Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 13:21 1 878 26

Колко удобно: Прокуратурата разследва скитник, използващ безплатен интернет, за заплахите срещу магистрати

  • рокуратура-
  • заплахи срещу магистрати-
  • скитник

Случаят много напомня за друг скитник, който в Пловдив запази Тютюневите складове и веднага бе разкрит от МВР и наблюдаващия прокурор

Колко удобно: Прокуратурата разследва скитник, използващ безплатен интернет, за заплахите срещу магистрати - 1

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Явно капацитетът на прокурорите да водят разследване е достигнал до изходната си точка. А тя, тази изходна точка стана ясна отдавна - взима се някой беззащитен човек, който няма пари и възможности да си наеме адвокат и му се стоварват куп престъпления. Клошар, скитник както и да го наречем, това е потенциалната жертва на безстрашната прокуратура.

Възниква въпросът - а защо този скитник още от 2020 година праща заплахи, но едва сега зоркото око на МВР и прокуратурата го открива? Ще излезе, че този човек е по-обигран от куп магистрати и полицаи с космически за страна като България доходи и въпреки това живее без дом и издръжка. Каквото и да се каже по този повод, ще е излишно. Очакваме шумни арести в стил "Иван Гешев бори престъпността".

Затова ето пълния текст на официалното съобщение на родната прокуратура без никаква редакторска намеса.

"Във връзка с получени на електронната поща на Софийска районна прокуратура електронни съобщения, съдържащи закани с убийство спрямо магистрати – съдии и следовател, и обидни квалификации, касаещи множество политици и други публични личности, е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал. 3 от НК.

Разследването по досъдебното производство е възложено на ГДБОП- МВР, след извършена проверка от същата структура. Наблюдаващият прокурор е указал установяването, издирването и задържането на автора на съобщенията и е дал подробни писмени указания относно всички действия по разследването, които следва да се извършат.

Оперативно- издирвателните мероприятия до този момент насочват към лице, което води скитнически начин на живот, използва безплатен интернет на обществени сгради и изпраща съобщения от различни имейл адреси до множество адресати. Разследването по случая продължава."


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 куку

    22 1 Отговор
    стига сте ма зяпали бе....е
  • 3 пожелание

    47 4 Отговор
    Закривана на БГ.съд и прокуратура , и от ЕС.да пратят такива , защото нашите получават над милиард народни пари за да пазят бандитите !!
  • 4 разбира се

    37 5 Отговор
    Нали не вярвате, че адресите, до които пише, сам ги е намерил? Да каже кой му ги дава!

    Коментиран от #6

  • 5 Клуб СС

    36 1 Отговор
    Ей тия нагли скитници! Ще пратим НСБОП, ДАНС, ФИФА и УЕФА срещу тях. 20 години ефективно! Да видят суровостта на българските съдии
  • 6 гост

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "разбира се":

    Не бе , дават му ги потърпевшите .Адресите са публични и стоят на сайта на съответното ведомство .И в случая този скитник , не клошар им се подиграва по ред на номерата .

    Коментиран от #14

  • 7 Агнето

    20 2 Отговор
    Лично аз, не зная сайт, в който 99% от пишещите да не пс уват мвр, прокуратура, съд, нс, Боко, Шиши, Киро, Асен, Радев, Трифонов, Доган, Нинова, варненския сиганин и ...За чужбина не ми се пише...
  • 8 Майора

    12 5 Отговор
    Ало годпода защо да не е ! А Спецов други известни личности не прехвърляха ли на такива имоти , фирми и прочие! А каква е гаранцията че снонимните свидетели казват истината и може ли да се вярва на СКФ получавсщ пари от Сорос и шеф от бившата ДС?
  • 9 3.14К

    23 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сарафов":

    Същият е и баща на дъщерята на толупа от мис бикини!
  • 10 Ами да

    21 0 Отговор
    Кой предоставя на клошаря непрекъснато актуална вътрешна информация от прокуратурата!? И защо само на един клошар!?
  • 11 Адвокат

    16 0 Отговор
    Тази плоча отдавна е изтъркана за обществото, което знае,че това не е никаква прокуратура, а прикриватура. Тъй като нямат срам водещите прокурори, продължават да я въртят една и съща. Хората обаче не са толкова тъпи, колкото те ги изкарват. Това,което се случва с българското правосъдие, е целенасочено измислено още при започването на законодателните промени след 1989 г. Първият закон,който приеха беше да признаят ченгетата от милиционерското школо в Симеоново за юристи. Те обаче не са юристи,защото са изучени да са ченгета и как да работят срещу правата на обикновените хора като използват като бухалка съдебната система. Изучавали са 2 г. някакво особено право, като в техникум по право, но СУ ги е считал за пълноправни юристи наравно с истинските юристи,учили истинско право 5 години. Такъв е Гешев, който през 1994 г. е получил диплома и е можел да стане зам. следовател, пък стана гл.прокурор, същият е и Сарафов, и Ясен Тодоров, и прокурори от ВСС и т.н. Прокуратурата пак по целенасочен закон има право да определя да има или да няма правосъдие в България, в правовите държави не е така. Тука обаче трябва да има избирателно право и да бъде изцяло в ръцете на ченгетата измислени юристи, за да командват цялата държава и да рекетират който и когато им бъде наредено. Никакви международни изисквания, институции, правила нямат значение за тях. Затова бандитите ни се хилят от първия ред в парламента, вместо да плачат зад решетките.

    Коментиран от #26

  • 12 Ей, ей...

    12 0 Отговор
    Тези прокурори, магистрати и не знам какви си наистина смятат народа за недоносче. Станаха не за смях ами за жал. Такава наглост и безчинстване никъде го няма. Идват ми много други мисли, ама няма как да ги споделя, че ще ме изтрият.
  • 13 наивник

    18 0 Отговор
    Вече не можете да ме убедите, че в ГДБОП не друсат тежки наркотици.
  • 14 така ли

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    А ти откъде знаеш? Може би ти го караш за го прави?
  • 15 Турчин

    20 3 Отговор
    Тия за кви се мислят? Нема да го намерят! Има Предплатени сим карти мобилен интернет! Има безплатно уайфи! Има програми, които ти сменят провайдъра! Как ще го намерят?
  • 16 Чоко

    19 2 Отговор
    А как си зарежда телефона ?
  • 17 Бегай !

    23 0 Отговор
    Поредната българска простотия.Клошар-грънци !
  • 18 Чоко

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сарафов":

    Пропусна братя Илиеви и Павлов.
  • 19 по добре да търсят убиици

    3 0 Отговор
    а странстващите най-много някой пожар да запалят . те явно заплашваните се очаква само да ги хвалят .
  • 20 Мисля, че този е и Мата Хари

    16 0 Отговор
    Какво крие в джобовете си а, кюлчета и пачки по 500€ , то е ясно
  • 21 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    11 0 Отговор
    Снимката е от градинката до паркинга на МБАЛ - Бургас,
    когато преди 2-3 години един бездомник беше убит от негов приятел...
  • 22 123456

    4 2 Отговор
    ааааа, не - ши умра от смях ! връх на сценаристите ....
  • 23 Мдааммм

    3 0 Отговор
    Сички се чудеха кой е,и когато стана известно никой не се очуди-клошар най- ми бил.
  • 24 Мдааммм

    4 0 Отговор
    Както е казвал Чарли Чаплин,за да стане качествена комедия един персонаж требе да е полицай,бих добавил от ГДБОП.
  • 25 Тъпаци

    2 0 Отговор
    Значи искате да ми кажете, че дори и да си сменя MAC адреса на телефона и да се свързвам само с обществени WIFI мрежи, особено тези безплатните с името WIFI4EU в центъра на всеки град, тия дебили от ГДБОП пак ще разберат ако нещо е написано от мен, така ли?
  • 26 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Адвокат":

    Поздравления! Точно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове