Last news in Fakti

2 Ноември, 2005 00:00 476 0

Синя зона около пазарите в София

  • синята-
  • синята зона
Районите около пазарите да станат синя зона, предлага зам.-председателят на Комисията по обществен ред и сигурност в Столична община Росен Малинов. Така според него ще се спре практиката автомобилите на търговци да престояват по цял ден върху публична общинска собственост, без да се плаща за това. "Разширяването на синята зона е начин да се намалят автомобилите в центъра на столицата", каза вносителят на проекта Велизар Стоилов. Решението ще влезе в сила след като бъде направена маркировката по предвидените улици. Според шефа на "Паркинги и гаражи" Николай Александров това може да стане чак след март месец следващата година, тъй като ниските температури не позволявали на боята да съхне. Промените предвиждат платените паркоместа да станат около 5500, т.е. с 2000 повече от досега.

За живеещите на улиците, които ще влязат в синята зона, ще бъде предвиден служебен абонамент, който няма да е повече от 50-60 лева", заяви Стоилов. За тях обаче щяло да има ограничение за регистрация само на два автомобила на апартамент.

От общината предвиждат да се затегнат и мерките за издаване на талони за паркиране на инвалиди. Ще се създаде междуведомствена комисия, която да определи кой има право на талон. "В момента има 19 800 официално издадени талони, но не знаем бройката на нелегалните", каза Александров.Право на служебен абонамент в синята зона ще имат само 100-ина служители на общинската администрация. За тях ще има карти с чипове, чрез които ще се следят поименно всички техни притежатели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА