Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 05:42 1 037 36

Ивайло Иванов: Думите на Макрон целяха Русия да разбере, че Европа е готова на всичко

  • ивайло иванов-
  • русия-
  • еманюел макрон

Ние не сме декларирали досега червени линии, за разлика от Москва, заяви експертът по международна и национална сигурност

„Целта на изказването на френския президент беше да се демонстрира на Русия, че Европа е готова да предприеме всички мерки, включително и тези, създавайки някаква червена линия пред руската страна. Ние не сме декларирали досега червени линии, за разлика от Русия.“

Така коментира в студиото на Euronews PrimeTime Ивайло Иванов – експерт по национална и международна сигурност, изказването на Еманюел Макрон относно възможността войски на НАТО да бъдат разположение в Украйна.


„То не беше удачно, защото за подобно решение трябва да има минимално съгласие между съюзниците“, посочи Иванов и допълни, че Макрон е говорил за войски на НАТО, а не самата НАТО като организация.

В европейските страни все повече започват да осъзнават заплахата за сигурността на Европа от победа на Русия и заличаването на Украйна като държава.

„Това, което виждам като краен вариант, е страни-членки на НАТО да разположат военни части в някаква дистанция от фронта, да кажем едни 150-200 км. и ако руските сили успеят да пробият този фронт, украинските сили да се изтеглят зад тях, да спрат военните действия и тогава инициативата ще бъде оставена на Русия. Тоест, да бъде поставен един дефанзивен вал, с който образно да се каже „оттук вие по-нататък не може да продължите. Русия ще трябва да реши дали да ескалира конфликта и да нападне войските на НАТО“, коментира Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 37 Отговор
    Ъхъ. И затуй всички вкупом търтиха да бягат в обратна посока. Досега комплексираното жуже да беше ритнло камбаната от яд, ако бяха дали тъпаците някакви смислени оръжия на Украйна навреме преди орките да минират и копаят.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Закс

    47 0 Отговор
    Готова на всичко за благото на кравария !
  • 4 Зкпч

    41 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Бойна готовност имаш ли, редник?!
  • 5 ИайлЬО, ИвайлЬО…

    35 0 Отговор
    вземи се хвърли от някоя скала… И без тебе светът ще се върти.

    Коментиран от #23

  • 6 Последно

    38 1 Отговор
    Нека Европа да си гледа протестите !
  • 7 Някой

    42 0 Отговор
    Само че от последвалите изявления от европейските държави,САЩ и НАТО , се оказа че хе са готови на всичко Откъде ги копаете подобни пишман ,,експерти" ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Парфюмерист

    3 14 Отговор
    Явно Макрон се опитва да повтори грешката на Путин,който си мислеше,че като вкара руски войски в Украйна,украинците ще ги посрещнат с цветя и рози.Да,ама не,както казваше Бочаров.Няма да се израстват и на натовските войски.
  • 10 Кнаус 485

    41 2 Отговор
    Той е експерт му чувам за първи път..... Аман от експерти..... Експерта трябваше да знае че източната граница на Европа е планината Урал и Русия държи 38% от Европа..... Ако беше написал НАТО по ставаше, че са готови на всичко да унищожат Русия, ама не им се иска нещо..... Той е самозванец експерт като пишеш за Русия трябваше да се постарае да прочете военна история и нещо за волята и стоицизма на руския народ..... Със СВО Путин каза, че той е готов на всичко за да гарантира сигурността и интересите....
    на Русия,... Да уважаеми експерти мислете с главата преди да пишете глупости.....
  • 11 ОТ МОЕ ИМЕ

    23 1 Отговор
    СОРОС ДЕНКОВ И МАКРОН ЗАЩО ГОВОРЯТ
  • 12 Кнаус 485

    26 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Аз пък да ти кажа на времето, когато бях малко по-млад бях готов да се жертвам за България..... Сега мога твърдо и убедено да кажа ,че въобще не ми дреме за територията наречена България......
  • 13 Някой

    28 3 Отговор
    Да разбираме ли, че Европа е готова да изгори в нова унищожителна война за кефа на задокеанските банкери и ВПК? Ако е готова на това, то не ми е жал за Европа. Заслужава си трагичната съдба.
  • 14 Малко география

    18 1 Отговор
    Ивайло Иванов ! Европа свършва на билото на планината Урал .
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 марионетки

    20 1 Отговор
    Да, Европа е готова на всичко за ... Американските интереси! Защото всяка ескалация на войната ще доведе до тактически ядрени удари от страна на Русия! Европа ще се превърне в ядрено огнище. А американците ще са доволни!
  • 17 Пешо

    18 0 Отговор
    Най-обичах темите в училище "Какво е искал да каже авторът"..............Той Макрон не знае какво точно е искал да каже, пък вече дрруг знае какво е искал. Истината е че до момента нито един анализатор като цяло не позна какво точно се случва............
  • 18 Ха ха ха

    19 1 Отговор
    Не Европа а управниците и са готови на всичко, но без тяхно лично участие ,а само с участието на народите си.И скоро ще вият на умряло и ще търсят къде да се скрият.
  • 19 боил

    13 1 Отговор
    Т@паци , така ли си мислят , че ще стане ,като в пропагандата , руската армия е смешна и ще се уплаши .Но изказването на този папуняк се разбира , че това вече е решено и ще влязат в Окрайна , за да пазят Киев . ....така ще го опазят , че първи ще го усетят , онези там дето се правят , че са много заети с границата и емигрантите и мислят , че само Европа ще гори .А цялата парижка група са престъпници спрямо населението на държавите си .
  • 20 Деций

    19 1 Отговор
    Европа не е готова за нищо,тя не може да се справи с няколко милиона зулуси и камилари,а щяла да се изправи срещу армия!Фантазии.Русия не вземе ли Киев няма да спре.Тя е тръгнала,предизвикана от западната наглост,и връщане назад няма!Ако вкарат войски на НАТО,те ще бъдат избити по бързо,а това ще предизвика дестабилизация във вътрешен план в държавите които ще изпратят войски!Западните армии по нищо не могат да се сравняват с украинците,нито по опит,нито по борбеност, умения ,подготовка и устойчивост на тежки условия!Само глупаците не се учат от грешките си!
  • 21 Европа

    11 1 Отговор
    на нищо не е готова. Готови са кураторите, които нямат намерение да загиват в Укр. Лошото е друго, поне преди десет години висш генерал спомена, че България и Румъния са готвени за бъдещи провокации срещу Русия, ако има война между Русия и Укр., и Русия се опита да си върне Одеса, която попада в стратегически и национални интереси на САЩ. Но-най страшното беше, че България бе спомената първа. /точната фраза, ще съумеем с нашите приятели от България, да защитим националните интереси на/
  • 22 Неразбрал

    18 1 Отговор
    А бе НАТО отбранителен или нападателен съюз е и защо трябва да отбранява Украйна?? Къде в договора е записано че НАТО може да се намесва извън границите на страните членки

    Коментиран от #26, #36

  • 23 Ъхъ

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "ИайлЬО, ИвайлЬО…":

    За това заваляха опровержения от цяла Европа, щото са много готови и навити на гейавантюрите на мосюто!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 щурмгевер

    6 0 Отговор
    Задокеанските банкери, не могат да се опрат на малкият пръст на Руските милиардери, а може би и вече трилионери!
  • 26 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Неразбрал":

    Ами то си го пише
    Nord Atlantik Terorist Organization
    😉😉😉😉😉😉😉😉
  • 27 свидетел

    5 0 Отговор
    европа за нищо не е готова......най-малко да се жертва за краварски интереси !
  • 28 свидетел

    5 0 Отговор
    европа за нищо не е готова......най-малко да се жертва за краварски интереси !
  • 29 резервист

    2 0 Отговор
    Пак питам! За малко бременна ли говориш или за много.
  • 30 Кирето

    3 0 Отговор
    Човекот треа да каже нещо ,да си прибере хонорара от посолството.
    Иде лято, а на морето е скъпо.
  • 31 Абе не знам

    6 0 Отговор
    каква беше целта на това изказване на макарон, но си беше очевидна глупост и за това всички останали "цивилизовани европейци", с много малки изключение, включиха на заден ход и дадоха да се разбере, че и те считат това изказване за необмислена глупост... Просто на никой не му се ще да стане причина за трета световна патаклама... Така че макарон остана сам самин, а до него се мъдри някой и друг "политик" от прибалтийските джуджета...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ха-ха

    3 0 Отговор
    Тя и Турция няма амбиций да завладее земите който са били в османската империя преди векове? Той и Наполеон е ходил до Москва на излет? Взех,че ви повярвах и съм тъпа като гъска.
  • 34 Още един неразумен июрод

    2 0 Отговор
    Така де,о неразумни июроде Ивайло! Европа е готова да се самоунищожи според тебе така ли,или на тебе не ти пука?
  • 35 Христо Гарвалов

    0 0 Отговор
    За да напишеш че Русия,ако победи,ще е заплаха за ЕС,трябва да си или куку или лизач на евро......!
  • 36 Христо Гарвалов

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Неразбрал":

    Не ме слушай какво говоря,а ме гледай какво правя....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове