Last news in Fakti

17 Февруари, 2024 10:41 1 629 15

Екимджиев: Институциите трябва да дадат много отговори по случая с Нотариуса

  • михаил екимджиев-
  • нотариуса-
  • навални

Над демокрацията трябва да се бди

Екимджиев: Институциите трябва да дадат много отговори по случая с Нотариуса - 1
Снимка: БГНЕС

Една тема и едно име не излизат от новините в последните седмици. Името е на Мартин Божанов-Нотариуса, а темата е - докъде са проникнали пипалата на корупцията в съдебната система, има ли чистилище и мираж ли е то в блатото на обвързаностите. Темата ще коментираме с Михаил Екимджиев - адвокат, основател на Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права и адвокат по делото в Страсбург, което съдия Владислава Цариградска, заплашвана от Мартин Божанов – Нотариуса, води срещу държавата заради подозрения за незаконно подслушване.

Ако ние не се противопоставяме на злото с думи и дела, ние ставаме част от него. То убива. Също, както в Русия убиха Навални, в България вече се знае, че хора могат да бъдат разстрелвани показно, а прокуратурата да демонстрира неохота за тяхното разследване. Това коментира в предаването „Събуди се” адвокат Михаил Екимджиев.

„Нямаме право да мълчим, ако искаме да оцелеем. Трябва да бдим над демокрацията”, добави той.

Според него изглежда, че след като Мартин Божанов-Нотариуса е оправдан за първи път става невидим за закона и институциите. „Виждат го само жертвите му и магистрати, които биват шантажирани от него”, каза Екимджиев.

По думите му все още има оглушително мълчания от МВР защо той е бил охраняван от полицейски автомобили. „Това се доказа категорично. От Антикорупционния фонд разполагат с номера на полицейска кола. Полицията мълчи, както мълча за охраната на ресторанта „Осемте джуджета”, каза той.

Екимджиев допълни, че институциите дължат много отговори.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дон

    22 0 Отговор
    Медийте не трябва да позволяват скандалът да затихва докато не изплуват всички л...

    Коментиран от #5

  • 2 Институциите

    20 0 Отговор
    Трябва, ама няма.
  • 3 Сталин

    22 1 Отговор
    Когато хората се страхуват от правителството,това е тирания,когато правителството се страхува от хората ,това е свободата.

    Томас Джеферсън
  • 4 СПРЕТЕ ДА КРАДЕТЕ!

    17 0 Отговор
    Всички знаят какво трябва и какво не! Вашата работа е да го вършите, а не да го повтаряте!!!
  • 5 Тонката

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "дон":

    Да, да...Ама няма да стане. Медиите ще покрият всичко. Ще ни пускак всякакви безсмилени бръщолевения на всевъзможни "експерти", които ще бъдат разпратени по същите тези медии, за да вадят кестените от огъня. Боби Сарафов стана главен прокурор....Какво да очакваме? Човекът, който е първа дружка с Пепи Еврото, стана главен прокурор....🤣
    Не народ, а мърша!
  • 6 Майора

    9 2 Отговор
    Народът е казал"Да би мирно седяло , не би чудо видяло"! Така става с тия хора , които приемат да изюълнвват поръчки и ако някъде сгрешат , заплсщат с живота си! И стига с тая прокуратура , ако не сте вие адвокатите да го отървавате от престъпления срещу големи суми , нямаше да ср стигне и до най лошото!
  • 7 Къде е Висшия Адвокатски съвет?

    13 0 Отговор
    Къде е Висшия Адвокатски съвет?

    Коментиран от #12

  • 8 Екимджиев

    3 2 Отговор
    По принцип е пръв
    Но Екимджиев между другото е и наивник
    Наистина ли той вярва че при демокрацията може да има справедливост
    Не не може
    Справедливост може да има само при

    МЕРИТОКРАЦИЯТА
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Българка

    8 0 Отговор
    Мидераторът чувал ли е за свобода на словото?.........
    Цинично е Пеевски, емблема на корупцията и със санкции от САЩ и Великобритания да е начело на борбата с корупцията. Очеизвадно е, че прокуратурата, начело с деветото джудже не иска и не може да разследва сама себе си. Чакаха НЕОТЛОЖНО една седмица, за да влязат в клуба на Нориуса и изземват. Саеафов, който твърдеше, че се страхува за живота си от Гешев, публично заяви за над 100 записа ,които има срещу магистрати, политици Гешев защо не е разпитван? И още мнооооооого ЗАЩО без отговори
  • 12 От гилдията

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Къде е Висшия Адвокатски съвет?":

    Взеха ни ВИП картите, а и клуба затвориха и не можем да се съберем. Но това е временно.
  • 13 Защо

    9 0 Отговор
    Говорите само за Мартин Божанов Ние обществото искаме да знаем защо спряха досъдебното производство на Пепи Еврото?Защото прокурор Затова каза,че има нещо много интересно в това досъдебно производство.Какво е ?И кога МВР съучастниците в тези ОПГ ще бъдат разнищени.Когато Ризова в Лице в лице питаше преди Торбичката Билла Каракачанов какви са тия коли на МВР пред осемте джуджета,ама той щеше да проверя,да не вярваш.И Гешев и Сарафов мракобесните защитници на Спец съда трябва да са в затвора,защото те измисляха дела и арестува на воля хора да ги рекетират и им вземат бизнеси.Какво се правите на луди всички.МВР охраняваха и къщата на Шиши всички знаят тия факти.Хайде пак ще гледаме циркове на замазване на крещящата истина.Изчиствайте МВР и прокуратурата из основи.Писна ни от ЛИЦЕМЕРието на политиците и липсата на воля за реформи.Писна ни ,какво не разбрахте?
  • 14 Как си

    7 1 Отговор
    Представяте Сарафа да разследва себе си?Деветото джудже трябва да бъде отстранено от работа и тогава да се разследва аферата осемте джуджета.Гешев трябва да лежи е ареста ,докато му повдигнат обвинение .Нали така процедира мафиотската им прокуратура,?Спец съда им ,който Борисовото управление създаде.Отговорите да ясни кой е ниското ниво,кой високото.Какво се правите на нефелни? Или нас мислете за такива и искате тоя път не протести,саморазправа с мафиотите прокурори и поръчителите им.Оня Калинката Стоянов от МВР да покаже може ли да се бори с мафията и корупцията или е техния информатор.Никой не му вярва като разбрахме кои го държат на поста Биби и Шиши.Как да им вярваш,че мутрите ще се борят с корупцията,като са сраснали с мафията.Мълчите за царството на Ами и Таки от висшия мафиотски ешало.АКФ казаха,че офиса на Ами е едно недостъпно място ,заобиколено от охранители мутри като орда.ГДБОП пробита ,предупреждават престъпниците да изчезват,МВР също.Щом сестрата на пиарката Деви,жената на Нотариуса работят там и други техни къртици какво да очакваш?
  • 15 Става

    10 1 Отговор
    Въпрос на пиарката СЕВИ,факти не променяйте имената.Нейната сестра ги предупреди за арестите на Бойко,Горанов и СЕВИ.Пробита държава.Соомняте ли си колко беше изтрещял Толупа.Сега ,като го оправда мафиота Сарафов пак се разпищоли и самозабрави.Но на всички е ясно кой е бандит-на Републиката.И какво от това?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове