16 Юли, 2024 07:38 1 374 25

Александър Маринов: Изявленията на ПП-ДБ приличат на подготовка за поредната предизборна кампания

  • александър маринов-
  • пп-дб-
  • изявления-
  • подготовка-
  • предизборна кампания

Правителство няма да има с втори мандат, мисля, че и с трети няма да има. Отиваме на избори, прогнозира политологът

Александър Маринов: Изявленията на ПП-ДБ приличат на подготовка за поредната предизборна кампания - 1
Снимка: NovaNews

Правителство няма да има с втори мандат, мисля, че и с трети няма да има. Отиваме на избори, прогнозира политологът Александър Маринов в интервю пред БНР.

Да се отложи връчването на втория мандат за съставяне на правителство, това е много екзотично предложение, дори по високите български стандарти за екзотика в политиката, оцени той искането на ПП-ДБ пред президента.

„Мисля, че президентът трябва да им е обърнал внимание, че конституционният смисъл на неговите възможности за маневриране е ограничен по чл. 99 на Конституцията. Така че да се искат 3 месеца за приемане на законодателство е съвършено различно. Стигаме до мъдростта за лъжливото овчарче“, коментира Александър Маринов.

Според него изявленията на ПП-ДБ приличат на подготовка за поредната предизборна кампания, а не са толкова реалистични с планове и стъпки.

„Всички знаем какво е съотношението на силите и взаимоотношенията в НС. За това, което говорят, да се събере мнозинство е нереалистично. Нали имаха сглобка, мнозинство конституционно мнозинство и са същите персонални участници. Дали ще се подкваси морето? Не знам! Трябва бързо да го изяснят от ПП-ДБ. Не може да става дума за отлагане на мандата дори със седмици“, коментира политологът.
За него е странно, че от ПП-ДБ пробват, като внасят проектозакони и проекторешения. „Сяда се на масата и се преговаря, какво има да се чакат месеци“, препоръча той.

И смята, че вторият мандат също е неосъществим от ПП-ДБ.

„И третият няма да се осъществи и отиваме на избори“, предрече Александър Маринов.

На кого ще бъде връчен третият мандат той коментира:

"Зависи от гледна точка на президента. Смятам, че на България не е нужно какво и да е правителство, трябва ѝ работещо. Това означава компактно мнозинство, зад него, ясен план и т. н."

Политологът каза, ме „има смисъл да се опитва да се даде възможност на партия, която има конструктивни виждания и е показала какво може и какво не“.

И препоръча да се проведат нови консултации при президента с конкретни намерения.

За разцепването в ДПС той сподели, че едва ли Пеевски ще го оставят в партията.

„Дали ще има избори след 2 или 4 месеца, сериозна партия не се прави за толкова кратко време, дори да се казваш Делян Пеевски.

Не смятам, че първият мандат е бил причина за разлом на ДПС“, допълни Александър Маринов.

Според него ПП-ДБ също не са преодолели кризата и имат сериозни проблеми.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малий

    15 1 Отговор
    У нас говоренето за корупция е табу. За това няма политици в затвора
  • 2 защо

    9 9 Отговор
    Сбъркаха с името. Те трябваше да са Величие. Толкова се мислят за велики,че ... А краят ще им е същият.
  • 3 Бамбука

    12 6 Отговор
    Вникни в предложението, не се движи по повърхността. Колко безполезни съветници на Дондуков 2.
  • 4 Гай Турий

    9 13 Отговор
    ЕврЕоатлантици започнаха залпово да се оакват и да миришат неприятно... На ви измамни чужди ценности, на ви помощ за украинската жидобандеровска клика.

    Коментиран от #10

  • 5 отвратен

    10 4 Отговор
    Нашите политици продъжават да ни развеселяват. Напъват се преди избори. Избират ги една шепа заблудени и купени и после народа гледа после поредния ЦИРК...в три действия...първи, втори, тряти мандат и пак на избори. Не знам какво по различно очакват да се случи на следващите избори...?Вечния кръговрат! Много добре разбират, че са паднали много ниско в очите на хората, но върпеки това се изживяват като политически ЕЛИТ.
  • 6 Няма да има борба с корумпираните

    8 2 Отговор
    Всъщност този ход е добър, но няма доведе до резултат... Искат да покажат,че всички говорят за реформи и борба с корупцията, но като дойде момента за приемане на реални мерки и хоп нещо се обърква

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Давам

    5 2 Отговор
    10 евро на чиляк да няма избори, няма само на избори да се плаща
  • 8 Фактъ

    11 9 Отговор
    Политическата мърша си обича корупцията . И сега в хор срещу ПП - ДБ , да храчат .
  • 9 отвратен

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Няма да има борба с корумпираните":

    Няма как когато си корумпиран да се бориш с корупцията. Това са празни приказки, прах в очите...Както се казва "Блажени са вярващите"
  • 10 Алигатор

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гай Турий":

    Не се напъвай комуноиде , ще напълниш памперса !

    Коментиран от #23, #24

  • 11 предлагам

    2 6 Отговор
    Предлагам да се вдигне бариерата за влизане в Парламента от 4% на 20%. Не можеш да купиш 20% от избирателите. Така за Парламента ще се класират само доказали се във времето партии, чийто виждания и култура са успели да стигнат до хората. Еднодневките и популистите нямат място в българската политика. Величие доказаха това. СЪщото е и с ПП, които никога не са имали Програма, както и партийни структури по страната. ПП са медийна партия.
  • 12 верно ли?

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "Няма да има борба с корумпираните":

    Защо ПП и ДБ не приеха тези промени и не пребориха корупцията в миналия парламент?

    Коментиран от #15, #19

  • 13 1234

    3 2 Отговор
    Не изглеждат!!
    Такива са!!!
  • 14 Ами шарлатани

    7 5 Отговор
    Само шарлатиния, лъжи и измами може да чакаш от ПП и ДБ.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ППДБ

    3 3 Отговор
    Ние от ППДБ сме против всякакви коалиции и сглобки! Много ни се иска, ама нещо нямаме желание.....
  • 18 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 2 Отговор
    проф АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ , СЪЩО С (БРАДАВИЦА) НА ЧЕЛОТО Е ................... "АРХИТЕКТА" НА ПАРТИЙ В ZMИЙСКОТО ГНЕZДО НА МУНЧО БРАДАВИЦАТА ................. ВЕЧЕ 3 години ТОВА ZMИИСКО КОТИЛО РУШИ БЪЛГАРИЯ В .................. ПОЛZA HA ПУТЛЕР И КГБ ............... ФАКТ !

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 1221

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Вие сте същите - нищо не изградихте за това време!
  • 21 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 2 Отговор
    АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ Е .................. ДВОЙНИКА НА АЛЕКСАНДЪР ЛИЛОВ ............,. ИZKЛЮЧИТЕЛНО ГНУСНИ ЛИЧНОСТИ ....................... ФАКТ !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хехе

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Алигатор":

    Несъмнено ти го знаеш от личен опит. Още малко и ще фекарлничиш през устата си като марсианска горгона с крокодилски сълзи. Времето ви изтече, всички хора с разум са срещу вас продажни евреоатлатици.
  • 25 Луд

    1 0 Отговор
    ПростоПутка ДиБ каво словочетание са тези .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол