Last news in Fakti

24 Януари, 2014 08:13 1 295 0

Пирински дълбоко разочарован от АБВ

  • абв-
  • георги пирински

Каквито и различия да сме имали мисля, че това са хора, които ясно претеглят откъде почва отговорното политическо поведение

Според последните социологически изследвания, се счита, че БСП ще спечели 7 евродепутатски мандата, ДПС - 2 мандата – общо девет и това ще е победа на изборите според тези изследвания. Това заяви в ефира на bTV заместник-председателят на БСП Георги Пирински. По думите му, твърдението на представители от АБВ, че няма да се отнемат гласове от БСП е: „предизвикателство към здравия разум”. Той продължи, че след седмица на обсъждания за намеренията на АБВ в различни партийни организации в страната личат ясно две повтарящи се тези. Едната е тази, че това ще намали шансовете на БСП за спечелване на изборите. Другата е загриженост за това нежелано от хората разделение. „Нашият опит, след заседанието на Изпълнителното бюро на БСП във вторник, беше да огласим тази загриженост като покана към хората от АБВ да преценят дали правилно са изработили мнението си и са предприели решението си”, каза заместник-председателя на БСП.

Каквито и различия да сме имали мисля, че това са хора, които ясно претеглят откъде почва отговорното политическо поведение

Пирински продължи, че е ясно, че засега няма преосмисляне на първоначалната позиция от страна на АБВ и е неизбежно уставът на партията да бъде приложен, „но работата не е там, тя е в политическото позициониране”.

„Дълбоко съм разочарован и изненадан, че е избран този момент, защото каквито и различия да сме имали по едни или други въпроси, аз винаги съм мислил, че това са хора, които ясно ще могат да претеглят до къде са тези лични несъгласия и огорчения и откъде почва отговорното политическо поведение в един максимално сложен период, и за партията, и за управлението и страната. Сега когато гражданите трябва да имат ясен избор. Ето едната лява алтернатива – обоснована като социална, като добра за хората, която съчетава свободата със справедливостта. Има друга на Реформаторския блок, трета на ГЕРБ и т.н. Вместо това ние се занимаваме с лични неща отвличащи вниманието. Това също са важни неща, но те не решават въпроса с работните места в страната и др.”, каза той.

Отнемането на подкрепа от БСП, безспорно е от полза за ГЕРБ

Пирински продължи, че не може точно сега, когато има всички шансове социалистите да спечелят изборите в Европа и Мартин Шулц да бъде следващия председател на Европейската комисия, за членовете и симпатизантите на БСП не може да има колебание за кого да глaсуват на тези избори.

„Тук неизбежно се констатира, че отнемането на подкрепа от БСП, безспорно е от полза за ГЕРБ. Те не скриха своето задоволство от това което стана”, посочи Пирински и подчерта, че за него това не е смисълът на политическото участие. „Сега въпросът пред нас е, по какъв начин да убедим максимален брой хора, че правилният им избор е да гласуват за листата на БСП”, каза още заместник-председателят на БСП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове