29 Януари, 2014 12:30 1 399 0

Първанов: Страх и слабост тресат Позитано

  • абв-
  • бсп-
  • георги първанов

Превръщането на Националният съвет в революционен трибунал е просто израз на слабост. Страх и слабост тресе Позитано

Първанов: Страх и слабост тресат Позитано - 1
Снимка: БТА

"Намирам за обидно да ни обявяват за отпаднали", каза президентът Георги Първанов на пресконференция на Национална гражданска инициатива АБВ.

"Понятия в Устава на БСП за самоизключване на съществуват. Националният съвет няма правомощия по член на партията, кой иска да го вкара в грях? Националният съвет може да порицава, но не да ни извади от състава на партията. "Позитано" ще вкарат Националния съвет в грях с вземането на нелегитимно решение", каза Първанов.

"Няма да съдя БСП - категоричен бе Първанов. - Свързан съм дълбоко с партията, дал съм й най-хубавите си години от живота на нея, получил съм разбиране и не бих огорчил и тях и не бих причинил и на себе си това. Времето ще отсъди кой е бил прав и кой крив".

"Превръщането на Националният съвет в революционен трибунал е просто израз на слабост. Страх и слабост тресе "Позитано", допълни бившият лидер на БСП.

„Намирам за крайно безотговорно за хора, които са на възлово място в партията. Няма имена, говори се за хора, които са в АБВ. Тези проекторешения звучат маркобеснически. До 1989 г. Централният съвет на партията имаше право да извади от състава си провалил се член и да предложи на партийната организация да разгледа партийното положение на съответния член", каза Първанов.

„Никога не сме си позволили да наричаме някого предател или да изключваме някого. Перспективата се съдържа във включването, това е модерната европейска политика. АБВ ще залага на разширяването на спектъра, на ветрилото, ще видим кой е прав, изборите са наблизо. Имало е случаи, в които аз съм влизал в противоречие с Устава, тези дни чух хора от БСП или добри приятели на сегашното ръководство, като Румен Гечев, Велко Вълканов, да изказват съжаление, че не съм изключен от партията още тогава”, заяви бившият държавен глава.

„Обявили сме водача си на листата, нека да видим кой ще бъде опонентът му, в момента в който видим водачи на листи, ще започнем да обявяваме и останалите. Това е като шах, ход за ход, аранжирането на една листа е и в съответствие с това, което предлага опонентът", каза Първанов.

Ще има преструктуриране в политическо пространство, което ще изисква висока коалиционна култура - пророкува Георги Първанов.

„За една седмица, това, че имаме 7 процента, според „Алфа рисърч", сме на мнение, че това не е таванът. Победителят на евроизборите и подреждането в първата тройка, далече не са известни. ДПС май няма да има тази ключова роля, трета сила с възможност за необиколим балансьор. Ще трябва да се прави силно правителство, с подкрепата на над 140 гласа, ако искаме това правителство да изведе страната от криза. Хората виждат алтернатива в АБВ, но нямаме идея да изчерпваме алтернативите", заяви още Първанов.

И допълни: "Завел съм тъжба по отношение на в. „Галерия" и имам всички основания да мисля, че ще го спечелим. Записи няма и не може да има, всеки път, когато ги хванем на тясно, ще ги съдим. С компромати няма да ме спрете. Да заповядат, никога не съм бил в Банкя, не знам къде се намира къщата на Борисов и не мисля да се обяснявам на всички жълтини".

По думите му АБВ ще обявяват стъпка по стъпка политиките си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове