Last news in Fakti

26 Май, 2014 12:51 10 653 10

Борисов: Ключът е в Атака, а не в ДПС /Обновена/

  • бойко борисов-
  • герб

В сряда трябва да има последно заседание за разпускане на този парламент, призова лидерът на ГЕРБ

Борисов: Ключът е в Атака, а не в ДПС /Обновена/ - 1
Снимка: БТА

Денят X e в сряда, не ДПС, а Атака държи ключа, ако излезат от парламента. Ако исках, коалиция с ДПС щях да направя преди време. Нормално е първата партия да търси партньор, ние сме над две управляващи партии, логично е от тях да дойде идеята.

Не знам какво трябва да подкрепям "Чисти ръце" щом народа му отговаря на Бареков, че нашите ръце са много чисти.

"Атака" ако излезе от парламента в сряда, ние излизаме, правителството е паднало. Тогава на "България без цензура" ще й лъсне лицето, дали е за, дали е против правителството. Денят Х е в сряда, ключът е в "Атака", каза днес Борисов.

Нормално ли е два избора поред народът да поставя ГЕРБ на първо място и да не сме в управлението, запита риторично лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на обявената за днес на обяд пресконференция в Международния пресцентър на НДК.

Какво трябва да се случи, за да признаете, че не сте за тези места? Орешарски, компания, седнали сте на чужди места, обърна се към управляващите Борисов.

„Би трябвало вече да са си подали оставката. Какви задачи Орешарски ще даде на неговите си министри, като е нелегитимен?! С какви очи Мишо Миков би се качил на трибуната, когато никога не е спечелил избор? Мая и в Кюстендил я бих. С кои очи тези хора ще ни размахват пръст от парламентарната трибуна?“, коментира той.

Тези хора не се явиха на вот на недоверие в петък, като казаха - в неделя бил вотът. Вотът е категоричен, в сряда трябва да има последно заседание за разпускане на този парламент. По-силен вот от този, по-голяма победа, размазваща, срещу социалистите, няма, и в Европа, и в България.

Да платиш смешни клипове, да ги въртиш един месец по телевизията, не значи, че правиш кампания. Ние сме обиколили всички градове и села - това е кампания. Безспорен е фактът, че най-големите градове, където ГЕРБ има успешни кметове, побеждаваме категорично. В чужбина БСП е пета сила. Става безпощадно ясно, че Станишев и БСП прогониха българите от България и 40 % от тях гласуват за ГЕРБ и искат да се върнат обратно. Това значат гласовете им - кой ги е прокудил и кой ги е върнал. Огромни пари се изсипаха в тази кампания, с изключение на ГЕРБ.

Поздравявам колегите от Реформаторския блок, които бяха подложени на огромен натиск, каза още лидерът на ГЕРБ. Те са нова формация и бяха размазвани от сутрин до вечер, със социологии. Ако медиите държат на авторитет и чест, би било честно, когато каниш Кольо Колев от "Медиана", преди това да кажеш - непозналият нито един резултат в последните пет години ще ви говори как БСП ще стане първата политическа сила, каза Борисов. Това е коректното към читател, слушател и зрител. Кънчо и Андрейчо, след изборите, дадоха най-висок резултат на ГЕРБ, най-нисък на БСП, само в рамките на един ден.

ГЕРБ е единствената партия, която не само е била българските социалисти, а и лидера на ПЕС, подчерта председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Станишев снощи отказа да отговаря на въпроси или така отговаряше, че никой не го разбра, аз не го разбрах, обясни той.

Когато лидерите на ЕНП даваха пресконференции в Брюксел, и ПЕС даваше пресконференции, но Станишев го нямаше, каза Борисов. Ние не само разгромихме БСП, ние разбихме лидера на ПЕС. Ние сме партията герой в ЕНП, която разгроми лидера на ПЕС категорично в България, заяви пак Борисов.


Искам да отправя молба към Господ - дълго още Станишев да председателства БСП. Да ни е жив и здрав. Истински се моля да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш. Докато си на този пост, аз съм спокоен за ГЕРБ. После ще му мислим, каза Бойко Борисов и продължи: „Пожелавам му лично щастие, успехи, да се държи здраво за председателския пост“.

Честно е обаче след този погром срещу "Атака" Волен Сидеров да напусне парламента и да спре да дава подкрепа на БСП и ДПС, заяви още Бойко Борисов. Честно е Станишев да не се прави на управляващ, да подаде оставка, да не съсипва държавата повече. Народът показа, че твърденията му, че ГЕРБ съсипвал, не отговарят на истината, каза още лидерът на ГЕРБ.

Ако искахме да сме в коалиция с ДПС, вече щяхме да сме я направили и да управляваме, каза още Борисов по повод въпросите за бъдещо обединение с ДПС. Всеки ден, подкрепяйки кабинета Орешарски, ДПС полита в пропастта. Същото важи и за БСП, каза Борисов.

Незабавни предсрочни избори и служебен кабинет. В сряда разпускане на Народното събрание. Готов съм да се консултираме на тази тема, след като има разпуснато Народно събрание. Предсрочни избори и както народът ни подреди, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. „Да си направят извода тези партии, те нямат право да управляват“, каза Борисов. Той уточни, че ако „Атака“ излязат от парламента, ще излязат и ГЕРБ и правителството ще падне.

Защо резултатите се сумират? Всяка партия се явява на изборите и си ги подреждат хората. Откъде накъде ще се сумират БСП с ДПС. Или ние с реформаторите. Има партии, на които знамената са им сини, а идеите им червени, очакваме да се определят, каза Бойко Борисов.

На въпрос за бъдещето на кабинета „Орешарски“, Борисов каза: "Той няма бъдеще, за какво бъдеще говорите; той е минало".

Лидерът на ГЕРБ заяви, че председателят на ДПС Лютви Местан не му се е обаждал да го поздрави, но хора от коалицията с Бареков са. „ Краси Каракачанов ми честити, Любен Дилов, още някой. Сред тези, които са ме поздравили, г-н Местан не е“, каза Борисов.

Ако разчитам на нещо, то това е чувството на самосъхранение на ДПС. Още повече, че министърката на екологията дезертира. Всеки ден на оставане във властта на ДПС означава сатанизиране, заяви Борисов. По думите му, ако продължат да управляват, БСП и ДПС съвсем ще потънат и червената партия след година ще има не 18, а 10%.

ГЕРБ сега щеше да управлява втори мандат, ако бе направила коалиция. Ние предпочетохме да останем сами и да останем в опозиция. Ако има едно добро възпитание от страна на ДПС, може да седнем на разговор, но това не означава коалиция. Аз и със Станишев бих седнал да разговарям, увери Борисов.

Изборите показаха, че преференцията е много важна и ще се борим поне за 50% мажоритарен вот, обеща Бойко Борисов. Той посочи, че тези идеи не се приемат от сега управляващите. Това са средствата, с които партията и избирателите могат да коригират неправилно лансирания кандидат.

Много скоро ДПС ще е втора политическа сила с това поведение на социалистите, коментира лидерът на ГЕРБ. Той припомни как на няколко пъти Движението на Доган е коригирало думите на Станишев.

Проблеми в дясното няма. За пореден път десницата побеждава в България, проблемът е в лявото. Левицата я бихме на всички избори парламентарни, местни и президентски, отбеляза Бойко Борисов. Той потвърди, че желае да повтори мандата си като премиер след едни предсрочни избори. В моята лична кариера всички титли съм взел. Има четири кабинета готови, а БСП нямат, отбеляза лидерът на Бойко Борисов.

Не бих участвал в нов кабинет в рамките на този парламент. Този парламент е нелегитимен. Не можем да не отчетем ръста на Бареков, Реформаторския блок, на ДПС и не на последно място нашият на ГЕРБ. И не може да не отчетем падението на БСП, каза Бойко Борисов.

Когато има вот на недоверие вчера към правителството, логично е от тях да дойде идеята, че трябва да си ходят. Как да го кажа по-ясно, каза Бойко Борисов.

Цялата власт работеше през последния месец срещу нас и с всички средства се опитаха да ни очернят.

Победих нашите опоненти по безспорен и категоричен начин. Орешарски трябва да пише оставката, а не да загробва България с нови 7 млрд. кредити и с върнати с 5 години назад проекти.

Томислав Дончев влиза в плановете ми за министър поне, ако след предсрочни избори, ГЕРБ спечели вотаи състави кабинет, каза Борисов.

Сега предстои от ЕП да бъде взето решение дали окончателно да бъдат спрени плащанията. Изпуснахме срока да се разминем по-леко с плоска финансова корекция, което трябваше да стане още януари, обяви Томислав Дончев.

Срещу бокс, фехтовка и шах ние заложихме на работа, работа, работа, разкри тайната на изборния успех на ГЕРБ Бойко Борисов.

Честитих и на Станишев, че отива в Брюксел. Пак бях толерантен, каза Бойко Борисов. Бих седнал и със Станишев, да го питам: Докога ще стоиш, да съсипваш държавата и партията си? Да направим предсрочни избори. Ако БСП започнат да правят нормални кампании, иначе какво - ние да вземем да облечем по едно трико, да сложим едни ръкавици, да се нокаутираме, да падаме, да ставаме. Какъв клип мога да направя? Този от БСП лежи и един го гали по главата "стани си легни пак, стани си легни". Тотален нокаут за БСП, мат за БСП, тежко прободени от ГЕРБ. Това са техните клипове. Последният клип на Стефан Данаилов беше траурната песен, траурното слово на Стефан Данаилов към БСП. Черно - бял, мъчно, тежко, загубил. Този клип е за сега, не преди изборите. Стефан Данаилов как ни казва, предадоха ни, унищожиха ни, каза Бойко Борисов.

Бихме ги размазващо, във Варна - размазващо, София - размазващо, Бургас - размазващо, Габрово... Аз ако бях на мястото на Станишев, на негово място щях да кажа: Този, който ме караше да правя такава кампания, пиара, го уволнявам, изигра ми лоша шега, за лъжите за "Белене", за лъжите за работни места, изиграха ми лоша шега. Нека да идем на предсрочни избори, дайте ми шанс да го бия още веднъж този проклетник от Банкя... Такива неща бих казал, на негово място. А не, че общинска полиция играела на изборите, това са смешни неща. Те притежават целия репресивен апарат на държавата и го използваха, каза Бойко Борисов.

Един месец ме правиха на маймуна, написаха какви ли не неща, "кокаинови крале", къде е тоз кокаин. Минаха два месеца, като ни правеха маскари всички. Горд съм, че в тези условия сме победили нашите опоненти по безспорен и категоричен начин. Така победили, че ако има капка свян, Орешарски сега трябва да пише; гледайки ме да пише и да се маха оттам. Седнал е на чуждо място. Псевдоексперт, каза Бойко Борисов.

Изказах съжаление за Реформаторите, тях ги разсипаха. Видях вчера социолозите, на пресконференцията на БСП. Що за морал е партиен социолог да дава оценка на други партии, да си дава за неговата, откъде накъде ще дава на моята партия оценка, каза Борисов.

Аз не толерирам друг начин освен изборите. Затова поздравявам всички, които са постигнали резултат като ГЕРБ, обяви Бойко Борисов. Той призова ДПС да направят маневри, за да не се сгромоляса Движението на Доган.

Борисов заяви, че ще претендира за заместник-председателско място в ЕНП, като той няма да е кандидата, а ще предложи Мария Неделчева, заслужавал и Андрей Ковачев. "Аз не искам в Европа, ние с Веждито сме тука в Лувъра. Заместник - председателското място в ЕНП е за Мария Неделчева. Имаме си за Брюксел хора, за България, дори и за Москва", каза Борисов.

Борисов отрече да е водил разговори и с България без цензура. "Нямам разговор с никого, трябва да има избори", каза Борисов.  И се аргументира така, за да не си играем на пазарлъци с Бареков. Да каже колко депутата му трябват да каже, за да не унижаваме българските депутати. Относно поздравленията, които са му изпратили Любен Дилов и Каракачанов, Борисов поясни, че са приятели от 15 години, "но разговори за коалиция ще водим публично", каза Бойко Борисов.

Борисов определи Атака като руски националисти, а не като национално – отговорна партия.

"Въпреки многото победители, които снощи слушах, все пак и ние като "победени", имаме право да кажем няколко думи", заяви той. Председателят на изборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че от всички избори за Европейски парламент ГЕРБ е покачвала резултата си. Той представи данни от изборите през 2007-а, 2009-а и 2014 г. През 2007 г. ГЕРБ е победила в 18 областни града, включително трите района на София, БСП са спечелили в седем областни града, а ДПС - в 3. През 2009 г. ГЕРБ печели в 24 областни града, БСП - в 2, ДПС - в 3. От данните до момента за 2014 г. става ясно, че ГЕРБ печели в 25 областни града, БСП - в един, ДПС - в 3, заяви Цветанов.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 скар фейс

    8 4 Отговор
    Честита ви постна пица и дълга диета!

    Коментиран от #2

  • 2 zendera

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "скар фейс":

    То тоз път ще бъде и без пица.......
  • 3 Монго

    4 2 Отговор
    Той ключа май винаги е бил в ДПС...
  • 4 Златин Славчев

    6 5 Отговор
    NAGAL DOLU BOIKO
  • 5 белене

    7 4 Отговор
    Боко, всички сте за Белене, ако стане Бай Тошо, земята малка ще ви се види. Предатели! Докъде стигнахме, ДПС в Перник????
  • 6 Златин Славчев

    3 1 Отговор
    boiko vij se 150 kila si stanal ne se li naqde ostavi toia beden narod namira vse ni natiakvashe che nie ne rabotim za tova niama da iadem i pak s tova shte prodaljava i sposna pica budjeta vse shte e takav
  • 8 wulkan

    3 1 Отговор
    ей това е мъжка приказка. всъщност какво беше - светлината в тунела е на приближаващия влак. не е успокояващо - хаха.
  • 9 Aleksandra Azmanska

    0 4 Отговор
    Борисов е българин и с турци или м...ли няма да се съюзи никога и за това Сидеров колкото и да го мрази е единственият път България да тръгне на пред!!!

    Коментиран от #10

  • 10 скар фейс

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Aleksandra Azmanska":

    "Борисов е българин и с турци или м....ли няма да се съюзи..." Александра, я се пипни по челото и виж дали не гориш.

    Коментиран от #11

  • 11 Златин Славчев

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "скар фейс":

    borisov ne stava
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове