11 Октомври, 2024 06:28 1 700 28

Тристранката обсъжда минималната работна заплата за 2025 г.

  • тристранен съвет-
  • минимална заплата

Предвижда се увеличението да бъде с 15,4%

Тристранката обсъжда минималната работна заплата за 2025 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Тристранният съвет се събира, за да обсъди размера на минималната работна заплата за 2025 г., предаде NOVA.

Служители искат по-висока минимална работна заплата, бизнесът - по-ниска

След години на спорове между бизнес, синдикати и държава, тя вече се изчислява като процент от средната за страната.

Предвижда се увеличението да бъде с 15,4%. Или при сегашните 933 лева, да достигне 1077 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мрз

    30 2 Отговор
    трябва да е 50% от заплатата на депутатите
    в нар събрание
    мисля че е чесно

    Коментиран от #9

  • 3 Между

    25 1 Отговор
    него и бюрото - един метър шкембе !

    Коментиран от #28

  • 4 Абе този

    22 0 Отговор
    юнак на снимката е бая закръглен. От какво ли ще е????

    Коментиран от #5, #27

  • 5 Лост

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абе този":

    Става за реклама на дегазин.
  • 6 Какво е това на снимката??

    20 0 Отговор
    Висш Държавен Чиновник????
  • 7 стрел☢️к

    10 0 Отговор
    а петилетката ко казува по вапроса ?
  • 8 А Фракинг

    19 4 Отговор
    Тристранката да си обясни дали има на някакво финасово-икономическо основане за увеличанието на заплати и пенсии? Повишена ли е производителността на труда ли? Увеличен е износът на високотехологичи стоки ли?

    Намалена ли е надутата и безполезна администрация в БГ. Ограничиха ли евтиният внос от чужбина, разоряващ производството ни?

    Масово ли се произвеждат изнасят цялостни продукти с надпис Made in Bulgaria?

    Включени ли са високоефективни и евтини енергетични мощности ? Намалени са субсидиите за фотоелектриците ли?

    Чуждите инвестиции и помощите от ЕС надвишават ли изнесените ни финанси от чуждите банки, супермакетите и др, намален ли е износът на златни руди и цветни метали.

    Анулирани ли са неизгоднитте концесационни договори за Летището, Софийска вода, електроцентралите и др.Прекратен ли е изтичащият договор с американците за безпланите им бази, а помощите за Украйна с безнадежното им заплащане от страна на Украйна?

    А може би е започал да функционира АЕЦ Беляне? А Южен поток стартирал ли е?

    Единствено е вземане на нови заеми и повишване на инфлацията без постигането на горните условия. Повишаването на заплатите означава само едно — Инфлация и прехвърлане на днешните задължения на деца и внуци.

    Коментиран от #12

  • 9 Тцъ

    20 0 Отговор

    До коментар #2 от "мрз":

    Не е така, депутатската заплата трябва да е 50 процента от минималната.
  • 10 дфаъс

    20 4 Отговор
    ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС на Шишко дадоха към 1 милиард за да хранят укра бандера фашистите и към 1-2 милиарда като оръжие пак за укра бандера фашистите. За да попълнят раздаденото оръжие, взеха заеми за 2-3 милиарда на гърба на българуте, и сега излизат и викат няма пари??? Ами няма защото сте некадърници и крадете от българите и храните чужди народи. Обаче на изборите пак са наредени същите за парламента да ги храним и поим всички българи и по 20 хиляди лева заплата да вземат и да пърдят в парламента. Хем ни крадат хем пак наредени същите да ги храним. Нямало пари? Ами спрете да храните фашисти. Трябва да ви съдят за кражбите и разхищенията, и не в парламента а в затвора трябва да влизате. Слава Богу сега на изборите българите могат да си уредят сметките с крадците и да ги изритат от властта.
  • 11 Уса

    12 1 Отговор
    Много окрадена тая минимална заплата.И пенсионния фонд е дупка от крадене
  • 12 ха ха

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "А Фракинг":

    не си ли забелязал че дойде ли време за избори всичко спира , финансите изчезват и започва едно ръсене на обещания за свело бъдеще , преди плачехте че икономика и политика били обвързани а сега са срастнали в единен мафиотски модел
  • 13 пери

    20 0 Отговор
    Ей таквиз оядени, като тоя а снимката, като вземат да определеят минималната заплата...Как да не се вбесиш от сутринта?
  • 14 Тристранка на наглостта

    14 0 Отговор
    Хора, които нищо не работят, не създават продукт и за една стотинка, никога не са плащали осигуровки или заплати, цял живот на държавата хранилка, но ще дават акъл на другите как да работят и колко да им плащат.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ще закривам

    10 2 Отговор
    Осигуровките се вдигат. Още помпане на инфлация, която от 2020 започна с 30% след влизане в еврочакалня, спекулативно. Сега гони сто процента. Няма да хрантутя държавна администрация, увеличиха данък сграда с 50%, за да си вдигнат заплатите в СОС с 300%. На жената й спирам здравното самоосигуряване, И без това всичко й е на частно. Много искам всички самоосигуряващи се да спрат да плащат. Родителите ми са се осигурявали 25 г. здравно в държава извън ЕС. Отнемат им здравните права ако не живият 6 месеца в държавата, в която се осигуряват. Идват в България 30 г. им плащат здравни, стават пенсионери и продължават да плащат. Защо? Защото нямало двустранни спорязумения за признаване на осигуровки в държави извън ЕС. От родителите и жената ще загубят 120 лв. месечно в кацата без дъно НЗОК. Плюс работниците, които съкращавам. Докато не си оправят Законодателството, не може 40 - 40 г. да точиш от пенсионери здравни осигурвки. Не стига, че са ходили в чужбина и са пращали свежи в България.

    Коментиран от #20, #23

  • 17 какво

    9 1 Отговор
    стана с великата сила на ПАЗАРА, който сам може да урегулира всичко?

    Тая заигравка с минималната заплата, най-много да доведе до фалити в малките и средните фирми. После - само едър бизнес, който не се вълнува за служителите си и държава, която не се вълнува за гражданите си.

    Коментиран от #24

  • 18 Хффх

    5 1 Отговор
    Ням какво да обсъждат, !! неможе всичко да се вдига... цените вече скочиха.... Стига им толкова
  • 19 Уяден висш държавен чиновник

    9 0 Отговор
    Това е управителя на НОИ, по страшен е от шиши
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Като

    4 1 Отговор
    Не ви се иска да увеличавате заплати,спрете увеличението на цените.
  • 22 ш;плокийух

    4 2 Отговор
    Записвайте си нещо МНОГО ВАЖНО:

    Заплата НЕ се дава, тя се ИЗРАБОТВА...
    Когато повишите ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА НА ТРУДА или печалбата, тогава вдигате заплати. При вас това НЕ Е налице... Вие не отивате да работите, а да получите заплата и затова винаги ще се молите да се вдигне МРЗ за да получите по-висока заплата...
    Моите работници НИКОГА не са получавали заплати обвързани по някакъв начин с размера на МРЗ... Идваш, уговаряме начална заплата Х и почваш да работиш. На всеки 6 месеца заплатите се преразглеждат и се променят според постиженията. И заплатите при мен винаги са били индивидуални- и 5, и 50 човека да имам на еднаква длъжност рядко се случва двама да получават еднакви пари...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Отдавна

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "какво":

    Е съсипан малкия и средния бизнес.
  • 25 Държавен чиновник

    2 0 Отговор
    Взимам 3689 чисто, при 15% увеличение ще имам горница само към 450 лв. ! Това достатъчно ли е, че аз не мога да почивам редовно на Сейшелите или друг остров с тая мизерна заплатка бе
  • 26 ЧОЧО

    1 0 Отговор
    Заплати,пенсии трябва да са такива,че човека да живее нормално в своята родина. Н става въпрос да ходи на почивка на Малдивите а в СОБСТВЕНАТА СИ СТРАНА.Явно управляващите ни не влизат в супермаркетоте да видят какви са цените,и тогава да говорят за увеличението.
  • 27 Бай Митко

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Абе този":

    Сигур е на минимална заплата!
  • 28 Бай Митко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Между":

    Минималните заплати и пенсии трябва да са такива, та всеки българин да изглежда като този от снимката!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове