Last news in Fakti

10 Февруари, 2024 11:51 1 905 36

Вили Лилков: Заставам до Борис Бонев и ако е имало далавери в Столична община, ще ги разкриваме заедно

  • столична община-
  • бюджет

Надявам се до юли да приемем бюджета на столицата и да го направим по-добър отколкото е сега, каза общинският съветник

Вили Лилков: Заставам до Борис Бонев и ако е имало далавери в Столична община, ще ги разкриваме заедно - 1

"С много разговори успяхме да изберем председател на СОС. Тези разговори започнаха от Нова година. Първоначално ГЕРБ-СДС и "Възраждане" не участваха. Постепенно започнаха да говорят с нас. Някои от политическите групи, като например БСП, направиха компромис за широкия консенсус. Каква беше цената? Да започне работата си общината. Всички участваха в преговорите". Това разказа в ефира на Евронюз България общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков за успешния избор на председател на Столичния общински съвет.

"Без да се бъркам в работата на БСП, но доколкото ми е известно общинските съветници изпълниха мандат, който им е даден от градската организация на БСП в София. Жалко е, че политическите централи използват за заложници общинските си съветници, но поздравления за тези, които действат въпреки командите", допълни Лилков по отношение на крамолите в левицата заради подкрепата на новия шеф на СОС.

Всъщност групата на "Възраждане" се разпадна по друга причина в СОС. Петима подкрепиха избора на председател, други трима не. Тези процеси при тях текат при тях от доста време, допълни той.

Не може да се каже кой е опозиция и кой е от управляващо мнозинство към настоящия момент. Комисиите бяха разпределени пропорционално на всички партии. Когато се стигна до този избор предложението на ПП/ДБ/СС беше за това те да получат ръководство в това те да получат ръководство в най-важните комисии.

"Ако е имало далавери в Столична Община аз заставам до Борис Бонев и ще ги разкриваме заедно. Никакъв подреден сценарий нямаше при нас. В момента в който бяха договорени комисиите по членове ПП/ДБ/СС изявиха претенции, които бяха по-големи от техния брой съветници. Те ще могат да предложат преразпределение на председателските места по-натам, ако умеят да направят отстъпки и да разговаря", обясни Лилков.

Според него няма проблем, общината си има свой дневен ред и тя ни го налага. Няма как да не се събираме по комисии.

Надявам се до юли да приемем бюджета на столицата и да го направим по-добър отколкото е сега. Надяваме се да има пари за подобряване на условията на труд в градския транспорт, каза той.

Според него "финансовото състояние на общината е добро. Трябва да видим какви са възможностите на общината за резерви. Можем да теглим и целеви кредити. Предстои ни и много важен разговор с държавата".

"Държавата покрива загубите на "Топлофикация". Според мен държавата трябва да поеме отговорността за нея. Цяла България плаща парното на София, това е вярно. Но тя трябва да стане държавно дружество. Ако тя стане частна и приватизирана, този вариант не го приемам", смята общинският съветник.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селянин

    10 19 Отговор
    Днес Възраждане блокира границите на България с Турция при Лесово, с Румъния при Йовково-Кардам и с Румъния при Русе. Управляващите престъпници се изгавриха с волята на 604 000 българи и погазиха конституционното ни право на референдум за запазване на българския лев. Сега е наш ред да отвърнем на удара! Тепърва почваме!
    Утре продължаваме, в цялата страна! Българи, подкрепете Възраждане в борбата ни за свобода и независимост!

    Костадин Костадинов

    Коментиран от #6, #21, #22, #30

  • 2 ТаУмВзе

    12 5 Отговор
    До или Зад бонев!
  • 3 Какъв смрадлив жабурняк и тиняк

    17 2 Отговор
    Сте в общината. Сега и с БСП в кюпа.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тьотя

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Ама вие се разпадате вече бре ,намалява ви и подкрепата след година ще сте при САЙДЕРОВ ,ЯЗЪК ЗА ИЗХАРЧЕНИТЕ РУБЛИ
  • 7 Светлина

    13 5 Отговор
    Вили Лилков за пореден път предава хората. Срамувам се, че някога съм гласувала за този човек. Ретроградна клиентела, прегърнала се с мафията.
  • 8 АРЕС

    18 7 Отговор
    Смях,Бонева и тоя завършен пияница и мошеник щели да разкриват далавери,значи трябва Лилкоф да разкрива себе си.Що за гьонсурати има направо на човек да му падне шапката.
  • 9 СОС

    10 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Ние че нищо няма да разкрием е ясно ,въпросът е нашите далавери да не разкрият
  • 10 Браво !

    5 2 Отговор
    Много работа предстои !

    Коментиран от #20

  • 11 Българка

    11 3 Отговор
    Аз пък смятам, че държавата -НИЕ не трябва да покрива загибите на топлофикация-София. Да напомня, че бившият й шеф Вальо Топлото е дружка на Борисов. Колко корупционни скандални схеми и факти бяха оповетявани за Топлофокация- София? И да не забравяме, че има и други държавни ТЕЦ. Защо всички българи трябва да покриват кражбите и схемите на неколцина нейни дерибеи и търтеи? Та дори само в София не всики софиянци са клиенти на ТЕЦ София

    Коментиран от #13, #17, #29

  • 12 Офшорка

    4 2 Отговор
    Точно така 🫡
  • 13 123

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    На Борисов или на Р.Овч.?

    Коментиран от #19

  • 14 Фандъка

    7 2 Отговор
    ДУМА ДА НЕ СТАВА ДАЛАВЕРИ ЙОК Е НЯКОЛКО ПЪТИ ЗЛАТНИ ПЛОЧКИ,ОНЯ БУЛЕВАРД ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ, ТРОТОАРИ И ДРУГИ ДРЕБНИ РЕМОНТИ ОКОЛОВРЪСТНИ ПЪТИЩА Е АЙФЕ НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛЯРДА КО СА А???
  • 15 Настолен указател за напреднали

    10 4 Отговор
    Тоя, ако за 20 години НЕ Е РАЗБРАЛ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ В Общината, кой дру би могъл !!! За нищо правене там !!! Че и "професор" се е пръкнал, ПО НИЩО ПРАВЕНЕ !!!
  • 16 Спас

    7 8 Отговор
    Този изглежда най-умен и премерен човек.Професор.От провинцията и от панелите не могат да разберат какво значи това.Плюенето е единствената им емоция след спането,пиенето и яденето.Начин на живот когато си необразован некадърен ест. и беден.
  • 17 Баш Софиянец

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Софиянци са богопомазани българи ,трябва да им плащаме парното ,да ги храним с евтини български продукти ,даже и горивото в София трябва да е с лев понадолу
  • 18 Гого

    6 1 Отговор
    Еее дума да не става даже икономии има споко чекмеджета догоре пълни икономиии
  • 19 Българка

    8 5 Отговор

    До коментар #13 от "123":

    Та борисов е по-голям комунист от Р.Овч. Първият осъждан за кражби в Чехия, втория в списък Магнитски. Та те са си от едно котило и дружно ни щавят
  • 20 Настолен указател за напреднали

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Браво !":

    Много работа предстои, НО ЗА СЛЕДСТВЕНИТЕ ОРГАНИ, АКО ИЗОБЩО ГИ ИМА !!!
  • 21 Умен по цялата глава

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Време ви е да бъдете Арестувани за Саботаж противодържавна Дейност всички от Възраждане!!!
  • 22 ВЪЗРАЖДАНЕ Москва

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Уж селяните ставате преди петлите, а си проспал, че сектата вече се разпадна.
    Няма ги, Бойко и Делян им спряха кранчето.

    Коментиран от #24

  • 23 Ветеран от Протеста

    5 1 Отговор
    И като разкриха сделки и разхищения на Вальо Топлото за Милиони ,защо съдиите го Оправдаха и сега е Невинен...Защо бе!!!До кога бе....
  • 24 Наблюдател

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "ВЪЗРАЖДАНЕ Москва":

    Сред парламентарните репортери се разказва една история. Пеевски гълчи по Копейката CO в пленарната зала. Нинова се намесва и му прави забележка. А Пеевски й отвърнал “Аз съм им платил да са тук, ще им викам колкото си поискам”.
    Костадинов ритуално си убива партийката, сякаш е по заповед на Дебелото.

    Коментиран от #33

  • 25 Софийски

    6 4 Отговор
    Любителят на алкохола най после се додрапва до властта за да може да рекетира с държавна власт и се облажи. За 20 години знае много добре далаверите в общината и какво е направи? Сега е пръв борец до Борис Бонев.
  • 26 фантазии за бокови и кирови поклонници

    5 3 Отговор
    далавери в Столична община, ще ги разкриваме заедно
  • 27 Дааа

    8 0 Отговор
    Далавери не е имало.Точното наименование на случващото се е пладнешки нагъл и огромен грабеж без много опити за прикриване.
  • 28 Жена от квартала

    4 0 Отговор
    А Максим Каракаш, бизнесмена почитател на свободната любов ще си има бебе от младата му любовница. Жена му Таня вместо да се радва, ходи да реве и да се тръшка по съседите.
  • 29 БСП в Бунището

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    Валентин Димитров - Вальо Топлото извършва поредица кражби по времето на Р.Овчаров като министър и БСП със Сергей Станишев като управляващи 2006 та...Валентин Димитров се оказа ключов секретен сътрудник с псевдоним Филип ,на контраразузнаването на тоталитарния режим – Второ главно управление – (ВГУ) на ДС - контраразузнавяне..Той е от третия кръг на тайните служби. Първият включва генерали, висши офицери и агенти от Научно-техническото разузнаване, които след Десети ноември станаха банкери и едри бизнесмени, като например покойният Любен Гоцев и шефът на „Трон” Красимир Стойчев...и така нататък...
  • 30 гражданин

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Селянин":

    Фашисти не подкрепям!
  • 31 Този какъв е подлец

    4 1 Отговор
    Неуспял все още крадец гербаджия. Кандидат да краде краде и пак краде. Това са античовеци
  • 32 Светлина

    8 2 Отговор
    Срам за този човек. През цялата кампания атакува Терзиев заради дядо му и после без капчица срам гласува със сина на Янчо Такова за мафията. Абсолютно деградирала креатура
  • 33 Който

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Наблюдател":

    Ги е създал той ще ги закрие
  • 34 Шоп

    1 1 Отговор
    Дано тези тъпани от герб не послушат глупостта на бойко Както с хикимян И да предизвикат избори в софия Ще ги изгубят и ще докарат крайни кремълски слуги зад григорова на власт. Защото не само хората на копейкин а и избирателите на ПП ДБ ще гласуват от яд за григорова

    Коментиран от #36

  • 35 На тъмно

    3 0 Отговор
    За три месеца, защо никаква далавера и схема не разкрихте? Кога точно, ще започнете?Когато започнете да спорите за пари ли?
  • 36 шефа

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Шоп":

    Мноооооого си ..рост Бе дървен шоп.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове