26 Септември, 2024 13:12 1 362 7

Ляво обединение във формата БСП - Обединена левица в област Плевен няма!

  • бсп-
  • плевен-
  • обединение-
  • раздор

Левицата! напуска коалицията в Плевен

Ляво обединение във формата БСП - Обединена левица в област Плевен няма! - 1
Снимка: БСП

До този момент все още не е воден нито един разговор под каквато и да е форма с нас за политики с коалиционните партньори, най-вече с БСП. Не е имало нито един коалиционен съвет, на който да се обсъдят целите, политиките и стратегиите за предстоящите избори в областта, допълни Мандински. Той посочи, че след разговори с общински съветници и кметове на коалицията е взето решение да не се участва под никаква форма в изборите.

За да няма спекулации, Мандински подчерта: „Ние не напускаме заради неудовлетворени места в листата. Осъзнаваме, че БСП е най-голямата лява партия и тя трябва да лидира процесите, но не можем да подпишем 'празен бял лист' и да носим отговорност за бъдещите резултати и действия на тези хора. Основният принцип на равнопоставеност беше нарушен.“

Той също така добави: „Ние сме за ЛЯВО ОБЕДИНЕНИЕ, но то трябва да се основава на ПРИНЦИПИ, МОРАЛ, ПОЧТЕНОСТ И РАВНОПОСТАВЕНОСТ. Това лицемерие и смяна на позиции, само за да сме във властта, не е присъщо за нас.“

Мандински подчерта, че Левицата! напуска коалицията в Плевен, защото не могат да носят отговорност и да агитират за неща, които не са дискутирали, тъй като въобще не е имало диалог.

Ситуацията с "Изправи се БГ" е идентична.
„Нито областен, нито общински председател на БСП, нито водач на листа се е свързвал с мен. Нито са искали от нас предложения за хора в листи, нито да седнем и да обсъдим възможностите за развитие на Плевен“, заяви Юлиян Ненчев, член на националното ръководство и областен координатор на "Изправи се БГ".

Ненчев допълни, че е участвал в разговорите за съставяне на лявата коалиция и че от сегашното ръководство на БСП преди повече от месец са заявили, че листата и водачът в Плевен "не се обсъждат". Според него, ръководството на БСП не е предприело никакви действия за обединение на лявото в Плевен. Той посочи, че в около 30 процента от областите в страната ситуацията е подобна на тази в Плевен.

Липсата на диалог и принципност влияе на резултатите.
Ненчев заключи, че при тази ситуация няма как да се постигне увеличение в резултатите на коалицията и обяви, че на този етап престава да се занимава с политика, докато не се върне моралът и принципността във вземането на политически решения.

Димитър Илиев, заместник-председател в националното ръководство на партия "МИР", коментира, че листата в Плевен е съставена изцяло от членове на БСП и две граждански квоти. „Петнайсет партии подписахме споразумението и нито един не е потърсен за разговор“, допълни той.

Всички участници в пресконференцията призоваха избирателите да упражнят своето право на глас на 27 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САМО ТАКА

    5 4 Отговор
    ДАВАЙТЕ ДОКАТО ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ХОРИЗОНТ.ДЪНОТО Е БЛИЗО ТРЯБВАТ ВИ САМО 1-2% НАДОЛУ
  • 2 ватмана

    5 3 Отговор
    ще ви обединя в групов......
  • 3 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    Тъп съм. Не знам какво да кажа
  • 4 Нашенец

    9 4 Отговор
    Ей браво разпада ли се вече БСП.
    Тези стари комунисти трябва да не се бъркат в политиката.
    А и къде е отишал наш Киро Добрев навсякъде са се скарали и разтурили.
    Чети да Ви е този виден кадър.
  • 5 да да

    3 0 Отговор
    В Плевен няма Леваци....
  • 6 смяххх

    3 0 Отговор
    Обединена певица в област Плевен нихт
  • 7 българка

    3 1 Отговор
    Обединената левица е измама, която противниците на Нинова създадоха с гръм и трясък и която ще се разпадне с още по-големи гръм и трясък. На създателите на тази идея им трябват послушковци, които да гласуват за тях, а не активни и мислещи личности. Стадният принцип за т.н. ляво не признава отделната личност като фактор, но времената са други и хората не искат да бъдат пионки. Такива послушковци си осигури Бойко Борисов, като им осигуряваше възможности да крадат на воля, такива създаде Ахмед Доган, а сега и Пеевски. Костадинов пък намери една прослойка, отхвърлена от новото време. Трифонов си приобщи чалга прослойката и т.н. Народът ни е много зле - учил, недоучил, лъган, краден и спасението му е да не вярва на никого!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове