Last news in Fakti

28 Септември, 2023 14:22 3 959 36

Шофьор на метамфетамин блъсна спряла аварирала кола и уби 23-годишна жена на АМ "Тракия"

  • шофьор-
  • наркотик-
  • загинала жена

Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед

Шофьор на метамфетамин блъсна спряла аварирала кола и уби 23-годишна жена на АМ "Тракия" - 1

Жена на 23 години загина, а три пострадаха, след като камион блъсна лек автомобил в аварийната лента на автомагистрала "Тракия", съобщи на извънреден брифинг в Сливен днес главен инспектор Илиян Николов, началник сектор "Пътна полиция" - Сливен. Шофьорът на камиона е дал положителен тест за употреба на метамфетамин, съобщи БТА.

Сигналът за произшествието е получен на 27 септември около 10:50 часа на 236 км на АМ "Тракия" в посока София, допълни гл. инспектор Николов. Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал аварирал автомобил "Форд Фиеста" с бургаска регистрация, спрял в аварийната лента, заради спукана гума. Пострадали са тежко две жени, които са се намирали извън автомобила, а трета е с леки наранявания. Те са били откарани в областната болница в Стара Загора.

Окръжната прокуратура в Сливен привлече към наказателна отговорност водача на товарния автомобил за това, че е нарушил правилата на движение, след като е употребил наркотично вещество, каза говорителят на Окръжна прокуратура - Сливен Ваня Белева. Резултатът от пробата за алкохол е била отрицателна.

Задържаният обяснил, че не е видял автомобила, но от прокуратурата уточниха, че колата е била с включени аварийни светлини.

На шофьора на камиона е наложена мярка за задържане 72 часа, предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка. Досега той е бил санкциониран с фишове 21 пъти за различни нарушения като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат технически преглед. Камионът е собственост на търговско дружество.

Наказанието, което предвижда законът за такова престъпление, е от пет до 15 години "лишаване от свобода", както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство, допълни прокурор Белева.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ган Йо

    31 13 Отговор
    ако камионът е за скраБ, да се дари на Украйна
  • 3 И да

    25 7 Отговор
    му вземат камиона , това няма да съживи жертвата !

    Коментиран от #4

  • 4 Кът си, Вапцаров

    36 4 Отговор

    До коментар #3 от "И да":

    кочината е на доизживяване, още ли не си разбрал. Ще ви газят и убиват, докато не остане нищо читаво тук. Вие и гъбарите си го избрахте
  • 5 пожелание

    28 2 Отговор
    ВЕДНАГА КАТО ГО АРЕСТУВАТ , СЪДИЯТА ДА МУ ДАВА 5 ГОД. ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ , И СЛЕД ТОВА ДА ГО СЪДЯТ ЗА ПОВЕЧЕ !!
  • 6 Трол

    39 2 Отговор
    Как от 5 до 15 години за уб.ит от др0гиран човек,бе?!
    Хипотетично,ако го осъдят на 5,делото се точи 2 години,той е под домашен арест и го вкарат след това,за добро поведение (вкъщи),може да го пуснат след 1-2 години реално излежани... Това е абсурдно!

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДДРОнег

    32 0 Отговор
    Шофьори, които карат рисково, т.е. преминат една граница от нарушения за единица време, следва да бъдат или под наблюдение, или да им се ограничи правото да шофират !!!
    Не че пък и ще има кой да ги контролира...

    Но пък професионален шофьор (какъвто се предполага да е този убиец) да си позволява да кара с наркотици показва колко малко страх имат от проверки !!!
  • 9 ПОЛЗВАМ ПРЕВОЗЕН ДОКУМЕНТ ОТ 1.60лв.☝

    7 6 Отговор
    А ТРЯБВАЛО ЛИ Е ДА ИМА И
    СВЕТЛОТРАЗИТЕЛЕН ТРИЪГЪЛНИК
    ЗАД АВАРИРАЛИЯ ЛЕК АВТОМОБИЛ,МАЙ..

    Коментиран от #13

  • 10 ДДРОнег

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Затуй се е появил съдията Линч - при него няма шест-пет ...
  • 11 Механик

    22 1 Отговор
    "Мерките" действат.
    Тоя толкова се уплашил, че му е е наложило да взима успокоителни.
  • 12 Уф4ар

    16 1 Отговор
    Повечето шофери взимат фетки
  • 13 Механик

    22 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПОЛЗВАМ ПРЕВОЗЕН ДОКУМЕНТ ОТ 1.60лв.☝":

    За триъгълника си прав. Така е по закон. Ама той тоя цял автомобил не видял, та някакъв триъгълник ли? Щял е да го прегази като стой па гледай и даже е нямало да разбере.
    Освен това, той, триъглъника не се поставя сам. Нали колата като авраира, човек трябва да слезе, да извди триъгълника от багажника и да постави разстояние, което е записано в закона? Демек, минава едно време.
    Не може да се надрусаш и да караш. Да не говорим, че да се друсаш също е подсъдно.
  • 14 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    21 1 Отговор
    Не мога да проумея, защо трябва спрелият през деня да има включени аварийки? Сляп ли е да види, че има кола в аварийната лента и че е спряла? Ако теста е верен, вероятно това е причината. Мерките обаче не работят!

    Коментиран от #17

  • 15 Цоков

    13 0 Отговор
    Една необявена акция за проверка на алкохол на водачи на камиони ще покаже колко яко помпят и карат !!!
  • 16 тоз пък

    17 0 Отговор
    Една камара нарушения, а му дали книжка за камион. Трябваше отдавна да има само колело. Сега ще плаща ли цената на камиона, че не се разбра?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Напушленяка

    16 0 Отговор
    Е как да го види, че е спрял след като за него всичко е спряло, та той се е надрусал до козирката и очаква да види нещо....
  • 19 ако по рано

    4 0 Отговор
    го видеха полицаи и го арестуваха , нямаше да има 2 инвалида . Може да е пил нурофенче . Дава показание също . Ако е признал че купува за лично ползване , колегите го прикриват и може и други да се дрогират .

    Коментиран от #33

  • 20 е те 4 мацки

    1 11 Отговор
    и едната умряла . Жълта жилетка, триъгълник Светлоотразителен , гумите се проверяват преди тръгване . Може с влак, самолет, рейс . Стават такива убииства . то е война в украйна , а тук само за това се говори . все едно бг воюва . е полицаите са обучени да спират дрогираните .

    Коментиран от #23, #35

  • 21 Никакви 5 до 15

    13 0 Отговор
    При доказани алкохол и наркотици доживотна и да отварят тухларните да си плаща издръжката и обезщетение на наследниците на убитата жена.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ...

    10 1 Отговор

    До коментар #20 от "е те 4 мацки":

    А ако беше твой близък пак ли щеше да знаеш толкова
  • 24 опасен завой 6

    3 1 Отговор
    може да са му платили да прегази някой . всеки ден тираджия убива, ранява, обръща се , уж са с психотест а са убиици на пътя . дали са му за смелост от наркотиците на Брендо и Лудия . Да го разстреля някой полицай . четирите сигурно са джуревки и са дебели . Да сложат на авариината лента бетонови колчета . Тея не са били на работа да проститутват .
  • 25 Бай Иван

    6 0 Отговор
    Нали на всички ни е ясно какво ще се случи и как ще приключи случая ....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Факт

    6 0 Отговор
    Убийци се возят по пътищата благодарение на "великото ни правосъдие" ! Което чака такива като тоя боклук да убият някой !
  • 28 Абе

    2 3 Отговор
    Толкова лъжи се публикуват вече не се знае дали каквото и да е в тази статия е вярно ако въобще има такъв случай
  • 29 Никой

    8 0 Отговор
    Е, как ще видиш автомобила . Пред очите ти са се разхождали розови слончета. Не мога да проумея тези индивиди надрусан и на камион, амтомобил и каквото ще да е. Ми това си е оръжие от където и да го погледнеш. Нямат страха от правораздаването,от затвора. Сега с щедра ръка ще ръси пари за да се отърве с по малко ,пък не им се свидят човешките животи. То животни да живееха в таз скотска територия щяха да живеят по правила.
  • 30 Няма такава държава !

    10 0 Отговор
    Значи излиза,че да убиеш човек си е оферта . 5 годинки и добро поведение и след 1 г.си на свобода ! Обаче убиеш ли куче или котка - 15 г.без обжалване, не ти мърдат ! И без това имам зъб на един.Утре ще го прегазим "по невнимание".

    Коментиран от #34

  • 31 Ужас, а шофьор българин ли е?

    9 0 Отговор
    Или е от онези турци, които пият някакви чайове и карат в продължение на 3 дни без да мигнат и после изведнъж изключват?
  • 32 УдоМача

    8 1 Отговор
    "Шофьор на метамфетамин блъсна спряла аварирала кола..." - най-различни првозни средства съм виждал по улиците ама амфетамин още не съм виждал! Какво е това? някакъв специализиран камион??
  • 33 аман

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "ако по рано":

    Той е причинил смърт на 23 годишна, не само че има двама инвалида (в по- "добрия" вариант, защото казват, че състоянието им е тежко). Защо този камион кара в аварийната лента? Преди да задавате въпроса дали е поставен и триъгълник! Правилно е казал колегата, че той цяла кола не видял, та триъгълника му проблема. Каква работа търси в аварийната лента? И той ли е аварирал? Аварирал с главата напушена!
  • 34 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Няма такава държава !":

    Прав сте! Но имаше някакво повишаване на годините, скоро го приеха, при причиняване на смърт след употреба на наркотици, или алкохол. Така че ще е по- скоро 15, или повече...
  • 35 Ако не са ти го казвали...

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "е те 4 мацки":

    ...да знаеш- отвратителен си...!
  • 36 Ужас

    1 1 Отговор
    Докато не въведат едни солени глоби, които да се събират по всички възможни начини, и много години зад решетките, войната в България няма да спре. Ама явно няма интерес законодателят. И тоя какво е търсел в аварийната лента да шофира?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове