12 Септември, 2024 12:51 6 664 29

Иван Таков: За 10 месеца от ПП-ДБ-СС взривиха всичко, до което се докоснаха в София

  • иван таков-
  • бсп-
  • софия

Той беше категоричен, че ако случайно срещнат гражданин на улицата бъде помолен да посочи едно хубаво нещо, което от ПП-ДБ-СС са направили за града в последните 10 месеца, няма да може

Иван Таков: За 10 месеца от ПП-ДБ-СС взривиха всичко, до което се докоснаха в София - 1

За 10 месеца от ПП-ДБ-СС взривиха всичко, до което се докоснаха в София. Този извод направи Иван Таков, председател на БСП - София и на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС, в изказването си в началото на първата за сезона сесия на Столичния общински съвет. "Голямото ми притеснение е, че част от бомбите им нанесоха необратими последствия, заяви той и се обърна към кмета Терзиев, заместниците му и общинските съветници от ПП-ДБ-СС с думите: "Софиянци пропищяха от вас, колеги".

Иван Таков беше категоричен, че ако случайно срещнат гражданин на улицата бъде помолен да посочи едно хубаво нещо, което от ПП-ДБ-СС са направили за града в последните 10 месеца, няма да може. "Защото просто няма такова, продължи той. - Но със сигурност, без да се замисли дори всеки човек, ще изреди грандиозните и шумни провали - разчлененият Паметник на Съветската армия, безумната и скандална реорганизация на движението в центъра около НДК и отрязаните многогодишни дървета по ул. "Опълченска".

Председателят на БСП - София определи ситуацията в момента в Столична община като "странна, странно объркана, неопределена и хаотична". "Това води до пълен блокаж на работата на София и софиянци, заяви Иван Таков. - Усещането на хората в града е за още от същото, въпреки грандиозните заявки от страна на ПП-ДБ-СС преди местните избори миналата година за пълна промяна в работата, за нов и модерен подход, за диалогичност. Уви, нищо от това не видяхме. Наслушахме се преди година на заклинания, на закани и обещания за промяна, за ревизии на старото управление, за по-добър живот на хората в града. Останаха си там - в предизборната кампания. Сега обаче няма да кажа, че е станало по-зле в сравнение с предишното управление на София. Ще кажа само, че нищо не се е променило в управлението на града. Бедите и неблагополучията в конкретните действия на кмета, заместниците му, на назначените от тях директори на дирекции няма смисъл да ги коментираме. Всички ги видяхме, а не малка част от гражданите ги усетиха, защото бяха пряко засегнати".

Иван Таков добави, че освен добилите публичност провали, защото с действията си от ПП-ДБ-СС предизвикаха омразата и последвалите от нея бурни протести от страна на гражданите, има и други. "За съжаление, още по-голям и с далеч по-тежки последствия ще бъде провалът с капиталовата програма тази година, прогнозира той. - Гласуваха в бюджета над 600 млн. лв. за нея, а три месеца преди края на годината не се вижда никакво движение по изпълнението ѝ. Предходното управление редовно отчиташе сериозно неизпълнение на капиталовата програма, като са стигали до обидните 45%, и понасяше жестоки критики за това, но от ПП-ДБ-СС тази година вероятно ще счупят всички рекорди. Това е изключително лош знак, който показва, че София не се развива. Заради тях в момента София не расте, но старее".

Според Иван Таков, столичният градски транспорт е другата голяма бомба, която всеки момент от ПП-ДБ-СС ще взривят. "Средствата за допълнително увеличение на заплатите, за бонуси и за охрана на метрото, които бяхте договорили с финансовия министър на Сглобката Асен Василев, останаха в небитието. Там, където отиде и самата Сглобка, коментира Таков, който е председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС. - Тоест, пари за ново увеличение на заплатите към момента няма. Недофинансирането на транспортните дружества, както и недостигът на шофьори поставя под много сериозен риск попълването на графиците и съвсем скоро ще се окаже невъзможно изпълнението им, а столицата - с обществен транспорт под въпрос. И това съвсем не е преувеличение, а е напълно реална опасност. В столичния градски транспорт положението е критично".

Иван Таков добави, че такава е ситуацията и в "Топлофикация", която заплашва със страшна сила да погълне София тази зима. "Задълженията на това общинско дружество гонят 2 милиарда и на практика то е в технически фалит. Решение на този огромен проблем няма, каза още той. - Въпросите, свързани с бъдещето на София и с по-добрия и удобен начин на живот на гражданите, са все така много - за сметопочистването, за здравеопазването, за образованието... И са същите като преди година. Реално за 10 месеца кметът, заместниците му и общинските съветници от ПП-ДБ-СС дори не започнаха да решават системните проблемите в града, които наследиха. Точно обратното - създадоха куп нови. И нямат нито план, нито програма, нито идея как да се справят".

Иван Таков отбеляза също, че хората на София миналата година не дадоха правото на нито една политическа партия или коалиция сама да управлява града. "Единственият начин всички ние в СОС да бъдем полезни на нашия град и на хората в него е да работим заедно, заяви той. - Проблемите са огромни и решението им не е по силите само на една политическа група. Дано провалите са ги научили, че обществената работа не се подчинява на правилата от бизнеса. За обществената работа са необходими отговорност, коректност, диалогичност, политическа култура и смирение в името на доброто на града и на хората в него. Предстоящият политически сезон ще бъде напрегнат, на прага сме и на поредните предсрочни парламентарни избори. Ние, общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България", ще бъдем по местата си, ще работим отговорно и няма да се поддаваме на предизборни манипулации и провокации. Вярвам, че това е единственият правилен път за печелене на доверието на гражданите и за постигане на добри резултати не само на избори.

Нека всички в СОС да бъдем по-отговорни и по-социалночувствителни към проблемите на хората и на града ни, а след това да мислим за предизборните кампании. Желая повече разум и отговорност в решенията и действията на всички общински съветници! Нека дългът ни към хората в София да бъде по-силен от ината и личните ни страсти".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На теб

    31 10 Отговор
    ли да вярват хората или на очите си ?
  • 2 БСП е по взривовете,

    18 13 Отговор
    ПП-ДБ-СС най-културно и безопасно клюцкат с флекс.
  • 3 честен ционист

    25 19 Отговор
    Остава само да взривят некоя църква като дедите си.

    Коментиран от #11

  • 4 ха ха

    26 8 Отговор
    Паметникът на окупатора е достатъчен за да си затворим очите за всичко останало! Можеше дори да им простим, ама го нарязаха на твърде големи парчета, дето ги пазят на склад... Трябваше ювелирна работа - парчета колкото смартуоч и на безплатни сувенири за любителите... Още не е късно.
  • 5 Альооо

    19 15 Отговор
    Фандъкова какво направи за 10 месеца??????
    НИЩО!!!!
  • 6 БКП - румен пилона и буда ломоносов

    18 13 Отговор
    Как добре си крадяхте заедно с ГЕРБ преди, а сега по малко ви секват кранчетата. Единствено, за което може да се упрекне кмета е, че не изрина още на първия ден всички калинки от общината .
  • 7 Селянин

    12 16 Отговор
    Каквото и да се случи на софиянци малко им е. Те се мислят за най-умните и красиви. Хак да им е. Следващия път пак гласувайте за тротинеткаджиите.
  • 8 Да ви имам общинския съвет

    20 1 Отговор
    Коалицията на местно ниво на ПП-ДБ със СС беше грешка, но и вие никаква не я свършихте, че и заплатите 5 пъти си вдигнахте!
  • 9 хммм

    14 10 Отговор
    В общините с кметове на ГЕРБ пак ли ПП/ДБ ги секат дърветата? Доколкото знам само 4 общини в България са с кметове на ПП/ДБ или не?
  • 10 Иван

    20 5 Отговор
    Този Таков е абсолютен нагъл малоумник !
  • 11 Адолф

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Може и да избият 30 000 българи без съд и присъда както е направил дядо му на времето на тоя левент.
  • 12 Живко

    12 9 Отговор
    Господин Таков, Вие и жалката ви партия 34 години не е свършила работа 0,50 лв. Та тук за 10 месеца очаквате да се решат проблемите от калпавото управление на Фандъкова.
  • 13 българка

    9 7 Отговор
    Как иначе се разчиства натрупания "боклук" от БКП и ГЕРБ? Този е толкова самодоволен, има ли за какво, освен че пречи всячески да се развива София.
  • 14 Коко

    5 5 Отговор
    Предстоят избори и този тюфлек е поредният пиар на БСП.Когата управляваше Фандъкова и направи грандиозни поразии с 2.5млн.бюджет,презастрояване на хиляди квартали ,незаконно строителство с облагодетелствуване на милиони комисионни,мръсен въздух,порутени сгради на болници и училища,дупки по централни булеварди,непостроени детски градини,запушени шахти,обществени поръчки без конкурс за свои хора,трагично положение с транспорта,сметопочистването в ужасно състояние от фирмата на Румен Гайтански Вълка и още безброй провали,тогава горепосоченият Иван Таков ,мълчеше като пуяк.Сега стана изведнъж загрижен за софиянци,защото наближават изборите на 27 октомври.Трябва да се печелят гласове и да се атакува Кмета Терзиев от ППДБ.
  • 15 Много крадът

    3 6 Отговор
    На герб и БСП комай са им спрели кражбите и сега ревЪт кански.
  • 16 Люси

    4 9 Отговор
    Оценка за дейността на Васил Терзиев ще направят софиянци,когато му изтече мандата.Не е коректно,честно и отговорно да се пускат грозни и злобни нападки затова,че Кметът за 10 мес.не е успял да реши проблемите на почти 3млн.град като Сф.,която беше занемарена от няколкото мандата на гербаджийката Фандъкова.С вълшебна пръчица не става,даже и факир да е.А Вие госродин Таков си затворете гнусния плювалник,защото благоразумието и интелигентността са далеч от Вашите изявления за смирение.
  • 17 Браво, Терзиев!

    4 9 Отговор
    Терзиев спря катастрофалните стари лоши практики на ГЕРБ в София: 1. СПРЯ незаконосъобразни обществени поръчки за над 200 млн.лв.!!! 2. СПАСИ част от европейско финансиране за канализация за София. 3. ОЗДРАВИ работата на Завода за отпадъците на София. 4. Предложи, обсъди и прие рекорден бюджет за годината и да уважи и опозиционни предложения!!! Браво на Терзиев, много добър ръководител, земен, разумен, културен, интелигентен!
  • 18 Мафията вън!

    4 9 Отговор
    Терзиев е много добър лидер, много добър кмет и добър мениджър!!!! Той премахва старите и лоши практики на модела ГЕРБ и ГИРБ затова врещят срещу него, защото им разбута "схемите" за крадене и източване на софийския бюджет! Затова го нападат!!!
  • 19 Реалист

    4 7 Отговор
    Мнозинството в общинския съвет саботираха Терзиев, тормозеха го и му пречеха по всякакъв начин, плюеха го, незачитайки думата на Софиянци, соито дадаха вота си за Терзиев, а не за провициалиста плювач Кекимянчо...
  • 20 Мнение

    4 9 Отговор
    Терзиев не може за 10 месеца да оправи бъркотията и хаоса оставен след некадъртата Фандъкова!!!!
  • 21 Фактите не лъжат!

    4 9 Отговор
    ГЕРБ саботираха кмета Терзиев, с нищо не му помогнаха, просто пречеха!
  • 22 Софиянец

    4 9 Отговор
    А НАРОДЪТ писа Слаб 2 на ГЕРБерката Фандъкова за цялостно управление на София като кмет! Беше некадърна, слеба като лидер, мрънкаща учителка по руски неправомерно инсталирана като Кметица без лидерски качества.
  • 23 Размисли

    3 9 Отговор
    Щом ГЕРБ не управлява. Има заповед ГЕРБ да създава хаос .За да се пречи по всякакъв начин на управлението на общината и цялата държава
  • 24 Истината

    3 11 Отговор
    Терзиев е най - добрия кмет на София досега!!!
  • 25 Браво, Терзиев!

    3 8 Отговор
    При Терзиев се подобри на осветлението и чистотата в града, както и повишаването на контрола над дейността на фирмите с договори за почистване и нерегламентирано замърсяване! Направи редица обществени поръчки, които ГЕРБ не са успели неколкократно! Наложи пълна прозрачност на разходите на община София!
    Най-накрая да започне работа по проектиране на обществени паркинги...
  • 26 Факт

    5 8 Отговор
    Терзиев създаде ясни правила, а не нагласени търгове като при ГЕРБ!
  • 27 Лемънс

    3 9 Отговор
    ГЕРБерите не могат да преглътнат горчивия хап, че софиянци избраха Терзиев - един успешен управленец, а не Кикимянчо лаладжията и плювача! Боли ги ГЕРБ, че няма как да пачелят от корупция и нагласени за техни хора поръчки, Терзиев премахна тези лоши ГЕРБерски практики! Сега София ще има повече пари за ефективни проекти, паркинги, булеварди...
  • 28 Тошо

    0 0 Отговор
    Щото вие преди това бяхто оправили всичко и беше перфектно. На такава разруха, до каквато ни докарахте, по-лошо вече няма накъде да стане.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове