Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 15:04 2 000 21

Диана Дамянова: Ще отидем на избори, когато Борисов е готов да "сготви" изцяло "Промяната"

  • диана дамянова-
  • избори-
  • бойко борисов-
  • сготвяне-
  • продължаваме промяната

"Денков направи голяма глупост, заявявайки, че МВнР ще даде повече глас на ПП и това наруши нормалния баланс – "Ники трябва да пътува", аргументира се комуникационният експерт

Диана Дамянова: Ще отидем на избори, когато Борисов е готов да "сготви" изцяло "Промяната" - 1
Снимка: БГНЕС

Ротацията на правителството ще се състои 4 години поред и това правителство ще изкара пълен мандат. Това прогнозира комуникационният експерт и основател на ПП "Продължаваме промяната" Диана Дамянов в интервю пред БНР.

"Няма да отидем на избори 2 в 1. Ще отидем на избори, когато Борисов е готов да "сготви" изцяло Промяната. Зависи кога ще се почувства достатъчно силен", каза Дамянова.

В предаването "12+3" тя коментира и напрежението в управляващата сглобка дни преди очакваната ротация на кабинета:

"Това са рутинни бури в чаша вода, които ще ни разиграват всеки път преди някакви промени".
"Истината е, че ротацията е сложен процес и още по-сложно е, че те не са си го регламентирали помежду си. Става триж по-сложен от това, че единственият регламент, който са направили, е какво ще работи Денков след това. И изведнъж, внезапно Кирил Петков решава да не го спази. ... Денков направи голяма глупост, заявявайки, че МВнР ще даде повече глас на ПП и това наруши нормалния баланс – "Ники трябва да пътува", аргументира се комуникационният експерт.

Тя коментира, че "Продължаваме промяната" трябва да имат свое политическо семейство, но това е въпрос на истинска партийна работа, "която, като че ли не им се отдава много", смята Дамянова.

"Истината е, че това беше каране един срещу друг и кой ще мигне пръв. Кирил мигна пръв, защото искането му, освен че е немотивирано, е и нелогично".

"Това ни даде възможност да разберем, че ние живеем в една непрекъсната лъжа. На нас ни казваха "това е наше правителство". 8 месеца по-късно Петков каза, че това не е чисто наше правителство. Защото МВР министърът не е наш, а е на ГЕРБ", каза Дамянова.

Според нея основният проблем е липсата на комуникация с електората на ПП.

"Ако Кирил Петков е знаел това преди 8 месеца, че вътрешният министърът е на ГЕРБ, е бил длъжен да ни го каже. Ако го е научил сега, значи не си знае работата. В мен възникват въпроси колко още министри на ГЕРБ има в това правителство?", попита Дамянова.

"Ако е трябвало да правим истинска коалиция с ГЕРБ, трябваше да застанем пред народа и да кажем истината. Да ми обясняват 8 месеца по-късно, че министърът на МВР е на ГЕРБ... Истината е, че доверието рухва, ние сме на електорална шейна. Аз се чувствам част от ПП и ме боли, когато виждам, че за 3 години на политическата сцена сме сглобили нашите 27%, които сега са 9.Тези хора там смятат, че са по-умни от нас и затова ще крият истината от нас - ще ни лъжат, за да постигат свои цели, защото сме толкова тъпи, че не разбираме, Ами не сме!", предупреди Диана Дамянова.
Според нея в партиите в сглобката няма противоречия:

"Мисля, че точно обратно - те стават толкова близки, че стават неотделими и това е огромна грешка, която произвеждат добрите сили, защото оставиха групата на Борисов и Пеевски извън управлението. Рейтингът на Борисов расте и при едни избори той има потенциал. Липсва политическо доверие на ПП към неговия електорат. Електоралните нагласи показват, че пътят, по който вървим, не е добър. Има начин да се върне доверието, защото ПП и ДБ не са ни изиграли, те просто не ни казват механизмите, те водят битки. Но ПП-ДБ ни спускат внучето на ДС в София и ние с едно омерзение гласуваме", Дамянова обясни как функционират коалиционните партньори в НС и София.

И заяви: "Проблемът е, че те не знаят как се прави политика. Смятат, че ти дават властта и я упражняваш. Те не знаят, че трябва да се вслушват в гласове. Това са млади хора, избрани от харвардските курсове на Кирил Петков и за тях няма други гласове. Въпросът на комуникацията е, когато си взел политическото решение. Ние тържествено виждаме как Пеевски обича Кирил Петков и Бойко Борисов".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 6 Отговор
    На Терминал 2 товарят втора група мигранти.Спете!

    Коментиран от #8

  • 2 Факт

    23 6 Отговор
    Денков излъга за бежанците от Австрия.Днес дойдоха 2 самолета. ЕС ще си изчисти мигрантите през Австрия за към Булгаристан. Нашите са подписали документ без максимален брой на терористите, които ще ни върнат!!!
  • 3 Бесен-_ Язовец

    6 1 Отговор
    Тази крадеше на кривия поезия и издаваше стихосбирки
  • 4 А кога

    7 2 Отговор
    Някой ще сготви тиквун чекмеджанов и неговия близък авер шиши магнитски

    Коментиран от #5

  • 5 На коледа кога

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "А кога":

    Печена тиква с мед и орехи
    И свинско печено
  • 6 фактите

    7 1 Отговор
    Тая бабичка е тотално изкуфяла. Не знам защо я бутат ужким нещо разбира. Тя е на сто години, сега я извадиха като разбирачката. Айде холан, моля ви се.
  • 7 провинциалист

    4 2 Отговор
    Изборите на Борисов ги знаем. Благодаря.
  • 8 Кекемето

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хайде не пиши тук ми ходи да готвиш че още един самолет идва...
  • 9 Спасение

    1 0 Отговор
    А пък аз просто искам да се спася ,не съм никакъв противник!
  • 10 дом

    3 4 Отговор
    Абсолютно вярно. Д-р Михайлов им го каза, прегръдката в Борисов е поход към ешафода, където ще се саморазправи с тях.

    Неможачи и предатели. Заслужават го.
  • 11 УРА,,УРА

    6 2 Отговор
    Борисов първо ще го сготвят от щатите и хич няма да му е до избори. Само го чакат още малко щуротии да натвори и е готов. Заедно с Шиши.

    Коментиран от #20

  • 12 Просто Нямат Избор!

    2 0 Отговор
    Просто Нямат Избор! Следващия рунд не се знае какъв ще е!
  • 13 Борисов как стана премиер без да е

    1 1 Отговор
    Участвал на избори ГЕРБ спечели изборите и Борисов не беше избран за депутат от ГЕРБ след което да бъде избран за премиер
  • 14 бай герги

    5 4 Отговор
    Бат Бойко е избрал рецептата за сготвене на тези мръсни лъжливи Шарлатани,само гледайте как се гърчат мръсниците
  • 15 цербер

    1 1 Отговор
    "Ники трябва да пътува."- аргументира се комуникационната експертка.
  • 16 Богомил

    3 1 Отговор
    Диана ми е колежка от Министерството на културата с министър В. Р. Тя е най-продажната индивидка. Диана пийте кафе с Тахир.
  • 17 ИНЖ1

    1 0 Отговор
    Нищо не зависи от ББ, а от Избирателят.
  • 18 1111

    1 1 Отговор
    Това никога няма да стане.
  • 19 Гост

    1 1 Отговор
    ,,Диана ми е колежка от Министерството на културата с министър В. Р. Тя е най-продажната индивидка,,......Мисля ,че КирУууу,и онзи с по отворените очички я изпреварват в последното!
  • 20 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "УРА,,УРА":

    ....то пък Харвардските шарлатани ,не сътвориха щуротии,пък как им се услади властта ,въпреки че бяха втори на посл.избори ,сега си предават важности ,все едно са бяха с твърда победа!!!Готови да заробят поколения напред с кредити,само и само да се харесат на широк кръг среди избиратели ,подхвърлили им по някоя троха ,която изигра роля ,и за вътр.изкуств.инфлация.Както каза този с по особените очички ,,Да го д.хат бедните ,,А то повечето са такива в Бг.,т.е.нищо не се постигна от икон.гледна точка ,просто само дето тези шарлатани се намърдаха във властта ,благодарение на спечелилиният електорат от малоумници получили по някой лев милостиня ,на фона на изхвърчалите в космоса цени ,,но още има какво да се желае ....тегли народе възродени ,заслужаваме всичко ,дайте и по 350,400,500млн.на земеделците ,пък бълг.плодове и зеленчуци ги няма по веригите ,после вдигнете всички данъци ,да плащаме субсидиите на тарикатите с тракторите ,без да има българска продукция (сигурно я изнасят зад граница ) , то хазната е бездънна яма .Сигурен съм ,че и да им дадат субсидии ,пак ще сме заринати с чужди боклуци от Турция ,Холандия ,Египет и др.Търпим ,търпим ....тока нагоре ,водата нагоре,таксите за телефони на операторите за трети път нагоре ,,във връзка с Национ.стат.институт за инфлация (Сякаш само за тях инфлация ,за нас няма такава ,да е.а вашата м.ма ,и крадци),таксите за теглене на банкомат ,и те за трети път нагоре.Само заплатите май след изброен неща са надолу.Като он
  • 21 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    0 0 Отговор
    ББ го държат за топките , а на бас че ще отстъпи и за външния министър.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол