Last news in Fakti

27 Март, 2024 10:52 2 222 24

Вили Лилков поиска вдигане на приходите на Столична община, за да се покрият нарасналите разходи на София

  • прифоди-
  • бюджет-
  • наеми

Общинският съветник смята, че това може да стане с повишаване събираемостта на дънъците, повече глоби и санкции, както и с вдигане наемите на общинските имоти

Вили Лилков поиска вдигане на приходите на Столична община, за да се покрият нарасналите разходи на София - 1

Вярно е, че парите в бюджета на София за 2024 г. няма да стигнат ако искаме да направим всичко, което е на дневен ред и от което се нуждае София. От друга страна обаче бюджетът расте всяка година, ще се опитаме да го вдигнем, като увеличим приходната част. Това каза в студиото на Евронюз България общинският съветник от “Синя София” Вили Лилков.

По думите му именно това са и голяма част от предложенията на общинските съветници – да бъдат вдигнати приходите. За пример Лилков посочи събираемостта на данъците и таксите, да бъдат увеличени приходите от глоби и санкции, както и да се актуализират наемите, на които се отдава общинската собственост.

500 млн. лв са предвидени за градския транспорт на столицата, а според Вили Лилков средствата не са много, защото се строят нови метростанции във връзка с разширението на метрото.

„В градския транспорт не става въпрос само за возилата, трябва да подобрим и материалната база, както и сервизите и депата за транспортните средства“, обясни още той.

Не трябва да забравяме и образованието, като около 40% повече са средствата в бюджета за него тази година, допълни общинският съветник.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Общината харчи без полза

    24 0 Отговор
    За софиянци. А Вили Хранилков да се маха. Рекетьор.
  • 2 хъхъ

    26 0 Отговор
    И този "автентично десен" иска социализъм - да повишим данъците за да осигурим администрацията и кражбите.
  • 3 Вили да тръгне лично да глобява

    18 0 Отговор
    За щяло и нещяло. Чакаме го.
  • 4 пак са напи лилков

    14 0 Отговор
    с лизане на евреи и кмет можеше да стане
  • 5 СЗО

    5 0 Отговор
    София, София, София....
  • 6 ЗАПЛАТКИТЕ И КРАЖБИТЕ НАМАЛЕТЕ

    18 0 Отговор
    Оти много тепите ! То бива крадене ама вие се наср@ хт@
    Няма такива цени на строителство и поръчки в Европа !! Наглеци
  • 7 ПАРКИНГИТЕ НА ТАКИ

    19 0 Отговор
    Схемите за кражби са много !
    Пейки по 12 000лв
    Лампи по 20 000 ремонт на ремонта
  • 8 Бъдеще

    22 0 Отговор
    Първо, можете да си намалите заплатите...
    Второ, 80% от бюджета отива за нагласени търгове и некачествени ремонти.
    Трето, съкратете излишната администрация

    Направете тези, и още няколко неща по оптимизацията на бюджета, и тогава се обърнете към гражданите...
  • 9 Анонимен

    9 0 Отговор
    Кога ще започнете да строите паркинги?
  • 10 Майорс

    12 0 Отговор
    На фонс нс исканите увеличения на заплатите ви не е ли странно да идкате увеличение и на данъците !Докога обикновениятгражданон ще бъде изтискван за дс покриевсички разходи на дружествата и пбщината!
  • 11 Защо му давате думата

    11 0 Отговор
    Вили Лилков не беше ли онзи , за когото никой не гласува??
  • 12 Нараснали разходи

    13 0 Отговор
    Визира НОВИТЕ им заплати, които били необходимост.
  • 13 Мнениие

    9 0 Отговор
    Първа да се намалят кражбите на останалите от Фандъкова фирми. Демек Герб СДС искат вдигане на данъците.Айде няма нужда
  • 14 Име

    8 0 Отговор
    Ще си гласуват също така и - по-високи заплати, някои доста добре го раздават, доста добре са се внедрили в живота, докато не всички са така - да кажем - безочливи.

    Не всички третират общината като "гайда", по принцип е хубаво да сме модерен град - ама дали можем да го постигнем това.

    София става все по-хаотична, неуютна, няма чар по кварталите.
  • 15 въз от тука

    4 1 Отговор
    Пенсионера мотовилков да вземе да се урива че дразни много . Гадни схемаджии !
  • 16 Фашкия от СДС

    3 0 Отговор
    Е кой тоя Вили Лилков?
  • 17 Емо

    5 0 Отговор
    Боклук пореден иска да краде.
  • 18 баце

    6 0 Отговор
    Намалете си заплатите бе седесари гладни колко дни в седмицата работите по 8 часа отр---и крад---и
  • 19 Златан Баретата

    1 0 Отговор
    С този съм интимни ласки...
  • 20 Стийв Банън

    4 0 Отговор
    При вас борбата е кой да управлява корупцията...
  • 21 Име

    1 0 Отговор
    Лакомии са от ГЕРБ и това пречи на майсторлъка, не ставаш - като си лаком - Тодор Живков затова загуби - НДК "Людмила Живкова", Орден "Стара планина" на Владимир Живков, домашна прислужница - все едно не може сам да си включи пералнята, готвачи, Борето - шофьор, антураж - като - на Дарт Вейдър.

    А да видим - как се живее с бюджет от неколкостотин лева на месец, какъвто е масовият бюджет на българина и софиянеца и врачанина и варнененеца, даже и шуменеца, след което да приказваме - с колко да купим нови самолети от ж.к. Младост до ж.к. Люлин.

    Първо - да се повишат заплатите на работещите в директно дейността, основно - на най-ниско платените, оттам се започва, ние - българите нямаме пари - но имаме сърце, не може да се юркат шофьорите и монтьорите и има още - обслужващ, да работят за стотинки, имат деца сега има частни уроци, не е като преди - качествено образование.
  • 22 Сдс

    1 0 Отговор
    Крайно време СДс и Лилков да изчезнат
  • 23 Запознат

    0 1 Отговор
    Парите на София бяха откраднати от Асен Василев да си попълни Дънката в пробития бюджет на държавата. Това стана с участието на новия кмет на София . Омръзна ни от крадци със съмнителни дипломи и лъжци. 2.5милиарфа е бюджета на столицата и за 3 месеца откраднаха 1 милиард. Всички са за затвора и крайно време е прокуратурата да се самосезира за престъпленията в столична община. Има документи доказващи престъпните практики и решения.
  • 24 Запознат

    0 0 Отговор
    Имам комшийка която започна работа в столична община при Фандъкова на посредствена длъжност и ходеше до работното си място с градския транспорт , към днешна дата управлява джип от клас премиум ....немски. И тук идва питането , кой служител в частния сектор с непретенциозна длъжност може да си позволи за 7…8..години да закупи подобно нещо. Къде е НАП ? Нямате представа какви кражби стават в тези институции.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове