Last news in Fakti

15 Ноември, 2013 17:34 1 851 0

Футболните фенове са срещу утрешните партийни митинги

  • шествие-
  • протест-
  • фенове

Политиците да не тласкат България към гражданска война, призоваха феновете на Левски и ЦСКА

Футболните фенове на "Левски" и ЦСКА се обявиха против утрешните партийни протести и призоваха политиците да не тласкат България към гражданска война.

Това е по повод съвпадението на дербито Левски - ЦСКА от турнира за Купата на България и митинга организиран от БСП и ДПС в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски.

Декларацията на Националния клуб на привържениците на Левски София:

"Призоваваме политиците да не тласкат България към гражданска война, а да покажат национално отговорно поведение. Привържениците на "Левски" се обявяват категорично против политическото противопоставяне между управляващите партии и т.нар. опозиция от ГЕРБ.

Намираме поведението на политиците за повече от безотговорно и неморално.

Нещо повече – убедени сме, че с действията си партиите, обладани от икономическо-олигархични кръгове, целят умишленото предизвикване на масови безредици, които разбира се, ще бъдат показани в близки кадри на живо по телевизиите.

Обявеният от ГЕРБ митинг срещу кабинета в Пловдив и отговорът на БСП и ДПС "да си примерят електората" с Борисов като струпат в центъра на София докараните от провинцията хора в деня на Вечното дерби, е

равно на национално предателство",

обявяват "сините" фенове.

И още: "Нека най-после управляващите в тази държава и измамната опозицията дадат един адекватен отговор на въпроса – защо го правите, при положение че никой не може да предвиди какво може да се случи при провеждането на двете събития.

От една страна - митингът на управляващите е предвиден да се проведе на мястото, на което се събират феновете на ЦСКА, а от друга - докараните с автобуси хора от провинцията биват изсипвани в района на Министерството на земеделието и по бул. "Тодор Александров", където се събират привържениците на "Левски".

Заявката на БСП, че ще осигури 50 хил. човека в подкрепа на кабинета означава, че из целият град ще има маршируващи "електорални единици".

Това превръща столицата в "буре с барут", чийто евентуален взрив би бил с унищожителни размери. Официалното говорене на управляващите и изтеклите в медиите "опорни точки" говорят за един грозен сценарий.

От фенклуба на "сините" допълват още, че "БСП и ДПС настояват, че справедливите протести на гражданите са подклаждани от ГЕРБ, а Борисов пращал платени "агитки", които да предизвикват "метежи". В същото време управляващите популистки водят в София "електорат", в голямата си част от цигански и турски произход.

"Няма защо да се лъжем. Истината е, че сред публиката и на "Левски", и на ЦСКА има хора, които откровено не харесват представителите на двата етноса".

Очертаващата се ситуация е изключително рискова, защото най-безобидна размяна на няколко реплики може да доведе до неконтролирани последици.

А след тях ще слушаме политически изводи, заключения и отказ от поемане на отговорност. Призоваваме политиците да не тласкат България към гражданска война, а да покажат национално отговорно поведение.

Ние, организираните клубове на привърженици на "Левски", сме против подобни конфликти и ще направим всичко възможно да избегнем подготвяната провокация. Кой обаче може да даде пълни гаранции, че до ексцесии няма да се стигне? Уважаеми политици, обърнете внимание на думите ни, защото последиците наистина могат на бъдат фатални, а отговорността изцяло ваша.", завършва декларацията на феновете на "Левски".

Фенове на ЦСКА от фракцията "Офанзива" също разпространиха официална декларация по повод появилите се информации за провеждане на партиен митинг на "Орлов мост":

"Категорично се обявяваме против това, едно от емблематичните места за събиране на привърженици на ЦСКА - Орлов мост, да бъде използвано за сборен пункт на партиен митинг, и то в деня на Вечното дерби.

Явно определени личности и организации се стремят да политизират утрешния мач,

а после ще се опитат и да правят изводи и заключения на база това какво ще се случи или няма да се случи при събирането на двете събития. Припомняме на всички, от които зависи разрешението за провеждане на подобни мероприятия, че последствията от струпването на две големи групи хора, с разнородни политически убеждения, не могат да бъдат предвидени.

Отговорността за евентуален неприятен развой на събитията ще тежи единствено и само на организаторите на партийния митинг, както и на тези, разрешили провеждането му.

През последната седмица "Офанзива" беше замесена некоректно от някои медии в коментари на политически събития.

Категорично заявяваме, че нашата организация не е политически обвързана с никого и никога няма да си позволи да агитира в полза на определена партия или формация.

Всеки наш член има свои политически възгледи и е свободен да участва в политиката, като това по никакъв начин не обвързва групата в нейната цялост. Искаме отсега нататък името на "Офанзива" да се свързва само и единствено с ЦСКА София".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове