Last news in Fakti

2 Ноември, 2023 12:09 1 222 17

Делото "Георги Семерджиев" на втора инстанция: Съдът назначи нова токсикологична експертиза

  • георги семерджиев-
  • токсикологична експертиза

В днешното заседание отново не дойдоха двете свидетелки, във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях

Делото "Георги Семерджиев" на втора инстанция: Съдът назначи нова токсикологична експертиза - 1

Делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа от м.г. на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, продължи днес. То е по обжалване на втора инстанция вече произнесена присъда от Софийски градски съд, която е за 20 години затвор. Продължават да съществуват неясни и лесни за оспорване доказателства, като се разбра, че едва втората проба е показала наличие на наркотично вещество в кръвта на подсъдимия. Това обаче е оспорено от защитата, поради неправилно съхранение на кръвната проба.

Затова Апелативният съд в София назначи нова токсикологична експертиза, по искане на защитата на Георги Семерджиев, съобщи БТА.

Назначената експертиза трябва да установи по какъв начин наркотикът, за който се твърди, че е открит в кръвта на Семерджиев, въздейства на организма и до какви реакции довежда. Също така за какъв период от време се разгражда в кръвта, както и в кой момент е възможно да е бил приет и по какъв начин. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от Семерджиев, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

В предходното заседание съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата. Тя все още не е готова.

В днешното заседание отново не дойдоха двете свидетелки, във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях. Сега съдът реши, че ще бъде направен нов опит те да бъдат призовани. Според адвоката на подсъдимия Мирослав Христов, ако отново не могат да бъдат открити или не се явят е възможно съдът да постанови принудителното им довеждане.

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прах в очите

    7 1 Отговор
    Ще го пуснат под домашен арест със гривна. Тоя филм го гледаме постоянно
  • 2 Ветеринарен психолог

    17 0 Отговор
    Евалла на българският съд. Тоя ще вземе пенсия неосъждан! Мани това ами ще осъди България за прекомерно задържане под стража без присъда. Браво на мафията на темида!
  • 3 Територията БГ

    17 0 Отговор
    Ако нямаше корупция по всички етажи на властта, този екземпляр щеше вече да е осъден с 20 годишна присъда.
  • 4 Аре бегай

    18 0 Отговор
    И после чакате шенген....няма как да стане.
  • 5 Бягам с 200

    14 0 Отговор
    Ми той е невинен, бе! Не виждате ли? Чист като сълза.....давиева и скапаната държава.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 На момичетата ,

    16 0 Отговор
    мир на душите им , костите изгниха , на ДС генералския внук , 99 експертизи му правят !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 РЗС

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бягам с 200":

    аз живея в чужбина от 11 години и не мисля да се връщам да живея в България, статии като тази са една от причините. Истината е, че България никога няма да се оправи, абсолютно съм убеден в това.
  • 9 Абе какво се мотаете

    8 1 Отговор
    и хабите ресурси с тоз.Бил пил не бил пил, бил дрогиран , не бил дрогиран, карла колата не е карал.Ходом марш в кауша!Защо не му лепнахте до живот и ако се признае за винове да му намалите на 20г.Щеше сам да си каже цялата истина.
  • 10 Ако бях по-млад

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бягам с 200":

    не с 200 а с 25 000км.в час се изстрелвам от този кобтор тук и неприятни хора
  • 11 ТаУмВзе

    7 0 Отговор
    Условна и да му се купи танк, та да Гази по лачено!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 123456

    7 2 Отговор
    Пазете доставчика на пепетата - кой друг ще доставя толкова чиста кока и кристали ! При това със собствен транспорт ! Направо си е ефтиния ! ПП = Пълен Провал !
  • 14 истина ти казвам

    2 0 Отговор
    Ква нова експертиза ше прават след година иКорнело що кусур????!!!! Е друго си е да си от дрогарите! Най късно до януари ше мажеме и го пускаме! Невинен! Е.....и правосъдието и намерата! Какво ше кажете на близките на загиналите момичета бе циркаджии?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 една непозната маца

    2 0 Отговор
    казваше за него : той е готино момче и не се друса . Обаче такава катастрофа стана . Заради бакшиша . Вижда го че е с над 100 с буркан и ченгесарка и се бута да го засече . Психотест ли да му дават . Избягването на ПТП е от най-голямо значение при шофирането . Като имаш автомивка не ставаш хулиган с 20 татуса и 20 сърбящи ги полицайки .
  • 17 Смешно и жалко!

    3 0 Отговор
    Толкова очевадно нагъл акт от страна на този любимец на полицията, а все го усукват и отлагат. Този човек дори се промени видимо във времето - остарява. Иначе за комфорта му съм сигурна, че се грижат мъже и девойки от полицията.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове