Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 22:30 1 365 4

Важните новини във ФАКТИ на 02.10.2023 г.

  • миньори-
  • автомобили-
  • драгомир стойнев-
  • брикел-
  • кирил петков-
  • спецслужби-
  • вмз сопот-
  • шофьорски книжки-
  • село комощица-
  • корнелия нинова-
  • васил михайлов-
  • химн-
  • градски транспорт

Ако Николай Денков желае, може да посети протестите, казват енергетиците

Важните новини във ФАКТИ на 02.10.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

В задънена улица! Протестиращите миньори и енергетици няма да преговарят с премиера

Протестиращите миньори и енергетици отхвърлиха поканата на премиера Николай Денков да преговарят утре с него в Раднево. Те настояват за среща в парламента с лидерите на управляващата коалиция. Това обобщи БНР.

Агенция „Митници": И при транзит важи забраната за влизане на автомобили с руска регистрация

Агенция „Митници" публикува информация във връзка със забраната от ЕС за въвеждане на автомобили с руска регистрация през границите на Евросъюза.

Драгомир Стойнев разкри кой е писал териториалните планове

Липсата на диалог и комуникация от правителството доведе до това състояние, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП и бивш министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод протеста на миньори и енергетици.

И шефът на ТЕЦ „Брикел“ е срещу териториалните планове

Синдикатите днес посочиха шест прости точки, които са много прости и изпълними. Под една или друга форма ни беше обещано, че някои от тях може да се случат, а други не. В един момент се стигна до там, че правилата бяха написани на коляно и пзпратени в Брюксел. Това заяви изпълнителният директор на ТЕЦ „Брикел“ Янилин Павлов в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Той коментира протестите на миньори и енергетици, които блокираха ключови пътища в цялата страна. Гневът им се дължи на приетите териториални планове за справедлив преход.

Кирил Петков зове за диалог между протестиращите миньори и правителството

Ние от ПП-ДБ ги разбираме. Това са хора, които се страхуват за своите доходи и за своя регион. Но искам да кажа ясно, че най-добрият начин да се разрешават проблемите е, когато се седне на една маса. Акад. Денков подаде своята ръка и според мен както земеделците го направиха, така и те трябва да го направят.

Кирил Петков: Реформа в спецслужбите ще има

Днес входираме законите за реформи в службите за сигурност. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков, предаде БГНЕС.

ВМЗ-Сопот също се включи в протеста на енергетиците

И работещите във ВМЗ-Сопот излизат на протест на Подбалканския път в подкрепа и в знак на солидарност с енергетиците, съобщи председателят на националния стачен комитет на КТ "Подкрепа" Марио Нинов, който пристигна заедно с вицепрезидента на синдиката Йоанис Партениотис при протестиращите на АМ "Струма", съобщи "24 часа".

Обсъждат специални шофьорски книжки за джипове и коли на ток

Ако Европа въведе нови специални шофьорски книжки за джипове, то такива трябва да се изискват и за по-голямата част от електрическите автомобили. Френската евродепутатка Карима Дели, която е и председател на транспортната комисия към Европарламента, разбуни шофьорските духове с внасянето на предложение за въвеждане на специален лиценз В+ за водачите на големи автомобили, тежащи над 1800 кг. Това автоматично означава, че в “тежката” категория ще попаднат и поне 2/3 от колите на ток, обобщи "24 часа".

36-годишен шофьор загина след удар в дърво

36-годишен водач почина при катастрофа в района на село Комощица, съобщиха от полицията.

Случаят е станал на 30 септември. Шофьорът се движил с несъобразена скорост и изгубил контрол над управлението и се блъснал в крайпътно дърво, след което неколкократно се преобърнал.

Пострадалият водач е транспортиран в болница, където е починал.

На местопроизшествието е извършен оглед и е започнато разследване.

Нинова за протестите: Борисов в типичен стил, правейки се на умряла лисица, критикува

Ситуацията с протестите на енергетиците се влошава, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

20 месеца условно за прокурорския син от Перник

През изминалата седмица беше насрочено съдебно заседание в Районния съд в град Сливница. На делото Васил Михайлов призна вината си за извършени две престъпления на територията на град Перник. Престъпленията са - нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди и закана с убийство на мъж, в близост до детска площадка. Съдебният състав прецени, че самопризнанието на подсъдимия се подкрепя от събраните доказателства и на него му беше наложено наказание "лишаване от свобода" в размер на 20 месеца, с четири години изпитателен срок. Съдебният акт е окончателен и е влязъл в сила.

Поругаха химна ни „Мила Родино“ с чалга вариант (ВИДЕО)

Поругаване с националния химн на Република България.

В YouTube се появи изпълнение, наречено кавър, а преработката на "Мила Родино" е с чалга-ритмика и ориенталски инструментал.

Изпълнителят се нарича Бирджан Хайрединов, съобщава dariknews.bg.

Националният химн на Република България е песента "Мила Родино“ и в Конституцията е записан като част от трите национални символа - герб, знаме и химн.

Химнът се основава на музиката и текста на песента „Горда Стара планина“, написани от Цветан Радославов през 1885 г. „Мила Родино" става национален химн на Народна Република България през 1964 г. С приемането на Конституцията на Република България от VII-то Велико Народно събрание през 1991 г. „Мила Родино“ се утвърждава като национален химн на Република България.

В изпълнението на Хайрединов се посочва, че "оригиналната музика" е на Генади Певеца - Живей си Живота, саксофон - Томас Пумата. Като автор на текста все пак е посочен Цветан Радославов.

Тръгва петата довеждаща линия до метрото

От днес тръгна петата довеждащата линия номер 805 с малки електрически автобуси, която свърза "Студентски град" с "Малинова долина", както и кв. "Витоша" с метростанция "Витоша", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес представи линията заедно със заместник-кмета Дончо Барбалов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сатана Z

    1 0 Отговор
    Плъхът е вреден за държавата.Закрият ли ТЕЦовете,закриват и България.Последствията ще са за всички нас,не само за тези 27000 уволнени работници и техните семейства,но и за Кюстендил, Перник и Стара Загора включително съпътстващите бизнеси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол