10 Септември, 2024 13:41 2 571 36

Васил Терзиев обвини ГЕРБ за изсичането на дърветата по "Опълченска"

  • васил терзиев-
  • кмет-
  • ремонт-
  • опълченска

Целият ремонт трябва да приключи до март 2025 година

Продължава напрежението около изсичането на дърветата по столичната улица "Опълченска" заради ремонт. Кметът Васил Терзиев заяви, че не е взимал еднолично решение за изсичането им.

Вчера в Столичния общински съвет Антон Хекимян заяви именно това, но днес Терзиев припомни, че това е изцяло проект на ГЕРБ.

„Какво значи еднолично решение на кмета, има проект. Този проект включва изграждане на канализация. Тази канализация няма как да се реализира под корените на дърветата. Отделно се изписа и изговори много, че половината от тези дървета са инвазивни видове, това не е ценно дърво. Изговори се и достатъчно пъти, че ще засадим доста повече – изрязват се 39 дървета, засаждат се 50 по улицата и други 53 в района“, каза Терзиев.

Той каза, че

решението за изсичането на дърветата е взето от предишното управление на Столичната община, а не от него.

Кметът даде уверение, че ще бъдат посадени големи дървета. Не е вярно, че не ни вълнува зеленината в града. Вижда се от данните колко залесявания са направи и колко големи дървета са засадени, повече отколкото в предишни години, каза столичният кмет.

Полагаме много грижи за зелената система и заедно с отпадъците двете теми са приоритетни за общината, каза Терзиев. Това, че в този проект се налага да се вземе трудното решение да се отрежат дърветата, за да се изгради модерна канализация и да минат тръбите на всичките комунални дружества, не значи, че сме го взели с лека ръка, каза посочи Васил Терзиев. За нас всяко едно дърво е ценност, затова ще продължаваме активно да садим дърветата и София да продължава да бъде един зелен град, което е една от най-големите ценности и богатства на нашия град заедно с водите и Витоша, посочи столичният кмет.

Според него с темата за "Опълченска" се влиза в пореден предизборен епизод, в който всяко нещо ще се изопачава, а фактите ще се нагласяват както е удобно на някого. Същите протестиращи, които преди протестираха на "Патриарха", после се появиха на "Опълченска". Изведнъж си смениха адресната регистрация, каза Терзиев. Той е на мнение, че темите отново ще придобиват политически привкус.
Кметът Терзиев коментира темата за ремонта на ул. "Опълченска" по време на проверка на дейностите по почистване на река Слатинска между ул. "Иван Салимански" и бул. "Ботевградско шосе".

Първият етап от цялостната реконструкция на ул. “Опълченска“ от кръстовището с бул. “Сливница“ до бул. “Тодор Александров“ започна на 18 юли тази година.

Целият ремонт трябва да приключи до март 2025 година.

Проектът предвижда премахването на 39 дървета, което започна на 4 септември под полицейска охрана. Граждани седмици наред протестираха срещу реализирането на проекта, който предвижда реконструкция на инженерната инфраструктура - нова канализация, изграждане на нови тръбни мрежи и водопроводни клонове, както и подмяна на електроразпределителната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    30 9 Отговор
    всички сте Общинска мафия

    Коментиран от #24

  • 2 Последния Софиянец

    36 16 Отговор
    ДС Терзиев каза че трябва да се изсекат дърветата по телевизията.С ушите си го чух.

    Коментиран от #11

  • 3 Ейей

    34 9 Отговор
    Крадци,разкопали сте цяла София,не се спряхте с краденето,изпопребихме се с тези дупки по третоари и пътища.Безсрамници.
  • 4 дпс-гроб

    28 4 Отговор
    извършват престъпления в балкана, нито дума по въпроса
  • 5 Трол

    19 7 Отговор
    Важното е какво ще стане с дървения материал, другото са подробности.
  • 6 Р. Овч

    12 10 Отговор
    Дървета се садят.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Майора

    24 17 Отговор
    Терзиев , вие както и предците ви , не виждате вината си в себе си , а не в другите!Явно вашата цел е да объркате всичко направено досега и освен тройно увеличение на заплатите засметка на по големи данъци , друго не направихте!
  • 9 Ддд

    10 24 Отговор
    Терзиев е само изпълнител на проектите на Фандъкова. Той за това е и на този пост, да изпълни всички проекти на ГЕРБ за 4 години напред!
  • 10 Местен

    24 29 Отговор
    Досега по всичко изглежда, че новият кмет се опитва да работи за града, а гербаджиите и софраджиите всячески саботират работата му. Кой от Пловдив, кой от Стара Загора, дреме им.
  • 11 ха ха

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Сигурно, защото няма как иначе да започнат изкопните работи.

    Коментиран от #15

  • 12 Налудник

    9 4 Отговор
    Кокалът е важен. И да се ядат един друг за пред хората. Вечер ядат и пият на една маса.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Госпожице !

    18 14 Отговор
    - кажи Василчо ?
    - Бойко пак ми е акал в гащичките

    Коментиран от #34

  • 15 Р. Овч

    9 5 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Става въпрос за изграждане на изцяло нова инфраструктора.

    Коментиран от #33

  • 16 Ухото

    17 11 Отговор
    Типично от Пълна пародия! Винаги другите виновни, а те неможачи и слагачи.
    Да видим къде Мис Бони се скри с фотоапарата?’С 6000 бона заплата и кой знае колко още комисионни да не луд да ходи да снима.
  • 17 Мислител

    18 7 Отговор
    Хекимяне, малко те шамарихме в гимназията, затова си толкова ербап.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пръц

    8 1 Отговор
    Всички джендъри садят дървета без плодове.
  • 20 Розово пони

    12 6 Отговор
    Мафията на мис бони и пп
  • 21 Варна 3

    10 5 Отговор
    Ял ли е Боkо-Канибала от Банkя човешко месо или да?
  • 22 az #СВО

    10 3 Отговор
    Е, защо не зазидат ухото по стара българска традиция в новия градеж на Опълченска, за да бъде здрав и вечен????
    🤣🤣🤣
  • 23 Гого

    10 11 Отговор
    Личните интереси на група лицемерни хорица, за сметка на обществения интерес, за това е всичко. Евала на кмета ,че не се огъва.
  • 24 Васко Терзиев - маслото

    17 14 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    Другари и другарки леволиберали случайно да знаете нощеска кой ми се е изходил в гащите ?!? Чудна работа ...но аз подозирам че е Боко ...
  • 25 Ироничен

    8 7 Отговор
    Васко е сънувал лош сън.
  • 26 хммм

    3 2 Отговор
    И ГЕБ и ПП/ДБ изсичат. Трябват ни нови партии във властта.
  • 27 мъкаааа

    2 1 Отговор
    каза посочи Васил Терзиев.
  • 28 А бе

    10 4 Отговор
    Смешен кмет! Имало проект,бил на ГЕРБ?! Ами не го изпълнявай,бе! Направи нещо друго и качествено,сега е късно да се оправдаваш!
  • 29 Реалност

    4 3 Отговор
    Забелязвате ли колчем започне предизборната битка задкулисието стимулира всички неудовлетворени, недоволни, потиснати около ППДБ. Особено място заемат зелените. Забележете целят ППДБ, но атакуват Терзиев. Това Пиротска, Опълченска няма значение, важното е да се удари ППДБ и Терзиев и да всеят интрига.
    А аз си спомням как зелените и Борисов бяха в близък тандем по време на забраната на шистовия газ, която тежи и до ден днешен. Толкова по темата кой кого използва, прелъсти и изостави.
    Да повторим безспорните факти - говорим за град, за урбанизирана територия, в която не важат правилата за планини, клисури, гори. Град е. И този град има нужда от своите зелени системи и инфраструктура. Всеки от вас е виждал че под тротоарите, там къде са и дърветата или в близост минават канали, виждали се капаците на шахти, по които минава комуникация - комуникации, оптика за вашите интернет връзки. За да не виждате и висящи жици на електропроводи в добрите градове е тока минава отдолу, по-дълбоко. И вода, парно, отводнителни канали, канализация минава - да те основно минават под платното, но имат връзки със сградите и това пак става през тротоарните площи.
    Също така сте виждали как старите дървета развиват коренова система, която повдига тротоари и навлиза до самите сгради.За това в градските площи, дърветата се контролират като ръст и коренова система за да се вместят в градската среда. И да на определен етап ги секат и засаждат нови.
  • 30 Кактус

    5 4 Отговор
    Това същия Терзиев, който щеше да прави парк във Манастирски Ливади и Малинова Долина. Абсолютно изперкал нескопосаник. Мръшляка вън
  • 31 не на корупцията

    2 0 Отговор
    ----Той каза, че решението за изсичането на дърветата е взето от предишното управление на Столичната община, а не от него.---
    Терзиев само е усигурил финансиите за некадърния гербарски проект , който той никога няма да изпълни, когато го изберат за кмет. Шушумигите не поемат лична отговорност.
  • 32 Дедо Джо

    4 1 Отговор
    Лъже червената Василка, в нашия квартал искат да строят поредния безумен блок, хората подават възражения, червената Василка е взел комисионна и се праи на умрело куче. Защо не ревизира всички безумни проекти за презастрояване и не ги спре? Шот е в кюпа с Боко.

    Коментиран от #35

  • 33 все тая

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Р. Овч":

    Това няма никакво значение.
  • 34 госпожицата

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Госпожице !":

    Той само това прави - да се разхожда и да се изхожда.
  • 35 Охо!

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Дедо Джо":

    Сега разбирам защо е целият този рев! Точили сте си зъбките да вземате комисионни, но понеже загубихте изборите, се надявате проектите да отлежат за един мандат време. Ако може.😄
  • 36 Рич

    1 1 Отговор
    Държавата ни се разпада,а Вие ни занимавате с приказки от хиляда и една нощ!?
    Какви дървета бе хора?Ние се самозаличаваме! Скоро ще изчезнем , като нация !?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове