Last news in Fakti

23 Май, 2014 08:00 3 090 0

Стивън Тайлър от „Аеросмит“ проектирал мотори „Харли Дейвидсън“

Преглед на печата

Стивън Тайлър от „Аеросмит“ проектирал мотори „Харли Дейвидсън“, пише „24 часа“

Едно от малко известните неща за Тайлър е, че той е луд по моторите. Легендарният фронтмен на “Аеросмит” освен певец е и дизайнер на такива. Освен това е съосновател на компания, произвеждаща рокерски мотори. Вокалистът е луд по рокерските чопъри “Харли-Дейвидсън” и добър приятел с шефа на компанията Брус Росмайер. От близкото им познанство идва и идеята “Харли” да произведат специален модел, проектиран от 66-годишния певец. “Бяхме се събрали с Рос и правехме онези скучни неща, които правят трезвените хора, като да пием минерална вода “Перие” и да си говорим за бизнес - разказва Тайлър, който стои настрана от алкохола и наркотиците от средата на 80-те. - Аз обаче се изпуснах какво не ми харесва в последния модел “Харли”. За негов късмет приятелят му Рос не само не се обидил, но дори веднага предложил на Тайлър да създаде собствен модел.

1000 лева глоба за „педераст“, донася „Труд“

Жител на сливенското село Горно Александрово бе осъден за обида, нанесена на кмета Петър Костадинов. В центъра на селото Р. Н. нарекъл кмета "лъжец" и "педераст", заради което ще трябва да плати 1000 лева глоба, съобщиха от Районния съд в Сливен. Освен това подсъдимият напсувал кмета и го нарекъл "циганин", но по това обвинение е оправдан. С отправените обиди Р.Н. унижил честта и достойнството на селския управник, мотивират се магистратите. Съдът освободи Р.Н. от наказателна отговорност и му наложи минимума от предвидената в закона глоба. Предстои съдът да публикува мотивите, с които мъжът е оправдан за думата "циганин" и за псувнята. Освен глобата, той ще трябва да плати 300 лв. от първоначално поисканите 2000 обезщетение за кмета за претърпени неимуществени вреди. Отделно Р. Н. ще се бръкне с 512 лева за разноските по делото.

Европа има нужда от своя катарзис, твърди „Дума“

До неделя включително в 28-те страни членки стари и нови партии ще тестват общественото доверие. Дали ще са наистина преломни, ще стане ясно на 26 май, а лакмусът за това няма да е евентуалната смяна на ЕНП с ПЕС в доминиращото присъствие, а ще е по-скоро един исторически пробив с увеличена тежест на крайно леви, крайно десни и други популистки партии, заредени с евроскептицизъм. Именно тази "неприятна изненада" за традиционалистите е сочена като най-голямата заплаха за ЕС, който се озова на неясен кръстопът, попадайки в собствения си капан. Можем много да виним Националния фронт на Марин льо Пен или гръцката СИРИЗА, да иронизираме Найджъл Фараж или Герт Вилдерс, но е факт, че причината за техния възход дойде заради огромното разочарование от политиката на самия Брюксел.

Агроминистерството пак разреши субсидии за джипове и джетове, възмущава се „Сега“

Управляващите са на път да сътворят продължение на скандала с луксозни коли, яхти и вертолети, купени с евросубсидии по Програмата за развитие на селските райони. В края на миналата година стана ясно, че Брюксел не приема харчене на пари на европейските данъкоплатци за скъпо струващи возила. След интензивна размяна на кореспонденции с Брюксел и под заплаха за санкции София най-накрая обеща да прекрати субсидиите за луксозни транспортни средства и да не одобрява проекти, включващи подобни придобивки. Вчера обаче стана ясно, че фонд "Земеделие" и агроминистерството си оставят вратички и това може да доведе до спиране на средства от Брюксел. На следващ етап все пак ще бъдат разглеждани и проекти, които предвиждат покупка на транспортни средства. Като "оправдани разходи" и при неясни критерии рискът отново да се промъкнат луксозни возила ще е голям.

Германия затяга контрола над миграцията, предупреждава „Новинар“

Сурови санкции заплашват мигрантите от ЕС в Германия, които дръзнат да предприемат социални злоупотреби. Правителството на Федералната република е изготвило обстоен каталог с мерки, които ще бъдат включени в законопроект. Всеки, който е подал неверни данни при попълването на разрешително за престой, го заплашват до три години затвор и парична глоба. При подобни злоупотреби се предвижда спирането на детски помощи, които пък ще се получават само при представяне на данъчно-идентификационен номер. Ограничава се и правото на престой при търсене на работа. Срокът за това се заковава на шест месеца, а за по-дълго време може да се кандидатства само, ако мигрантът има обосновани изгледи за работа. Всички тези мерки правителството на Федералната република възнамерява да наложи заради огромния поток от хора, които се изсипват в нея.

Държавата забрави хората от фургоните, коментира „Преса“

На 22 май 2012 г., минута след 3 ч. през нощта, Пернишко бе разлюляно от трус с магнитуд 5,8 по скалата на Рихтер. На 22 май 2014 г. 20 семейства все още живеят във фургони. Въпреки че отново има къде да палят свещ, точно 4438 домакинства чакат помощ не от Господ, а от държавата, за да заживеят отново нормално. На тях все още не са им изплатени обезщетенията. Две години по-късно 200 са укрепените къщи, но остават за ремонт още около 170. От държавния бюджет за ремонт на жилищни сгради бяха заделени общо 13 999 804 лв. Отказаните молби обаче са за 10 пъти по-голяма сума - 147 589 005,58 лв. По силата на нов протокол от междуведомствената комисия, обнародван в „Държавен вестник“ на 18 март 2014 г., за ремонт на жилищна сграда се заплаща до 241 лв. за кв. м, но до 55-ия метър. Останалата площ е отговорност на собственика.

Чистят мръсния въздух с плакати, изненадва „Монитор“
Първият в света плакат, който пречиства въздуха, беше създаден от професора по нанотехнологии от Университета в Шефийлд Тони Раян и писателя Саймън Армитаж. Той е висок около 20 м и в момента е на калкана на една от сградите на университета, където ще остане в продължение на година. Магията му се крие в нанотехнологията, чрез която е създаден. Иновативният материал съдържа частици титаниев диоксид. Когато плакатът бъде изложен под лъчите на слънцето и на влиянието на кислорода във въздуха, той реагира със замърсителя азотен оксид, разграждайки го до безвредни вещества, и така пречиства атмосферата. Писателят Армитаж допринася за експеримента със стихотворението върху постера, озаглавено “В чест на Въздуха”. Проф. Тони Раян се шегува, че неговата поезия има силата да елиминира замърсяването, създавано от 20 автомобила всеки ден.

 

Приятелството е по-добро от хапче, констатира „Стандарт“

Самотата убива. И то буквално, не само в драматичните филми и балади. Ново проучване показва, че да нямаш близки приятели е толкова вредно за здравето, колкото да пушиш по кутия цигари на ден. Според друго изследване пък хората, които имат поне трима близки приятели на работното си място, имат 96% по-висок шанс да се определят като "изключително щастливи", в сравнение с тези, които са вълци единаци в офиса. Близките на сърцето ти хора имат много повече функции от това да те изслушват, да се напиват с теб или да обикаляте по моловете. Контактът с тях намалява стреса и бори депресията, прави психиката по-устойчива на проблеми и носи спокойствие. Работещите хора логично прекарват по-голямата част от времето си именно в офиса. Ето защо би било много полезно за вас да се опитате да се сближите с колегите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове