5 Август, 2024 10:46 1 698 56

Пламен Димитров: Сиренето и млякото тук са по-скъпи, отколкото във Франция

  • пламен димитров-
  • заплата-
  • цени

С около 150 лева трябва да нарасне минималната работна заплата през 2025 г. От 933 да стане 1080 лв., каза президентът на КНСБ

Пламен Димитров: Сиренето и млякото тук са по-скъпи, отколкото във Франция - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

С около 150 лева трябва да нарасне минималната работна заплата през 2025 г. От 933 да стане 1080 лв., каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в интервю за "Нова телевизия".

Той коментира и "уникалните" цени в българските магазини, като даде за пример със сиренето и млякото, които тук са по-скъпи, отколкото във Франция и Нидерландия.

"При тези цени трябва да имаме адекватни доходи. 770 хиляди българи получават доход до 1000 лева, това са работещите бедни", допълни той.

"В Бюджет'2025 трябва да има поне 10-15% увеличение на заплатите, които плаща държавата. Това не са само чиновници, а хора на изкуството, културата, образованието", каза той. И даде за пример Северна Македония, където минималната работна заплата била с около 60 евро повече от нашата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    45 1 Отговор
    Оставете цената, то няма мляко в сиренето.

    Коментиран от #10

  • 2 Пак ли ще

    30 8 Отговор
    увеличавате осигуровките? Малък и среден бизнес се задъхват. Вие какво искате, масови фалити като в Германия. Слагайте таван на цени!!!! ТАВАН НА ЦЕНИ. Ние ли ще ви плащаме заемите и лихвите по тях. Ако сте некадърни, подавайте си оставките.

    Коментиран от #5, #13

  • 3 Верно?

    7 5 Отговор
    Газ към Франция да пълните багажниците 😯
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 'солютно

    14 7 Отговор

    До коментар #2 от "Пак ли ще":

    Не е страшно ако човекът е тъп, но страшно е когато е и упорит. Не видяха ли какво стана с досегашните напъни. Аз съм един от фалиралите. Глупендери!
  • 6 Питал тоя и отговор не иска! Мафиот!

    22 12 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПИТАШ ТИЯ КОИТО ПРЕГОВАРЯХА С ЕВРОпейскиЯ СЪЮЗ И КАКВИ ДОГОВОРИ ПОДПИСАХА ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКОТО СЕЛСКО СТОПАНСТВО! ДА КАЖЕШ НЕЩО ЗА ПЛАН РАН ЪТ КОНСТАТАТОРЕ? ТАМ РОВИ! А ТИ САМО КОНСТАТИРАШ!

    Коментиран от #39, #46

  • 7 Даниел

    20 0 Отговор
    Монопола е проблема,монопола!
    КЗК и КЗП трябва Да се отчитат ежеседмично пред Обществото как се контролира реално бизнес средата отнасяща се до търговията със стоки от първа необходимост и най-вече храните!!!
  • 8 Ти до

    18 0 Отговор
    кога ще сучиш от българските граждани и от къде ли не ?
  • 9 ГОГО

    15 0 Отговор
    Е то къде е по скъпо, май няма по скъпо от тук.
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зевс":

    " В проучването на асоциация “Активни потребители” дори има фрапантни случаи за продавано в Русе

    сирене със 77% вода.

    За да бъде задържана толкова много вода, трябва да има добавки, които я абсорбират, казва Богомил Николов. Най-често се използвала трансглутаминаза."

    Коментиран от #34

  • 11 Тук всичко е така

    33 0 Отговор
    Да, според Маджаров и сие, само българските продукти са чисти и затова цената им била такава. А, милиардите му сигурно идват от липсата на печалба. По 35-40 лв/кг му е кашкавала, а сиренето му е по-скъпо от гръцкото, което е с доказано качество. Пълен бойкот на тия бг шарлатани и ще им дойде акъла.
  • 12 696

    20 0 Отговор
    Пламене вшата пък функция каква е, само далавери и уговорки за пари, как от къде и с какво се препитавате и го карате на дебело, коли командировки и безброи ползи за сметка на членовете на КНСБ.
  • 13 Трак

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "Пак ли ще":

    С кво се задъхваш ти бе цъ-рвул ? Че масово укривате доходи от производство извършвате данъчни престъпления като не осигурявате работниците на реалната заплата и т н ? За тези престъпления навсякъде на планетата ще лежите в затвора но само не и тук в тая ко-чи-на ! Имате късмет че НАП БАБХ съдебната система и митници са най неработещите и нефункциониращи институции в държавата иначе ако бяхме една нормална държава тук малък и среден мафиотски менте бизнес нямаше да има . Всичките щяхте да сте по затворите ! Га-нчовци крадливи
  • 14 АГАТа Кристи

    18 3 Отговор
    Във Франция земята и животните ВИНАГИ са били на собствениците им.
    Тук другарите ги одържавиха, направиха ТКЗС-та и 89г ги изкупиха за жълти стотинки...
    Е затова там е по-евтино !!!

    Коментиран от #36

  • 15 Баба ти

    27 0 Отговор
    А качеството им защо не се замерва от БАБХите, че е от сухо мляко и палмово масло. Убиват ни на двойна цена! Кой ще въведе закон за забрана ползването на палмово масло в храните??! Кой бе, мошеници, кръвопийци? Собствениците на Кауфланд никога не купуват продукти от своя магазин, защо ли@

    Коментиран от #38

  • 16 🍊🍋🇧🇬

    17 5 Отговор
    Да, хем са по скъпи от Франция, хем нито сиренето е сирене, нито млякото е мляко но за Киро “кривата” уста голяма и Асан Кокорски и за Андрешко от Банкя, Копейкин, сиренето, млякото са ок, овцете да набиват фейк Храни, пак си ги изберете.
  • 17 така така

    11 2 Отговор
    Ами питай Главаначев, защо така?

    Коментиран от #24

  • 18 Невменяем

    10 3 Отговор
    Нормално! На фона на общия брой стада и производителност няма как да сме по- евтини и конкурентно способни.
  • 19 Град Козлодуй

    3 6 Отговор
    Оди у Франция.
  • 20 Ясно защо

    12 6 Отговор
    Заради ЕС! Възраждане, референдум и вън от ЕС!

    Коментиран от #27

  • 21 Искаш мляко и сирене

    8 4 Отговор
    Истински крави това е цената.
    Франция и Германия са в пирамида наречена третия райх
    Там се дотират фараоните Германия и Франция.
    Така Германия получи $50 - $90 милиарда субсидии
    И ти не след 10 години а веднага. Къде можеш да се сравняваш с България която никой нея иска. Намериха начин да източат Европа с Украйна помощи за Украйна отиват в Германия.
  • 22 несивдикалист

    6 0 Отговор
    А какво стана съз Закона за висше образование, който влезе в сила на 24.03.24. и трябваше в едномесечен срок да се увеличат заплатите на университетските преподаватели. После "синдикатите" се "споразумяха" с Пеевски, Нинова и останалите от НС, до 30.06.24. парите да лбъдат преведени. Нищо от тожва не се случи. Че политиците не стока е асно, но излича,че и "синдикалистите" са измамници.При това положение е твърде възможно учебната 24/25 г. да започне със стачки, а някои преподаватели изобщо да не посещават занятия,след като заплатата им е по-ниска от тази на даскал.
  • 23 Анонимен

    13 5 Отговор
    Има два варианта за изход от положението - Терминал 1 или Терминал 2.
  • 24 Главев

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "така така":

    Питайте Главанака защо не се изпълняват законови норми, например тези в ЗВО и други? Правителството трябва да приложи законовите норми, а то не ги прилага, т. е. не изпълнява закона.
  • 25 ха ха

    5 3 Отговор
    Стига популизъм, ей! Имаме 20% ДДС. Кое да е различно у нас за да не е по-скъпо сиренето? Кравите да дават 20% повече при същото хранене, процесът да е подобрен за да дава 20% повече сирене или логистиката да е по-съвършена за да стига сиренето до потребителя? Няма как да стане.
  • 26 пенсионери

    11 7 Отговор
    Колкото повече увеличавате МРЗ толкова повече и цените ще хвърчат нагоре. На всичко. Кой разбрал-разбрал.
  • 27 Даниел

    23 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ясно защо":

    Проблема е,че фондовете се източват от нашия политически елит,огледай се в страните около нас и по-конкретно Гърция ,Румъния и Унгария ,земеделие и животновъдство процъфтяват,защо според теб?
    Имаше един министър на земеделието Десислава танева се казва,тя е живия пример за ужасяващата корупция в сектора на страната ни!
  • 28 у нас няма синдикати

    19 0 Отговор
    У нас синдикатите са част от статуквото, от олигархията.Не защитават работещите, а се договарят с назначените капиталисти и държавните началници. Това не са синдикати, а бандитска присъдружна към олигархията организация.
  • 29 Ние потребителите

    11 1 Отговор
    Спекулантите пак започнаха да повдигат цените!

    "Бойкот и купуване само на това, което е жизненонеобходимо, а всичко друго да чака по-добри времена! Или както е казал Димитър Попов "За Бога, братя, не купувайте!"
    Не трябва да се забравя, че НИЕ потребителите сме изключително мощно оръжие в нормализирането на пазара.Не бива да се купува на всяка цена, защото така се мотивират лошите търговски практики,които спекулантите използват срещу НАС.
    Пълен БОЙКОТ срещу спекулативните цени!
    Да купуваме само необходимото на най-ниските цени след добре проучване на пазара!
  • 30 В БГ. ВСИЧКО Е ИЗКУСТВЕНО

    9 0 Отговор
    ВСИЧКО В БГ. Е ТАКА, ЗЪРНАРИТЕ ВЗИМАТ СУПСИДИИТЕ ДРУГИТЕ ГЛЕДАТ
  • 31 Някой

    13 1 Отговор
    България може да е с най-ниската минимална заплата в източна Европа, но за сметка на това по улицата има най-голям процент луксозни джипове !!!
  • 32 Трябва

    12 2 Отговор
    да имаме крави, овце, кози и др. животни. Трябва да имаме земеделие. За това трябва държавна политика - насърчаване на родното производство и ограничаване на вноса ако това се налага. Ако чакаме ЕС да ни реши проблема жестоко се лъжем. Мантрата, че вносното е по евтино е грешна и води до закриването на нашето производство и от там липса на средства. А като нямаш средства всичко ти е скъпо.

    Коментиран от #35, #37

  • 33 един

    13 1 Отговор
    И този е един от лапащите на държавната софра а иначе много загрижен за цената на млечните продукти!Как иска да е,след като една огромна армия от чиновници живее на гърба на произвеждащите,или тоя тунеядец не я вижда тая работа!
  • 34 Данко Харсъзина

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това е неузряло сирене. То е по евтино. Не са нужни никакви изследвания. Неузрялото сирене като стои 2-3 дни в хладилника пуска обилно сурватка. Освен това е по меко. Никой не те кара да го купуваш. Казва се разнообразие на асортимента. Някои хора го харесват.
  • 35 Данко Харсъзина

    16 0 Отговор

    До коментар #32 от "Трябва":

    Малко субсидии ли им дават? Всички са милионери с апартаменти в Лондон и Париж. Виж Зоров и останалите бандити.
  • 36 Сесесере🤢🤮

    7 6 Отговор

    До коментар #14 от "АГАТа Кристи":

    Да бъдат проклети век и веков гнусните комудели внос от блатнто маскалско. За 45години толкова навредиха на България както никой друг
  • 37 Луд ли си??

    10 1 Отговор

    До коментар #32 от "Трябва":

    Значи ще ме "ограничиш" ТИ чрез държавата да не си купувам това което АЗ искам??? А да си купя МЕНТЕ с надпис "произведено в България"!!?? На петорна цена! Комунизма отдавна умрЕ другарю!

    Коментиран от #49

  • 38 Данко Харсъзина

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Баба ти":

    Не ти трябва БАБХ. Купуваш буца сирене и я слагаш в съд с най обикновена саламура която си правиш сам с морска сол. След десетина дни ако сиренето е скапано саламурата хваща кора като стъкло. Това са боклуците и химията в сиренето. Не купуваш повече от него. Ако няма такава кора значи сиренето е читаво. Така карам да тестват сиренето за хотелите ми. Сертификат от БАБХ не ми трябва. Тези мизерници срещу рушвет ще издадат сертификат за качество и на най големия боклук.
  • 39 Механник

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Питал тоя и отговор не иска! Мафиот!":

    Стига с тази измишлютина. Само ние ли сме в ЕС. Другите как се оправиха. Некадърни политици имаме, а не ние виновен ЕС.
  • 40 Чуторан

    7 1 Отговор
    Тези приказки ги слушаме вече 35 години и какво от това? Как се промени нещо към по-добро? Никак! Народът все по-беден, все по-несигурен, все по-зле живеещ. Е, едни 5-10 процента са си добре, но основно трудещите, които изкарват парите на олигарсите, политиците и крадците, те са си екстра. И до кога така ще я караме? Може би докато не се затрием напълно. Това е реалното, не е песимизъм.
  • 41 Пламенчо- дърт комунист

    8 3 Отговор
    Само при комунизма го има това да вдигат принудително заплатите всяка година на
    такива, които нищо не произвеждат и само имитират дейност. Явно беге-то отдавна е комунистическа държава.
    Я прочетете в историята за 3-те фалита на комунизма. Винаги когато комунисти са на власт нещата приключват по един и същ начин - хипер-инфлация, икономическа катастрофа, обедняване на насението и масови фалити на бизнеси...

    Коментиран от #48

  • 42 Троян

    2 0 Отговор
    На изхода на Кърнаре към Троянскиат проход има кравефрма, мандра, има и магазин към нея. Всичко е със суперкачество на поносими цени.

    Коментиран от #44

  • 43 Булдог

    5 1 Отговор
    Така Е! Но ще става още по- зле!!!Вече 35 години ни убеждават ,че да имаш милиони глави (епж, дпж,свине) е по -лошо от това да нямаш!!А какво да кажем за лабораторийте (френски)на мъжа на Мария Габриел!Во главе с БАБХ избиха стотици хиляди кози и овце,!А между другото Сега пак се готвят за за Същото
  • 44 ДРД

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Троян":

    Вчера в един сайт публикуваха списък с проверени производители на млечни продукти. Май е спомената и тази ферма освен ако не се дублират имената. Вкуса на сиренето няма нищо общо със съдържанието му. Има добавки които лъжат рецепторите за вкус.
    Дори в чужди сайтове четох, че в чипса освен добавки за вкуса правят изследвания за хрупкавостта и ако тя е в определен диапазон подлъгва рецепторите и ни се услажда още повече.
  • 45 Златоуст

    2 0 Отговор
    Какви мисли, каква дълбояина, какво чувство за отговорност? И какво работи този "експерт" - прелива от пусто в празно!
  • 46 Пак да кажа

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Питал тоя и отговор не иска! Мафиот!":

    Няма българско земеделие,защото българина е мързелив. Не иска да работи,а само да прибира. Нали,българина е най-големия тарикат в Галактиката. Как така ще работи,ще се изгърби от работа. Не е ли да виси по кафетата с изтърбушено то БМВ,купено с парите от продадените ниви,не ми го хвали.

    Коментиран от #47

  • 47 Стършел

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Пак да кажа":

    Кво да кажем?Запустяла и обрасла Държава!
  • 48 Кажи

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Пламенчо- дърт комунист":

    ни как като са фалирали три пъти как са изплували след всеки фалит?

    Коментиран от #51

  • 49 Написано

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Луд ли си??":

    Ти е " крави, овце, кози ...". Те не дават ментата. Ограничения за внос докато се развие нашето производство и стане конкурентно способно. Това е работа на държавата. Не може да си купуваш каквото искаш ако не печелиш от свой бизнес.

    Коментиран от #53, #56

  • 50 Демократ

    6 0 Отговор
    Да не забравяме,че ченгетата управляват храната на българите. Ченгето Зоров, съученик на мутрата Бойко от милиционерското училище в Симеоново, повече от 25 години командва млечния бранш в България и тормози всички нормални хора,заети в бранша. Той е основен фактор в хранителната промишленост изобщо и чрез него и другите ченгета в големите мандри вадят душата на всички от бебе до баба, защото без мляко и млечни продукти не може да се живее. Васил Симов, ченгето шеф на стоковата борса, съратник на Цветелина Бориславова, жената до мутрата Бойко, определя цените, защото няма свободен пазар и конкуренция, а контролиран пазар от ДС. Агент Буда- Бойко Борисов - 23 години и агент Сава,Алексей,Сокол- Ахмед Доган - 34 години управляват съдбата на България. Истината трябва да се казва от сутрин до вечер на българите, за да знаят, че ДС-КГБ мафията, а не ЕС , е виновна за трагедията в държавата. Докато не изхвърлим ченгетата на политическото бунище, няма как да се оправим.

    Коментиран от #52

  • 51 Баща ти

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Кажи":

    Къде си изплувал бе?!?!?!Я се огледай!
  • 52 ЕС. НЕ БИЛ ВИНОВЕН?!?!?!!!

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Демократ":

    ЧИ НАЛИ ТОООООЧНО ЕС ГИ ТЪРПИ 30 ГОДИНИ ВЕЧЕ КЬОВЕШИ ИДВА И КО.....ДАЖЕ ЕС Е ВИНОВЕН ЗАЩОТО ЧРЕЗ ТЯХ СЕ МАЧКА ПОПУЛАЦИЯТА...

    Коментиран от #54

  • 53 Оди си паси козите!

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "Написано":

    "писателю" и "мислителю"!!! Ама нямаш а? Държавните с тате овчаря и дедо шумкаря ги оплюскахте! И пак държавата да ви даде! Я сопата неокастрената! Хууууубаво ще ви помогнем!
  • 54 Ей "чи" от мацква си "чи"!

    1 0 Отговор

    До коментар #52 от "ЕС. НЕ БИЛ ВИНОВЕН?!?!?!!!":

    ЕС ви е "виновен" и БОЙКО него как го пропусна? Не.гра.мотник!!!!!!!!! И "ко" "кококо"!!!! Герой "чи–ко!
  • 55 безпартиен

    2 0 Отговор
    Каква е разликата от времето преди 10.11.1989 и сега 35 г.по-късно? Разликата е,че преди БКП определяше заплатите,а сега децата и внуците на тези до 10.11.1989!!!Пазар на труда??? Това административно определяне на МРЗ касае само и единствено тези които получават заплатите от държавен или общински бюджети! Всички останали реално плащащи данъци и осигуровки работещи в частния сектор и самоосигуряващите се,ще трябва да повишат цените на стоките и услугите за да издържат!!! Някои дори ще затворят или ще се изнесат от страната! Всеки голям инвеститор ще заобикаля България както става и до сега! Никой няма да вложи средства там, където няма достатъчно образовани,професионално подготвени и с трудови навици работещи българи!!!Решения има,но ако го предложим,ще изтрият коментара!
  • 56 "умник" си ни ти???

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Написано":

    "Викаш" щом нямам "соПствен" бизнес да си купувам от ВАШЕТО сирене по 50–60лв. килото?!? А и да ви СПОНСОРИРАМ същевременно с моите данъци! Де гиди комунист недо.клепан.................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове