда на Адриана Тюркмен (16 г.) по хулигански подбуди, съобщи за "Труд" говорителят на Софийската районна прокуратура Петър Белчев. Мярката за неотклонение на Борисов е "подписка". "Очаквах това обвинение и съм учуден, че прокуратурата се забави толкова. Това вероятно се дължи на известната бюрокрация и на отсъствието на г-н Борисов, който, доколкото знам, не е бил известно време в България", коментира адвокатът на Адриана Константин Симеонов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 2 Отговор
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 маляка

    1 0 Отговор
    и 4D за полицаите
  • 4 PROFESIONALISTA

    0 0 Отговор
    Законът от тази година се промени и който откаже кръвна проба, вече се третира като нарушил с максимална стойност, а не както беше до сега- с неизвестни промили. Ето защо и този уред няма да подобри повече нещата, защото верността му е на база стари данни в досието на шофьора за килограми и ръст, които могат да се оспорят в съда. Но дано пък се стреснат пияндурниците и да намалеят.
  • 5 Vasil Stoev

    0 0 Отговор
    Нищо няма да се промени,подкупа ще стане 3 Д и всичко ще е по старому.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове