Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 11:28 1 570 27

Настимир Ананиев: Кирил Петков е човекът, който казва "Не, не става!" на Борисов и Пеевски

Ако предложението за отлагане на ротацията идва от ГЕРБ, значи ли, че не искат Мария-Габриел за премиер?, пита депутатът

Настимир Ананиев: Кирил Петков е човекът, който казва "Не, не става!" на Борисов и Пеевски - 1

"Ако отиваме на избори, да отиваме на нови предсрочни парламентарни избори. Въпреки това не вярвам, че ще има нови избори заедно с европейските през лятото, защото има много важни неща, които трябва да се направят". Това заяви Настимир Ананиев, заместник-председател на Парламентарната група на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ пред БНТ. По думите му няма как 63 народни представители да държат всичко в ръцете си.

„Нормално е да има баланс при силите, които подкрепят едно правителство. Ако премиерът е от ГЕРБ-СДС, вицепремиерът и Министърът на външните работи трябва да е от ПП-ДБ. Не е изненада, че г-н Пеевски е на страната на ГЕРБ, защото са в коалиция. ГЕРБ умишлено създават напрежение преди ротацията, за да повлияят на преговорите“, коментира народният представител.

Според депутатът е възможна смяна на министрите на Здравеопазването, МВР и Електронното управление. „Ако Калин Стоянов остане министър, ние считаме, че той ще е от квотата на ГЕРБ“, категоричен е Ананиев.

Той е на мнение, че действията са по-важни от думите. Ако предложението за отлагане на ротацията идва от ГЕРБ, това би могло да означава, че не искат Мария-Габриел за премиер.

„Любовта на Пеевски към ПП-ДБ не е споделена. Знаете ли кой казва „Не, не става!“ на Борисов и Пеевски – Кирил Петков. Ние сме наясно, че плащаме политическа цена, но трябва да се отпушат някакви промени, за да може България да върви напред. В този смисъл задачата на Кирил Петков е тежка“, категоричен е народният представител.

„В една ситуация на "завладяна държава" ние от ПП-ДБ сме в тежка ситуация. Влезли сме в блатото, от което никой няма да излезе с бяла риза, наясно сме с това, ще бъде платена политическа цена, но трябва да се отпушат различни процеси. Малките промени правят малки цепнатини в огледалото на завладяната държава“, коментира Ананиев.

По думите му ПП-ДБ спират много процеси, които не са в интерес на българските граждани, но не са публични. Сигурен е, че хората го разбират, тъй като пътува из цялата страна и това е преобладаващото настроение при срещата с граждани.

Ананиев отбеляза, че в Софийския общински съвет ГЕРБ-СДС показаха как работи завладяната държава. „Те контролират повечето групи и след като избраха председател от ПП-ДБ, ГЕРБ и БСП си поделиха по 4 комисии. Това е огледален образ на парламента. Вижда се защо е толкова тежко и срещу какво сме се изправили. Тази битка е дългосрочна“, убеден е депутатът.

„Правим малки стъпки, но в правилната посока – медицинските хеликоптер, безплатното образование, дефицит от 2,2%, законът за личния фалит и други. Това е начинът България да стане нормална европейска държава“, смята Ананиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 25 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 настя от нексо

    59 9 Отговор
    как ше те люшкат чеченците като дойдат и теб и ивайла мирчева
  • 2 Мара

    52 5 Отговор
    за нищо и за никъде не става ! Навсякъде само резили от нея , не само безполезна , а си е направо вредна !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сите сте мошеници

    47 9 Отговор
    И играете театро.
  • 5 Българка

    18 26 Отговор
    Подкрепям казаното от Ананиев, но съм гневна за неказаното. ПП-ДБ бяха подкрепени основно за БОРБА СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА. Аз не чувам дори коментари по тази тема и не виждам никакви действия в тази посока. Какво се случва с КПКОМПИ? Очакваме резултат с оповестяване кои са съдиите, прокурорите, политиците с клубни карти в заведението на Мартин Божинов. И не само да бъдат огласени, а веднага отстранени от постовете си, разследвани, съдени и осъдени за влиояние с власт, съучастия в престъпления ,корупция

    Коментиран от #12

  • 6 Коч Ина

    61 4 Отговор
    Тоя сом откак се намести до кацата с меда много изнагля
  • 7 Всички

    41 6 Отговор
    ѝ видяха последните позори в Египет ! А за капак на официалната междуправителствена среща с най - високопоставените мъже на държавата , Убавицата се беше обула в.......ботуши !

    Коментиран от #14

  • 8 Тоест

    44 9 Отговор
    Киро Простия е човекът, който казва: "На парапета става, а с вас не става..."

    Коментиран от #10

  • 9 Хохо Бохо

    31 8 Отговор
    Ми да викне мустакатата патапетка, в нейните ръце и уста всичко става
  • 10 Бойко Разбойко

    21 3 Отговор

    До коментар #8 от "Тоест":

    Аз ги ... с 200 на задната седалка на джипката.
  • 11 ТаУмВзе

    18 3 Отговор
    Снимката е достатъчна!
  • 12 Хахаха, измаменото слонче

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    От немай къде (другият избор беше ГЕРБ) пеперастите ги сложихме във властта но оттогава нищо хубаво от тях. ИТН затова сдадоха властта, доколкото я имаха, защото ги разбраха какви са и не искаха да рабоят с тях.
    Сега за пред теУевизора се карат с ГЕРБ ама иначе си работят и си делят паричките.
  • 13 АУУУУУУ ЧИ

    12 5 Отговор
    СЛАДКИ УСТЕНЦА
  • 14 Ботушки

    4 8 Отговор

    До коментар #7 от "Всички":

    В мюсюлманските държави е забранено на жените да им се виждат пръстите на краката.
  • 15 Акула

    7 2 Отговор
    пълен театър
  • 16 да питам

    2 1 Отговор
    Последния Софиянец , ти ли си бе ...🤭😁
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 факти

    7 5 Отговор
    Дните на Германия като индустриална суперсила са към своя край поради конкуренцията от страна на Съединените щати, намаляващия интерес към германските стоки в Китай и енергийната криза, настъпила след отказа на страната от руските енергийни ресурси, прогнозира „Блумбърг“.
  • 19 НЕСТИМИРЧО

    27 3 Отговор
    ЗАБРАВИЛ СИ ДА МАХНЕШ ЧЕРВИЛОТО БЕ МАМА
  • 20 ГУГЛЕНА

    16 2 Отговор
    ВЯРНО Е НЕ СТАВА
    ГОЛЯМА МЪКА БЕШЕ
  • 21 Някой

    2 2 Отговор
    Тези шматки от пп вече 9 месеца управляват с герб С тях и дпс извършиха промени ,приеха закони А не с бсп и Итн с които никога нямаше да е възможно това да се случи. Въпреки това повечето от тази партия или набързо сформирана сбирщина от хора. Мозъците им бяха толкова успешно изпрани от дългогодишната медийната кремълска пропаганда срещу ББ и Пеевски .Че човек като ги слуша има чувството че не управляват с Герб и с помоща на дпс не извършиха заедно промените А те са им все още врагове които бяха длъжни да им дадат цялата власт да управляват Абсолютни аматьори са този от снимката и повечето от пп да не споменаваме хора като стария корумпиран комунист рашков откровен враг на герб
  • 22 хммм

    1 4 Отговор
    Браво! Вие определяте правилата и всички ще играят по вашата свирка.

    Коментиран от #23

  • 23 До Цент

    4 1 Отговор

    До коментар #22 от "хммм":

    В грешка си - посолството определя правилата, а тези изпълняват срещу дребни монети
  • 24 Бай Иван

    5 0 Отговор
    Настимире, Настимире!Прост си байно като гъдулка! Не мога и да ти чета глупотевините.
  • 25 Оляхте се

    1 0 Отговор
    Като има споразумение, спазвайте, а Никис тая измислена академична длъжност си е уредил ходенето по чужбина, няма какво толкова да го мислите
  • 26 ууу3

    1 0 Отговор
    С МАЛКИ ДЕЦА СЕ ЗАНИМАВА ТОЯ ИЗВРАТЕНЯК !!!!!!!!!
  • 27 Още едно розово пони

    0 0 Отговор
    Имало много важни неща, които трябвало да се направят. Ти да видиш.....Е ти ли ще ги направиш бе сгрешен изначало. Вървете си. Това е най-добре за България.....вие сте позор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове