Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 09:28 15 381 16

Тихомир Стойчев за задържания служител на ГДБОП: Често се местеше от сектор в сектор. Влезе в НСС по препоръки

  • тихомир стойчев-
  • гдбоп-
  • задържан служител-
  • препоръки-
  • местене

"Караколев не е имал позиция, която да му даде достъп до изключително важна информация, с изключение на международния обмен. "Там би могъл да направи сериозни бели", коментира и Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията

Тихомир Стойчев за задържания служител на ГДБОП: Често се местеше от сектор в сектор. Влезе в НСС по препоръки - 1
Снимка: БНТ

Изтичането на името на Георги Караколев не беше професионално. Има някакво усилие за пиар, то да стане публично известно. Това заяви пред БНТ Тихомир Безлов, експерт от Центъра за изследване на демокрацията, по повод задържания за шпионаж служител на ГДБОП.

По думите му Караколев не е имал позиция, която да му даде достъп до изключително важна информация, с изключение на международния обмен. "Там би могъл да направи сериозни бели", каза още той, цитиран от novini.bg.

Според Безлов по-интересна е връзка на задържания с ДАНС.

По думите му до преди няколко години Русия не е била тема в страната ни. И даде пример с отравянето на Гебрев и взривяването на негови складове. "През 2018 г. ситуацията се промени, когато стана известно отравянето в Солсбъри. Тогава стана ясно за отравянето на Гебрев през 2015 г. След чешкото разследване, че има взривена продукция на Гебрев се сетихме да гледаме, че има взривове от 2011 г.", добави още той.
Има политическо напрежение за службите. В коалицията има несъгласие по отношение на смените. Има опит да се поддържат добри отношения с президента, без да се създават промени в коалицията, смята Безлов.

Според Тихомир Стойчев, въпросният служител Караколев, чието име излезе в медиите, е постъпил по-късно, не когато е бил в ЦСБОП и не е постъпил в ЦСБОП в Националната служба за сигурност.

Интересното при него е, че той влиза по една схема по препоръки. Подкрепата за неговото назначаване в НСС се получава през министър Йордан Соколов, по-късно и председател на парламента. Моите впечатления от него след назначаването му са, че беше един етичен, възпитан, млад човек. Но често започна да се мести от сектор в сектор, което не се приема добре в която и да е служба. След това чух, че ходи на полицейски мисии в чужбина, там с никаква оперативна работа не се занимава. Мисля, че той не е успял да изгради професионален капацитет и опит, за да бъде сериозно интересен, още повече, че сега го обвиняват в шпионаж в полза на Русия", разказа Стойчев.

Той поясни, че става въпрос за обявен за персона нон грата за служител на дипломатическото ведомство на Руската федерация. Доколкото познава исторически руските служби, много сериозен санитарен контрол и поведение се налага над тези служители, които се смятат за дискредитирани и провалени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 в кратце

    37 2 Отговор
    Щом е влязъл в НСС по препоръки,значи е дебел връзкар. Нема сва-нва.Българска работа отново.
  • 2 Патриот

    33 31 Отговор
    Сега би трябвало да лежи едни 20 години за Държавна Измяна....
  • 3 Кори Гофф

    26 8 Отговор
    Няма даже да лежи. Ще му дадат условна или най-много гривна на крака и да си стои у тях,на терасата да се показва.
  • 4 ПП и ДБ както арестуваха Боко

    50 21 Отговор
    Така разкриват измислени шпионажи срещу Русия.
    Готвачът на Руското посолство бе супершпионин разкрил тайната за шкембе чорбата
    Куртизанките сега отиват при Алцхаймера и това им е подаръка
  • 5 дали ще има първа осъдителна

    18 9 Отговор
    присъда . Обикновенно има дела и след 12-15 години ги прекратяват . Не го познавам . Допирни точки има с РФ . роднини, паметници, лукойл, Чорни, Луканов, стоки като бинокли , фенери , Шапки . Не знаем как се е осветил . Шпионите не са сами . Клетки от 4-5 души . Винаги има 1 жена . Мосат имаше един кюрд милярдер . 12 деца и 4 жени . Много злато и наркотици . От Иран го осветиха и дефашизираха . Ако е изнасял информация , явно е била за Божнаков и Еврото . За избора за софийски кмет . За новия бг дрон който ще се прави след 2026 година . За складовете дето сами се палят от остарелите бомби . Да . Е може и да има грешка .
  • 6 САЙТА АФЕРА

    39 1 Отговор
    Преди повече от година в къмпинга на Весела Лечева и мъжът, с когото живее на семейни начала Сотир Ушев, Порто Елеа, Халкидики, е имало празненство на рожден ден на адвокат Емил Милев, който има каравана там.Според запознати Милев е бил свръзка на Мартин Нотариуса.На празненството са присъствали Весела Лечева, Сотир Ушев, Георги Ушев бивш шеф на специализирания съд, адвокат Велимир Атанасов, бивш съдия в Спец. съда, Емил Желев, съдия в Спец. съда, Мартин Нотариуса и Радо Слънцето......
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Прокурор

    54 10 Отговор
    Когато обстановката в България се нажежи от корупционните схеми на политици и магистрати веднага се пуска в действие ДИМНАТА ЗАВЕСА - РУСКИ ШПИОНАЖ!
  • 9 Перо

    23 6 Отговор
    Първо, коментатора няма нищо общо със службите за сигурност и работи в НПО и второ, вярно е предусетил, че това е пропагандно мероприятие, без никакви доказателства, поради липса на достъп до чувствителна информация! Щом елемента от дискредитираната служба ГДБОП е назначен по времето на Соколов е ясен и неговия “професионализъм” на куфар! Ще видим, дали ще се стигне до съд и какъв ще бъде резултата, защото всичко е по измислен сигнал от вън до послушниците от ДАНС!
  • 10 за 3 дни 3 действия . да .

    18 4 Отговор
    удрят божнаков . пеески кряка по радев . хващат шпионин лукс . как така . нещата никак не са случайни . да . вдигат им заплатите и се оплитат в стресове . василев навремето се дърляха с пеески . тогава атакуваха банките и дворците му . в сръбска му е ок . китайците донесоха коронавируса 17 година и аптекарите станаха милйонери за един месец .
  • 11 руzcлямците

    4 5 Отговор
    кучешка нахрана
  • 12 Пак съм аз

    14 24 Отговор
    Да го осъдят това РУСОФИЛСКО ИЗЧАДИЕ на доживотен затвор и Митрофанова да му ходи на свиждане !
  • 13 Биби Кинк

    5 1 Отговор
    Без леб нема остане кольегата! Митрофалова каза каде че ги назначат с другио кольега за падари,да пазат Мочко и Алеша!
  • 14 Защопъкне

    3 0 Отговор
    Ала бала .Русия търси къртове в собствените си редици. За целта харчи полу-луди идиоти. Схемата е известна от времето на Иван Асен две. Просто няма професионализъм. Няма и приемственост . Това не е професия ,а е занаят. Необходим е талант. За да го няма 30 години го разбиват. Не им ли поднесат нещо, просто няма никой на адреса. От мен толкова...
  • 15 Кольо

    2 0 Отговор
    Толкоз шпиони и при бай Тошо нямаше, да се чудиш и маеш на таз шпиономания.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол