Last news in Fakti

20 Януари, 2024 05:45 2 396 24

Москва: Сградата на Генералното консулство на Русия в Русе е отговорност на българските власти

  • русия-
  • консулство-
  • русе-
  • посолство

По-рано български медии, позовавайки се на специална комисия, посетила сградата на 16 януари, съобщиха, че тя е претърпяла огромни щети

Москва: Сградата на Генералното консулство на Русия в Русе е отговорност на българските власти - 1
Снимка: БГНЕС

Руското посолство у нас коментира съобщения в медиите за щети по сградата в Русе, където се е помещаваше Генералното консулство на Русия. От там посочиха, че сградата е предадена на българските власти без забележки още през лятото на 2022 г., предаде NOVA.

„Сградата, в която се намираше нашето генерално консулство в Русе, беше предадена на градската администрация през лятото на 2022 г. Съответните актове, подписани от двете страни, не съдържаха никакви забележки относно състоянието на помещенията. Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина, това беше извън нашия контрол. Съответните български служби отговарят за състоянието на сградата и въпросите за това трябва да се отправят към тях”, се казва в позицията.

По-рано български медии, позовавайки се на специална комисия, посетила сградата на 16 януари, съобщиха, че тя е претърпяла огромни щети, включително премахнати кранове на мивките в сградата.

На 28 юни 2022 г. българското правителство реши да експулсира от страната 70 руски дипломати и представители на техническия персонал на дипломатическите агенции на Русия, включително генералните ѝ консули във Варна и Русе. Това се случи след сигнал от националните служби за сигурност за възможен шпионаж от въпросните лица.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Така Така

    25 8 Отговор
    от тъмносиноте берачи ще да са щом е жилязо
  • 4 Путин ги прави да летят

    24 32 Отговор
    Смешното руско външно министерство трябва да дава обяснение за всяка руска циркаджииска проява само за да не се разчуе колко са скъсани..всичко чуват винаги отговарят..много заети хора са за които няма маловажна тема
  • 5 Румен Решетников

    26 24 Отговор
    И тоалетните чинии са отнесли крепостните... 😂
  • 6 Радо

    26 26 Отговор
    Какво да кажем за ,,магучая,,като 70%още ходят до клозета на двора....всичко ,,измислено,,от руснак е добре откраднато от лошия Запад!
    Да се знае!

    Коментиран от #15

  • 7 Павел пенев

    42 18 Отговор
    Руските дипломати са напуснали сградата след подписване на съответните предавателни протоколи. Общинските власти са виновни за нейното състояние в момента и архитекта много добре знае това ,но в демократичен слугинажен стил иска да оправдае нашите крадци и бандити. Това е украинска неонацистка тактика,че за всичко е виновна Русия и руските граждани.

    Коментиран от #11

  • 8 Червеният Отпадък

    25 9 Отговор
    Щом реве значи всичко е наред

    Коментиран от #18

  • 9 Анонимен

    31 14 Отговор
    Година и половина след като ПП изгониха руснаците от посолството, някой взел и почнал да мрънка, че имало щети по сградата - въпреки че тогава нашенци са я ПРИЕЛИ след оглед и е нямало никакви забележки по състоянието ѝ. Има видео от миналата година, май месец, на някакъв народен представител от Русе - Иван Белчев, който заедно с други хора посещават и снимат вътре и извън сградата, и всичко е наред - няма липсващи каси на врати, кранове, мивки т.н. Единственото, което мога да си направя като извод е, че лошите руснаци тихомълком са се върнали в сградата (съвсем наскоро), нанесли са ѝ "огромни щети" и пак са избягали. Мда...
  • 10 По голям

    21 16 Отговор
    Мародер от Рушляка
    Няма .
  • 11 Кнаус 485

    22 19 Отговор

    До коментар #7 от "Павел пенев":

    Прав си, но свикнахме за всичко да обвиняваме руснаците и най-вече е Путин, а истината е съвсем различна......
  • 12 Руските ZV. иne

    18 15 Отговор
    Навсякъде вършат подобни безобразия и вандалщини. Наскоро гледах документален филм за състоянието, в което руснаците оставят една стара крепост, в която е бил техният гарнизон в Унгария. Освен кранчета, са взети и мифките, както и бравите на вратите а тя места и самите врати. Така, че не трябва да се учудваме на "братушките". Въпрос на манталитет.
  • 13 БОЦ - ко

    15 3 Отговор
    Руски комунисти крали,
    Български такива - прикривали ...
  • 14 Софиянски

    12 3 Отговор
    Те държавата неколкократно изнесоха, за едни тоалетни чинии не сме ;)
  • 15 123

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Радо":

    И Пинокио откраднаха, и го "преродиха" в Буратито....
    А волгата - от Опел...

    Коментиран от #17

  • 16 орките

    11 2 Отговор
    сигурно са zaсрали навсякъде.такъв им е адета
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ДВЕЧЕРА КЪТ ТИ СПУКАМ

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "Червеният Отпадък":

    АНАЛНИТЕ ФИСУРИ ПАК ША Е ВСИЧКО НАРЕД А ДАРАГОЙ....
  • 19 Обвиниха

    10 2 Отговор
    руснаците, че са отнесли половината сграда, като че ли в Русе няма тъмнозелени съграждани!
  • 20 007

    3 6 Отговор
    Еми трябвали са им кранове тоалетни чинии бойлери!!! Откъде в путлеристан да си ги вземат??? Затова са си напазарували за изпроводяк!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦🇧🇬
  • 21 Гост

    5 0 Отговор
    Някъде в нета гледах клипче със сградата от 2023 и не беше потрошена....
  • 22 Мъдрият

    7 0 Отговор
    Да, и вратите са отнесли в Русия нали!

    Брей, че малоумници!

    Ясно е, че някой след напускането им е влизал и е крадял, каквото е могъл.
  • 23 Безхаберие и "журналисти' на рояци

    4 0 Отговор
    „Сградата, в която се намираше нашето генерално консулство в Русе, беше предадена на градската администрация през лятото на 2022 г. Съответните актове, подписани от двете страни, не съдържаха никакви забележки относно състоянието на помещенията. Не знаем какво се е случило в сградата през последната година и половина, това беше извън нашия контрол. Съответните български служби отговарят за състоянието на сградата и въпросите за това трябва да се отправят към тях”
  • 24 БЪЛГАРИН

    4 0 Отговор
    ЕВЕЖЕСТВОТО НА БЪЛГАРИНА ГО УБИ!

    КОГАТО СЕ НАПУСКА ИЛИ ПРИЕМА ДАДЕН ОБЕКТ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИМА ПРИЕМО -ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ, ЗАЩОТО ТО СЕ ВОДИ НА НЯКОГО И ТОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА НЕГО. КАКВО ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ, ЧЕ РУСНАКА КОЙТО Е ПРИЕЛ СГРАДАТА НА ПОСОЛСТВОТО НЕ ГО Е СДАЛ ЛИ И СЕ Е ОСТАВИЛ НА БЪЛГАРСКАТА СТРАНА ДА ГО ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ НИЕ ЗА ТЯХ СМЕ НЕПРИЯТЕЛСКА СТРАНА?
    ВСИЧКИ ТЕЗИ ПИСАНИЯ СА ЛАКЪРДИИ, ЗА ДА НАСТРОЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИТЕ СРЕЩУ РУСНАЦИТЕ. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ЛАКЪРДИИ!
    КОНСУЛСТВОТО В РУСЕ Е ОСВОБОДЕНО 2022 Г., СЕГА СМЕ М. ЯНУАРИ 2024 Г. ВЯРВА ЛИ НЯКОЙ НА ТАЗИ ИЗМИСЛИЦА, ЧЕ РУСКОТО ПОСОЛСТВО НЕ Е СДАДЕНО НА БЪЛГАРСКАТА СТРАНА?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове