Last news in Fakti

15 Септември, 2023 08:17 3 397 31

Ревност е причината за домашното насилие над жената в Свищов

  • ревност-
  • домашно насилие

Мъжът, извършил деянието се сдоби с три обвинения, най-тежкото от тях предвижда от 3 до 10 години лишаване от свобода, поясни аблюдаващият прокурор Силвия Начкова

Ревност е причината за домашното насилие над жената в Свищов - 1

Мъж от Свищов преби и острига жената, с която отскоро живее на семейни начала. Насилието е извършено преди ден. Насилникът е разходил из крайдунавския град за назидание жертвата си да видят всички, че е остригана. Тя е потърсила закрила след това, а мъжът е задържан, припомни Нова телевизия.

Той е с повдигнати 3 обвинения, обясни наблюдаващият прокурор Силвия Начкова. Едното е за лека телесна повреда.

„Най-тежкото обвинение е за принуда в условията на домашно насилие. Предвижда се от 3 до 10 години лишаване от свобода”, обясни Начкова.

„Мотивът за тези деяния е ревност. Тя има предходна връзка с друго лице. Това лице нанася телесна повреда на сегашния извършител”, обясни наблюдаващият прокурор.

Мъжът поставил ултиматум на жертвата си – или ще я убие, или да я подстриже, обясни още Начкова.

Той не признава вината си. Мъжът е задържан за 72 час, повдигнато му е обвинение. Предстои внасяне на искане за задържане под стража.

Мъжът вече е осъждан за престъпление против собствеността.

Кметът на Свищов Генчо Генчев потвърди, че на местните власти и институции и преди им се е налагало да се занимават с това семейство.

„Преди няколко месеца мъжът посети общинска администрация с едното си дете, за да търси жилище за живеене с детето. Видяхме, че детето е в риск. Общинската администрация осигури жилище”ы заяви Генчев.

„Изненадани останахме от вчерашния случай за неговите действия. Установили сме, че той работи в едно предприятие, следяхме как се грижи за детето си, условията бяха добри”, обясни кметът.

Мъжът сам се грижел за детето. Именно детето било причината да му дадат общинско жилище.

„Доколкото имаме информация, сега майката с двете деца се намира в център за настаняване във Велико Търново. Изчакваме решението на съда в град Свищов. След това, при всички случаи, жилището ще бъде освободено”, каза кметът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Злати Минкова

    11 14 Отговор
    Имало е да става. Ако на една жена не се дърпат ушите от време на време, започва да мисли за чуждо. И ние сме били така, хора на години сме вече, и така сме се запазили през годините от пороците. Никога не ми е хрумвало да се оплаквам и да рева като девственица.

    Коментиран от #18

  • 2 Сайт за запознанства

    19 1 Отговор
    защо така бият редовните ни клиентки , не е хубаво това
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 честен ционист

    6 1 Отговор
    Причината е НПО-то. Подстрижката ще бъде единствено за париците ви у банките.
  • 5 Мдааа

    13 5 Отговор
    Ами като бияча има рога на лопатар какво друго му остава.

    Коментиран от #29

  • 6 Тема табу

    22 4 Отговор
    А защо никой не обсъжда първопричината за тези деяния? Какъв е моралът на пострадалите?

    Коментиран от #15, #17

  • 7 След

    16 1 Отговор
    като се е разделил с нея , взел е със себе си общото им дете , работи , се чудя защо му трябва да ходи при нея и да я остириже ?

    Коментиран от #10, #19

  • 8 Винету

    10 2 Отговор
    Министър по домашното насилие си назначихме.Сега и цяло министерство.А НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА КОМЕНТИРА КОЛКО СТРУВАТ ДОМАТИТЕ И КРАСТАВИЦИТЕ.Отклоняване на вниманието от цената на тока и водата,на бензина.Важно е слава да има.
  • 9 Тома

    6 2 Отговор
    Бияча се казва мюмюн
  • 10 Отговор

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "След":

    Защото любовника на пострадалата го пребил. По Тв го казаха тази сутрин.
  • 11 Минка

    1 3 Отговор
    Ас само дету си пишах в файса с няколко маже и дето пузках снимки без банцки у истанграма и моа ме мля ша са оплача
  • 12 Злати Минкова

    4 9 Отговор
    Абсолютно разглезена работа. Стриже те човекът, за да не отидеш на чуждо. Аз не разбирам какво толкова е станало. Навремето да не би все на ръце да са ни носили. И нас са ни шамарили и не сме ревали при Кеворкян колко са лоши мъжете.

    Коментиран от #23

  • 13 Хахаха

    12 5 Отговор
    Ой 3-10г. Затвор не е ли прекалено.
    То излиза че е по добре да я беше блъснал на пешеходна патека щеше да вземе същата присъда
  • 14 руско въспитание

    6 8 Отговор
    Насилника е активист на Възраждане!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Евгени от Алфапласт

    1 1 Отговор
    Един авер също се опитва да забива вдовицата. Но не съм тръгнал да стрижа и да пребивам.
  • 17 морал

    10 7 Отговор

    До коментар #6 от "Тема табу":

    Никакъв морал не оправдава, чикиджията пребил жената!
  • 18 Генади

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Злати Минкова":

    Лъжеш, по цял ден за парафиновите братя си мислиш!
  • 19 Доколкото разбрах ,

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "След":

    Оня предишният на каката е набил тоя сегашния. Живеели заедно отскоро, пък за децата кое на кого е, ако някой е разбрал нещо, нека да разясни. Сам си е гледал детето, което за мъж е похвално, па що се е хванал с оная...кой да ти каже.

    Коментиран от #20

  • 20 Евгени от Алфапласт

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Доколкото разбрах ,":

    Ми за пари примерно. Аз се хванах с мойта вдовица точно заради това.
  • 21 Ха Ха

    2 4 Отговор
    Целият свят е с психични отклонение, било то президент, министър, ПНС, овчаар, говедат или свинар. Днес, жената решава, с кого да е, те майка и щерка с един мъж, две приятелки с деца, ходят на срещи с чичко паричко и двете знаят и си споделят, спят с братовчединбедни и ги изоставят, много са примерите и днес, кои са ок, ик са родопчаните, 4 поколения не са учили, имат много пари, децата им тръгнаха на училище, а тати освен на държавна у системата, на 40 г, едното дете студентка, другото научилуе, мама и тати на 50,бабите на село понагат на 70, това са в Бг щастливците и българите им се подмазват от 35 години. Знаят, къде са парите. Те са умни родопчаните, живеят си, а бедните българи от 35 г, без работа, доходи се бият, обиждат, има много причини за да си бит, и жените, които използват младите мъже. При соца в София, младеж Аз ходя със стари през работно, за пари и вечер съм с младото, фалш софиянци, а днес е обратното младите мимичета да не обобщаваме, защо ги постригват, ходят със старчета и кой им попадне, и за майките, това е гордост, че водят дъщерите си с най различни в балкана, толкова им е ума, явно горда майка, вижте, а си взе по млад, дано да са щастливи хойкащите моми и търсещи парите. Не знаем, къде ги сърбят момите да ги почешим, пълно щастие няма бе млади хора, всичко е късмет. Която и да хванещ жена все змия ще е
  • 22 Факти

    2 2 Отговор
    Сега има гласност. Който е влизал в съдебната зала при закрити врати, бракоразводни какво е ставало, същото. Но тогава нямаше интернет. Разлика тук във фейса и бракоразводните дела няма. С тая разлика, че днес се дава гласност. Преди години 10 във всяко 2 семейство разногласия, а сега във всяко първо. И богатите плачат и те искат и още и още, подгърбени родители, дахте им лопата и на нивата, да се кротнат, а не да мислят за аркотици, цигари, секти, да ги водят в Дубай и Банкок банкя
  • 23 Така де

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Злати Минкова":

    Като я е остригал да не и е зашил онази работа...
  • 24 Гражданин

    0 1 Отговор
    Младите момичета като искат пари злато да ходят в минерални бани, хасковско, крумовград, да копат злато. Всеки иска богат мъж, и женските бащи родопчани, 3 жилища не са нищо. И един голям банан ли, търсете при ничком
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Четец

    0 3 Отговор
    Както казваше преди 50 г ПОС, една ципа нищо не значи. Важното е да има сходство на характери. Пушека 35 години идваше от Горе надолу и резултата е на лице. Не всичко е пари в тоя глобален объркан свят. Никой за нищо не е сигурен днес, утре. По спикойно гледайте на нещата. А горният слъчай си има съд, бракоразводни дела, там да си решават проблените. Има много щастливи млади хора. Да, заможни са, но се женят малки и родители, баби на село им помагат. Къснет. Парите те правят по спокоен, но без жена, мъж, самотата е лошо. Който не го е изпитвал не ви го пожелават много други хора.
  • 27 Истината

    0 6 Отговор
    Навремето един боксьор, от ревност, оженил се на 18,през 60те, и психиатри.. Обичта на ревност и ревността на лудос и Живков го изпрати далеч от Бг в топлите страни, Мароко, иаше2 деца, днес са юрист и учител, а се върна 1989,жена му е пикойница и плаче за нея, това е лудост, но днес е хайван женски пазар, 35 г

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 121

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мдааа":

    Да си ги блъска в стената,не да си бие жената.От хубавото никой не бяга.Сега по-малки ли ще са рогцата?

    Коментиран от #30

  • 30 Бе то тъй,

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "121":

    ама някои си мислят, че.от хубавото заслужават още по-хубаво и нагазват в лука.
  • 31 Шпинга

    0 1 Отговор
    Има ли дроб във тоя град запустял има ли бекове
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове