Last news in Fakti

2 Ноември, 2005 00:00 724 0

Американци ще участват в строежа на бизнес парк в Плевен

  • плевен-
  • бизнес-
  • представители-
  • бъдат-
  • зеленогорски-
  • шарлотсвил
Община Плевен започва работа по съвместен проект с американския град Шарлотсвил за построяването на нов модерен бизнес парк. Това съобщи кметът на Плевен Найден Зеленогорски. Той уточни, че теренът, където сега се намира Индустриалната зона на Плевен, ще бъде разширен с още 70 дка. Мястото на парка е при изхода за София, до стъкларския завод. Зеленогорски сподели, че е необходимо първо да бъдат изградени възлови комуникации - газопровод, канализация, удобен път, за да стане теренът част от модерна индустриална зона. След като минат процедурите, общината ще инвестира необходимите средства, за да бъде изградена инфраструктурата в този участък. Идеята е след това да бъдат поканени представители на бизнеса, които да инвестират в новата индустриална зона. В нея ще бъдат привличани предимно представители на високотехнологтичния бизнес, на екологичните производства и на туризма.

”Това ще бъде началото, което очакваме да бъде последвано от реализацията на нови идеи за изграждането и оформянето на бизнес терени край Плевен”, сподели Зеленогорски. Сред големите проблеми на града само след години ще бъде липсата на свободни терени. Затова според кмета разширяването на индустриалната зона е от огромно значение. Мнението му беше подкрепено и от Гари О'' Конъл, градски управител на Шарлотсвил, който заедно с бизнес делегация от САЩ беше на посещение в Плевен. “България е изненадващо приятно място за посещение, която предлага невероятни възможности, в това число и в Плевен, но ако не рекламирате тези богатства, никой няма да може да научи за тях и всичко губи смисъл”, заяви американският гост. Посещението на делегацията от Шарлотсвил в Плевен беше в рамките на техническото побратимяване между двата града. Гостите се срещнаха с представители на плевенския бизнес, запознаха се на място и с терена за разширяване на промишлената зона. С управата на Плевен те са дискутирали и проекти за доизграждане на универсална библиотека и развитие на туристически проекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА