18 Юни, 2024 20:45 1 106 23

Пламен Димитров: Първата задача пред новото редовно правителство трябва да е актуализация на бюджета

  • пламен димитров-
  • актуализация на бюджета-
  • ново правителство

Президентът на КНСБ поясни, че са необходими допълнителни средства в бюджета за определени сектори като енергетика, висше образование, наука и земеделие

Пламен Димитров: Първата задача пред новото редовно правителство трябва да е актуализация на бюджета - 1
Снимка: NovaNews

Първата задача пред новото редовно правителство трябва да е актуализация на бюджета, за да се осигурят средства за покриване на разходите, които не са предвидени в настоящата бюджетна рамка, но трябва да бъдат осигурени заради промените в някои закони. Това заяви в Ловеч президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщават от БНР.
Пламен Димитров поясни, че са необходими допълнителни средства в бюджета за определени сектори като енергетика, висше образование, наука и земеделие.

"Актуализацията на бюджета и интегрирането на тези разходи, които в момента ги няма в бюджета, но са законово регламентирани или с решение на парламента вече определени, трябва да бъде първата задача на новосформиращото се правителство.

Като естествено да запази 3% дефицит за сметка на други разходи - най-вече за сметка на капиталовата програма, която така или иначе не се изпълнява в необходимия обем и срок, и с намаляващите или по-скоро несъбиращите се приходи ( поради това, че няма да получим до края на годината второто плащате по Плана за възстановяване и устойчивост) да можем с по-малко приходи, с преструктуриране на разходите да гарантираме, че системите ще продължат да функционират нормално. А дефицитът за бюджет 2024 ще бъде спазен."

Пламен Димитров допълни, че доходите на хората продължават да изостават от инфлацията:

"В няколко сектора има натрупано напрежение и нерешени въпроси, затова бързаме да отправим най-спешните искания на синдиката за новата власт."

От КНСБ ще настояват в бюджета за следващата година да бъдат предвидени средства за увеличение на работните заплати с поне с 10%.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боко Атлантика

    6 2 Отговор
    Тц тц. Украйна.
  • 2 За какво ти е Бюджет!

    10 1 Отговор
    За какво ти е Бюджет! След като не знаеш как да го използваш!
  • 3 Сатана Z

    12 1 Отговор
    Много ми е интересно ,коя подлога ще назначат за военен министър? Под актуализация на бюджета трябва да се разбира емитирането на нов заем от 2-3 милиарда за да може Тиквата да се разкешва с Шиши Магнита
  • 4 Мдаа

    10 0 Отговор
    Рибата в реката, но този вече е подгрял тигана.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Приземен

    11 0 Отговор
    Демек да се заделят повече пари за крадене! Ей това са "профсъюзните дейци" в България.
  • 7 Акълия, отчита загриженост

    11 0 Отговор
    Защо всеки се стреми акъл на дръгите да дава?Тоя какво работи, какво е свършил за толкова години ?!
  • 8 6644

    7 0 Отговор
    Ние с тока ще гръмнем след два месеца, тоя бюджет търси.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Пич!

    6 0 Отговор
    Смени си главата със Задника! Може и да измислиш нещо по-добро!
  • 11 така трябва

    5 0 Отговор
    Но реалността е друга.
    Пак сме в батака.
  • 12 Васил

    9 0 Отговор
    И този изрод почна да се прави на експерт цели 12 години беше на хранилката наречена Герб и сега май точи лиги.
  • 13 провинциалист

    7 0 Отговор
    Ами те правителствата в "прехода" нали само това правят - "актуализират" бюджета и усвояват средства. За такива неща по закон се влиза в затвора, а онези извън закона те поръчват без да се замислят.
  • 14 Първата им работа

    6 0 Отговор
    е да вдигнат още цени на ток, вода, парно, данъци, акцизи. Да подаряваме още реактори, оборудване, въоръжение на Украйна. Да унищожим левът. Да въведем цифровият концлагер. Да изтеглим още 40 милиарда лева заеми. Да заробим България с още 2 реактора за 120 милиарда и лихви по тях. Цяла България във фото, перки, водородни банки. Да сменим още 3 пъти паспортите. Да внасяме още отровно зърно от Украйна. Да открием още 5 завода за бръмбари. Да впишем забраната на Референдуми в Конституцията. Да въведем въглероден отпечатък на всеки от пеленаче до наследниците. Да дадем още Концесии за дупчене на България мини, злато, метали на безценица. Да населим цяла България с осъдени емигранти. Да въведем такса електромер, жица за високо и ниско, такса за разпределение на жиците. Да увеличим такса смет. Да си увеличат заплатите със 500%. Да увеличив цената на парното. Да въведем такса дишане, издишане, задържане на въздуха.
  • 15 Анетака

    3 2 Отговор
    Първата задача по инструкция е да увеличим бюджета за отбрана, защото Путин може да ни нападне. Да купим още страйкъри и ефки, и да увеличим помощта за Украйна и за намиращите се по нашето черноморие нейни гражиани.
  • 16 Пл Димитров 15 год слугинаж

    6 0 Отговор
    На ГЕРБ! Нее забравил коя ръка гое хранила?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 балчо теслата

    2 0 Отговор
    да ама пара йок.....

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Така

    0 0 Отговор
    Председател на синдикат, който казва -защо се вдигат заплатите, не трябва. Всичко е възможно в БГ. Всичко е свързано с кремълските саботьори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол