Last news in Fakti

29 Януари, 2024 03:11 1 812 57

29 януари 1990 г. Тодор Живков е арестуван за Възродителния процес

  • тодор живков-
  • арест-
  • възродителен процес

Не се стига до присъда

На 29 януари 1990 г. бившият държавен глава на България Тодор Живков е арестуван в обвинение за насилствена смяна на имената на българските турци и принуждаване към изселване.

Делото за “Възродителния процес” започва през 1991 г. Първоначално като обвиняеми са привлечени Тодор Живков (председател на Държавния съвет и генерален секретар на ЦК на БКП), Димитър Стоянов (министър на вътрешните работи) и Георги Атанасов (министър-председател), Петър Младенов (министър на външните работи) и Пенчо Кубадински по чл. 162, ал.1 от Наказателния кодекс (за подбуждане към расова вражда) и по чл.387, ал.2 (за злоупотреба с власт).

През 1994 г. отпадат обвиненията срещу Петър Младенов и Пенчо Кубадински, а срещу Тодор Живков, Димитър Стоянов и Георги Атанасов остава отговорността само по чл. 387, ал.2. През 1993 г. делото е внесено в съда. Върнато е за първи път през 1994 г.

През 1999 г. обвинението срещу Георги Атанасов е прекратено от столичната военноокръжна прокуратура заради недоказаност и е възобновено на 3 януари 2001 г. На 5 януари 2001 г. военно-апелативният прокурор отказва да потвърди прекратяването на обвинението срещу Георги Атанасов и изпраща делото обратно за довършване на работата по него. Останалите обвиняеми Тодор Живков и Димитър Стоянов са починали.

През май 2022 г. прокуратурата прекрати делото, след като почина последният обвиняем –Георги Атанасов.

За три десетилетия прокуратурата така не успя да извърши разпити за събиране на свидетелски показания на близо 450 жертви, които са били въдворени без съд и присъда от режима в концлагера „Белене“ на остров Персин на Дунав.

В началото на 90-те години на миналия ХХ в. прокуратурата внесе веднъж делото в съда, но то беше върнато оттам с указания да се извършат свидетелски разпити на българските граждани от турски произход, преминали през „Белене“, припомня сайтът desebg.com.

От прокурорското постановление става ясно, че държавното обвинение не е успяло да открие около 100 бивши лагеристи, които трайно са се установили в Турция. Правени са и няколко съдебни поръчки до Турция, но те не са дали резултат. Така прокуратурата удобно изчака смъртта на Георги Атанасов, за да прекрати делото.

Гражданското сдружение на бившите лагеристи от „възродителния процес“ в лагера „Белене“ и техните близки обаче протестира прекратяването на делото.

През декември 2022 г. състав на Софийския апелативен съд (САС) отмени постановлението на Военно-окръжната прокуратура - София, с което тя прекрати следствието за „възродителния процес“,

САС върна делото на прокуратурата за продължаване на процесуално-следствените действия. Определението на съда не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Един българин

    32 30 Отговор

    До коментар #4 от "паметник на тато във всеки град":

    Ха ха живях в този "златен" век ама само за комунистическата номенклатурата.Като имаше толкова заводи, че нямало да стигне боя да ги боядисваме защо бяха празни магазините? Най употребяваната дума през соца беше имаш ли връзки.И ако беше такъв златен век защо пазеха така границите за да не бягат българите.?
    И накрая червената номенклатура и другарите с червените куфарчета ограбиха и фалираха България.
    Не Запада, българската крадлива корупция е виновна за бавното развитие на страната.
    Къде са Чехия, Словения, Хърватия, Полша икономически и къде сме ние, ама на другаря все някой друг му е виновен.

    Коментиран от #20

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дълбоко в ивицата Газа

    25 11 Отговор
    Затова "възродителен" процес се прави като в Югославия, Украйна или в газа. В НРБ имаше достатъчно терористични актове, които да оправдаят обявяването на простите цървули от родопските села за терористична организация със съответните последствия от това. А не после да си правят антиконституционна етническа партия и да окрадат половината държава и да напълнят парламента с тлъсти криминални типове заради имунитета.

    Коментиран от #13

  • 13 Любо

    17 21 Отговор

    До коментар #12 от "Дълбоко в ивицата Газа":

    Така е,за комунистите не е било никога проблем да правят терористични актове. Това с вагона с майки и деца е нищо,в сравнение с комунистическия терористичен акт, където убиват стотици жени деца и възрастни християни взривявайки Света Неделя

    Коментиран от #15, #18

  • 14 Последния Софиянец

    21 6 Отговор
    Ако не беше Възродителния процес сега ДПС щеше да е първата политическа сила.
  • 15 Ганьо

    12 8 Отговор

    До коментар #13 от "Любо":

    Ганя търси винаги оправдание за собствената си некадърност...червени терористи...
  • 16 По принцип той

    27 11 Отговор
    Е бил прав за това, но и за много други неща. Уж неук селянин, но с времето се оказа, че Тошо е бил велик българин. Ако останем, като народ за него ще има специалноммясто в нашата история.
    За 45 г "комунистическа диктатура" по негово време България се издигна от изостанала селска страна с просто население, до високо технологична страна, която си имаше всичко. И вдигна даже и нравствеността и ума на българите. НО, с въвеждането на "демокрацията" за по-малко години се съсипа всичко и вече даже сме изправени и пред демографско изчезване.

    Коментиран от #19

  • 17 И за какво

    16 1 Отговор
    Го арестуваха бай Тошо затова че по времето когато беше този Вьз.процес доста наши БГ Турци се отзоваха по Швеция и др .страни в Европа.Както казваше един от тези когато работих при него в ресторанта в Швеция вместо да ни избодьт очите ни исписаха веждите.
  • 18 Комсо молец

    8 9 Отговор

    До коментар #13 от "Любо":

    По време на взрива в света Неделя, страната практически е в гражданска война, но убийствата на "народния съд" са си чисто криминални престъпления с лек политически оттенък или по-скоро някакъв вид държавен тероризъм.

    Коментиран от #21

  • 19 Много днешни българи

    23 6 Отговор

    До коментар #16 от "По принцип той":

    Не могат да оценят Тошо, понеже го свързват с комунизма. Ние сме ЗАГУБИЛИ войната, били сме във фашистката коалиция. Тошо лавираше чудесно с новите господари. България по време на соца, беше нещо, като Германия по онова време. Нали сме били "съюзници" и заедно сме загубили?
    Е, как да се измъкнеш от соца, когато ти е наложен от победителите? Можеш само да се опиташ да развиваш страната в рамките на възможното.
    И Тошо беше ВЕЛИК манипулатор. В България не е имало ток, централно водоснабдяване и канализация, не е имало индустрия, не е имало добре организирано образование, ...а на края на соца, имахме даже микроелектроника, бяхме в началото на компютърната революция. Имахме кадри, програмисти, инжинери... За съжаление демокрацията унищожи това високо ниво, понеже една част от българите решиха да ограбят всичко построено и събраномот целия народ, за себе си.
    Не ни е виновен строя. Напротив, даже соца за развитието на България се оказа много подходящ!
    Ако няма власт, която да чупи ръце на крадците и мошениците нямаше да стигнем никога върха на тази техническа революция тогава. Днес сме 100 г назад от нивото на 1985 г. И даже може и да престанем да сме страна на българи, от алчността и тъпизма на управляващите тъпанари.

    Коментиран от #33

  • 20 Как да

    17 9 Отговор

    До коментар #7 от "Един българин":

    Е нямало нищо като имаше всичко и като идеш на магазин с 10 лева всичко си копуваше.Ти ми говориш когато умишленно направиха криза ей тези дето сега им се кланяте.За плана на РАНАП чувал лиси за онищожението на БГ и плана вьрви сьс пьлна сила.През Тошово време всички си построихме не кьщи а замаци и този който се нуждаеше от заем за довьршителни неща по кьщите им отпускаха Строителен заем сьс фиксирана лихва 2%.Вземаш 12хиляди заем врьщаш 13 и четиристотин хиляди и то за 10 години.Айде иди сега и вземи от банката земи тез пари и ще видиш колко ще врьщаш за 10 години ще ти станат 18 хиляди.Имаше и други неща които сме били облагодетлствани.

    Коментиран от #25, #28

  • 21 МОЖЕ ДА

    0 3 Отговор

    До коментар #18 от "Комсо молец":

    СЕ ПРИРАВНИ СЪС ЗАКОН ЗА ЗАШТИТА НА ДЪРЖАВАТА-

    Коментиран от #24

  • 22 СТИГА БРЕ

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "ПАМЕТНИК ВЪВ ВСЕКИ ГРАД НА ТАТО":

    Кой боядисва грохнали панелки, фалирали заводи с пушещи комини или магистрали направени до Пловдив и родното място на Тошо....Правец.
  • 23 Тоя па?

    19 7 Отговор

    До коментар #10 от "Последния Софиянец":

    Какво са ти виновни "братушките"?
    Те с нас се отнасяха, като с хора. Нашият жизнен стандарт тогава, даже беше по-висок, отколкото в СССР. Евтин бензин, помогнаха ни да създадем силна индустрия, енергетика, образование, армия .. даже с тях летяхме и в космоса!!!
    А сега, как си с новите ни "съюзници"?
    Дай парите а самолети ще видиш, когато фалираме?
    Какво са ти дали или помогнали? Дори те карат да си подаряваш и последните останали оръжия, за да нямаш НИЩО. Ама много сте заслепени, ей!
    Когато ви спрат и АЕЦа и останете и на свещи, може ни ще разберете, какво загубихме с тази "демокрация"! Тогава летяхме в космоса и имахме АЕЦ преди Турция!!! А сега Русия на тях им прави съвсем нови АЕЦ -ове и им дава пари за трансфер на газ. А ние? Нали сащ ни забраниха да вземем ние тези пари за газа? Отделно съюза спря и евтиния руски газ! Съюза има за цел колективно унищожение на Европа, ако не сте забелязали до сега... Ще спрат всичките производства и високите електроцентрали. Селското стопанство умря и индустрията вече е почти умряла. И българите вече са на измиране. А по време на т.н. соц??? Ами сравнявайте само фактите! Какво значение има строя?!този сега да не би да е демокрация? Ха-ха-ха!!!

    Коментиран от #26

  • 24 Комсо молец

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "МОЖЕ ДА":

    Всеки знае като се даде власт на циганина какво прави,но в случая властта е взета с преврат. Изтребват всички можещи и умни българи,за да могат да управляват прости цигани
  • 25 КАТО Е БИЛИ ТОЛКОВА

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Как да":

    Убаво през соца.....що умре в целия свят.

    Коментиран от #29

  • 26 Е па що

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "Тоя па?":

    Тогава соца умре бе????

    Коментиран от #31, #32

  • 27 Соца

    12 5 Отговор
    Ще го запомня винаги и то ако сложим кантар през соца и сега кантара ми ще натежи кьм бай Тошовото време.Имаше толкова добри и хубави неща че няма база за сравнение с сега.Сега сме демокрация и единствено хубавото нещо е че ако ти се работи на Запад можеш утре да заминеш.Но и там не е кой знаетколко добре защото нас Бг гражданите винаги са ни цакали с парите.От личен опит го знам и се обедих че за една и сьща работа ние вземаме сьс петстотин до седемстотин евро по малко от другите така наречени Европейци.

    Коментиран от #36

  • 28 Като дете ми даваха

    14 3 Отговор

    До коментар #20 от "Как да":

    5 лева да отида до магазините. Купувах 6 хляба по 15 стотинки, един литър слънчогледово олио за 1,2 лева (носех си стъклена бутилка за многократна употреба), килограм ориз, килограм бяло брашно, дините тогава август бяха по 4 ст/кг и диня, една баничка и една кифла вземах, те бяха по 10 ст и се приборах с велосипеда и даже оставаха някакви пари от тези 5 лева за кино винаги имах 20 стотинки. Вход за дискотека беше 50 ст

    Коментиран от #30

  • 29 Как да

    3 3 Отговор

    До коментар #25 от "КАТО Е БИЛИ ТОЛКОВА":

    Ами умре.... щото се роди мъртво
  • 30 ХаХаХа

    6 7 Отговор

    До коментар #28 от "Като дете ми даваха":

    Голям виц 😂😂😂

    Коментиран от #35

  • 31 До ли?

    11 1 Отговор

    До коментар #26 от "Е па що":

    ДС и лъжекомунистите решиха да ограбят всичко, з с тях си. Цял народ работил 40 г, беше създадено МНОГО. Тези от простотия съсипаха всичко.
    Но за простия и алчния, 1% мои в джоба ми, от 200 милиарда, са много повече, ако са си мои. И унищожаваха трилиони активи, народна собственост, за да вдигнат няколко милиона само за тях си.
    Но справедливостта някои ги настигна. Гробищата се напълниха с такива, които тогава деляха. Но, като цяло нашият народ загуби много! Даже вече сме и пред тотално унищожение (демографска смърт и пред разпадане на държавата)!
  • 32 Соца

    13 8 Отговор

    До коментар #26 от "Е па що":

    Не умря а искаха да разтурят Варшавския сьюз и успяха.За Михаил Горбачов ако си спомните този човек ликвидира този лагер и за това нещо му бе платено милиони долари.Всичко е план и то срещу Русия да бьде унищожена защото тази страна е необятна и има ресурси всякакви.Но няма да успеят защото БОГ е с РУСИЯ.

    Коментиран от #37, #53

  • 33 Един

    9 11 Отговор

    До коментар #19 от "Много днешни българи":

    Стига си писал глупости баце. Истината е, че преди ВСВ сме си били много добре даже, а след нея комунистите разрушават всичко и избиват всичката интелигенция и хора милеещи за страната си, за да могат да направят гнусната си утопия, величаеща алкохолиците. И лесно можеш да сравниш западна и източна Германия, кой как живял, като са тръгнали от едно ниво. А и целият ни така наречен научно-технически прогрес се дължи на копиране на западни технологии, включително и компютри и каквото се сетиш.

    Коментиран от #40

  • 34 набора

    6 7 Отговор
    Повня ва по един месец на море одиеме и един месец на планинъ. Обикаляйме света за беспари. И каквот ти тряаше в магазините го имаше.
  • 35 Не си ли живял тогава?

    11 6 Отговор

    До коментар #30 от "ХаХаХа":

    За закуска в училище ни даваха на всички по 10 или 20 ст. З атях можеше да се купи баничка и боза, или баничка и кифла, една паста от 18 ст. Кремките бяха по 12 ст. Тутманиците по 12 ст.
    Лагер на море 75 г за децата, организирано от училището в Обзор 20 дена беше безплатно.
    Днес кой ще ти гледа детето 20 дена на море без пари? Отиване, връщане, там спане и храна, организирано с учители контрол на децата да не се загубят или удавят... И си ти го връщат живо и здраво, изпечено на слънцето. Там на лагера много приятели, диско всяка вечер в лагера... Храната беше нормална. 3 пъти на ден. Днес колко пари ще ти вземат за това ?

    Коментиран от #45

  • 36 Дания

    9 5 Отговор

    До коментар #27 от "Соца":

    Аз пък мога да ти кажа че от три десетилетия живея и работя на запад с европейци и не са ме цакали с парите. Бако ти като много знайш не разбра ли че в работния договор те причисляват към определена група според дейноста дето изпълняваш и стажа дето имаш в дадената сфера. Ганю иска навсякъде да взема шефска заплата.

    Коментиран от #42

  • 37 Горбачов е бил

    8 5 Отговор

    До коментар #32 от "Соца":

    Глупав предател. На посещение в Британия е дал свръх-секретната карта с военните цели там, при ядрена война. Маргрет Тачър веднага казала на цялата мафия там: Този е наш човек!
    И го използваха да съсипе цялата соц система!
    Какво са му дали? Преди да умре имаше вила на едно езеро в Бавария, за около 6 милиона евро. Такъв глупак, ей.... Като съсипа цялата система, която беше смъртен враг на "великия запад" е могъл да иска 10 трилиона и да са му напечатили! За тях, да се унищожи целия соц, без ядрена война е било велико постижение! А този глупак им го продаде само за 6 милиона? Велик тъпанар!!!

    Коментиран от #54

  • 38 Родопа планина

    10 6 Отговор
    Аз наближавам шейсетте години.Живях и през Соца живея и сега.Няма база за сравнение тогава и сега.За мен годините живяни през Соца си остават най хубавите години през моя живот.Сега какво е станахме джендарска и наркоманска БГ това е.Нищо нямаме стигнахме до там че да останем без самолети да си охраняваме нашето си небе.Ако се замисли човек докаде сме я докарали направо не ми се говори.БГ си отива и то това е целта на някой.На 11 място сме в света по ИЗЧЕЗВАЩА НАЦИЯ повече какво да говорим.Нищо не е както трябва разберете.
  • 39 Име

    10 4 Отговор
    Думата "рекет" не знаехме, имаше ред и чистота, хората работеха, сравнение със сега - трябва да кажем и това.

    Но - асортиментът в магазините беше нулев, "Ементал" кашкавал пуснаха едва при Петър Младенов - някакво нещо с дупки - колко да е струвало да се внесе - но ето ти. Работил съм в супермаркет и - имаше всичко необходимо - но по 1 вид.

    Другарите нагъваха "Тоблерон", гледай за колко малко нещо стана промяната - за 1 "Тоблерон".

    Иначе - като либерализъм - че ние четяхме всички книги, аз лично - "1984" я четох именно 1984, нищо общо с меланхолиите на Георги Марков, не знам вече.

    Имаше пионерски организации, нищо напрегнато, Иван Колев от моя клас, като дете - беше дружинен, отряден, нещо лошо да им в това, да внасяме знаме и да сме стегнати.

    Имаше и Военно обучение, където падаше голям смях - "Ученици - автоматът Калашников е оръжие-чудо - изпробван е във всякакви условия - студ, сняг, жега, пустиня - и - един от нашите се изцепва - Ясен - и в подводни другарю офицер".

    Имахме и часове по улично движение. Трудово обучение, как се монтират контакти "Шуко".

    А литературата - това беше - вълшебство.

    Турците - турците - едва сега имат космонавт в Космоса, възможно е да имат развита държава - но при последното земетресение - има паднаха доста къщи - при нас - Вранча - имам - 1 наклонен блок само.

    Освен това - ЕС не ще Турция.
  • 40 Като сме били

    9 3 Отговор

    До коментар #33 от "Един":

    Добре преди соца, от къв зор сме се набутали във фашистката коалиция с германския фашизъм?
    Ама и тогава, като днеска все "светилата на ума" са ни били на власт. Сравнявай реално.
    "Цвета на нацията" ли ни е набутал тогава във войната, та сме били в нова Национална катастрофа?
    Ако това е "цвят на нацията", то евала. И днес са "цвят", нали?

    Коментиран от #57

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Абе Дания не знам,

    5 5 Отговор

    До коментар #36 от "Дания":

    Ама в Германия между източните немци и тези от западна Германия ОЩЕ правят разлика в заплатите и даже и в пенсиите. За това източните немци от бившата социалистическа Германия са недоволни, че вече над 30 г уж обединени, те си остават по-лошо платени за същата работа. Ако искаш нормална заплата, се местиш в западната. В Швейцария е по-добре. Там нямат евро, карат си с техния Франк и стандарта им за това вече е много по-висок, отколкото в Германистан. С това евро ни заличиха. Стана направо румънско и тука. Давай пари на всички в съюза, за да не бягат. А какво ни интересува нас този американски съюз???

    Коментиран от #50

  • 43 Венцислав михайлов

    4 4 Отговор
    Обичам русия обичам Путин обичам комунизъм
  • 44 американския преврат на демокрация

    9 4 Отговор
    Човека ви изгради държавата от нулата.Бяхте с черните пътища и керпичените колиби преди него а вие се оказахте пълни неблагодарници.
  • 45 ХаХаХа

    9 6 Отговор

    До коментар #35 от "Не си ли живял тогава?":

    Ама не казваш,че си работил 26 дни в месеца за заплата 80 лева. Като си казал А,кажи и Б. Тези цени бяха, когато заплатите бяха по 089 лева, учениците ходеха и в събота на училище. Лъжете като дърти цигани
  • 46 гражданин

    2 0 Отговор
    тоест по документи, делото може да си се води до 2042 година, и тогава пак да го размотаят помежду си, или да го прекратят, по тяхна преценка, а внука на Младенов, днес е кмет на София
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    5 8 Отговор
    Светла му памет на бай Тодор. Голям българин и патриот. Лошото е, че късно ги подкаря ре,за-ците към Анадола. Трябваше много по-рано и без да им сменя имената. Направо трябваше да ги натири като крастави кучета.

    Коментиран от #56

  • 49 Мухаа ха!

    4 3 Отговор
    Ганъо продължи да го плюе,а той ни опази от югославският вариант с косово. При геополитическата обстановка през 90- те( комшията беше на Ти,със Шефовете зад океана) , можеше да отсече 1/3 от територията ни.Без пушка да пукне,а със отцепване и Референдум.И пак щяхме да бъдем натювци( онова,което е останало), но никой нямаше да посмее да гъкне, включително юда Горбич с неговата " перестройка" Ако не беше екскурзията,за 30 г, чисто демографски да са над 2 млн,а сега НС да е превзето от тях.Защото и там сме диви българи.Един на лево,друг- надесно.Докато те са като стегнат юмрук.Беше истински Човек от народа,и умен Държавник,какъвто няма да имаме .Хулят го,далевраджии, тарикати,и слънчоглед- политици.,който използваха момента.Обикновеният народ го обича и почита.
  • 50 ХаХаХа

    5 1 Отговор

    До коментар #42 от "Абе Дания не знам,":

    То такива като теб заслужават минимално заплащане. Тръгнал си да сравняваш източна със западна,и казваш, че има разлика. Навсякъде по света е така . В България също е така. Едно е заплащането в град Малко Търново ,друго в Пловдив, друго в София. Цените на жилищата също
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ЧЕ КЪДЕ БЯХА ЗДРАВИТЕ СИЛИ В КПСС

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Соца":

    Да спрат Горбачов.
  • 54 КЪДЕ БЯХА ЗДРАВИТЕ СИЛИ

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Горбачов е бил":

    В КПСС да спрат Горбачов.
  • 55 Мехмед

    2 1 Отговор
    Чобанинът от правец, дано да гори във вечни мъки в дъното на ада.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ДРУГАРЮ

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Като сме били":

    За обща култура.
    В Германия никога не е имало фашизъм, а националсоциализъм. Припокриващ се със социализма.
    Фашизъм е имало само в Италия. Чети "Фашизмът" на Желю Желев.
    И не се излагай тъй публично.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове