17 Юли, 2024 22:24 1 306 31

Георги Свиленски: ГЕРБ не искат да има редовно правителство, а държат да остане служебното

  • георги свиленски-
  • герб-
  • редовно правителство-
  • служебен кабинет

"Затова ние казахме още от първия ден, че така няма да стане - нека не си играем на декларации, на програми, на меморандуми, на обещания. Да сядат на една маса и да казват - ще правим ли технически, експертен, служебен или какъвто и да било кабинет", настоя депутатът от БСП

Георги Свиленски: ГЕРБ не искат да има редовно правителство, а държат да остане служебното - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

БСП няма да подкрепи декларацията на "Продължаваме промяната-Демократична България" в този вариант.

"ГЕРБ седем пъти печелят изборите или имат възможност да направят кабинет, седем пъти вадят кабинет и казват "това е кабинетът", а накрая няма кабинет. "Продължаваме промяната" печелят избори или им дават мандат, те пък пишат декларации. Това го виждаме вече няколко парламента. Не знам с каква цел го правят. Лъжат българските избиратели, че искат да има правителство, лъжат българските избиратели, че не искат да ги изпратят на поредните избори, а в същото време нищо не правят", коментира депутатът от БСП Георги Свиленски в студиото на предаването "Денят ON AIR".
Политическата математика

Гостът подчерта, че на всички трябва да им е ясно, че кабинет без ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ е невъзможен, дори чисто математически.

"Трябва политическите партии да бъдат откровени към хората. Затова ние казахме още от първия ден, че така няма да стане - нека не си играем на декларации, на програми, на меморандуми, на обещания. Да сядат на една маса и да казват - ще правим ли технически, експертен, служебен или какъвто и да било кабинет", настоя депутатът от БСП.

Какво ще се случи, ако БСП получат третата папка?
"Ние сме с ясното съзнание, че сме пета политическа сила, че сме 18 народни представители и няма как БСП сама да направи или да предложи правителство, че то няма да бъде подкрепено. Третият мандат може да бъде използван като платформа, като мандат на целия парламент, без да се поставят условия", заяви Свиленски.

"ГЕРБ не искат да има редовно правителство, а държат да остане служебното"
"Борисов това го устройва. Когато говорим, че другите партии обслужват Борисов по един или друг начин, ето по този начин го обслужват. В момента правителството е на ГЕРБ. Факт е, че в правителството, което предложи, 6-7 министри бяха от сегашното правителство, той си е обезпечил властта. Борисов си има правителство и е щастливец номер 1 в България, защото другите партии подтичкват след него", смята социалистът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    8 18 Отговор
    Време е за президентска република!

    Коментиран от #11, #13

  • 2 Промит комунистически мозък

    8 12 Отговор
    Герб предложиха правителство.....а БСП кога????
  • 3 Изгоря държавата

    17 7 Отговор
    Главчо гербаджииски се чеше.
  • 4 Не може

    11 5 Отговор
    да има правителство излъчено от политическата измет на 50-то народно събрание!

    Коментиран от #6

  • 5 Мда

    9 7 Отговор
    Герб държат на каишка главчевото служебно правителство в момента и искат избори безкрай с техни служебни правителства. За да нямат отговорност. Това положение беше щедро осигурено от ДБ и от Христо - мореплавателя, след като предложиха поправки в Конституцията. Дб и герб са заедно в ЕС, тяхната еврова партия е ЕНП...

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Радев си избра Главчев.....

    7 8 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    Да е мислил....
  • 8 Свиленски, кой те пита теб бре

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "Мда":

    Предпоследна дупка на кавала сте..
    .
  • 9 Свиленски.,..

    9 4 Отговор
    БСП още ли.шава......
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 оня с коня

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    няма проблем БГ да стане Президентска Република,но междувременно ТИ готов ли си да гласуваш Б.Борисов да застане начело на Държавата?

    Коментиран от #14, #15, #21

  • 12 Даниел Немитов

    3 4 Отговор
    Добро утро!!! Каква изненада! Най-после на някой в БСП запомна да му увира главата?!
  • 13 Още един българин

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Тцъ!!! Време е ти да поумнееш!
  • 14 Да, разбира се

    3 8 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Има логика. Борисов вече отговаря за външната политика в НС, както и за вътрешната чрез неговото служебно правителство. Единственият изход за него е да стане президент при президентска република след десетина негови служебни правителства.
  • 15 Лиляна Рашкова Конкурент Бг

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    в Бг Политиците не Мислят за Хората Държавата гори а Политиците от ГЕРБ Главчев Калин Стоянов не вършат Нищо
  • 16 СРОЧНО

    6 3 Отговор
    ВОЕННО ПОЛОЖЕНИЕ ДА СЕ ОПИТА ДА БУТНЕ МУТРЕНСКИТЕ ПОЛИТГРУПИРОВКИ.АМА НАДА ЛИ.И ТАМ САМО ГЕНЕРАЛИ БЕЗ АРМИЯ.КАРАУЛ.
  • 17 Сатана

    1 3 Отговор
    Сега е на "мода" да се работи със служебно правителство. Франция също е със служебно правителство от изборите. Предпочитат да останат на техническо управление, защото ги е страх от Русия. Когато една държава е със служебно правителство, няма право да взема решения за военни действия. А България е така още от началото на военната операция в Украйна , даже преди това, май още в периода на пандемията. За това не се притеснявайте, България умее да балансира , това се наблюдава от доста време. Дори на САЩ може би ще се наложи да влезе в режим на служебно правителство.
  • 18 Свиленски

    2 1 Отговор
    Какво общо има ГЕРБ тук. ППДБ посочват кои са най-проблематичните точки за кризата в България: Не работеща съдебна система, липса на справедливост, липса на борба с корупцията. Предлагат конкретни законови промени, за да се решат тези основни принципи в държавата. Вие съгласни ли сте в тези констатации или не? Имате ли конкретни предложения в допълнение или не? Кажете да ги чуем. Ето Възраждане имат един куп условия, които очевидно са против България и няма как да се приемат. За да не си играем на иди ми дойди ми - кажете ги и ще действаме. Ако нямате и не ви харесва каквото се предлага, кажете го.
  • 19 Този социалист

    1 3 Отговор
    едва сега разбрал, че Герб не искали редовно правителство.Защо им е такова, след като сегашното уж служебно е тяхно. Измислиха нова форма на управление: служебно управляваща опозиция.Даже и сайта им се обърна на 180 градуса и ги " критикува " така, че никой да не може да им каже и копче.
  • 20 Коментатор

    4 1 Отговор
    До гласоподавателите на ПП Възраждане!

    Уважаеми сънародници, видяхте ли, че "новият" председател (Бойко Борисов) на комисията за външна политика бе избран с гласовете на Възраждане???

    Алоу Коце, на подполковника се подиграваше, че избира герберски председател за временна комисия, а ти избра тиквата за председател на постоянна?????

    Моля всеки независим български гражданин да изрази мнение по темата!
    Патерица ли е Възраждане на герб, или да???!!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ами Да!

    4 3 Отговор
    Държат!
    Щото т@пият Главанак е техен човек и колкото изцицат от Държавата-все е файда...!

    Коментиран от #29

  • 23 Град Козлодуй

    6 4 Отговор
    ГЕРБ са мафия
  • 24 Хем не искат, хем предложиха кабинет

    2 1 Отговор
    Баджанак, изтърваш логиката с такива твърдения.
  • 25 Тредстоун

    5 4 Отговор
    ГЕРБ , направи всичко възможно за да има правителство , другари , вие и другите еднодневки барабар с чалга и копейки гювеч сте причината да няма , не уважавате волята на суверена , той каза за н-ти път кой да е начело и на кой вярва ... , не сте вие ... ГЕРБ са , но вие не искате стабилно правителство , чакате чудо за да дръпнете напред .. ми няма да им все по надолу и все по в страни мишоци такива ..
  • 26 БеСПишко

    4 2 Отговор
    Смешни смешници, на следващите избори ще сте 8, после 3, накрая - николко.
  • 27 Велика Румъния ⚜️

    0 1 Отговор
    ГейОрги Свиpкин.
  • 28 Мандрата свърши

    4 0 Отговор
    Гоше Без другарката Импексова си само един прост баджанак
  • 29 Радев избра Главчев

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ами Да!":

    Що ли?????
  • 30 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    СВИНЕНСКИ : " МИСЛЕХ СИ , ЧЕ ИМАМ ГЛИСТИ , А ТО БИЛО МАЛКОТО ПРЪСТЧЕ НА ГЕРБ " !?!?!?!?
  • 31 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    БАДЖАНАК , НИКОЙ НЕ ТИ ВЯРВА ...................... ДОСТАТЪЧНО ВИ ТЪРПЯХМЕ .................. СТИГА РЪСИЛ ГЛУПОСТИ .......,................ ТЕЗИ ДВАМАТА ВОЕННИ ИДИОТИ СА НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ СЛЕД ВАС ..........,...... САМО ТОВА МОЖЕ МАЛКО ДА ВИ ПОВДИГНЕ САМОЧУВСТВИЕТО ....,............ СТОЛЕТНИЦАТА МИНАВА В МУНЧОВИЯ КОЛОВОЗ ...............,....,... ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол