18 Юни, 2024 17:38 1 147 16

Доц. Иво Инджов: Новото правителство ще последва съдбата на сглобката, ако няма коалиционно споразумение

  • иво инджов-
  • ново правителство-
  • сглобка-
  • коалиционно споразумение

"Много е важно какви кандидатури ще бъдат представени за състав на това експертни правителство. Ако е някакъв хибрид между политици и експерти, няма да е експертен кабинет. ... Дори и един политик да има - формулата за експертно правителство отива на кино", коментира още анализаторът

Доц. Иво Инджов: Новото правителство ще последва съдбата на сглобката, ако няма коалиционно споразумение - 1
Снимка: БГНЕС

Ако няма коалиционно споразумение, новото правителство ще последва съдбата на сглобката. Трябва да има някакво споразумение, за да има някаква стабилност. Такава е практиката в целия свят.

Това мнение изказа пред БНР доц. Иво Инджов, анализатор и експерт по политически комуникации.

Според него нарастват шансовете за правителство на ГЕРБ с ДПС и ИТН, което ще е по формулата на експертен кабинет.
По думите на Иво Инджов въведеният нов термин за бъдещия кабинет "на споделената отговорност" е разтеглив, с който трябва да сме много внимателни, защото "политиците си играят напоследък с политическия език, за да избягат от истинска отговорност".

"Вижда се, че ГЕРБ и ДПС искат да се разберат какво ще се прави, да зададат тона и колкото се може да изкара едно такова управление. Но аз дълбоко се съмнявам, че ще могат да наредят нещата, свързани с Антикорупционната комисия, защото нейните членове се избират с гласовете на 160 депутати. Съмнявам се ПП-ДБ да подкрепят", коментира още анализаторът.

Логиката е правителството да е с мандата на победителя ГЕРБ, посочи Инджов, като уточни, че, ако има имена в него имена като Томислав Дончев, Даниел Митов и други политици, "веднага се взривява формулата за експертността":

"Много е важно какви кандидатури ще бъдат представени за състав на това експертни правителство. Ако е някакъв хибрид между политици и експерти, няма да е експертен кабинет. ... Дори и един политик да има - формулата за експертно правителство отива на кино".
Според доц. Инджов прави впечатление, че в 50-ото Народно събрание нараства броят на политическите партии, които са проруски:

"Ще наблюдаваме сблъсък между проруски и евроатлантически формации, които поне на ниво политическа реторика твърдят, че са такива".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    8 4 Отговор
    Новото правителство ще седне на скамейката на Народния съд.
  • 2 ГЕРБ

    8 1 Отговор
    Аман от разбирачи пуууууу....
  • 3 Светло бъдеще

    9 4 Отговор
    Новото правителство ще предизвика масови протести и бунтове, като всяко тиквено правителство досега. В комбинация с изстъпленията на дивия глиган, това може да доведе до непредсказуеми резултати.
  • 4 Мустаков

    6 0 Отговор
    Инджо, Инджооооо, Инджо! Драги ми тъпако. За баклава става въпрос тук! Ти май още не си схванал? Бай Ердо иде на бял бейгир, ръйш?
  • 5 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    АЗ ИВО -НИЩО НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ---НО СИ ПОЗВОЛЯВАМ ПОЛИТИЧЕСКИ ДА ПРОРОКУВАМ --КАТО "ГАЛЕНИК " НА - ЖУРНАГЪЗИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Крумов

    6 3 Отговор
    Политиката беше интересна докъм 1995 година - примерно, вееха се байряци, това-онова.

    Сега всичко е - "бутафория. Искате да кажете - че Надежда Михайлова искрено иска нещо добро за България.

    Всеки търси "плячката".
  • 7 Бай курти Ваш ЛИДЕР 24 години

    2 4 Отговор
    Бойко ,Делян и Слави! Истинските лидери на България! Не политици а държавници!
    Среещата на нашата партия ГЕРБ с представителите на ИТН протече повече от успешно и приятелски.В конструктивен дух и остана само да се уточни кой кое министерство ще поеме. Всички други формации освен ДПС отказаха консултациите с нас! На влизане делегацията на ИТН заяви че ще подкрепят нашето про-европейско и про- натовско правителство! Премиер от ГЕРБ министъра на вътрешните работи Калин Стоянов от ГЕРБ,на нас са министрите на отбраната и външните работи ...На ДПС на земеделието и на труда и социалните грижи и за Слави на благоустройството. Ще имаме стабилно правителство и три -партийна коалиция
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 факти

    1 1 Отговор
    Американският икономист Джефри Сакс:

    Виждаме, че Украйна се превръща в Афганистан на Европа. Това, което искам да кажа? Имах предвид, че Афганистан е във война от десетилетия. Беше унищожена. Нейната гражданска култура е унищожена, нейната икономика е унищожена. Разрушена е държавната организация. Инфраструктурата е разрушена. Това е удобно за Америка. Бяхме там. През цялото време бяхме там. Всичко, което искахме, беше нашето място там, нашата позиция на шахматната дъска. Но същото се случва и в Украйна.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Механик

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Слави не го мислете! Този път ще си получи милиарда който е искал от Киро и му казал че само 500 милиона са за него а останалите за хората му по веригата .....За Бойко и Пеевски не е проблем да му ги извадят на мига след като за начало ги чакат 29 милиарда по плана за възстановане и развитие! В момента Слави има в обществото 9 процента одобрение и 63 неодобрение...И минус 9 вече да е милиарда е при него...Какво му пука че 6 милиона Българи ще го проклинат и ненавиждат, с одобрение не се плащат сметки а с пари! А тези които ще го кълнат ще са с празни джобове, а парите на Борисов и Пеевски в неговия
  • 12 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 0 Отговор
    ДРУГАРЯ АНАЛИЗАТОР ИМА ОБРАТНА ЗАХАПКА ................. ФАКТ ! ............... ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ Е ИЗДАДЕНА ПРЕД ГОРНАТА ................. ФАКТ !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Боруна Лом

    0 2 Отговор
    АБЕ ПАСИТО ЖИВ ЛИ Е? БЕЗРОДНИЦИ!
  • 15 хххх

    1 2 Отговор
    Коалиционните споразумения са за глупаци и разбити държави.
  • 16 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ГУЦЕ -ДУЦЕ -ИВО -ДЖО !!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол